|
| Discuții 2016 | |
|
+22@ndrey alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL NicuS Amiralul Adirmvl IonutCFR2009 kristi kkk mielutu zburator dan tm ldh80 DAS 2011 riciu LanceR TVlad Katalyn Adrian78 Dr2005 ciprian71 cardinal Nesebar 92Dragos 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 12:13 | |
| Antenele GSM sunt intr-adevar nocive.Nici nu cunoastem cat de periculos sunt ele.Dar acel spor, poate sa fie el si 100%, rezolva cu ceva problema? Angajatii sunt mai protejati sau la fel de sanatosi? Rezolvarea putea fi altfel facuta.Banii in plus nu rezolva practic nimic, decat un compromis intre angajat si mediul in care se lucreaza. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 12:28 | |
| Dacă angajaţii sunt sănătoşi sau nu... o să vedem peste vreo 20 de ani.
Noi avem un copiator, un multifuncţional mare, 2 multifuncţionale mici, 5 imprimante inkjet color, 6 imprimante laser alb-negru. Din toate astea, funcţionează 5 imprimante laser alb-negru (una pe USB, 2 pe reţea, una pe paralel - care o să o casăm odată cu calculatorul pentru că nu mai avem cum să o conectăm la calculatoarele noi, una pe paralel şi USB - sunt legaţi 2 colegi al ea, unul pe paralel, unul pe USB), un multifuncţional mic (reţea) şi o imprimantă ink jet color (USB). Imprimanta color nu o mai folosim, pentru că nici nu mai avem cartuşe de schimb şi are doar drivere pentru Windows XP, nepotrivindu-se pe noile calculatoare cu Windows 8.1. Deci avem 6 imprimante în uz, la 8 camere în care stăm. Copiator nu avem (decât pe inventar), ne trebuie o curea de scanner la unul din cele 2. Costă 63,5 lei, dar nu sunt bani. _________________ :TTT:
|
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11399 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 12:52 | |
| Eu lucrez langa o gramada de emitatoare radar si antene.Nu am nici un spor pentru asta,dar am grija de sanatate,fiind o conditie pentru ocuparea postului
|
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 13:07 | |
| La ora actuala este si imposibil sa te mai feresti.Suntem strapunsi pana in maduva oaselor.Chiar si telefonul, prietenul nostru indispensabil, este nociv.De alimente nu mai pomenesc.Doar daca traim in padure mai mancam natural.Deregula consum apa minerala dar din cand in cand imi mai cumpar si un suc. Azi mi-am luat un suc de piarsici cu zahar si indulcitori.Ingrediente: apa, zahar, 3% suc de piersici obtinut din concentrate, acidifiant( acid citric), colorant -caramel,aroma identic naturala,antioxidant-acid ascorbic,indulcitor-sucraloza. Beau cu grija un pahar si restul il pun la frigider pentru alta data.Cam asa ne ferim, consumand cat mai putin dintr-un produs.Dar ce te faci daca toate produsele sunt cam ca cel descris anterior? Cate putin din toate se aduna si ce am rezolvat?PC-ul, laptopul si imprimanta de langa mine, contribuie si ele la sanatatea mea. |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 13:44 | |
| Cand la salariul meu statul ia de pe angajator 5100 lei, sa mai zic ceva ?? Cel putin 4 trantori tin in spate.. Nu ma intelegeti gresit, nu as avea ceva impotriva ca banii sa ajunga la pensionari sau in educatie.. M-as bucura, dar am ceva cu mizeriile alea care se numesc oameni si stau pe alocatia copiilor, stau pe nu stiu ce pensie de handicap si ei nu au absolut nimic.. sau mai rau, stau in somaj si muncesc alternativ cat sa primeasca somaj... sau au te miri ce vile/bmw audi de 50.000E si ei sunt asistati social Katalyn are dreptate.. nu prea se renteaza sa muncesti in Romania, cand 80% din populatie vrea sa intepe statul iar statul sa i intepe inapoi ,dar ciupind si profitand si de fraieri. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 14:48 | |
| - DUAL a scris:
- Cand la salariul meu statul ia de pe angajator 5100 lei, sa mai zic ceva ?? Cel putin 4 trantori tin in spate.. Nu ma intelegeti gresit, nu as avea ceva impotriva ca banii sa ajunga la pensionari sau in educatie.. M-as bucura, dar am ceva cu mizeriile alea care se numesc oameni si stau pe alocatia copiilor, stau pe nu stiu ce pensie de handicap si ei nu au absolut nimic.. sau mai rau, stau in somaj si muncesc alternativ cat sa primeasca somaj... sau au te miri ce vile/bmw audi de 50.000E si ei sunt asistati social
Katalyn are dreptate.. nu prea se renteaza sa muncesti in Romania, cand 80% din populatie vrea sa intepe statul iar statul sa i intepe inapoi ,dar ciupind si profitand si de fraieri. Statul ia mult de pe puținii care mai lucra legal in loc să ia mai puțin de la mai multi exact că vânzătorul român de portocale de ce sa vanda 10 kg cu 2 lei mai bine vinde 4 kg cu 5 lei și restul se strica După creşterea salariului minim la 1450 lei, costul total al unui astfel de angajat va fi de fapt 1783 lei, adică 395 euro la curs actual. Asta e minimul pe care trebuie să-l scoată lunar un patron din buzunar ca să angajeze un om cu forme legale în România. Iar angajatului îi rămân în mână 1065 lei, adică sub 60% din sumă. Nu ştiu dacă ăştia 400 euro / lună reprezintă mult sau puţin, dar sunt absolut siderat de modul obscur şi încâlcit de calcul al salariului brut, care include impozitul şi contribuţiile sociale “ale angajatului”, dar nu şi pe cele “ale angajatorului”, ca şi când nu tot firma le-ar plăti pe ambele, prin reţinere la sursă. Pentru un salariu măricel la standarde locale, de “6000 lei brut”, costul total pentru angajator este 7371 lei, adica 1600 euro, iar omului îi rămân în mână 4208 lei, adică 57% din total. Procentul scade cand leafa creşte deoarece există un element de progresivitate a impozitului pe venit, din cauza sumelor deduse din baza de impozitare. Cu fracţiile astea lucrează un angajator (onest) când îşi face calculele pe anul care vine, deci lăsaţi-o baltă cu abureala de “salariu brut”, angajaţii trebuie să înceapă şi ei să aibă o idee despre cât percepe statul ca bir pe munca lor. Statul ar trebui sa legalizeze opțiunea de a hotărî ce fac unii romani cu bani poate ar trebui că din cei 16% care îi plătesc eu impozit aia 6 % să îi cheltui cum vreau eu pe o asigurare medicala privata sa ii donez la un spital bun sau la alta asociatie |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 15:13 | |
| - Dr2005 a scris:
- 1688 net e acum salariul de asistent (brut: 2234 salariu + 158 spor de condiţii vătămătoare = 2392), pe ăla îl încasez de când cu ordonanţa. Examen de principal abia am dat, o să văd în februarie cât va fi salariul (mă rog, se poate calcula cu ordonanţa).
Primul salariu a fost de 636 lei net (aferent lunii noiembrie 2012). Colegii de facultate angajaţi în privat începeau de pe la 1200 - 1500 lei, iar ăia angajaţi la Metrorex au început de la 2800 lei net + bonuri de masă + permise CFR cu impozitul plătit de angajator (în vreme ce eu plăteam 400 lei pe 6 călătorii aşa-zis gratuite). Dar deh, părinţii mei nu lucrează la Metrorex, unde contractul colectiv de muncă prevede clar că au prioritate la angajare rudele de gradul I şi II ale celor deja angajaţi acolo. Pe de altă parte, nu mi-ar fi plăcut oricum să lucrez într-un astfel de sistem, chiar dacă salariul ăla mi-ar fi permis un credit de tip Prima Casă (era salariul minim pentru aşa ceva vreo 2600 lei la momentul 2011 - 2012) sau o chirie (dacă lucram pe 3000 lei de la angajare, acum eram pe la casa mea, cu o nevastă lângă mine, un copil pe ţeavă şi o maşină de import în faţa blocului). cu imprimantele e la fel in orice institutie. Si noi avem o imprimanta veche care mai merge doar pentru PC la care este conectata. La 22 persoane (5 birouri) sunt 4 imprimante. La imprimanta principala sunt conectati cam toti. Din celelalte 3 una e folosita doar pt PC ei una e tot asa veche si e folosita de maxim 2-3 persoane care insa o folosesc probabil mai mult pe cea principala iar cea de a 4 imprimanta e folosita probabil de 2-3 persoane. Motivul : imprimantele sunt prea vechi si SO prea nou. Sporurile s-au cam scos in ultimii ani in ministere. Inseamna ca aveti salarii comparabile sau mai mari ca in alte ministere. Vei avea cam cu 3-4 milioane mai mult spre 21. Eu am avut acum vreo 8 ani cam 3.5 mil parca pe post de debutant apoi in jur de 5-7-9 mil asistent si mult timp 11 ca principal apoi 19 Ei las ca in privat la revista Green Report mi se oferise parca 3 sau 5 milioane cu program sa ajungi inaintea sefului / inainte de ora 8 sau 9 si sa pleci dupa el minim ora 18 salariu la negru / zile libere probabil din parti si alte chestii. Asa ca nu poti sa ai 20-30 mil la 25 de ani si timp de scoala / master / doctorat / viata personala - timp liber colegii mei au avut pana in 10 mil mult timp apoi spre 20, acum nu mai stiu dar probabil comparabil cu ce am si eu. |
| | | ciprian71
| Subiect: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 15:36 | |
| Explicatia colegului Adrian78, este dupa mine cea mai clara explicatie pe care o poate da un contabil sau un angajat de la HR.Faptul ca unui angajat i se retine undeva la 43% din venitul brut sau in cazul meu ca PFA 48.5 % este mult vis-a-vis de puterea de cumparare.In general vorbim de venituri pana in 1000 de euro/luna.Venitul mediu net pe economie spune clar cam care este situatia pe tara, aici incluzand si veniturile administratorilor de firme pana la cele ale demnitarilor.Problema este alta.Suntem o tara ce depindem in totalitate de import, produse finite si materii prime, componente pentru produse finite in tara la noi.Ideea de produs 100% romanesc doar intr-un procent foarte mic.Tot ce a ce se aduce din import este la pretul piatei europene, pret facut la nivelul salariilor de acolo.Deci orice aducem de acolo este scump, exceptie facand produsele alimentare ce sunt subventionate.Asa se face ca orice piese de mentenenta a unui vagon, utilaj de orice natura pana la aparatura medicala este scump.Doar daca sunt produse de provenienta sau fabricatie indoielnica gen produs chinezesc facut in conditii numai de ei stiute mai poate reprezenta o alternativa la nivelul nostru de trai.Poate ca aceasta povara de decalaj intre noi si cei din vest ar putea fi atenuata prin interventia ajutoarelor de stat insa CORUPTIA, a ucis practic intreg lantul economic si de aici lipsa continua a banilor.Si asta se vede cu ochiul liber cati km de autostrada si de cale ferata reabilitata s-a facut si pana la felul cum sunt imbracati si hraniti cetatenii din tara noastra. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 18:19 | |
| - Rarau a scris:
- Din celelalte 3 una e folosita doar pt PC ei
Ce te faci când, la necesarul de rechizite, primeşti 5 tonere, din care 3 pentru imprimanta aia antică, pentru care mai ai deja încă 4 tonere în dulap şi un toner scoate lejer 7000 pagini? ) _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 18:51 | |
| Am fost azi si am dat demisia la firma prin care m-am angajat cica sa ma duc si la firma la care am lucrat sa imi dau si de acolo de comun acord cu ambele parti. Bocanci si cele 2 tricouri cica nu le primeste nu are nevoie de ele. Sa vezi scandalul dracu ce le fac maine daca ciupeste din bani.
Luni e ziua de salariu ptr luna decembrie sunt curios la 154 ore din care 8 ore in ziua de 1 decembrie cat o sa ies. Am o boala pe astia care tot vor sa ciupeasca. Nu mi-e de bani ca in viata am pierdut zeci de mii de lei noi pe distractie si calatorii dar am boala mare pe astia care vor sa fure nu se simt ei bine pana nu ciupesc oleaca. Chiar sunt curios pe o pereche de bocanci si 2 tricouri cat o sa-mi opreasca.
|
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 19:47 | |
| - ciprian71 a scris:
Problema este alta. Suntem o tara ce depindem in totalitate de import, produse finite si materii prime, componente pentru produse finite in tara la noi. Ideea de produs 100% romanesc doar intr-un procent foarte mic. Tot ce a ce se aduce din import este la pretul piatei europene, pret facut la nivelul salariilor de acolo. Deci orice aducem de acolo este scump, exceptie facand produsele alimentare ce sunt subventionate.
Asa se face ca orice piese de mentenenta a unui vagon, utilaj de orice natura pana la aparatura medicala este scump.
Si asta se vede cu ochiul liber cati km de autostrada si de cale ferata reabilitata s-a facut si pana la felul cum sunt imbracati si hraniti cetatenii din tara noastra. Doctore voi la MT chiar aveti probleme prin anumite departamente, am mai zis-o. Probabil ca cine face bugetul / cererea de achizitie sau prin zona or fi probleme. Sunt destule probleme prin toate ministerele inclusiv la Anaf => (salarii f bune dar nu intotdeauna conditiile de lucru cele mai bune) (inghesuiala etc) , prin toate institutiile in care am fost in vizita erau probleme in special de aglomeratie. ce materii prime se importa? nu e chiar cum se spune la TV intr-adevar utilajele se importa ca s-au distrus fabricile insa ce altceva? fructele se importa ca nu suntem in stare sa avem depozite sau calitate proasta / pe partea de agricultura/carne e doar vina noastra. importam titei ca sa functioneze Rompetrolul si Lukoil -> aici nu ai ce face gaze nu mai importam de vreo 2-3 ani (a reinceput insa de vreo 2 luni) exportam net energie electrica importam TV/PC/electronice/echipamentele medicale dar asta cred ca fac toate tarile din zona la masini si componente cred ca per net exportam si nu importam pe partea de IT (software) cred ca exportam mai mult decat importam. |
| | | ciprian71
| Subiect: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 19:58 | |
| Materii prime importam la greu.sa luam un exemplu la indemana, SALAMUL. ingrediente: carne de porc import,membrana -import 100%, sarea-import100%,amelioartori, coloranti si alte nazdravanii-import100%, fum(daca e salam afumat)-import100%, apa e romaneasca si cam atat. |
| | | ciprian71
| Subiect: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 20:02 | |
| Eram sa uit, vorbeam de un SALAM TRADITIONAL. |
| | | Rarau V.I.P Member
| Subiect: Re: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 20:05 | |
| - ciprian71 a scris:
- Materii prime importam la greu.sa luam un exemplu la indemana, SALAMUL.
ingrediente: carne de porc import,membrana -import 100%, sarea-import100%,amelioartori, coloranti si alte nazdravanii-import100%, fum(daca e salam afumat)-import100%, apa e romaneasca si cam atat. nu ma pricep la chestii particulare. cum sa fie sare import? suntem net exportatori, am fost in Ungaria si la un magazin de al lor parca Billa aproape avea doar sare romaneasca la 1 kg extrem de ieftina. cum sa importe fum ??? eu unul personal chiar nu m-am uitat la salamuri si nu cred ca scrie undeva ca-s din import. Viitorul ministru al Economiei, confuzie gravă privind companiile din subordine Viitorul ministru al Economiei, Alexandru Petrescu, a declarat, în timpul audierilor în comisiile parlamentare reunite pentru industrii şi servicii şi pentru politică economică, reformă şi privatizare, că ar dori să restructureze complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, companii care nu se află în subordinea Ministerului Economiei, ci la Ministerul Energiei. ”Companiile aflate în dificultate, printre care şi complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, nu vor fi închise, ci vor trece printr-un proces de restructurare. Vom constitui un fond suveran de investiţii care să administreze activele statului. Vom acoda facilităţi firmelor cu probleme pentru a le ajuta să iasă din impas”, a spus Petrescu. Viitorul ministru, în prezent director al Poştei Române, a declarat că va demara şi un plan de valorificare a resurselor minerale şi energetice ale României. Petrescu a fost aprobat apoi în funcţie, nu înainte de a se atrage atenţia, de către un parlamentar, că cele două complexuri sunt în subordinea Ministerului Energiei. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/viitorul-ministru-al-economiei-confuzie-grava-privind-companiile-din-subordine-643285 viitor de aur tara noastra are ... |
| | | ciprian71
| Subiect: Discuții 2016 Mier 04 Ian 2017, 20:25 | |
| Am colaborat cu o firma din com.Butimanu BRIDGEXIM SRL, importa o anumita sare pentru preparatele din carne, trebuie sa indeplineasca o conditie, cea romaneasca nu este omologata pentru uz industrial.Iar fumul vine in stare lichida la butoaie din China, tot prin aceasta firma. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuții 2016 | |
| |
| | | | Discuții 2016 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |