Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Diverse

In jos 
+44
IonutCFR2009
get.
cristy79
Alextasy
MariusM
COSTACHE MIHAIL
StefanD_
alliens
laur 133
LanceR
DUAL
Petre_IFTE
AndiCFR
ets2oltromânia
AeroX
neluadi
cristi ar
didinul
cristi CFR
lifetec
bubu
razvan - trenuri
gvd
Luna
Adisoft1991s
Luca tgv
Vitosa
Andrey_tm
Zsoe
marius664
kristi kkk
teoiasi
Rarau
Adrian78
riciu
alex.alexus.tm
mielutu zburator
Adirmvl
dan tm
Dr2005
Katalyn
ciprian71
Simply18
Nesebar
48 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 23 ... 37  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

Diverse - Pagina 10 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 11:05

ciprian71 a scris:
Vagonul pare ok.Va asigur ca pentru un strain din vest va descoperii confortul de la el de acasa.

,,Confortul" de la străin de acasă înseamnă, de regulă, ceva gen Desiro de 120 locuri sau etajat. Aşa arată IC-urile în majoritatea statelor UE şi în Elveţia, sunt nişte trenuri absolut banale. Doar la marea viteză, RailJet şi câteva internaţionale găseşti ceva mai bun.

Din propria experienţă, dacă am o conexiune bună la net şi o priză, mi se fâlfâie că e salon sau compartiment, ba chiar prefer un salon cu o măsuţă Smile) Am venit acum câteva zile de la Braşov cu un vagon salon şi nici nu am simţit cum a trecut timpul, ba chiar mi s-a rupt şi de 2 străini care ascultau muzică la telefon de se auzea în tot vagonul... Youtube şi Feisbuc la greu, totul în căşti, trăiască Digi Mobil Smile Şi chestia e că mulţi aleg să călătorească aşa.
Nu mai zic că am avut de ales între a lua 1746 şi 1635-2, fiind o diferenţă de vreo 10 minute între ele (1746 era întârziat). Când am văzut compunerea lui 1746 (20-49 cu 19-76) m-am dus instant la 1635-2, 1746 ăla oferea confort de regio.

---
2 mese în avion? La ce companie? Pe de altă parte, mă gândesc că la zborurile lungi se dau mai multe mese, la drumuri de 7 - 8 ore se simte nevoia lor. Plus că biletul de avion costă o căruţă de bani.
La TAROM mi s-a părut destul de OK mâncarea, chiar dacă nu chiar la nivelul Turkish Airlines. În rest, la Lufthansa se dă doar un sandvici, dar poţi alege 2 băuturi reci şi 2 calde (pe când la TAROM ai doar câte una). Dar se poate şi mai rău, la AirItalia nu-ţi dă nimic, la LOT îţi dă o bomboană (pe care ţi-o iei tu dintr-un bol când urci în avion) şi un pahar cu apă, iar la low-cost până şi apa plată e pe bani grei.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 11:06

Probabil ca la a II-a masa el se refera la lung curier cind chiar trebuie sa maninci de doua ori.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 11:26

Pai cum e treaba cu avionul 2-3 ore de acasa pana la aeroport iti mai iei o marja de 1 ora ca poate prinzi vreun accident sau faci pana si daca scapi avionul e de rau plus 2 ore chek-in-ul apoi 4 ore cu avionul e si normal sa te apuce foamea. Nu toti care zboara cu avionul sunt din Bucuresti eventual Otopeni sau Baneasa ca sa faca sub 10 minute pana la aeroport iar ce iti da in avion nu se poate considera mancare ci doar o mica gustare ca nu cred ca e vreunul pe aici care a zburat de la Beijing la Londra. Apropo de avioane si de Londra de la Goteborg la Londra Luton de ce nu exista curse directe ? Dupa ce platesti o sacosa de bani te trimite si cu escala.

Ai mei au mers cu Lufthansa, WizzFail, Tarom si Turkish si au spus ca Tarom e pe primul loc la gustare iar la conditi turcii.

Pana la urma stie cineva pe ce ruta va circula trenul ATC ?

1. Sighisoara.
2. Tg.Jiu
3. Strehaia.
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4078
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 11:33

@Katalyn scuze putin de off-topic dar tatal meu a fost in interes de serviciu in China(au mai deschi in 2011 o fabrica acolo).A schimbat in Istanbul si a mers cu Turkish Airlines.E scump biletul.Stiu ca a avut asigurata masa in avion(minim 8 ore de zbor a facut)
PS.Lucreaza la o firma ce se ocupa cu sarma de la cauciucuri
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 11:56

Trenul ATC probabil va circula prin Sighişoara, probabil cu RT în tranzit la Coşlariu. La fel de probabil, opririle vor fi la Deva, Simeria, Alba Iulia, Coşlariu, Blaj, Mediaş, Sighişoara, Braşov, Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, Câmpina, Ploieşti Vest. Durata de parcurs: vreo 13 ore jumate, deci cu 2 ore mai mult decât Ister.

gvd

Numarul mesajelor : 225
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4257
Data de inscriere : 13/01/2014

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 12:01

Dr2005 a scris:
Kapпaтй a scris:
Ce te mai oftici ca o firma privata ofera ceva mai bun.

Tocmai, pentru că nu oferă ceva mai bun, au doar un marketing mai bun (bazat doar pe Antena 3 şi, probabil, pe Facebook). Dar o să îţi dea în plus un sandvici de câţiva lei la VD (şi CFR Călători dădea un pachet de biscuiţi, un Nestea, un nes şi o porţie de gem sau o bomboană până acum un an şi un pic, poate cu ocazia asta le vor da din nou) şi o sticlă de apă de 0,5l la cuşetă. Vai, ce condiţii cu mult mai bune decât la CFR Călători...

Confortul la VD cred ca se poate defini in principal ca si la hotel, prin ce sustine un somn de calitate: latimea patului (la Astra in poze pare un pic mai lat, dar poate e o iluzie optica), calitatea saltelei ( din imagini par la fel de subtiri ambele, nu se vede daca e acelasi burete care se incalzeste de la corp), calitatea pernei, spatiul dintre pat si " tavan" (la Astra in imagini pare ca spatiul pentru patul de jos e mai mic si ptr cel de sus mai mare decat la CFR calatori), eficienta sistemului de climatizare. Eventual disponibilitatea prizelor. Apoi existenta unor grupuri sanitare decente ( pare mai bine ca la CFR calatori, dar comparabil cu cele cateva modernizate pe care CFR Calatori le foloseste ptr Viena, Budapesta dar si intern cateodata).

Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6987
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 13:15

Comfortul de la străini e așa cum zici tu doar la cretinii de elvețieni, unde dai o tonă de bani pe un jeg infect de tren, ca să fiu delicat în exprimare. A, și la belgieni, să nu-i uit pe cei care oferă cele mai proaste servicii feroviare din tot ce am văzut până acum în Europa (Finlanda, Serbia, Muntenegru, Ungaria, Austria, Olanda, Italia).
La nemți la IC și la IRE ai niște vagoane aproape identice cu 21-87 sau cu AVA, doar că fără măsuțe dacă țin bine minte. N-am mers, doar am urcat în vreo 2 garnituri în gară. În rest, ai rame electrice pe trenurile RE, R și suburbane. Problema lor mare e că pentru distanțe mari n-ai trenuri IRE sau IC, ai ori ICE/Railjet, ori schimbi vreo 4-5-6 personale, dacă n-ai bani de aruncat pe 40 km/h în plus și o cafea.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18749
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24326
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 13:47

In afara de Frecciarossa reconstruita si ETR400 si poate o categorie de AVE care sunt cele mai confortabile dar au si preturi pe masura restul trenurilor de mare viteza au avantajul vitezei ICE Thalys TGV
Tot vorbiti de Belgia si Elvetia dar sunt tari unde nu mergi mai mult de 4-5 ore dintrun capat in celalalt al tarii deci ei nu tin de confort probabil il intereseaza sa ajunga la serviciu sau unde au nevoie
Sus In jos
AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8757
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 14:57

Dr2005 a scris:
Trenul ATC probabil va circula prin Sighişoara, probabil cu RT în tranzit la Coşlariu. La fel de probabil, opririle vor fi la Deva, Simeria, Alba Iulia, Coşlariu, Blaj, Mediaş, Sighişoara, Braşov, Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, Câmpina, Ploieşti Vest. Durata de parcurs: vreo 13 ore jumate, deci cu 2 ore mai mult decât Ister.

Asta stiam si eu, cu RTT la Coslariu, deci probabil stii tu ceva Very Happy
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6664
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 16:31

La avion m-am referit la zboruri lungi, la zbor de 14 ore te cam apuca damblaua, asta una.

Daca ai escala e normal ca e ok sa mananci in avion, deoarece in aeroportul de escala preturile sunt exagerate (caz concret: 20 de Euro un sandwich vai de mama lui ca era mai scarbos decat alea din avion si evident ca nu ma saturasem cu ce primisem in avion).
In tren nu ai situatia, in care daca-ti iei ceva dintr-o gara, sa-ti stea pulsul cand vezi pretul.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 20:36

Dar poti sa iei la tine pe avion orice este ambalat, eu mereu imi iau si nu platesc 10 lei pe un corn cand la Mega e 2,5. Si nu doar cornuri, imi iau napolitane, Bake Rolls, Lays, etc. Doar lichide nu poti avea in bagaj dar mancare ambalata se poate.

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 21:23

La cine? La Wizz n-am vazut pe nimeni sa scoata ceva de mancare din geanta. E drept, cel mai lung zbor a durat mai putin de 3 ore efectiv. Din punctul meu de vedere mai mult cu apa e o problema.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 21:30

Nu poţi să iei chiar orice, depinde de ţara în care mergi. Pentru UE nu sunt restricţii, că în interiorul UE nu se face control vamal. Dar în alte ţări nu e chiar aşa. De exemplu, în Elveţia nu ai voie cu multă carne, iar dacă intri în UE din non-UE nu ai voie decât cu produse din carne care nu necesită a fi păstrate la frigider. Deci dacă ai un sandvici cu parizer şi nu l-ai mâncat în avion, un vameş mai zelos, teoretic, te poate amenda. Bine, n-o să stea nimeni să se uite la ce ai tu în sandvici, doar dacă se face vreo razie şi vreun control amănunţit, gen un protest prin exces de zel al vameşilor.

Mai e şi problema că s-ar putea ca unele companii să interzică pasagerilor să consume produsele pe care şi le aduc de acasă. Nu am văzut niciodată să mănânce cineva din bagaj în avion şi am mers şi cu Wizz şi cu Tarom, LOT, Alitalia, Turkish Airlines, Lufthansa. La Wizz-ul cu plecare din România vreo 3/4 erau căpşunari, d-ăia care se certau cu personalul că nu îi lasă cu mai multe bagaje mână, că e înghesuială, care în avion umblau de la un cap la altul ca la ei acasă ş.a.m.d.. Genul de faună pe care nu o vezi la Tarom (deşi sunt şi prin avioanele lor mulţi ţărani)

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeMier 25 Ian - 22:20

Cert e ca eu am vazut oameni care aveau mancarica lor in bagaj si am zis ca tot ce e ambalat din fabrica il poti trece in bagajul de mana fara probleme. Ca scoti in avion sau nu e alta poveste, de exemplu poti sa cumperi multe chestii de la magazin de aici, treci cu el de securitate si ajungi pe aeroport in Londra unde stai 5 ore ca ai conexiune spre alta destinatie, nu mai cumperi cornul din aeroport cu 10 lire ci scoti ce ai in ghiozdan cumparat din Romania cu 2 lei. Desigur, nu toata lumea stie sa se descurce, altii mai rau se incurca in viata si nu stiu sa aibe o viata simpla si usoara.

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6664
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 26 Ian - 10:00

Cand ai escale e foarte problematic sa-ti iei ceva la tine de mancare, mai ales daca te duci in afara UE.
Din pacate anumite distante nu merg facute cu mijloace terestre in timp util. Pe mine ma apuca damblaua numai cand stiu ca trebuie sa ma duc la aeroport.

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 10 Icon_minitime

Sus In jos

Diverse
Sus 
Pagina 10 din 37Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 23 ... 37  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Diverse
» Diverse (Dan tm)
» Diverse
» Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala?
» Mersul Trenurilor

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: OPERATORI PRIVATI DIN ROMANIA :: ASTRA TRANSCARPATIC-
Mergi direct la: