Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+70
TER200
get.
Capsuneanu
alex.barac.5
apmatei
CristyanC
George CFR
NicuS
cristi ar
rich1974
riciu
laur 133
Semafor
mtk
aris86
Shinkasen
gvd
COSTACHE MIHAIL
cristi CFR
TVlad
AndiCFR
bubu
Ciprian
sp59
Petre_IFTE
Nicolae
Sabik
kristi kkk
CristianSM
AeroX
alliens
Luna
DAS 2011
nenuandrei
Caspar
Florin C
cristy79
19jimmy84
Vitosa
cfr500
ravers75
alex.alexus.tm
Adirmvl
spiderpc
ets2oltromânia
DPS
marius664
ldh80
Warrington
IonutCFR2009
florin94
didinul
Andrey_tm
laurentzu
Vice30
mielutu zburator
ciprian71
DUAL
92Dragos
@ndrey
cardinal
Nesebar
dan tm
Katalyn
Rarau
LanceR
Dr2005
Adrian78
neluadi
razvan - trenuri
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 63 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

Revista presei - Pagina 60 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 02:59

Bunnn, in sfarsit se mai intampla si ceva bun. Saptamana minunilor!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 11:13

Deja unii au inceput plimbarile, pleaca cu 1587 si retur 1588, daca e moca, se plimba oamenii.

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4750
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 11:51

Deci, ce am inteles ieri seara:
Ministerul Transporturilor va primi 32 de miliarde de lei în 2017, cu 60% mai mult față de 2016
,,cu o creștere de 60% față de anul 2016 este Ministerul Transporturilor, care are ca sarcină realizarea următoarelor obiective, cu finalizare în cursul anului 2017: 62,5 kilometri din secțiunea de autostrada Lugoj-Deva, 28,7 kilometri din secțiunea de autostradă Sebeș-Turda, finalizarea variantelor ocolitoare din Târgu Jiu, Târgu Mureș, Caracal, Brașov și modernizarea centurii municipiului București, între A1 și DN 7, finalizarea Magistralei 4 de metrou București, 325 milioane de lei cu această destinație, finalizarea reabilitării a 272 de kilometri de drumuri naționale, pe DN 5, DN 18, DN 56, DN 66 și DN 76, finalizarea lucrărilor de infrastructură pe podurile Cernavodă și Borcea, asigurarea gratuității transportului CFR pentru studenți.''
Rezulta: nu a pomenit nimic de finalizarea de cel putin 1 km. de cale ferata reabilitata.
Majorarea bugetului cu fabulosul procent, este defapt anvelopa pentru gratuitatea biletelor pentru studenti.Si probabil prin septembrie urmata cu o rectificare de buget, pe plus.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 12:10

Dacă sunt din Pietroșița și sunt student în capitală logic ar fi acum sa vin cu trenul in cazul ăsta ajut și pe CFR Călători sau TFC nu ?

Oricum pe Târgoviște-Pietrosita atât statul cât și privatul plimbă automotoarele goale iar studenți în zona aia sunt foarte puțini vreo 40 la Brașov și maxim 200 la Capitală.
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6912
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 12:14

razvan - trenuri a scris:
https://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/comunicate-de-presa/a-fost-stabilit-cina-va-efectua-studiul-de-fezabilitate-pentru-reabilitarea-liniei-craiova-drobeta-turnu-severin-caransebes

Studiu de fezabilitate
Oare va apuca vreunul dintre noi sa se plimbe pe acest tronson cand o sa se termine reabilitarea??? Eu deja sunt circumspect la ceea ce deja e in constructie, daramite aici unde incepe de la zero... Razz
Sus In jos
marius664

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 12:18

Katalyn a scris:
Dacă sunt din Pietroșița și sunt student în capitală logic ar fi acum sa vin cu trenul in cazul ăsta ajut și pe CFR Călători sau TFC nu ?

Oricum pe Târgoviște-Pietrosita atât statul cât și privatul plimbă automotoarele goale iar studenți în zona aia sunt foarte puțini vreo 40 la Brașov și maxim 200 la Capitală.
Corect ar fi fost sa se asigure transportul gratuit catre/dinspre localitatea de domiciliu.Nu mi se pare logic ca eu sa fiu din Alexandria si student in Craiova si sa iau bilet gratuit Oradea-Mangalia...Plus ca gratuitatea ar trebui sa inceteze pe perioada vacantelor, nu trebuie ca statul(adica noi) sa cotizam la plimbarile catre mare si munte a acestora.Ce bine ca elevii si copiii de gradinita nu sunt votanti ca aveau si acestia gratuitate in vacante...
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 12:28

marius664 a scris:
Katalyn a scris:

Corect ar fi fost sa se asigure transportul gratuit catre/dinspre localitatea de domiciliu.Nu mi se pare logic ca eu sa fiu din Alexandria si student in Craiova si sa iau bilet gratuit Oradea-Mangalia...Plus ca gratuitatea ar trebui sa inceteze pe perioada vacantelor, nu trebuie ca statul(adica noi) sa cotizam la plimbarile catre mare si munte a acestora.Ce bine ca elevii si copiii de gradinita nu sunt votanti ca aveau si acestia gratuitate in vacante...

Foarte corect si bine spus, gratuitatea trebuia sa se acorde intre localitatea de domiciliu sau daca nu ai tren in sat sa se acorde gratuitate de la orasul cel mai apropiat unde exista cale ferata si orasul unde este facultatea la care invata respectivul, atat, pe restul rutelor reducerea 50% era prea suficienta, nici nu le trebuie mai mult.
Sa mai puna mana si la munca nu doar la intins mana, daca esti student ai 10000 de drepturi de gratuitate, NU!

Katalyn

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 12:34

Mă bate gândul că la toamnă să mă înscriu la facultate, există limită de vârstă pentru pomană de la tren ? Mă bag la orice specializare la fără taxă că anul trecut erau destule locuri libere la UPG Ploiești. Dacă vreau mă țin de ea dacă nu după 1 lună nu mă mai duc și rămân cu gratuitatea pe CFR nu ? Merge treaba asta ? Mi-ar place sa văd toată țara cu IR-ul gratis...
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 12:41

Nu exista limita de varsta, si eu ma bag la o facultate la anu, nu conteaza ce, sa fie acolo si gratuitate pe tren sa fie sa ne plimbam non-stop, daca e bal pai bal sa fie.

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 12:42

Atat timp cat ai vizat carnetul de student, nu e nicio problema. Iar viza se pune la inceputul anului universitar,daca abandonezi pe parcurs...ghinion pentru statul roman... asa ca drum bun si spor la invatat Smile))))))))
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 12:49

Păi de asta zic că mă uitam la unii care habar n-au dar sunt la facultate sau au terminat o facultate. La Ploiești au fost destule locuri libere și acum 2 ani și asta toamnă de ce sa nu profit de asta un an, nu-mi trebuie mai mult că și cu facultate și fără in țara asta prea multe nu poți să faci. Străinătatea e salvarea...1000Ł pe săptămână șofer de tir de la 22:00 la 07:00 din ce galaxie sună ? Iar cel mai prost salariu e 7,2Ł pe oră undeva la 1.000-1.100Ł pe lună pentru cei fără pregătire.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 13:38

Kapпaтй a scris:
Deja unii au inceput plimbarile, pleaca cu 1587 si retur 1588, daca e moca, se plimba oamenii.
E normal in primele zile sa fie asa, unora nici nu le vine sa creada ca e gratis trenu, poate nu au mai fost intr-un tren de cine stie cand si vor sa vada cum e. Dar le trece repede, o sa vedem cate bilete se dau zilele viitoare.

marius664 a scris:

De ce nu? Voi nu v-ati prins dar gratuitatea asta este si un fel de subventie indirecta pentru operatorii de transport feroviar Wink lucru ce ar trebui sa va bucure pasionati de trenuri fiind. Statul oricum cotizeaza la transportul feroviar cu sau fara gratuitati la studenti.

Edit: intr-adevar cred ca ar fi mers o limita a nr de bilete pe rutele din afara celei de naveta sau dintre orasul de studiu si cel de domniciliu, dar oricum nu cred ca vor fi prea multi care sa calatoreasca des pe astfel de rute. Om vedea cu timpul.

Ultima editare efectuata de catre Luna in Mier 01 Feb 2017, 13:49, editata de 1 ori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 13:48

marius664 a scris:
Atat timp cat ai vizat carnetul de student, nu e nicio problema. Iar viza se pune la inceputul anului universitar,daca abandonezi pe parcurs...ghinion pentru statul roman... asa ca drum bun si spor la invatat Smile))))))))

La începutul anului, dar după ce semnezi contractul de studii, ceea ce înseamnă că trebuie să plăteşti şi taxa de studiu, dacă eşti la taxă.

Apropo, fiecare are voie doar o singură dată la buget, deci dacă te înscri şi te laşi sau dacă ai mai făcut deja o facultate la buget, nu mai ai dreptul să mergi la buget.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 13:53

Când cel mai mare centru universitar e in Capitală de unde ai tren ce te duce gratis la Constanța în 2h sau la munte tot în 1h40'-2h40' mi-e greu să cred că se vor liniști apele atât de repede. Hai acum că e frig dar când s-o încălzi pentru 5 poze "marfă" ptr FB să vezi ce se duc studenți la mare sau la munte iar cei mai silitori vor învăța în tren Smile))

Sa vezi scandal de 1 mai când tu platitor de bilet întreg cu banii in mână nu o să găsești loc că s-au dat toate studenților. E clar că e cea mai proastă afacere din toate timpurile asta cu gratuitatea nelimitată putea să le dea gratis între domiciliu și universitate, nelimitat la Regio și doar 20 cupoane la IR nu nelimitat la nelimitat.

Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 13:56

Dr2005 a scris:
marius664 a scris:

La începutul anului, dar după ce semnezi contractul de studii, ceea ce înseamnă că trebuie să plăteşti şi taxa de studiu, dacă eşti la taxă.

Apropo, fiecare are voie doar o singură dată la buget, deci dacă te înscri şi te laşi sau dacă ai mai făcut deja o facultate la buget, nu mai ai dreptul să mergi la buget.

E mai ciudat aici. Daca faci sociologie, ca mine, dar dupa doi ani, sa zicem, te lasi, apoi te duci la psihologie, mai ai un an de buget, ca pe primii doi i-ai papat la prima facultate. Dar daca te duci la medicina, mai poti face 4 ani la buget. Cel putin asa stiu.

Nu e rau sistemul, dar e discutabil.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 60 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 60 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 63 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: