Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+58
florin94
Vale_ntin
Norbi
mishu88
CristyanC
Balto
Jhonyla
Amiralul
IonutChircu
@ndrey
Warrington
bobi
DAS 2011
ldh80
AndreiCFRbv
AndiCFR
CristianSM
92Dragos
bubu
neluadi
alex.alexus.tm
IonutCFR2009
ets2oltromânia
Sabik
johnsmoke
LanceR
cristi CFR
cristy79
M.I.C.I.
apmatei
COSTACHE MIHAIL
crystynyca
riciu
Vitosa
lifetec
cristi ar
dan tm
19jimmy84
Rarau
Adirmvl
alliens
aris86
razvan - trenuri
TVlad
cfr500
saint
marius664
Luna
Katalyn
mielutu zburator
AeroX
cardinal
ciprian71
kristi kkk
Nesebar
laurentzu
Dr2005
Adrian78
62 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 62 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Vale_ntin

Vale_ntin

Numarul mesajelor : 178
Varsta : 44
Localizare : Galati
Reputatie : 4672
Data de inscriere : 11/08/2012

Revista presei - Pagina 58 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 02:16

Este lăudabil că au apărut în varianta cărți. Mă îndoiesc că inițiatorii nu știu semnificația cuvântului. Până la urmă și fonograf a fost înlocuit de varianta picup, pentru că cel din urmă doar reda sunetele. offtopic
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3793
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 04:48

Phonograph chiar era denumirea aparatului, nu exista o firmă care să fabrice ”turntables” și să scrie pe ele Phonograph.

Noi între noi, românii, putem să le spunem oricum, că noi știm la ce ne referim. Dar contactele cu străinii nu mai sunt o raritate astăzi și dacă îi spui unui străin de ”tonomat”, o să se uite în jur după o mașinărie cu sigla Tonomat pe ea. N-o să-l ducă mintea că noi spunem ”tonomat” la orice automat care funcționează cu bani.

La fel cum dacă îi spui unui străin de ”xerox”, o să se uite în jur după o mașinărie cu sigla Xerox pe ea, n-o să-l ducă mintea că noi spunem ”xerox” la orice copiator. Sau foarte probabil n-o să înțeleagă deloc despre ce e vorba fiindcă un străin pronunță ”zirox”, iar când aude ”xerox” asta chiar nu-i spune nimic Very Happy
Sus In jos
Vale_ntin

Vale_ntin

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 05:32

Noh, eu vorbeam de chestia românească/moldovenească. Există un banc, când a ajuns prima dată trenul în Moldova, la acele vremi, vremuri, toți s-au dus cu furci pline de paie. Și se rezolvă orice cu sârmă.
Sus In jos
Vale_ntin

Vale_ntin

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 05:44

Nu chiar cu orice sârmă, sârma să fie de la Galați, nene. Twisted Evil
Sus In jos
Vale_ntin

Vale_ntin

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 06:23

Warrington a scris:
Phonograph chiar era denumirea aparatului, nu exista o firmă care să fabrice ”turntables” și să scrie pe ele Phonograph.

Noi între noi, românii, putem să le spunem oricum, că noi știm la ce ne referim. Dar contactele cu străinii nu mai sunt o raritate astăzi și dacă îi spui unui străin de ”tonomat”, o să se uite în jur după o mașinărie cu sigla Tonomat pe ea. N-o să-l ducă mintea că noi spunem ”tonomat” la orice automat care funcționează cu bani.

La fel cum dacă îi spui unui străin de ”xerox”, o să se uite în jur după o mașinărie cu sigla Xerox pe ea, n-o să-l ducă mintea că noi spunem ”xerox” la orice copiator. Sau foarte probabil n-o să înțeleagă deloc despre ce e vorba fiindcă un străin pronunță ”zirox”, iar când aude ”xerox” asta chiar nu-i spune nimic Very Happy

Dacă mă iei cu români, sunt moldovean, m-am simțit excelent în Cluj-Napoca, eu spun să dăm Oltenia Ungurilor.
Sus In jos
Vale_ntin

Vale_ntin

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 06:29

offtopic offtopic offtopic offtopic offtopic offtopic
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13013
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 10:03

Warrington a scris:
Andrey_tm a scris:
În (...) România au apărut tonomate

Ar fi grozav dacă ar dispărea orice ”tonomat” din limba română. Cool

”Tonomat” era o firmă germană care fabrica automate muzicale cu monedă (jukebox) la fel cum ”Xerox” e o firmă americană care produce copiatoare. Mai erau și alte firme germane care fabricau acele jukebox, de exemplu Wurlitzer. La fel cum fabrică și Minolta copiatoare, dar nu ”xerox”-uri.

Adica tu n-ai purtat niciodata Adidasi? chiar si niste adidasi Nike? sunny

sau n-ai auzit pe nimeni sa ,,isi puna rigips" ? sau sa bea ,,un nes" chiar facut de Jacobs?
Unele cuvinte in limba romana au devenit substantive comune pur si simplu
Acuma nu imi amintesc multe dar putem deschide un topic, ca sa nu mai spun ca toti avem acasa un ...frigider.
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3793
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 13:12

Vale_ntin a scris:
Dacă mă iei cu români, sunt moldovean, m-am simțit excelent în Cluj-Napoca, eu spun să dăm Oltenia Ungurilor.

Și eu mă consider moldovean, deși dpdv ”tehnic” nu sunt născut în Moldova. Mi-am petrecut toată copilăria și adolescența în Iași, chiar dacă mai târziu m-am simțit cel mai bine printre oamenii din Cluj. Care în opinia mea se află mult deasupra celor din Iași sau chiar deasupra celor din Timișoara.

Eu spun să dăm Vasluiul lui Putin, să-l anexeze la ce vrea el Laughing

dan tm a scris:
 ca sa nu mai spun ca toti avem acasa un   ...frigider.

E adevărat, dar asta e dovada că la scara întregii planete suntem doar niște provinciali care ajung să aibă contact cu tehnologia doar la a 7-a mână. Dacă am fi avut în locuințe frigidere de toate mărcile disponibile încă înainte de război, așa cum le-a avut lumea civilizată, le-am fi spus refrigeratoare, probabil.

Nu știu pe nimeni care să fi avut frigider înainte de 1970, doar prin București mai auzeai de câte cineva care avea câte-un ZiL rusesc.
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6915
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeLun 31 Iul 2017, 20:26

http://www.gazetanord-vest.ro/2017/07/videofoto-accident-incredibil-in-judet-o-masina-cu-rotile-in-sus-pe-calea-ferata/

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/politistii-atenti-la-trecerile-la-nivel-cu-calea-ferata-127934.html
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11403
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeLun 31 Iul 2017, 21:34

dan tm a scris:
Warrington a scris:

Ar fi grozav dacă ar dispărea orice ”tonomat” din limba română. Cool

”Tonomat” era o firmă germană care fabrica automate muzicale cu monedă (jukebox) la fel cum ”Xerox” e o firmă americană care produce copiatoare. Mai erau și alte firme germane care fabricau acele jukebox, de exemplu Wurlitzer. La fel cum fabrică și Minolta copiatoare, dar nu ”xerox”-uri.

Adica tu n-ai purtat niciodata Adidasi? chiar si niste adidasi Nike? sunny

sau n-ai auzit pe nimeni sa ,,isi puna rigips" ? sau sa bea ,,un nes" chiar facut de Jacobs?
Unele cuvinte in limba romana au devenit substantive comune pur si simplu
Acuma nu imi amintesc multe dar putem deschide un topic, ca sa nu mai spun ca toti avem acasa un   ...frigider.
unii mai spun de o cifa de beton (autobetoniera)
sau de o vola( Wola)
iar apropo de frigidere,primele pe care le-am prins au fost Fram,in care daca te ascundeai,nu puteai iesi,fiindca
nu era suficient sa impingi usa,existand o mare maneta pe exterior,care zavora usa
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13013
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeLun 31 Iul 2017, 23:30

De la cifa (CIFA) a venit mai apoi Cifarom, dar acum doar cifa mai folosim.
De vola ce sa mai zic, e demult substantiv.
Sus In jos
Vale_ntin

Vale_ntin

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeMar 01 Aug 2017, 04:04

https://www.cfrcalatori.ro/ro/comunicate/980-circulatie-permanenta-pentru-trenurile-internationale-401-si-402
Sus In jos
Vale_ntin

Vale_ntin

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeMier 02 Aug 2017, 02:23

Sibiul?
http://stirileprotv.ro/stiri/socant/o-femeie-a-murit-si-un-barbat-a-fost-transportat-cu-un-elicopter-smurd-dupa-ce-au-fost-loviti-de-tren-in-eforie-sud.html
Sus In jos
Jhonyla

Jhonyla

Numarul mesajelor : 1458
Reputatie : 6559
Data de inscriere : 30/01/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeMier 02 Aug 2017, 10:16

http://adevarul.ro/locale/timisoara/de-anulat-sarbii-trenurile-legau-varset-timisoara-decizia-vine-vecinii-renuntat-proiectul-autostrazii-belgrad-timisoara-1_5980d59d5ab6550cb8ac2d09/index.html

http://adevarul.ro/locale/galati/mersul-trenurilor-curse-pasageri-luna-august-intarzieri-programate-cauza-reparatiilor-linii-1_59807ebd5ab6550cb8aac825/index.html
Sus In jos
Jhonyla

Jhonyla

Numarul mesajelor : 1458
Reputatie : 6559
Data de inscriere : 30/01/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitimeMier 02 Aug 2017, 10:25

In legatura cu accidentul cred ca este vorba de trenul Regio 8804 care a avut intarziere de 117 minute la Eforie Sud
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 58 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 58 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 62 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: