Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+75
vlad237
CristianSM
bobi
laurentzu
apmatei
TER200
TVlad
kristi kkk
ravers75
florrinel
Capsuneanu
NicuS
florin29sv
bubu
cristy79
vatmanul
billy752-istu
Cipri Andrei Neculai
CRT
AndiCFR
AeroX
florin94
costy_92
huiu_goe
cfr500
aris86
IonutChircu
IonutCFR2009
Andrey_tm
Codrut1985
seby1998
qew00
get.
sorinache96
Rarau
Ciprian
LanceR
rich1974
@ndrey
ldh80
cristi ar
Vale_ntin
sp59
didinul
alex.barac.5
dan tm
marius_catalin84
Elful
AlexCFRB
marius664
Norbi
cardinal
riciu
mielutu zburator
DUAL
CristyanC
Vitosa
lapsanszkitamas
johnsmoke
92Dragos
Jhonyla
ciprian71
ets2oltromânia
Katalyn
Luna
Warrington
Adirmvl
alliens
alex.alexus.tm
Adrian78
Sabik
alex1987
neluadi
Dr2005
Nesebar
79 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 43 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 18:50

Nu avem vagoane speciale pentru asa ceva, de asta se vand doar cateva bilete pentru biciclete si restul se taxeaza ca bagaj voluminos. Nu cred ca e vorba cat e de normal sau nu, de pilda in alte tari nu exista acest serviciu chiar deloc si in fond se gasesc solutii daca chiar vrei sa cari dupa tine o bicla.

Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18755
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24333
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 18:58

Las ca aveam 20 de bucati 89-76
Probabil in alte tari serviciul asta se adreseaza numai la trenurile de naveta si trenuri regioexpress
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 19:09

Sunt tari si tari, oameni si oameni, cred ca mai important ar fi un vagon restaurant care chiar e cautat la trenurile de lung parcurs fata de un biciclist.

Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 19:23

O companie inteligenta ar trebui sa fie flexibila la cerintele clientului da noi traim in Romania
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 19:27

Ar trebui sa intelegi mai ales ca ai vorbit cu DG de atatea ori si sa stii ca nu sunt bani pentru multe chestii elementare dar sa investesti in niste vagoane aiurea chiar nu are rost.
Compania face un efort imens in prezent sa asigure minimul necesar asa cum poate.

Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 19:40

Pai tocmai daca ai niste vagoane de bicicleta trebuie sa profiti de orice banut in plus
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 21:26

Adrian78 a scris:
Las ca aveam 20 de bucati 89-76
Probabil in alte tari serviciul asta se adreseaza numai la trenurile de naveta si trenuri regioexpress
În Olanda, Belgia şi Elveţia se transportă biciclete pe orice tren. În Bulgaria e la fel. În Ungaria la toate trenurile R şi IR se transportă biciclete, cu excepţia internaţionalelor. În Austria se transportă biciclete la toate trenurile R (inclusiv S-Bahn-urile, care au şi ele număr de R pe livrete) şi la mare parte din RailJet-uri. În România te ţigăneşti cu naşul...

Karpaty a scris:
Ar trebui sa intelegi mai ales ca ai vorbit cu DG de atatea ori si sa stii ca nu sunt bani pentru multe chestii elementare dar sa investesti in niste vagoane aiurea chiar nu are rost.
Compania face un efort imens in prezent sa asigure minimul necesar asa cum poate.
Compania nu are bani, dar refuză banii bicicliştilor... probabil o parte din cei de la Comercial habar nu au cum arată un vagon la interior şi unde se pot pune biciclete... de aia vagonul 84-16, de exemplu, e dat cu 8 locuri de bicicletă. Păi în vagonul ăla intră lejer 20 de biciclete numai în spaţiul pentru biciclete! În spaţiile mari de la capete mai intră lejer 8, lângă fiecare uşă câte alte 2, deci 32 de bicle intră fără scos tije de şa şi roţi şi fără rotit ghidoane! Dar cine să ştie asta, într-o ţară în care mulţi consideră bicicleta ca fiind o distracţie de week-end sau un mijloc de transport pentru ăia prea săraci/prea proşti să aibă o maşină?!

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11195
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 22:46

Dr2005 a scris:
Încerci să cumperi bilet. Dacă nu ţi se dă (sunt mari şansele), discuţi cu naşul, că e şi el om, în 99% din cazuri acceptă cei 5 lei fără probleme.

Dar dacă scoate roata de pe fata cum se mai considera ? Parca nu se taxează nici ca bagaj și nici ca bicicleta. Dar pe site-ul CFR Călători e o chestie de zice 4 bilete de biciclete pe tren chiar dacă trenul respectiv nu are vagon cu spațiu pentru biciclete. Care e treaba pana la urma ?

Kapпaтй a scris:
Sunt tari si tari, oameni si oameni, cred ca mai important ar fi un vagon restaurant care chiar e cautat la trenurile de lung parcurs fata de un biciclist.

A fost în perioada 2011-2015 vagoane de biciclete la trenurile folosite de bicicliști, au fost și vagoane restaurant/Bistro/mini-bar pe trenurile importante acum nu mai e nimic.

Adrian78 a scris:
Pai tocmai daca ai niste vagoane de bicicleta trebuie sa profiti de orice banut in plus

Sunt vagoane de biciclete aceleași care erau în circulație și anii trecuți și ce bine mai era dar în prezent numai CFR Călători știe pe ce glume de trenuri le plimbă.

Acum 2 ani erau pe 1621/1622, 1645/1646, 1631/1634, 1643/1644, 1636/1635, 1599/1836 ba chiar și pe 1745/1746 plus prostia aia cand plimbau 4 vagoane 84-96 pe trenul de Piatra Neamt ( azi 10659/1652 ) chipurile ca nu aveau alte vagoane care sa le asigure cate 100-120 locuri. Din cate știu nu au casat niciunul...

Dar ăștia bătrânii puteți spune cum se mergea cu bicicleta în tren pana sa apară vagoanele de biciclete și sistemul de bilete pentru bicicleta. Ba chiar și după implementarea acestui sistem au fost trenuri/rute unde nu exista bilet de bicicleta nimeni nu te întreba nimic iar o cafea costa doar 1-2 lei.

Toată treaba asta început de la București-Brașov și uite xum CFR-ul cu o investiție de 0 lei refuza sa facă încasări, alungând călători și stricandu-si imaginea.

Adăugați la tarile alea și Anglia chiar săptămâna trecută am prins 5 biciclete pe peron la linia 1 pentru un tren spre Londra care tren zici ca e metrou ( Midland London )
Sus In jos
Sabik

Numarul mesajelor : 341
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 4694
Data de inscriere : 24/12/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 23:23

Kapпaтй a scris:
Bicicleta fara bilet se taxeaza ca 15 kg bucata si se ia 1,5 lei pe kg dupa care e si zona km de tarifat.

Bine Karpaty, hai sa nu speriem pe om. A confirmat si Dr2005 care e situatie pe trenuri. Dai 5 lai la nas, si nu ai nicio treaba.

Nu zic ca nu ai dreptate, asta spune oficial CFR Calatori, dar nu asa se intampla in realitate. Saptamana trecuta am mers cu Iasi-ul (IR) Cluj - Deva (dus-intors), cu bicicleta in vagonul 22-96. Am scos rotile bicicletei si nasul nu mi-a cerut nimic (nu am avut bilet de bicicleta).

Daca se poate la IR, sigur se poate si la R.
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3791
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeVin 14 Iul 2017, 12:27

Katalyn a scris:
săptămâna trecută am prins 5 biciclete pe peron la linia 1 pentru un tren spre Londra care tren zici ca e metrou ( Midland London )

Nu m-am prins care e faza cu metroul. Era un Super Sprinter (BR Class 153) vagoane din alea care circulă și câte unul singur, cu motor diesel propriu? Very Happy

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 153381_Peterborough

.
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeVin 14 Iul 2017, 14:10

Kapпaтй a scris:

Un vagon restaurant e un vagon separat, cu costurile aferente. Ar fi bine să fie, dar costă. Însă bicicliștii merg în vagoanele obișnuite, iar bicicleta e doar un fel de bagaj mai mare.  Se pot chiar demonta câteva scaune pentru a monta un rastel de biciclete într-un vagon. Poate chiar la fiecare tren, așa ar fi ideal. Atât timp cât există oameni dispuși să plătească biletul de tren, poate nici cei 5 lei pentru bicicletă n-ar trebui încasați.

P.S. N-am mai mers cu bicicleta de peste 20 de ani, deci nu îmi apăr propria cauză Very Happy
E vorba doar de a atrage clienți la tren, de a nu-i îndepărta printr-o atitudine ostilă față de biciclete.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeVin 14 Iul 2017, 22:06

E vorba de ramele Siemens Desiro 350 373 acelea cu verde și 4 vagoane London Midland care arata de zici ca sunt metrou la suprafață. Eu am văzut maxim 3 legate ( 12 vagoane ) și cică ar fuge cu maxim 175 km/h. Sunt din 20 în 20 minute de la Nortampton spre London Euston.

Poate îmi spui și mie cum pot lua bilete mai ieftine ( ceva oferte ) și cum pot merge cu bicicleta în tren ca m-as duce sa vad Londra de pe bicicleta.
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 05:06

Păi, London Midland te duce și cu 7.50 de la Northampton la London Euston, mai puțin între 7:00 și 9:00 dimineața, când circulă navetiștii. Mai ieftin decât atât doar la autocar, la National Express poți găsi bilete cu 5 lire și te duce la London Victoria, dar oprește și undeva pe lângă Hyde Park, după Marble Arch, poți să cobori și acolo.

Bicicleta n-are rost să o cari cu tine, în Londra sunt peste tot standurile alea automate cu biciclete de închiriat. E 2.00 lire accesul la toată rețeaua de standuri pe 24 de ore, prima juma' de oră gratis la fiecare călătorie plus 2.00 lire la fiecare 30 min. dacă depășești acea juma' de oră gratis. Dar dacă ai grijă să n-o depășești, plătești doar primele 2.00 lire, cele pentru accesul pe 24 de ore.

Avantajul e că poți să iei oricând o bicicletă de la orice stand și să o lași la orice stand, nu tre'să o plimbi non-stop după tine ca pe a ta. Dacă 3 ore nu-ți trebuie, nu iei nicio bicicletă în alea 3 ore și n-ai grija ei.

https://tfl.gov.uk/modes/cycling/santander-cycles

.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 08:20

De fiecare data când făcusem simulare la automatele de bilete îmi arata mereu 27Ł doar dusul, iar o colega a fost cu 35Ł dus-întors. Acuma tu spui ca pot merge cu doar 7.5Ł după ora 09:00 pai în cazul asta ma duc azi sa iau un bilet.

Nu îmi plac bicicletele alea sunt prea lente ori ma duc cu a mea ori nu ma mai duc deloc. Se plătește ceva pentru bicicleta in tren ?
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 13:24

Katalyn a scris:
De fiecare data când făcusem simulare la automatele de bilete îmi arata mereu 27Ł doar dusul, iar o colega a fost cu 35Ł dus-întors. Acuma tu spui ca pot merge cu doar 7.5Ł după ora 09:00 pai în cazul asta ma duc azi sa iau un bilet.

Nu la automate e 7.50. Pe site-ul lor, dacă-ți iei bilet cu câteva zile înainte. De exemplu pentru miercuri 19 iulie dimineața au bilete la 7.50, dar la trenurile cu mai multe opriri. Acelea care fac 1h15min - 1h20min, sunt directe, dar au mai multe opriri. Cele care fac 49min. sunt mai scumpe, bineînțeles.

https://ticket.londonmidland.com/journeys-grid/NMP/1072/2017-07-19T04:00//1/0/

A devenit cam regulă în zilele noastre, aproape orice rezervări sunt mai ieftine pe site-ul propriu, nu pe site-uri ale intermediarilor. La automate sunt scumpe pentru că în acel moment clientul e deja în gară și după statisticile lor acei clienți nu stau să caute cele mai bune oferte sau nu folosesc internetul deloc Very Happy

Cred că e mai bine să iei separat bilete single, făcând și rezervările în momente diferite. La multe companii biletele return sunt mai scumpe fiindcă în acel moment clientul e considerat captiv. Tot după statisticile lor Very Happy

Katalyn a scris:
ori ma duc cu a mea ori nu ma mai duc deloc. Se plătește ceva pentru bicicleta in tren ?

Nu știu, dar mă documentez și îți spun.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 20 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 20 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 43 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: