Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Diverse

In jos 
+44
IonutCFR2009
get.
cristy79
Alextasy
MariusM
COSTACHE MIHAIL
StefanD_
alliens
laur 133
LanceR
DUAL
Petre_IFTE
AndiCFR
ets2oltromânia
AeroX
neluadi
cristi ar
didinul
cristi CFR
lifetec
bubu
razvan - trenuri
gvd
Luna
Adisoft1991s
Luca tgv
Vitosa
Andrey_tm
Zsoe
marius664
kristi kkk
teoiasi
Rarau
Adrian78
riciu
alex.alexus.tm
mielutu zburator
Adirmvl
dan tm
Dr2005
Katalyn
ciprian71
Simply18
Nesebar
48 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 23 ... 37  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11198
Data de inscriere : 09/10/2014

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 08:48

Pana la urma pe ce ruta va circula ? Unul zice ca se lucreaza la trasa pe M900 altul e suparat ca de ce nu va veni pe Valea Jiului iar altul spune ca dupa terminarea lucrarilor de la Gradinari va intra pe M900. Deci pe ce ruta va merge pe Arad-Sighisoara-Brasov-Buc.Nord ? Ori nu se stie si isi da toti cu parerea ? Zeci de comentarii dar fara nimic important.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 09:03

Kapпaтй a scris:
Ce te mai oftici ca o firma privata ofera ceva mai bun.

Tocmai, pentru că nu oferă ceva mai bun, au doar un marketing mai bun (bazat doar pe Antena 3 şi, probabil, pe Facebook). Dar o să îţi dea în plus un sandvici de câţiva lei la VD (şi CFR Călători dădea un pachet de biscuiţi, un Nestea, un nes şi o porţie de gem sau o bomboană până acum un an şi un pic, poate cu ocazia asta le vor da din nou) şi o sticlă de apă de 0,5l la cuşetă. Vai, ce condiţii cu mult mai bune decât la CFR Călători...

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22398
Data de inscriere : 06/12/2009

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 09:06

Iar vorbesti sa nu adormi ca e prea dimineata. Nici nu se compara confortul de la clasa CFR cu confortul de la clasa Astra. Oftica se vede de parca e compania ta si mori de ciuda ca vin altii si iti ia tie calatorii.

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11198
Data de inscriere : 09/10/2014

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 09:07

riciu a scris:
Cu riscul sa ma injurati, dar ce mi-e ca le zice R, IR sau IC, IRN, ICN sau mai stiu ce alta denumire, ce mi-e ca le zicea personale/curse, accelerate si rapide. Tot alea sunt. Iar vagoanele de clasa nu aduc nimic notabil in plus fata de CFR. Poate alea cuseta si de dormit sa fie mai de soi (asa pareau din imagini).
Poate sa-l boteze cum vor ei, important e daca are sau nu calatori. Si calatori multi nu poate sa aiba de la primele curse. E ceva normal. Calatorii vin in timp.

Din pozele de pe net vagonul de clasa 2-a al operatorului ATC pare cu mult peste ce are CFR Calatori de la Astra Arad insa vom vedea pe viu daca e peste ce are CFR Calatori. Plus ca au mai confirmat si alti care chiar au mers cu operatorul RegioJet.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 09:20

Vagoanele clasa Astra au finisaje care ofera un confort mult mai sporit calatoului, iluminatul pe timp de noapte, scaunele, mocheta si parca au si jaluzele ceea ce la CFR nu exista!
Vagoanele cuseta la Astra sunt noi, CFR nu are vagoane cuseta noi, toate sunt reconditionate.

Dar asa e cand nu dai 2 bani pe confortul oferit calatorilor si vrei doar pret mare sa jupoi omul fara sa ii oferi nimic zici ca e foarte bine si o caruta.

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6668
Data de inscriere : 27/06/2010

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 09:50

La vagoanele de clasa nu prea vad ce confort sporit poti sa dai. Orice i-ai face nu poti faci scaune tip fotoliu, scaunele si mesele tot scaune si mese sunt. *compar tot cu vagoane de clasa. Mocheta e doar de design, nu ma ajuta ca si calator. Perdele ai si la CFR si la Astra.

Si nu inteleg ce e cu iluminatul de noapte... Nu cred ca poti sa stingi lumina intr-un vagon tip salon, deci... n-am facut nicio treaba.

Vagoanele cuseta si de dormit par intr-adevar mai ok.

Cat despre ce-ti da in pretul biletului. Haida de, sunt aceleasi sandwich-uri la fel de proaste ca si la avion. Cu exceptia lui Turkish Airlines (desi nici acolo nu e mancarea extraordinara!), restul mancarii de pe avioane este execrabila. Evident ca nu am zburat cu toate companiile, dar banuiesc ca practica e similara, dar Austrian, Air France, Tarom, Czech mai ales, ca sa dau cateva exemple, sunt horror la capitolul mancare.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:13

Kapпaтй a scris:
Vagoanele clasa Astra au finisaje care ofera un confort mult mai sporit calatoului, iluminatul pe timp de noapte,
Iluminat cu mai multe trepte ai şi la 21-76, poţi să aprinzi doar un rând de lumini sau poţi să le aprinzi pe toate. E clar că şi pe vagoanele refuzate de RegioJet e acelaşi sistem. A, că şefii de tren de la CFR Călători pun iluminatul ori pe maxim, ori pe zero... Pe de altă parte, vagoanele sunt interconectate între ele, dacă ai vagoane compatibile între ele, de la un singur panou de comandă dai comenzi în toate vagoanele. Dacă între 21-76-uri ai un 22-96, deja nu mai ai ce să faci, că ăla are un singur nivel de iluminat (şi reglare individuală în compartimente). Însă ideea de a merge cu lumina la minim într-un vagon salon nu prea îmi surâde, există riscul să mă ia somnul şi să mă trezesc fără bagaje, fără haină, fără telefon.

Momentan, CFR Călători are cele mai bune vagoane de dormit şi cuşetă din partea asta de Europă (doar pe la ruşi găseşti ceva mai bun, dar doar pe câteva trenuri). VD-urile de la Astra sunt 70-91, fix ca alea de la CFR Călători. Vagoane superbe, de altfel, am avut plăcerea să folosesc câteva.

ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4755
Data de inscriere : 19/07/2016

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:14

Idea cu servitul mesei inavion, m-i se pare un mare moft.Sa inteleg ca daca plec din Bucuresti la Viena trebuie neaparat sa mananc? Adica eu nu am avut timp sa mananc inainte de plecare si nici nu mai pot sa rabd 2 ore.Pai la tren ce sa mai zic, ar fi trebuit 3 mese asigurate la cate ore merg.
Mai este un aspect si anume umiditatea.La sol putem avea umiditate 55%.Insa in avion este undeva la 22%.Ca termen de comparatie, in desert sunt undeva 25% umiditate in aer.La 22% simturile noastre se reduc la 1/3.Este normal sa nu mai simti mancarea, gustul este fad s.a.Plus ca mancarea este reincalzita in avion.Multe din ingrediente se degradeaza in timpul pastrarii, reincalzirii.Aspectul meniului nu mai este acelasi din bucatarie.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Reputatie : 6769
Data de inscriere : 25/05/2012

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:15

Dar ce...ca am stat la compartiment 21-90 Bucuresti - Viena si noaptea deloc n-am reusit sa sting lumina (nu se stingea de tot - uneori erau si fluctuatii - mai puternica, mai joasa, in functie de ce mai facea si locomotiva, ori se schimba pe ici pe colo; nu zic, poate era setat si de la panou aiurea, nu stiu sigur).

Nu mai laudati atat compartimentele astea fata de saloane, ca daca nimeresti in niste gioarse de vagoane tot degeaba!
Dintre toate vagoanele CFR Calatori eu gasesc salonul 21-87 foarte comod (lumina nu e deranjanta noaptea, scaunele sunt comode, exista mult spatiu) si sunt chiar subestimate aceste vagoane stil autocar, dar sunt chiar foarte comode. Compartimentul e lux numai daca nu este plin. Pe un tren ca 1821 adio confort!

Cat despre Astra, abia astept sa ma dau cu trenul lor (dar mai intai sa scapam de gerul asta). Ma gandeam sa merg Bucuresti - Arad la vagon clasa/salon tocmai ca sa testez confortul in varianta cea mai ieftina atatea ore de mers.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Reputatie : 6769
Data de inscriere : 25/05/2012

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:19

Dr2005 a scris:

Iluminat cu mai multe trepte ai şi la 21-76, poţi să aprinzi doar un rând de lumini sau poţi să le aprinzi pe toate.

N-am vazut. Poate face asta calatorul sau nasul (adica niciodata)?
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:20

Dr2005 a scris:
Kapпaтй a scris:
Vagoanele clasa Astra au finisaje care ofera un confort mult mai sporit calatoului, iluminatul pe timp de noapte,
Iluminat cu mai multe trepte ai şi la 21-76, poţi să aprinzi doar un rând de lumini sau poţi să le aprinzi pe toate. E clar că şi pe vagoanele refuzate de RegioJet e acelaşi sistem. A, că şefii de tren de la CFR Călători pun iluminatul ori pe maxim, ori pe zero... Pe de altă parte, vagoanele sunt interconectate între ele, dacă ai vagoane compatibile între ele, de la un singur panou de comandă dai comenzi în toate vagoanele. Dacă între 21-76-uri ai un 22-96, deja nu mai ai ce să faci, că ăla are un singur nivel de iluminat (şi reglare individuală în compartimente). Însă ideea de a merge cu lumina la minim într-un vagon salon nu prea îmi surâde, există riscul să mă ia somnul şi să mă trezesc fără bagaje, fără haină, fără telefon.

Momentan, CFR Călători are cele mai bune vagoane de dormit şi cuşetă din partea asta de Europă (doar pe la ruşi găseşti ceva mai bun, dar doar pe câteva trenuri). VD-urile de la Astra sunt 70-91, fix ca alea de la CFR Călători. Vagoane superbe, de altfel, am avut plăcerea să folosesc câteva.

Tu nici nu stii cum arata un vagon la interior livrat la RegioJet dar esti mare "expert" ca asa e in mintea ta. Ok, ramai cu ideile tale si pace.

Administrator
Administrator
Nesebar

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:23

AeroX a scris:
Dr2005 a scris:

Iluminat cu mai multe trepte ai şi la 21-76, poţi să aprinzi doar un rând de lumini sau poţi să le aprinzi pe toate.

N-am vazut. Poate face asta calatorul sau nasul (adica niciodata)?

Se poate pe treapta 1 unde functioneaza toate neoanele, treapta 2 unde functioneaza unul da si unul nu si mai e treapta cu lumina de veghe (care nu se foloseste la CFR) unde functioneaza doar niste beculete cam asa ar fi normal la saloane pe timp de noapte dar cum la noi mereu e anormal asta e.

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:28

Vagonul pare ok.Va asigur ca pentru un strain din vest va descoperii confortul de la el de acasa.Nu va avea nimic de reprosat.Trenurile de noapte din vest are atasat cate un vagon clasa,compartimentat ssau salon.Am mers cu EN Munchen- Paris, vagon compartimentat la nivel de 19-50 insa cl.2.EN Zurich- Budapesta cl 2 compartimentat 21-90 DWA.EN.Venetia -Budapesta in salon CAF.(eram cu tineri din Spania, nu se vedeau pe fetele lor tristetea ca sunt in salon).
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6668
Data de inscriere : 27/06/2010

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:34

Fiecare merge cu ce doreste si ce are la dispozitie, respectiv preturi samd. Dar vagonul tip salon eu nu-l suport, prin urmare calatoriile de placere cu trenul l-am taiat drastic.

Cat despre mancarea in avion nu e un moft, ca nu toata lumea merge doar 2 ore cu avionul. Dar cand trebuie sa mananci de doua ori in avion cum e?!
Sus In jos
ciprian71

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2017, 10:47

La a doua masa, e... lacomie.Tipic romanilor la all inclisive in Bulgaria.
Sus In jos
Continut sponsorizat

Diverse - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 9 Icon_minitime

Sus In jos

Diverse
Sus 
Pagina 9 din 37Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 23 ... 37  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Diverse
» Diverse (Dan tm)
» Diverse
» Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala?
» Mersul Trenurilor

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: OPERATORI PRIVATI DIN ROMANIA :: ASTRA TRANSCARPATIC-
Mergi direct la: