|
| Discuții 2016 | |
|
+22@ndrey alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL NicuS Amiralul Adirmvl IonutCFR2009 kristi kkk mielutu zburator dan tm ldh80 DAS 2011 riciu LanceR TVlad Katalyn Adrian78 Dr2005 ciprian71 cardinal Nesebar 92Dragos 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Sam 24 Dec 2016, 20:12 | |
| Ce discutii inutile, cautati tertipuri si explicatii in calendare, va pierdeti in elemente invechite, chiar si tu Karpaty, care condamni mereu lipsa de nou, lipsa de dorinta de a avansa. Nu pot sa cred ca sinteti atit de indoctrinati in calendare religioase, in dogme si cutume, mai lipseste sa imi spuneti ca un inghet tirziu in primavara este de fapt datorat faptului ca este dat in fata calendarul, sau ca nu ninge din acelasi motiv.
Calendarul oficial al tarii noastre si al altor tari este cel gregorian, pe cind in alte tari cel religios este iulian.
Cu totii ma contrati insa as dori sa stiu daca dupa data de 31.12.2016 este 01.01.2017 si in republica Moldova sau in Rusia, in ce an se afla ei in momentul cind tin craciunul? oficial in ce an sint?
DIn moment ce avem un calendar oficial dupa care ne ghidam calendarul religios poate sa fie chiar si in anul 4520 sau 6983 tot aia e, ei pot sa spun ca sint in martie 4520 chiar daca sintem in 5 august 2016, nu ma iau eu dupa popi si biserici inapoiate.
Sint convins ca veti gasi cu toti argumente sa imi spuneti ca nu am dreptate, dar cum o iarna se intinde in doi ani este destul de usor ca sarbatorile de iarna din ACEEASI iarna sa fie sarbatorite in ani diferiti.
SA ne uitam la televizor cind o sa ne spuna ca moldovenii au craciunul, dac nu cumva e 2017.
|
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discuții 2016 Sam 24 Dec 2016, 20:46 | |
| Deci, cu siguranţă calendarul bisericii ortodoxe din Rusia și Serbia este defazat în spate. Chiar și la istorie, dacă mai ţineţi minte după vremea noastră-azi nu mai am cunostinţă cu exactitate cum se prdă, asasinarea printului Franz Ferdinand de către Gavrilo Princip era trecută după cele 2 calendare,15/28 iunie, deoarece în vremea aceea nici măcar laic sârbii nu trecuseră pe calendarul gregorian! |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discuții 2016 Sam 24 Dec 2016, 21:47 | |
| Sa nu uitati totusi ca Mos Craciu vine in seara asta.Mosul vine la toti indiferent ca altii sunt inainte sau inapoi cu calendarul.Va doresc liniste, fericire si speranta.Mosul sa va aduca voua in sac trenuri si vagoane noi.CRACIUN FERICIT! |
| | | dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Discuții 2016 Sam 24 Dec 2016, 22:11 | |
| Calendarul religios este defazat, dar calendarul oficial nu este si atunci in mod oficial craciunul lor pica in ianuarie si al nostru in decembrie, deci al lor inainte de al nostru.
Acest lucru este stiut si de ei care nu se agita in aceasta perioada, sirbii de aici daca sint in familii mixte le tin pe amindoua. De fapt sirbii tin revelionul oficial ca si noi apoi doua saptamini mai tirziu, desi stiu ca sint defazati si sint deja in noul an, mai tin un chef numit revelion sirbesc.
Nu ma asteptam sa fie asa de greu de inteles si de acceptat.
Si noi la scoala anumite evenimente le-am invatat cu doua date, pe stil nou/stil vechi, probabil ca asa au fost ele consemnate fiind in perioada de tranzitie de la calendarul nou la cel vechi, trecere care s-a facut brusc, la 1 aprilie care a devenit 14 aprilie.
A se vedea ca au fost probleme de adaptare in special in in Moldova si peste Prut.
http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Adoptarea_calendarului_gregorian
http://adevarul.ro/cultura/istorie/reforma-calendarului-adus-schisma-biserica-ortodoxa-1_50b9f0fd7c42d5a663ad0fa4/index.html
https://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_gregorian |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Dum 25 Dec 2016, 01:03 | |
| Crăciunul este o sărbătoare religioasă. E clar că fiecare creştin îl sărbătoreşte după calendarul bisericii lui. Noi suntem ortodocşi de rit nou şi sărbătorim pe 25 decembrie, catolicii sărbătoresc la fel... în timp ce slavii au rămas pe calendarul vechi şi sărbătoresc pe 7 ianuarie. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Discuții 2016 Dum 25 Dec 2016, 13:38 | |
| Doctore si eu ce am spus? am zis ca 7 ianuarie e inainte de 25 decembrie, in acelasi an.Ceva simplu. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discuții 2016 Dum 25 Dec 2016, 13:46 | |
| Daca vorbim de an calendaristic da, dar e doar o iluzie ca e vorba de sarabtorile din iarna asta care tine din decembrie 2016 pana in februarie 2017 iar noi sarbatorim in 2016 iar ei in 2017, deci dupa noi, nu are treaba cu ce a fost in sezonul de iarna 2015-2016. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discuții 2016 Lun 26 Dec 2016, 17:46 | |
| Acum ca ni s-a mai asezat sarmaua in burta, putem sa mai povestim cate ceva.După decenii lungi de „nu se poate”, astăzi putem să discutăm deschis şi liber despre „unirea Republicii Moldova cu România”.Am observat un lucru: când moldoveanul da de greu isi aduce aminte de unionism, ca fiind solutia ce le rezolva pe toate.Dacă în răstimp apare altă „variantă” - un gheşeft moldovenesc sau o funcţie bine plătită la stat -, moldoveanul devine din nou statalist.Astăzi, chestiunea unirii cu România e o problemă cu mult mai complicată decât a fost acum 20 de ani. Trebuie să recunoaştem că noi avem probleme mari nu numai cu elitele, ci şi cu poporul. De fapt, cum e sacul şi cârpeala! Cei care vorbesc azi la Chişinău despre „unirea cu România” nu ne spun dacă ne unim împreună cu Voronin, Tkaciuk, Dodon, Şelin, Klimenko ş.a., cu partidele lor şi aderenţii acestora. Îmi imaginez, în cazul unei uniri „aici şi acum”, ce ar face aceştia din dulcea mea Românie! Si aici l-as cita de Andrei Plesu: „România care se vede, mai exact România care ni se arată prin ziare şi pe ecranele televizoarelor e o ţară în care am încetat, de o bună bucată de vreme, să mă mai simt acasă. E o ţară de nunţi mitocăneşti devenite ştiri de prime-time, o ţară de fătuci nărăvaşe şi inarticulate ajunse vedete, de divorţuri de mahala mediatizate festiv, de cancanuri buruienoase, de politicieni care se întrec în grosolănii de cartier, de băieţi fini care nu se jenează să se înghesuie prin studiouri alături de proşti ţanţoşi, nulităţi isterice şi ţaţe volubile, o ţară care exportă hoţi şi cerşetori, o ţară care dedică ore şi zile întregi familiei Ceauşescu, prietenilor, descendenţilor şi bucătarilor ei, o ţară care se uită la OTV şi care crede că un „tribun” expirat şi nevrotic e un comentator politic valabil, o ţară care trăieşte pelerinajul la moaştele sfinţilor ca pe un iureş în izmene la Mărăşeşti şi campaniile electorale ca pe o afacere cu făină şi ulei”. Să vedeţi ce variante de „înflorire a naţiunii române” ar găsi aceştia cu… „omologii” lor basarabeni!Si sa nu uitam un amanunt extrem de important... BANUL.Ganditi-va la costurile integrarii moldovei,in varianta in care nu ar exista coruptie in Romania, altfel... e infiorator sa mai socotim costurile. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12287 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Lun 26 Dec 2016, 21:59 | |
| - Katalyn a scris:
- @ldh80 vezi că pe pe pagina cealaltă ieri la 14:25 am postat ceva, încă nu am văzut răspunsul tău.
Da- am vazut ce ati postat , dar acelea sunt doar niste experiente personale, care nu sunt nicidecum reprezentative pentru romanii din Republica Moldova! |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12287 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Lun 26 Dec 2016, 22:14 | |
| - kristi kkk a scris:
- Nenea ldh80, eu am fost în Moldova recent, tu când ai fost ultima oară? Am niște angajate la firma unde lucrez de acolo, am fost să caut în Moldova. Comparativ cu Moldova, unul din polii sărăcie din Romania-Teleormanul unde locuiesc e Monte Carlo. Apoi, fătucile alea din Moldova încă se încalţă cu fesul, pentru ele nu există toaletă, ies în spatele fabricii, gunoiul se aruncă jos, igiena e precum capra neagră în Teleorman etc. Nu jignesc pe nimeni, spun adevărul. Am schimbat bieletele si basculele după 2 drumuri în Moldova, nu avem nevoie și de sărăcia ălora. Apoi, Transilvania până-n 1918 nu a fost decât un teritoriu ce a apartinut de Ungaria sau Imperiul Habsburgic. Ne oripilăm că ungurii au pretenţii la un teritoriu ce le-a apartinut. Basarabia din 1812, cu o intrerupere de 22 de ani, nu mai e a noastră dar avem dreptul să o cerem în timp ce ungurii nu pt că nu vor unii ca tine. Asta nu înţelegi tu, nu se fac uniri după cum vor husenii, geopolitica ţine de putirinţă iar rușii pot iar noi nu. Q.E.D.
Legat de ce ati spus dumneavoastra, ca aveti angajate la firma care sunt din Republica Moldova, si a caror comportament spuneti ca lasa mult de dorit, eu va raspund: padure fara uscaturi nu se poate, si comportamentul acelor femei NU este reprezentativ pentru romanii din Republica Moldova! Sa nu facem greseala, sa judecam in intreg popor, pentru comportamentul catorva oameni! Eu nu ca ma laud, dar am fost in Republica Moldova inca din anul 1987, la neamuri, si va pot spune ca eu cunosc mentalitatea si comportamentul oamenilor de acolo, mult mai bine decat dumneavoastra! Am fost si la sat acolo, am fost si in Chisinau, si in Soroca, am calatorit si cu transportul in comun de acolo- incepand cu vagoanele de dormit a SZD de la Nicolina la Chisinau (in 1987 si 1989), si cu troleibuzele ZIU-9 in Chisinau, si cu autobuzele IKARUS-260 in Soroca, si cu fostele autobuze interurbane sovietice LAZ, am fost si in magazine, si in piete, am cunoscut si etnici romani, si etnici rusi, etc, si deci affirm cu tarie ca eu cunosc mai bine mentalitatea oamenilor de acolo decat dumneavoastra- inclusiv ce era in epoca sovietica! Si pot spune ca am intalnit multi oameni gospodari, harnici, muncitori, inclusive in mediul rural! Acolo nu vedeai pamant lasat nelucrat la tara, si fiecare familie aveea pe langa casa ori o mica livada, or o mica gradina! Nu mai zic de renumitele vii si podgorii din Basarabia- cu celebrele crame subterane de la Cricova! Chiar si in epoca sovietica, oamenii la tara erau mai gospodari, mai cu dragoste pentru pamant! La orase exista intradevar anumite animozitati mocnite intre etnicii romani (majoritari in fosta RSS Moldoveneasca) si etnicii rusi si ucrainienii, adusi in special din fostele republici unionale ale URSS. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 12:03 | |
| Oricum ar fi, operatorii de transport îşi vor primi banii de la stat, deci nu vor fi afectaţi financiar. _________________ :TTT:
|
| | | ciprian71
| Subiect: Revista presei Mar 03 Ian 2017, 12:08 | |
| Rarau a scris: Propunerile economice ale lui PSD-ului:
transport gratuit prin CFR pentru toti studentii din Romania Salariul minim 1450 de lei
Masuri economice pentru trimestrul al II-lea:
Legea unica a salarizarii Acordare tichete de vacanta 1250 de lei pentru toti salariatii din sistemul publicIncep sa cred ca e raiul pe pamant. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 12:29 | |
| Doar prin CFR ? Dupa ce i-a facut mari pe privati acum vor sa i lase fara paine ? Nu cred ca se va intampla asta sau daca va fi asa probabil ca studenti vor avea dreptul la o calatorie dus-intors cu CFR-ul in fiecare week-end gen cum a fost la votare, unde nu vor avea de castigat cei din Ploiesti datorita pretului mic si nici moldoveni din Bacau sau Vaslui datorita duratei mari de parcurs.
Nu cred eu ca daca vor aplica legea asta are mincinosi de la PSD si statul roman atatia bani sa deconteze plimbarile studentilor iarna la munte si vara la munte si la mare. In plus ar afecta si economia celorlalte tari avand gratis la CFR poti sa vizitezi intr-o vara toata tara si nu mai pleci afara.
Sigur le vor da cate 1 bilet dus-intors pe week-end studentilor dar si asa sa-i vad eu pe astia de la CFR Calatori cum vor face fata in zilele de vineri si duminica ca ei abia au vagoane pentru calatori platitori de bilete, daca le-ar da gratis studentilor ar fi macel in aceste 2 zile pe foarte multe trenuri. |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11400 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 14:37 | |
| - ciprian71 a scris:
- Rarau a scris:
Propunerile economice ale lui PSD-ului:
transport gratuit prin CFR pentru toti studentii din Romania Salariul minim 1450 de lei
Masuri economice pentru trimestrul al II-lea:
Legea unica a salarizarii Acordare tichete de vacanta 1250 de lei pentru toti salariatii din sistemul public Incep sa cred ca e raiul pe pamant.
vor umbla cainii cu covrigi in coada eu am inteles ca se vor dubla toate salariile si se va injumatati saptamana de lucru |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: rettrt Mar 03 Ian 2017, 14:43 | |
| PSD-ul are cel mai bun program de dezvoltare si guvernare doar ca ii se pun bete in roate de basinel si mutenia pamantului. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuții 2016 | |
| |
| | | | Discuții 2016 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |