|
| Discuții 2016 | |
|
+22@ndrey alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL NicuS Amiralul Adirmvl IonutCFR2009 kristi kkk mielutu zburator dan tm ldh80 DAS 2011 riciu LanceR TVlad Katalyn Adrian78 Dr2005 ciprian71 cardinal Nesebar 92Dragos 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
@ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6452 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mar 03 Ian 2017, 21:58 | |
| E pacat de o parte din mentalitatea pe care o posezi,adica de a judeca pe altii ,ca restul nu ma privesc-intereseaza,asta e,fiecare face cum doreste,insa eu sustin ideea de a ramane oameni competenti si care vor sa faca ceva pentru noi care traim aici,cu atat mai mult cu cat vorbim aici de oameni de la calea ferata care vor sa faca ceva,si care fac asa cu e situatia de azi!
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 04:31 | |
| Hai sa va explic cum sta treaba cu mărirea salariului minim Am un prieten lucra economist la o firma de reciclare când s-a mărit salariu minim de la 1050 la 1250 pentru fiecare angajat firma plătește în plus 370 lei iar acuma daca se mărește la 1450 a spus că vor da afara oameni s-au caută o soluție sa ii plătească la 4 ore lărgime
|
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11399 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 08:58 | |
| deja ,PSD vehiculeaza ideea ca nu isi pot tine promisiunile,din cauza mostenirii tehnocratilor probabil ca intai,isi vor rasplati categoriile care i-au propulsat la putere. cei care muncesc vor fi jupuiti de 7 piei sper, macar,ca noii ministri sa fie mai mult decat pile,neamuri si obligatii ale maharilor |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 09:00 | |
| Exact praf in ochi cu marirea de salariu, romanul pana nu fura el un pic nu poate dormi linistit. Exact asa ne spusese si noua sefa de tura ca vor sa faca o smecherie sa ne plateasca mai prost si sa nu fim de acord cu asta, ceva legat de ore. Sa fie pe capul lor de hoti daca si la minim pe economie te arde...hai mai bine sa facem voluntariat sa muncim degeaba. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 09:05 | |
| Statul ia foarte mult (de exemplu, pentru un angajat cu 2500 lei în mână, patronul plăteşte în total 4400 lei!), privaţii vor profituri cât mai mari (cu 2 cifre) şi, în loc să investească în eficientizarea activităţii, taie de unde e cel mai simplu - de la salarii. Să nu mai zic că, în secolul informaţiei, există firme care au pretenţia să vândă un produs fără a avea site web şi fără a avea POS în magazin. Şi nu mă refer la buticuri de cartier şi covrigării. Şi, desigur, fac evaziune fiscală la greu. Ăsta e un cerc vicios, pentru că dacă statul nu încasează toate taxele, le va mări pe cele pe care ,,fraierii" le plătesc, vezi impozitul forfetar, impozitele pe terenuri, locuinţe, maşini etc.. Iar Statul nostru, în loc să caute să crească colectarea taxelor existente, tolerează un număr mare de abateri.... avem Uber, avem magazine şi restaurante în care nici măcar nu există o casă de marcat, avem autobuze care piratează traseele regulate şi declară cursele ca fiind ocazionale (MementoBus e cel mai bun exemplu, dar nu au inventat ei metoda asta). Desigur, asta e doar mica corupţie, o avem şi pe cea mare (la nivel de Felix, de pildă), dar nici pe aia nu e în stare statul să o gestioneze, dovadă că de la toţi marii corupţi băgaţi la răcoare nu s-au confiscat decât câteva clădiri de la Voiculescu, pe care Statul nu a fost în stare să le valorifice.
Ce se va întâmpla pe viitor? Păi, lucrurile vor continua tot pe făgaşul ăsta. Mica corupţie va fi în continuarea încurajată (păi nu a zis Dragnea că la prima abatere să îi ierte? Mai ţineţi minte cum era când ANAF închidea unitatea şi pentru 10 bani în plus în sertar? Tremurau toţi, până şi la covrigi primeai bon fiscal şi restul până la ultimul ban... asta nu o să mai vedem), marea corupţie va fi şi ea încurajată (în mod sigur Laura Codruţa Koevesi va fi mazilită), iar fraierii vor plăti mai mult, pentru că toate reducerile de taxe şi toate majorările de salarii şi pensii vor trebui acoperite din ceva. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 09:44 | |
| @Dr2005 nu mi-ai raspuns la intrebare. Cu permis de conducere in buzunar, cu scoala multa, cu engleza te descurci de minune iar pe partea de IT esti inteligent ce te tine legat aici pe 1.036 lei ? Ca director la CFR sau ministru sa iti iasa din cap ca niciodata nu vei ajunge. Daca treci granita spre Vest salariul ti se va mari de 7-8 ori, ai si acolo unde sa te dai cu bicla in week-end-uri nu trebuie sa fi patriot inrait pe salariu de mizerie.
Fratemiu cel mic e geniu in IT cu engleza se descurca de minune statea in tara la un depozit pe 1.500 lei in mana fara bonuri 8 ore L-V facea si munca gestionarei renuntase la facultate ca sa aiba bani nu asa se face treaba, acum e un mic sef tot intr-un depozit dintr-o tara din Vest ca a stiut engleza la perfectie are munca de domnisoare iar salariul e 1.700 lei pe saptamana.
Ce te retine aici ? Am un amic care a fost cu noi la Predeal alaltaieri spunea ca il tine aici doar maica-sa si catelul dar nu mai sta pleaca ca aici e bataie de joc. Tot el spunea ca ar vrea sa gaseasca un servici sa lucreze si 12 ore pe zi dar sa fie din octombrie pana la 1 mai si vara doar sa se distreze.
Romania are nevoie de oameni cu capacitati ca tine ca fratemiu cel mic dar cand bagi cardul si vezi ca esti platit aici cu cat ai lua in 5 zile afara parca iti vine sa lasi balta totul si sa pleci.
Am un prieten sta la 2 blocuri s-a insurat acum 4 ani are 37 ani el si 26 ani nevasta lui i convine sa munceasca pe 1.250 lei si bonuri plus nevasta 1.100 lei si bonuri ca e mostenitor la 3 case una in Ploiesti, una la Lapos si alta la Alunis altfel nu statea in tara pe bani astia plus apartamentul cu 3 camere. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 09:49 | |
| Nu sunt trădător de ţară, nu vreau să trăiască alt stat din munca mea. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 10:03 | |
| Asta e replica ca copii aia prosti care spunea ca nu merge cu RT ca face privatul profit de pe urma lui cand primul castig il aveai tu ca si calator adica te duceai la Brasov cu IR care costa 50 lei cand puteai sa te duci cu RT vu 30 min in plus fata de IR dar iti ramaneau jumatate din bani. Tu ai primul de castigat de pe urma la acea tara abia apoi tara respectiva castiga ceva de pe urma ta. Asta nu este raspuns ca nu ti-a zis nimeni sa pleci definitiv. Nimeni nu pleaca definitiv afara ca aici au neamurile, prieteni stai cativa ani apoi vi acasa faci ceva cu bani sau iti asiguri viitorul si iti permiti sa muncesti iar pe 1.036 lei. Dupa mintea ta toti care au plecat afara sunt tradatori de tara ? Pai mai bine stateau in tara sa iti puna cutitul la gat sa le dai bani si pinul era bine ? Sau sa iti fure masina cu totul din parcare era bine ? Daca toata diaspora statea acasa ca sa nu-si tradeze tara esti constient ca eram azi mai saraci decat Moldova sau alte state de prin lume ? La un salariu de 2.500 lei in mana nici eu nu as pleca ca se descurca aia cu 1.200 la 2.500 deja poti pune 400 lei deoparte in fiecare luna dar la 1.200 abia te tarasti de la o luna la alta. Sigur nu ai 1.036 lei la minister ai pe putin 1.700 lei in mana e prost cine te crede. |
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 10:21 | |
| - Katalyn a scris:
- Sigur nu ai 1.036 lei la minister ai pe putin 1.700 lei in mana e prost cine te crede.
Cum era aia, câinele moare de grija lui şi... _________________ :TTT:
|
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 10:46 | |
| Dr2005.Urmaresc cu atentie discutia si trag concluzia ca pasiunea pentru o functie in trasportul feroviar este peste tot ce poate oferii institutia.E greu sa te descurci cu 1036 lei net.Din auzite intr-un tren Constanta - Brasov - Constanta, controlorul de bilete castiga 1700 lei net.Constat ca undeva grila de salarizare are o hiba sau imi scapa ceva.Intr-o zi cand am timp am sa arunc o discutie D-nei Manole P.( fost Director economic ).Asa cum stau lucrurile cam peste tot atat la stat cat si la privat, profesia ascunde cate un neajuns.Cu totii suntem nedreptatiti, platiti cu mult decat muncesc altii in vest.Ca sa poti sa te realizezi trebuie sa te descurci, sa ciupesti de undeva, sa faci o greseala cu riscul asumat.In jurul meu cunosc atatia, avand in vedere ca lucrez cu parteneri parca tot mai crispati de vreme. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 11:12 | |
| - Dr2005 a scris:
- Te invit pe tine să faci 4 ani de facultate şi 2 de master şi să lucrezi pe 1036 lei în mână şi o cartelă de metrou. Că astea erau salariile la noi până la ordonanţa lui Cioloş. Evident, intrarea cu cartelă, deci nu poţi să vii mai târziu şi să pleci mai devreme.
Doctore ce tot iti place sa vorbesti de trecut... Spune cat ai acum. Tu ne arati salariul de asistent. Arata-ne cand vei fi principal (probabil 19 mil) (sau deja esti) si superior (peste 21 probabil 25 milioane net) NU te-a obligat nimeni sa te angajezi in MT. Stii ca eu am fost printre sustinatorii tai si am zis ca o sa iei examenul desi ati fost 10 pe loc si toti urlati pe aici ca o sa fie blat si nu o sa iei examenul. Asa ca daca te interesau banii ai fi lucrat 5-6 ani in privat pe +15 milioane si apoi ai fi intrat direct principal in MT sau alt minister. Tot te plangi ... dar daca erai din provincie si trebuia sa platesti chirie ce ai fi facut? In ministere toti incepatorii sunt bucuresteni ca cei din provincie nu isi permit sa stea pe 5-10 milioane. Acum 7-8 ani salariile de inceput in ministere erau 5-7 milioane. Toti din ministere sau angajat pentru ca au mai multa libertate ca in privat , ca au un job asigurat si ca stiu ca atunci cand or sa fie principal/superior or sa castige destul de bine (printre ei ma enumar si eu , nu ma dau eu ala inocent) http://www.bns.ro/files/1-000-0000-00007/Proiect_Legea_salarizarii_unitare.pdf Proiectul legii-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice de la pag 17 la 19 in cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, al Parlamentului, al Guvernului, al ministerelor, A si apropo in privat in Bucuresti la inceput, primii 3-4 ani, se castiga pana in 20 milioane. |
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 11:23 | |
| 1688 net e acum salariul de asistent (brut: 2234 salariu + 158 spor de condiţii vătămătoare = 2392), pe ăla îl încasez de când cu ordonanţa. Examen de principal abia am dat, o să văd în februarie cât va fi salariul (mă rog, se poate calcula cu ordonanţa).
Primul salariu a fost de 636 lei net (aferent lunii noiembrie 2012). Colegii de facultate angajaţi în privat începeau de pe la 1200 - 1500 lei, iar ăia angajaţi la Metrorex au început de la 2800 lei net + bonuri de masă + permise CFR cu impozitul plătit de angajator (în vreme ce eu plăteam 400 lei pe 6 călătorii aşa-zis gratuite). Dar deh, părinţii mei nu lucrează la Metrorex, unde contractul colectiv de muncă prevede clar că au prioritate la angajare rudele de gradul I şi II ale celor deja angajaţi acolo. Pe de altă parte, nu mi-ar fi plăcut oricum să lucrez într-un astfel de sistem, chiar dacă salariul ăla mi-ar fi permis un credit de tip Prima Casă (era salariul minim pentru aşa ceva vreo 2600 lei la momentul 2011 - 2012) sau o chirie (dacă lucram pe 3000 lei de la angajare, acum eram pe la casa mea, cu o nevastă lângă mine, un copil pe ţeavă şi o maşină de import în faţa blocului). _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 11:49 | |
| Care sunt condițiile vătămătoare intro instituție?Deja ma ia capul cu sporurile astea spor de calculator spor de zambet |
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 12:06 | |
| Vreo 10 antene GSM pe acoperiş.
Şi nu monitoarele CRT, geamurile pe lângă care trage curentul, instalaţiile de aer condiţionat nefuncţionale şi caloriferele care nu fac faţă iarna şi nici apa care se infiltrează pe la îmbinările clădirii la fiecare ploaie, cum crezusem iniţial. _________________ :TTT:
|
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 12:06 | |
| Imi aduc aminte cand lucram la o intreprindere de stat in anii 90.Eram la in departamentul Serviciu personal, pe atunci.In 1995 parca, biroul a fost dotat cu un copiator.Imediat s-a ridicat problema in conducere sa se ofere spor de toxicitate XEROX.Acum lucrez in biroul asta fara sa ma intrebe nimeni cate pagini scot la copiator sau la imprimanta. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuții 2016 | |
| |
| | | | Discuții 2016 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |