|
| Revista presei | |
|
+70TER200 get. Capsuneanu alex.barac.5 apmatei CristyanC George CFR NicuS cristi ar rich1974 riciu laur 133 Semafor mtk aris86 Shinkasen gvd COSTACHE MIHAIL cristi CFR TVlad AndiCFR bubu Ciprian sp59 Petre_IFTE Nicolae Sabik kristi kkk CristianSM AeroX alliens Luna DAS 2011 nenuandrei Caspar Florin C cristy79 19jimmy84 Vitosa cfr500 ravers75 alex.alexus.tm Adirmvl spiderpc ets2oltromânia DPS marius664 ldh80 Warrington IonutCFR2009 florin94 didinul Andrey_tm laurentzu Vice30 mielutu zburator ciprian71 DUAL 92Dragos @ndrey cardinal Nesebar dan tm Katalyn Rarau LanceR Dr2005 Adrian78 neluadi razvan - trenuri 74 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20631 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25575 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 30 Ian 2017, 19:58 | |
| - razvan - trenuri a scris:
- Estimez pentru anul 2017 o crestere cu minim 50% a numarului de bilete pentru studenti fata de anul 2016. Daca gratuitatea va dura...
Pe ce criterii estimezi tu asta? _________________ :TTT:
|
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3356 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8370 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 30 Ian 2017, 20:09 | |
| - Dr2005 a scris:
- razvan - trenuri a scris:
- Estimez pentru anul 2017 o crestere cu minim 50% a numarului de bilete pentru studenti fata de anul 2016. Daca gratuitatea va dura...
Pe ce criterii estimezi tu asta? CFR CALATORI a spus ca 15% dintre pasageri au fost elevi si studenti. Este adevarat ca in articol nu spune cati au fost studenti si cati elevi dar am impartit la doi. https://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/noutati-feroviare/din-nou-despre-gratuitatea-pentru-studenti-pe-calea-ferata In 2016 au mers cu trenurile prin tara 63-64 milioane de calatori (52.900.000 cu CFR Calatori). Firmele private au avut o crestere de calatori. Dar numarul acestora (studentiilor) se poate si DUBLA in anul 2017 in raport cu 2016. Trebuia sa precizez ca acel numar estimat de 8 milioane include si OPERATORI PRIVATI. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Lun 30 Ian 2017, 23:10 | |
| Multi se vor duce doar sa se plimbe asa ca nu au ce face, daca esti student si nu ai ce face in weekend te urci in tren weekend de weekend si te plimbi ca doar e moca, faci Bucuresti-Iasi-Timisoara-Bucuresti pleci vineri seara cu 1667 apoi 1833 apoi 1696 si te-ai plimbat, saptamana viitoare altceva si tot asa, daca e moca ce mai conteaza. In vara se va face naveta pe Mangalia si aia este.
Da e posibil ca pe viitor sa nu mai fie loc de ei prin trenuri si atunci cei ce platesc bilet sa nu mai vrea cu trenul pe acest motiv, oricum cei ce platesc intreg sunt putini, majoritatea sunt elevi, studenti, pensionari, handicapati si diverse pomeni ca sunt cu zecile in baza legii x, in baza legii z, in baza legii y, si tot asa. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20631 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25575 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 30 Ian 2017, 23:34 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Multi se vor duce doar sa se plimbe asa ca nu au ce face, daca esti student si nu ai ce face in weekend te urci in tren weekend de weekend si te plimbi ca doar e moca, faci Bucuresti-Iasi-Timisoara-Bucuresti pleci vineri seara cu 1667 apoi 1833 apoi 1696 si te-ai plimbat, saptamana viitoare altceva si tot asa, daca e moca ce mai conteaza.
Asta o să fie în primele săptămâni, după aia lucrurile se vor potoli. Pe de altă parte, câtă vreme operatorii de transport îşi încasează banii, nu văd unde e problema. Şi în Slovacia se dă transport gratuit pentru studenţi, iar alte ţări merg pe reduceri de 50%, depinde cum vor ei să încurajeze educaţia. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Lun 30 Ian 2017, 23:38 | |
| Nu incurajezi nici o educatie cu transport gratuit, cine vrea sa invete, invata si o face strict pentru el ca vrea sa faca ceva in viata nu sta dupa pomeni. Cine e pierde vara face lucruri doar daca are un beneficiu, cam asa e treaba asta. |
| | | aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3451 Data de inscriere : 26/04/2016
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Ian 2017, 10:01 | |
| E ca in povestea cu drobul de sare. E fain sa mergi cu trenul, mai ales in perioada de studentie, dar dupa ce am stat odata 2ore intr-un personal in Gara de N, fara sa plecam de pe loc si explicatii, am decis sa nu mai circul cu trenuri personale. Mai mergeam pe Bucuresti - Rosiori N - Alexandria, in rest doar cu IR (accelerate si rapide). |
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Ian 2017, 12:01 | |
| |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Ian 2017, 13:08 | |
| - Dr2005 a scris:
- razvan - trenuri a scris:
Pe ce criterii estimeze tu asta? Omul a lucrat la CFR Călători și are ASE-ul problema e că aici pe forum mai mult visează el nu postează absolut nimic doar din situați și statistici trăiește pe forumul ăsta. Seamănă identic cu bețivul care la SF luni iulie m-a urmărit în Gara De Nord după ce am coborât din 1922 și m-am urcat în 1667. În cele 12 minute cât a fost legătura între cele 2 trenuri m-am uitat la 3 linii la 2 trenuri apoi am trecut printr-un vagon că să ajung la 1667 iar acel tip care seamănă identic cu razvan-trenuri m-a urmărit și tot mă întreba ce caut și strigă după mine iar când am ajuns la 1667 m-a dat în primire șefului de tren că aș merge fără bilet și să cheme poliția la Ploiești Sud să mă predea. Evident că l-am înjurat și i-am spus să plece după capul meu că sunt prieten cu NR 1 de la CFR Călători și nu am nevoie de bilet, că pot să fiu prieten și cu Iohannis că la Ploiești o să mă ia miliția. A plecat trenul 1667 am avut biletul ăla 1922 + 1667 fără loc iar în tren s-a uitat nașul 1 minut la biletul meu foarte atent cine știe ce credea. A fost prima dată când un bețiv s-a luat de mine în Gara De Nord. Am explicat pățania atunci iar de curând l-am văzut pe acest razvan-trenuri care seamănă identic cu cel care nu avea ce face la ora 23:00 in GDN la SF luni iulie. Se poate să mă înșel sau nu dar 95% seamănă cu el. Stând prin gară urmărind câteva trenuri și făcând puțin pe detectivul așa ajunge el de ghicește dinainte câți călători vor merge cu trenul. Din păcate membri acestui forum nu știe ce genii postează printre ei, valori adevărate cu CV-uri impresionante gen ASE, CFR Călători etc... |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 35 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7109 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Ian 2017, 20:32 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Si eu o spun si o mai repet, Wizz is mai drastici fata de Ryan, eu folosesc doar Ryan si nu am avut probleme niciodata! La Ryan nu pui nimic sub scaun, toate bagajele se pun sus.
Asta la Ryan nu e o regula. Eu lucrez la ei si daca un pasager vine la bord cu 2 bagaje de mana gratuite (un troller + un ghiozdan mai mic / plasa duty-free), automat cel de-al 2-lea bagaj (cel mai mic) se pune sub scaunul din fata pasagerului. Asta se intampla in toate cazurile in care zborurile sunt pline (si procentul asta tinde aproape de fiecare data spre 100%) pentru a lasa spatiu de depozitare si pentru ceilalti pasageri care au trollere. De multe ori, chiar daca se depoziteaza in compartimentul de deasupra numai valize, chiar si asa nu este loc suficient pentru valizele tuturor pasagerilor. In cazul asta, la gate se pune o eticheta pe bagaj, pasagerul este rugat sa scoata din bagaj chei, medicamente, baterii si alte lucruri care i-ar putea fi de folos pe parcursul zborului si bagajul este trimis la cala (se recupereaza la destinatie din aeroport - carusel). |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 35 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7109 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Ian 2017, 20:38 | |
| Bravo lor ! http://www.digi24.ro/regional/doi-tineri-din-timisoara-au-creat-o-aplicatie-si-un-site-pentru-calatoriile-cu-trenul-659108 |
| | | alex.alexus.tm
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Ian 2017, 20:43 | |
| - Katalyn a scris:
- Eu tot nu înțeleg cine naiba cumpără parfumuri din aeroport sau mai rău din avion.
Pentru ca in avion poti cumpara parfumuri de marca originale, 75-100 ml la preturi incepand de la 20 de euro. |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4081 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Ian 2017, 20:47 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Bravo lor !
http://www.digi24.ro/regional/doi-tineri-din-timisoara-au-creat-o-aplicatie-si-un-site-pentru-calatoriile-cu-trenul-659108 o am si eu.E chiar okAm dat numai 4 stele din cauza ca nu au tarifele actualiate dar e ok aplicatia.Adica chiar merita.Le-am zis si de operatorul acela nou ca sa-l introduca daca pot. |
Numarul mesajelor : 3356 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8370 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Ian 2017, 21:41 | |
| https://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/comunicate-de-presa/a-fost-stabilit-cina-va-efectua-studiul-de-fezabilitate-pentru-reabilitarea-liniei-craiova-drobeta-turnu-severin-caransebes
Studiu de fezabilitate |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6990 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 00:34 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Nu incurajezi nici o educatie cu transport gratuit, cine vrea sa invete, invata si o face strict pentru el ca vrea sa faca ceva in viata nu sta dupa pomeni. Cine e pierde vara face lucruri doar daca are un beneficiu, cam asa e treaba asta.
Corect! Eu învăț și fără pomenile astea iar cele 25-30 de mil de euroi pe care le zboară dracnea pe prostia asta puteau fi investiți în renovarea facultăților și mai ales în dotarea cu tehnologie modernă. Dacă tot le pasă de studenți așa cum zic ei, asta să fi făcut. Că la noi în sala de curs CB 018 numai un rând de lumini e funcțional, celălalt nu merge de un an. N-o să se urce atâția în tren, am mai zis-o și-o s-o zic din nou, la mine (deci la vehicule pentru transport feroviar) ești privit ca ultimu sărac dacă mergi cu trenul, și dacă le mai și zici c-o faci de plăcere te iau la mișto, ce-ai mă, ți-e rău să mergi cu trenul cu săracii și cu bețivii? Nu va fi așa aglomerație mare, studenții azi sunt blocați pe tablete, facebook, telefoane și jocuri, puțini mai au plăcerea unei călătorii sau a unei excursii în natură. |
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Feb 2017, 01:59 | |
| S-au aprobat NORMELE de aplicare ale gratuitatii, dar si reducerilor la calatoria cu trenul, metroul bucurestean.
http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NTM3Nzc3NDk4NzJFKzMw
sau in presa :
http://www.stiripesurse.ro/gratuitate-pentru-studen-i-la-biletele-de-tren-i-facilita-i-pentru-elevi-i-studen-i-la-metrou_1177085.html |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |