|
| Revista presei | |
|
+70TER200 get. Capsuneanu alex.barac.5 apmatei CristyanC George CFR NicuS cristi ar rich1974 riciu laur 133 Semafor mtk aris86 Shinkasen gvd COSTACHE MIHAIL cristi CFR TVlad AndiCFR bubu Ciprian sp59 Petre_IFTE Nicolae Sabik kristi kkk CristianSM AeroX alliens Luna DAS 2011 nenuandrei Caspar Florin C cristy79 19jimmy84 Vitosa cfr500 ravers75 alex.alexus.tm Adirmvl spiderpc ets2oltromânia DPS marius664 ldh80 Warrington IonutCFR2009 florin94 didinul Andrey_tm laurentzu Vice30 mielutu zburator ciprian71 DUAL 92Dragos @ndrey cardinal Nesebar dan tm Katalyn Rarau LanceR Dr2005 Adrian78 neluadi razvan - trenuri 74 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 02:59 | |
| Bunnn, in sfarsit se mai intampla si ceva bun. Saptamana minunilor! |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 11:13 | |
| Deja unii au inceput plimbarile, pleaca cu 1587 si retur 1588, daca e moca, se plimba oamenii. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 11:51 | |
| Deci, ce am inteles ieri seara: Ministerul Transporturilor va primi 32 de miliarde de lei în 2017, cu 60% mai mult față de 2016 ,,cu o creștere de 60% față de anul 2016 este Ministerul Transporturilor, care are ca sarcină realizarea următoarelor obiective, cu finalizare în cursul anului 2017: 62,5 kilometri din secțiunea de autostrada Lugoj-Deva, 28,7 kilometri din secțiunea de autostradă Sebeș-Turda, finalizarea variantelor ocolitoare din Târgu Jiu, Târgu Mureș, Caracal, Brașov și modernizarea centurii municipiului București, între A1 și DN 7, finalizarea Magistralei 4 de metrou București, 325 milioane de lei cu această destinație, finalizarea reabilitării a 272 de kilometri de drumuri naționale, pe DN 5, DN 18, DN 56, DN 66 și DN 76, finalizarea lucrărilor de infrastructură pe podurile Cernavodă și Borcea, asigurarea gratuității transportului CFR pentru studenți.'' Rezulta: nu a pomenit nimic de finalizarea de cel putin 1 km. de cale ferata reabilitata. Majorarea bugetului cu fabulosul procent, este defapt anvelopa pentru gratuitatea biletelor pentru studenti.Si probabil prin septembrie urmata cu o rectificare de buget, pe plus. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 12:10 | |
| Dacă sunt din Pietroșița și sunt student în capitală logic ar fi acum sa vin cu trenul in cazul ăsta ajut și pe CFR Călători sau TFC nu ?
Oricum pe Târgoviște-Pietrosita atât statul cât și privatul plimbă automotoarele goale iar studenți în zona aia sunt foarte puțini vreo 40 la Brașov și maxim 200 la Capitală. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 12:14 | |
| - razvan - trenuri a scris:
- https://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/comunicate-de-presa/a-fost-stabilit-cina-va-efectua-studiul-de-fezabilitate-pentru-reabilitarea-liniei-craiova-drobeta-turnu-severin-caransebes
Studiu de fezabilitate Oare va apuca vreunul dintre noi sa se plimbe pe acest tronson cand o sa se termine reabilitarea??? Eu deja sunt circumspect la ceea ce deja e in constructie, daramite aici unde incepe de la zero... |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 12:18 | |
| - Katalyn a scris:
- Dacă sunt din Pietroșița și sunt student în capitală logic ar fi acum sa vin cu trenul in cazul ăsta ajut și pe CFR Călători sau TFC nu ?
Oricum pe Târgoviște-Pietrosita atât statul cât și privatul plimbă automotoarele goale iar studenți în zona aia sunt foarte puțini vreo 40 la Brașov și maxim 200 la Capitală. Corect ar fi fost sa se asigure transportul gratuit catre/dinspre localitatea de domiciliu.Nu mi se pare logic ca eu sa fiu din Alexandria si student in Craiova si sa iau bilet gratuit Oradea-Mangalia...Plus ca gratuitatea ar trebui sa inceteze pe perioada vacantelor, nu trebuie ca statul(adica noi) sa cotizam la plimbarile catre mare si munte a acestora.Ce bine ca elevii si copiii de gradinita nu sunt votanti ca aveau si acestia gratuitate in vacante... |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 12:28 | |
| - marius664 a scris:
- Katalyn a scris:
- Dacă sunt din Pietroșița și sunt student în capitală logic ar fi acum sa vin cu trenul in cazul ăsta ajut și pe CFR Călători sau TFC nu ?
Oricum pe Târgoviște-Pietrosita atât statul cât și privatul plimbă automotoarele goale iar studenți în zona aia sunt foarte puțini vreo 40 la Brașov și maxim 200 la Capitală. Corect ar fi fost sa se asigure transportul gratuit catre/dinspre localitatea de domiciliu.Nu mi se pare logic ca eu sa fiu din Alexandria si student in Craiova si sa iau bilet gratuit Oradea-Mangalia...Plus ca gratuitatea ar trebui sa inceteze pe perioada vacantelor, nu trebuie ca statul(adica noi) sa cotizam la plimbarile catre mare si munte a acestora.Ce bine ca elevii si copiii de gradinita nu sunt votanti ca aveau si acestia gratuitate in vacante... Foarte corect si bine spus, gratuitatea trebuia sa se acorde intre localitatea de domiciliu sau daca nu ai tren in sat sa se acorde gratuitate de la orasul cel mai apropiat unde exista cale ferata si orasul unde este facultatea la care invata respectivul, atat, pe restul rutelor reducerea 50% era prea suficienta, nici nu le trebuie mai mult. Sa mai puna mana si la munca nu doar la intins mana, daca esti student ai 10000 de drepturi de gratuitate, NU! |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 12:34 | |
| Mă bate gândul că la toamnă să mă înscriu la facultate, există limită de vârstă pentru pomană de la tren ? Mă bag la orice specializare la fără taxă că anul trecut erau destule locuri libere la UPG Ploiești. Dacă vreau mă țin de ea dacă nu după 1 lună nu mă mai duc și rămân cu gratuitatea pe CFR nu ? Merge treaba asta ? Mi-ar place sa văd toată țara cu IR-ul gratis... |
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 12:41 | |
| Nu exista limita de varsta, si eu ma bag la o facultate la anu, nu conteaza ce, sa fie acolo si gratuitate pe tren sa fie sa ne plimbam non-stop, daca e bal pai bal sa fie. |
| | | marius664
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 12:42 | |
| Atat timp cat ai vizat carnetul de student, nu e nicio problema. Iar viza se pune la inceputul anului universitar,daca abandonezi pe parcurs...ghinion pentru statul roman... asa ca drum bun si spor la invatat )))))))) |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 12:49 | |
| Păi de asta zic că mă uitam la unii care habar n-au dar sunt la facultate sau au terminat o facultate. La Ploiești au fost destule locuri libere și acum 2 ani și asta toamnă de ce sa nu profit de asta un an, nu-mi trebuie mai mult că și cu facultate și fără in țara asta prea multe nu poți să faci. Străinătatea e salvarea...1000Ł pe săptămână șofer de tir de la 22:00 la 07:00 din ce galaxie sună ? Iar cel mai prost salariu e 7,2Ł pe oră undeva la 1.000-1.100Ł pe lună pentru cei fără pregătire. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 13:38 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Deja unii au inceput plimbarile, pleaca cu 1587 si retur 1588, daca e moca, se plimba oamenii.
E normal in primele zile sa fie asa, unora nici nu le vine sa creada ca e gratis trenu, poate nu au mai fost intr-un tren de cine stie cand si vor sa vada cum e. Dar le trece repede, o sa vedem cate bilete se dau zilele viitoare. - marius664 a scris:
Corect ar fi fost sa se asigure transportul gratuit catre/dinspre localitatea de domiciliu.Nu mi se pare logic ca eu sa fiu din Alexandria si student in Craiova si sa iau bilet gratuit Oradea-Mangalia...Plus ca gratuitatea ar trebui sa inceteze pe perioada vacantelor, nu trebuie ca statul(adica noi) sa cotizam la plimbarile catre mare si munte a acestora.Ce bine ca elevii si copiii de gradinita nu sunt votanti ca aveau si acestia gratuitate in vacante... De ce nu? Voi nu v-ati prins dar gratuitatea asta este si un fel de subventie indirecta pentru operatorii de transport feroviar lucru ce ar trebui sa va bucure pasionati de trenuri fiind. Statul oricum cotizeaza la transportul feroviar cu sau fara gratuitati la studenti. Edit: intr-adevar cred ca ar fi mers o limita a nr de bilete pe rutele din afara celei de naveta sau dintre orasul de studiu si cel de domniciliu, dar oricum nu cred ca vor fi prea multi care sa calatoreasca des pe astfel de rute. Om vedea cu timpul.
Ultima editare efectuata de catre Luna in Mier 01 Feb 2017, 13:49, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 13:48 | |
| - marius664 a scris:
- Atat timp cat ai vizat carnetul de student, nu e nicio problema. Iar viza se pune la inceputul anului universitar,daca abandonezi pe parcurs...ghinion pentru statul roman... asa ca drum bun si spor la invatat ))))))))
La începutul anului, dar după ce semnezi contractul de studii, ceea ce înseamnă că trebuie să plăteşti şi taxa de studiu, dacă eşti la taxă. Apropo, fiecare are voie doar o singură dată la buget, deci dacă te înscri şi te laşi sau dacă ai mai făcut deja o facultate la buget, nu mai ai dreptul să mergi la buget. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 13:53 | |
| Când cel mai mare centru universitar e in Capitală de unde ai tren ce te duce gratis la Constanța în 2h sau la munte tot în 1h40'-2h40' mi-e greu să cred că se vor liniști apele atât de repede. Hai acum că e frig dar când s-o încălzi pentru 5 poze "marfă" ptr FB să vezi ce se duc studenți la mare sau la munte iar cei mai silitori vor învăța în tren )) Sa vezi scandal de 1 mai când tu platitor de bilet întreg cu banii in mână nu o să găsești loc că s-au dat toate studenților. E clar că e cea mai proastă afacere din toate timpurile asta cu gratuitatea nelimitată putea să le dea gratis între domiciliu și universitate, nelimitat la Regio și doar 20 cupoane la IR nu nelimitat la nelimitat. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 13:56 | |
| - Dr2005 a scris:
- marius664 a scris:
- Atat timp cat ai vizat carnetul de student, nu e nicio problema. Iar viza se pune la inceputul anului universitar,daca abandonezi pe parcurs...ghinion pentru statul roman... asa ca drum bun si spor la invatat ))))))))
La începutul anului, dar după ce semnezi contractul de studii, ceea ce înseamnă că trebuie să plăteşti şi taxa de studiu, dacă eşti la taxă.
Apropo, fiecare are voie doar o singură dată la buget, deci dacă te înscri şi te laşi sau dacă ai mai făcut deja o facultate la buget, nu mai ai dreptul să mergi la buget. E mai ciudat aici. Daca faci sociologie, ca mine, dar dupa doi ani, sa zicem, te lasi, apoi te duci la psihologie, mai ai un an de buget, ca pe primii doi i-ai papat la prima facultate. Dar daca te duci la medicina, mai poti face 4 ani la buget. Cel putin asa stiu. Nu e rau sistemul, dar e discutabil. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |