|
| Discuții 2016 | |
|
+22@ndrey alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL NicuS Amiralul Adirmvl IonutCFR2009 kristi kkk mielutu zburator dan tm ldh80 DAS 2011 riciu LanceR TVlad Katalyn Adrian78 Dr2005 ciprian71 cardinal Nesebar 92Dragos 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discuții 2016 Lun 09 Ian 2017, 12:56 | |
| Cu riscul sa fiu criticat dar trebuie sa va spun ca Romania nu este si nu va fi facuta sa functionaze in sistem capitalist.Este doar o butaforie atent sufravegheata de cei ce conduceau in sistemul comunist.In dealungul timpului am constatat ca oricat ne-am straduii sa fugim de acel trecut... nu putem.Am vazut cum angajati dintr-un anume minister isi pregateau rampa de lansare spre capitalismul adevarat stiut bine daca ei au avut acces sa calatoreasca in vest.Au fost primii ce au infiintat acele SRL-uri si care cu 100 lei au facut milioane de euro in prezent. Acum incearca printr-un infinit de exemple cat e de rau capitalismul si ca o sa ne iasa pe ochi si pe nas dorinta sa fugim de trecut.Nu este nimic intamplator de la distrugerea subita a tututror intreprinderilor panala la simplul acces la sanatate, invatamant, dasfasurari sociale civilizate. Dr2005 are dreptate, EI, ocupa functii in privat pe salarii de mii de euro si pastoresc angajati cu 1500 de lei.Profit este cu mult de invidiat fata de vest insa vor prin salarii mici sa te tina legat si sa regreti fiecare minut din viata ca ai sarit in sus de bucurie in decembrie 89. AeroX, razvan-trenuri, este doar consecinta umilintei.Tot EI, din posturile lor de conducere au vrut sa demonstreze subtil ca inainte de 89 nu ai fi vazut asa ceva.Erau oameni ai muncii ce faceau ca totul sa functioneze cu sarg si abnegatie. kristi kkk ai perfecta dreptate, doar cei de la privat cunosc povara salariilor.Iti vine sa faci luna de 60 de zile cand te gandesti ca trebuie sa faci rost de bani de salarii si sa si platesti taxele aferente.Dar oare toate firmale private au acelasi regim?Aceleasi firme care s-au inventat imediat dupa 89 eu acces la legislatia subtila de a face slalom urias prin legi, astfel in cat sa platesti putin si legal.Povara e pentru omul de rand care a crezut ca daca se face intreprinzator privat sau deschide SRL de apartament pleca de la acelsi start.Nu e cazul sa invingi sistemul, ca te va invinge el.Dupa 27 de ani am trait sa vad cum un individ fost lider de sindicat la o intreprindere cu 7000 de angajati nu a suportat ca eu sa conduc o echipa de angajati asa cum am invatat in facultate si nici sa am drepturi.S-a dat peste cap sa ma convinga ca nu sunt bun si a incercat sa-mi informeze angajatii cu tot felul de minciuni.Cand mi-am dat demisia se surprinderea lui au plecat aproape toata echipa din acea firma.Si cum era de asteptat EL liderul, la 65 de ani se bucura de scaunul liber.En individ bine hranit, bine informat, avid de conducere si putere, de subjugare a tinerilor angajati pana va inchide ochii. In definitiv concentrarea spre grija zilei de maine, ce punem pe masa ne indeparteaza de viziunea de ansamblu. Asa se face ca milioane de romani nu se gandesc la beneficiile unei infrastructuri de autostrazi si cai ferate.De la faptul ca se creaza locuri de munca pana la confortul banal pe care il au ceilalti de dincolo de Nadlac sau Curtici. Cu bani putini mancam prost si suntem dependenti de ajutoare, facilitati.Unii mai fericiti vor beneficia de lucruri mai rafinate, gen tichete de vacanta.O forma de alua de la multi si a oferii la cativa.E greu sa convingi ca nu este normal cand EI deplaseaza masele de oameni cu gandul si cu mintea.Butoanele acestei masinarii infernale va face sa gandim ca asa e normal. Ma sperie cum tinerii isi amaneteaza viitorul pe 30 de ani pentru un apartament de 2-3 camere, in timp ce EI cumpara terenuri de mii de hectare si intreprinderi asa zise falimentare cu pretul unui apartament si cu banii jos. Dar tot subtil ni se spune sa fim cinstiti si corecti. Sa inchei in ton mai haios ca tot veni vorba de reclame. Va spun ceva brendurile ciocolata ROM, mezelurile GOSTAT-CRISTIM s. a.Au in esenta ideea ca pe vremuri erau bune si apreciate.Sa vad cum o gospodarie de stat ,GOSTAT, caci asta inseamna, mult hulitele CAP-uri si IAS-uri fac ca din bredul CRISTIM, firma privata sa fie propulsata catre un succes alimentar. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discuții 2016 Lun 09 Ian 2017, 13:12 | |
| Să cumperi un apartament pe credit nu consider că e o greseală, investești niste bani care, oricum, se duceau pe chirie. Eu și soţia avem 2 apartamente pe credit pe care le-am închiriat. Noroc că în Alexandria un apartament costă in jur de 25000 de euro, rata e în jur de 475 lei iar chiria încasata e de 800 lei minus 110 lei impozit la finante. Am profitat de prima casa, apartamentul în care stam e al părintilor mei cumpărat cu 5000 de dolari în 2002 când în Alexandria erau preturi de duzină la imobiliare. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Discuții 2016 Lun 09 Ian 2017, 13:43 | |
| - kristi kkk a scris:
- Să cumperi un apartament pe credit nu consider că e o greseală, investești niste bani care, oricum, se duceau pe chirie. Eu și soţia avem 2 apartamente pe credit pe care le-am închiriat. Noroc că în Alexandria un apartament costă in jur de 25000 de euro, rata e în jur de 475 lei iar chiria încasata e de 800 lei minus 110 lei impozit la finante. Am profitat de prima casa, apartamentul în care stam e al părintilor mei cumpărat cu 5000 de dolari în 2002 când în Alexandria erau preturi de duzină la imobiliare.
Greseala e acelor indivizi care au cumparat intreprinderi cu pretul unui apartament.Faptul ca noi ne-am cumparat o casa sau un apartament la pretul piatei este un lucru firesc.Insa costul muncii este mare vis-a -vis de acei indivizi ce mereu cunosc scurtaturile. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Lun 09 Ian 2017, 17:33 | |
| - Dr2005 a scris:
- Sikaru am găsit la Auchan, dar doar la cel din Militari.
Nu ştiu la ce Mega Image-uri aţi găsit voi Zăganu, că eu în niciunul nu am găsit. E drept, nu am luat la pas toate MegaImage-urile, dar cele 4 prin care trec destul de des nu au (Chilia Veche, Drumeţul, Cameliei, Gara de Nord). Am vazut eu azi Zaganu la Mega Image Crangasi doar ca era bruna si nu blonda. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 12 Ian 2017, 14:27 | |
| Am fost si am dat demisia si de la agentie si de la firma pentru care am lucrat prin intermediul agentiei. Bocancii si cele 2 tricouri nu le primeste pe principiul ca sunt folosite si nu mai poate sa le dea la alti dar nici bani pe ele nu opresc pentru ca prin contract echipamentul de lucru este gratuit.
Am luat pe luna decembrie luna necompleta am avut doar 152 ore 19 tichete 9,57 lei si 1.107 lei iar colegul meu pe care l-a dat afara pe motiv ca se misca incet tot cu luna necompleta 1.392 lei cu 6 zile de c.o platite si 18 tichete.
Am aplicat pentru un job la Petrom si am fost sunat sa dau proba maine. Munca usoara de teren salariu 1.600 lei + tichete si transport gratuit in Ploiesti si Prahova program 8 ore de L-V. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 12 Ian 2017, 15:45 | |
| - Katalyn a scris:
Am aplicat pentru un job la Petrom si am fost sunat sa dau proba maine. Munca usoara de teren salariu 1.600 lei + tichete si transport gratuit in Ploiesti si Prahova program 8 ore de L-V. Poti sa ne dai si noua mai multe detalii referitoare la selectie/job? sau mie pe mesaj privat Cat a durat selectia? Stiu prieteni care au candidat la Petrom si a durat selectia 1-2 luni. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Sam 14 Ian 2017, 12:16 | |
| Nu am rezolvat nimic iti spun in privat de ce. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuții 2016 | |
| |
| | | | Discuții 2016 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |