|
| Discuții 2016 | |
|
+22@ndrey alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL NicuS Amiralul Adirmvl IonutCFR2009 kristi kkk mielutu zburator dan tm ldh80 DAS 2011 riciu LanceR TVlad Katalyn Adrian78 Dr2005 ciprian71 cardinal Nesebar 92Dragos 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 14:50 | |
| PSD are o petarda de program pentru aia care mai cred in stele verzi Oricum va urma o crestere de impozite si de taxe colaborata cu un deficit de 3.5% Mi se pare o tampenie cota de 16% de impozitare ar trebui impozit progresiv in IT toti sunt platiti pe contracte de colaborare si partime deci din parti bani la buget Nu trebuie marite salariile doar scazute taxe pe salariu ar trebui salariu minim 1500 cu CAS doar la angajat si impozit de 8% |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 15:08 | |
| PSD si doar PSD au avut grija si de populatie, in rest praf si pulbere, niste nenorociti care au furat doar pentru ei. Si cica e bine, noi am ajuns sa zicem la rau ca e bine, nu stiu de unde aceasta spalare de creier, sa iti fie rau si sa zici ca e bine. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 15:19 | |
| IT-stii au impozit 0 pentru ca s-a dorit stimularea acestui domeniu. Ca se abuzeaza de asta, existind firme mari care au infiintat firme satelit cica "de IT" ca sa isi plateasca mai bine unii angajati care fac orice altceva decit IT, e alta discutie. Eu cred ca a sosit momentul sa se desfiinteze aceasta facilitate. Impozitul progresiv e absurd. Se spune ca nu e corect sa plateasca 16% si ala cu 1000 lei salariu si ala cu 10.000 lei insa se omite cu buna stiinta ca 16% din 1000 de lei inseamna 160 de lei iar din 1000, de 10 ori mai mult, adica 1600 de lei!
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 15:30 | |
| - TVlad a scris:
- IT-stii au impozit 0 pentru ca s-a dorit stimularea acestui domeniu. Ca se abuzeaza de asta, existind firme mari care au infiintat firme satelit cica "de IT" ca sa isi plateasca mai bine unii angajati care fac orice altceva decit IT, e alta discutie. Eu cred ca a sosit momentul sa se desfiinteze aceasta facilitate.
Impozitul progresiv e absurd. Se spune ca nu e corect sa plateasca 16% si ala cu 1000 lei salariu si ala cu 10.000 lei insa se omite cu buna stiinta ca 16% din 1000 de lei inseamna 160 de lei iar din 1000, de 10 ori mai mult, adica 1600 de lei!
Atunci impozit pe venit una e venit de 16000 lei si alta venit de 160000 nu? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 15:46 | |
| Cand mutenia pamantului si-a marit salariul sa se plimbe la infinit ca el de asta e presedinte sa aibe salariu baban si sa se plimbe nu sa faca ceva bun pentru tara asta, nimeni nu a zis nimic, e de acord lumea ca pacalicii sa aibe salarii babane si prostimea sa stea o luna de zile la munca pe 1200 de lei, e tare bine. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 15:46 | |
| Nu inteleg. Statul o sa ia o suma mai mare de la unul cu venit mai mare desi procentul e acelasi. E foarte simplu. Nu cred ca cel care are venit mai mare trebuie pedepsit pentru asta aplicindu-i-se un procent diferit de impozit. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 16:21 | |
| In sfarsit s-a redeschis DISCUTII 2016, dar pe 2017. |
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 17:04 | |
| Eh, programul PSD, daca va fi dus la indeplinire, va veni cu o inflatie maricica, pentru ca nu exista bani sa mentina puterea de cumparare, dar sa si dea salarii mari si sa scada taxe (a se vedea deficitul ce va fi calculat). Asta inseamna ca vom avea 1450 salar, si painea va costa 6 lei in loc de 5, benzina va creste la 6 lei, iar euro va ajunge la 4.8 sau chiar 5, cel putin astea sunt speculatiile mele. Plus cresterea costurilor imprumuturilor de la bancile internationale. Sper sa nu am dreptate si sa fie totul bine, sper sa aiba Karpaty dreptate in toate privintele, dar eu am dubiile mele... Si nu, nu e nevoie sa fii economist ca sa poti estima grosso modo ce efecte ar putea avea masurile propuse de PSD. |
| | | DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5203 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 17:05 | |
| Prin 2012 a fost o emisiune la TV cu un renumit profesor de economie belgian ( nu mai retin numele ) care a stat in Romania 6 luni si a studiat + / - economiei tarii noastre. Printre altele a afirmat ca fara coruptie, romanii ar avea salarii mai mari cu 25 %. Oare cata dreptate avea ? |
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 17:31 | |
| As dori sa stiu de la colegii care se pricep bine la vagoane, respectiv care stiu unde au fost construite vagoanele, sa ma ajute cu o informatie, si anume: ma intereseaza cum se poate ajunge la producatorul ramelor geamurilor vagoanelor pentru persoane de cale ingusta ce erau folosite pe 204 Sibiu - Agnita. Mai multe detalii pe privat. Multumesc mult!
Ultima editare efectuata de catre alex.barac.5 in Mar 03 Ian 2017, 17:45, editata de 1 ori |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 17:36 | |
| Deci am plecat de la rafinarie pe 25 octombrie din cauza ca nu am acceptat ca un sef de nationalitate moldoveneasca adica 80% rus si 20% moldovean sa tipe la mine. Am tipat la el fiind nevinovat si daca nu eram sub contract cred ca i ardeam si una peste fata. L-am injurat si mi-am dat demisia a ramas ca ne mai vedem noi, poate virtual ca f2f i-ar trebui firma de paza sa-l pazeasca. M-am angajat la o firma care munceam 8 ore pe zi 7 zile la rand in niste conditi bune dar la 30 grade trebuia sa te misti ca robotul plus ca nu era platita munca aia doar 1.150 lei cu luna completa si 20 tichete. In noiembrie am bagat 11 zile ( 88 ore ) am luat 696 lei si 9 tichete. Toate bune si frumoase incepusem sa imi placa chiar daca nu-mi placea zgomot, miros de diluant, caldura sefi, sefuti si sefututi ( a avut dreptate un prieten xand mi-a spus : Vezi ca TeamLeaderi aia si cei de la calitate sunt in genereal oameni slab pregatiti care se afirma aiurea, trebuie sa sti pe ce sefi sa-i pupi si unde sa-i pupi ) a avut dreptate nestiind firma unde o sa lucrez. Acum vine TeamLeaderul si ne zice ca cei de la Personal vor sa faca o smecherie de la 1 ianuarie cum sa ne plateasca mai prost dar sa nu auda o vorba ca ne-a spus ea si ca sa facem revolutie sa nu fim de acord cu aceste masuri. Adica scuza-ma dupa ce ca 7 zile la rand bag 8 ore de munca in zgomot, miros de diluant si caldura si sa ma platesti cu minim pe economie si tot sa mai ciupesti ceva eu nu pot fi de acord cu asa ceva drept ptr care maine imi prezint demisia. In Romania nu se merita sa mai muncesti, romanul pana nu e el hot pana la capat nu poate dormi linistit. Luna viitoare am ultima rata la banca pot sa stau fara munca pana la sf luni aprilie iar in mai in strainatate nu se merita sa muncesti aici, pentru ce sa te scoli la 5 dimineata sa fi carpa la straini la tine in tara ?
Am muncit 11 ani imi permit o vacanta de 5 luni ca vorba aia nu am copii, nu am familie iar banci nu am de platit.
Intru aici si vad ca unii sunt de dreapta si alti cu hotii, chiar sunt curios cum va arata tara asta si economia ei in urmatoarele 6 luni, bine in niciun caz nu va fi nu mai mancati tor ce zboara din tabara PSD o sa va convingeti singuri peste 2-3 luni ca totul a fost doar minciuni si doar ca sa-si atinga scopul.
Ca fapt divers minca care o faceam eu pe 1.150 lei/luna plus tichete in strainatate cu program de 8 ore L-V esti platit cu 8.200 lei pai ce ai facut ma nene te sperii ca dai la chirie 1.100 lei acolo pai iti permiti ca la 8.200 lei intr-un faci cat faci in Romania in 8 ani.
Chiar sunt curios cum va reusi statul si PSD sa deconteze gratuitatea stidentilor cu care ne tot ameninta.
Nu suntem o tara blestemata ca l-am omorat pe Ceausescu in zi Sfanta suntem o tara condusa de hoti indiferent cine va fi la guvernare bine nu va fi pentru noi cu atat mai mult PSD-ul care a adus tara in situatia in care ne aflam acum.
Daca sunteti puturosi ca Dr2005 sau aveti vreo 2-3 mosteniri stati aici care sunteti tineri si sanatosi cautati sa plecati afara cat inca mai merge strainatatea ca deja a inceput sa pice viata buna din Spania, tarile nordice si Marea Britanie par a fi cu cele mai bune salarii eu vorbesc din ce stiu de la prieteni si vecini nu din statisticile prezentate mereu aiurea de colegul nostru razvan-trenuri. |
| | | alex.barac.5
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 17:47 | |
| Legat de discutia politica : http://partidulpromite.ro Spor la navigat! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 18:59 | |
| Te invit pe tine să faci 4 ani de facultate şi 2 de master şi să lucrezi pe 1036 lei în mână şi o cartelă de metrou. Că astea erau salariile la noi până la ordonanţa lui Cioloş. Evident, intrarea cu cartelă, deci nu poţi să vii mai târziu şi să pleci mai devreme. _________________ :TTT:
|
| | | DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5203 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 19:09 | |
| Katalyne, un episod frustrant din viata ta. Din pacate cam asta este soarta a multor angajati in tara asta. Macar ai norocul sa traiesti intr-un oras dezvoltat economic. Dar ce te faci cand nu ai nici posibilitatea unui salariu minim pe economie cum este in zonele sarace ale tarii. Oamenii migreaza spre o viata mai buna, iar cei care nu o fac sufera o degradare sociala accentuata. Multi dintre acestia sunt etichetati pe acest forum ca betivi, violatori, viitori sclavi pe plantatii in Bucuresti, Ardeal sau Banat. Chiar tu ai fost mirat de munca prestata de muncitorii din Pascani care repara linii la rafinarie. Sunt oameni care trebuie sa asigure un venit familiilor. Cand ai copii situatia se schimba radical. Sper din tot sufletul sa te regasesti si sa iei deciziile cele mai bune pentru tine. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 21:12 | |
| @Dr2005 in locul tau faceam shusu pe ea de facultate si master. Ai permis, esti tanar le ai cu calculatoarele si in plus sti engleza la perfectie, familie nu ai copii nu ai asa mult te multumeste cei 1.036 lei pe care in tarile nordice i-ai castiga in doar 3 zile ? Sincer pe tine chiar nu te inteleg, alti nu stiu engleza sau au probleme de sanatate si nu pot munci nici macar ca soferi pe o masina mica. Cand o sa realizezi ca facultatea si masterul nu mai au valoare in tara asta ? Din 100.000 de genii crezi ca toti isi vor gasi loc de munca peste 2.000 lei net, cu masina si laptop la botul calului ? Nu tata unii or sa trebuiasca sa munceasca si pe mai putin ca nu sunt atatea locuri de.munca pentru toate geniile. Imi aduc aminte cand ne-a intrebat in clasa 2-a dl invatator ce vrei sa te faci cand o sa fi mare, toti doctori, patroni, fotbalisti, soferi, politisti la care invatatorul "Dar sudor, strungar, mecanic nu vrea nimeni" a stiut el ce spune.
@DAS2011 baietii aia au cea mai grea munca eu nu stiu cum rezista, au avut tot respectul meu cat am lucrat cu ei, nu stiu cati dintre noi ar putea munci 2-3 zile la munca care o fac ei. Unul din patroni lor are X6 iar salariul lor la lopata e dublu cat are doctorul cu facultatile si masterele lui.
Ma uitam si aici unde am lucrat noiembrie si decembrie oameni cu bani toti au J sau S5-6, masini dar vin sa munceasca pe 1150 lei pe unii i mai ajuta copii altfel nu veneau sa se injoseasca pe nimica toata. Program de 8 ore 7 zile la rand apoi 2 libere ( 2 de schimbu 1, 3 de schimbu 2 si 2 de schimbu 3 ) sunt ore cat ai face la program de 8 ore L-V dar pleci 7 zile la rand de acasa si nu faci paza sa zici ca te odihnesti.
Culmea culmilor duc lipsa de oameni si tot ei isi permit sa dea afara, o colega si un prieten de luna asta i trimit acasa.
Atata hotie si prostie nu am putut sa vad in tara asta peste tot numai sa fure sau sa traga lumea in teapa.
Nu-mi placea aici m-am angajat asa ca mi-a zis lumea ca e usor de unde frate ca e iadul pe pamant adica eu la pregatirea si vechimea mea sa am sefa cu 6 ani mai mica ca mine, nu pot sa concep asa ceva nici macar nu e pregatita e acolo datorita relatiei tatalui ei, sta la distanta de mine ma evita de cand i-am dat cu flit.
In tara asta cineva trebuie sa faca si munca de jos eu nu sunt ptr asa ceva cjiar daca am lucrat 10 ani in securitate si 1 an operator peste tot am avut munca grea care nu o putea face oricine ca nu aveam oameni pregatiti sau cu scoala multa plus ca eram numai printre spioni si pupincuristi. Prefer sa stau pana in mai acasa de cat sa muncesc si sa nu fiu platit. Cand voi lua permisul se schimba situatia si deja trecem pe o alta treapta. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuții 2016 | |
| |
| | | | Discuții 2016 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |