Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+70
TER200
get.
Capsuneanu
alex.barac.5
apmatei
CristyanC
George CFR
NicuS
cristi ar
rich1974
riciu
laur 133
Semafor
mtk
aris86
Shinkasen
gvd
COSTACHE MIHAIL
cristi CFR
TVlad
AndiCFR
bubu
Ciprian
sp59
Petre_IFTE
Nicolae
Sabik
kristi kkk
CristianSM
AeroX
alliens
Luna
DAS 2011
nenuandrei
Caspar
Florin C
cristy79
19jimmy84
Vitosa
cfr500
ravers75
alex.alexus.tm
Adirmvl
spiderpc
ets2oltromânia
DPS
marius664
ldh80
Warrington
IonutCFR2009
florin94
didinul
Andrey_tm
laurentzu
Vice30
mielutu zburator
ciprian71
DUAL
92Dragos
@ndrey
cardinal
Nesebar
dan tm
Katalyn
Rarau
LanceR
Dr2005
Adrian78
neluadi
razvan - trenuri
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 63 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20631
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25575
Data de inscriere : 17/08/2011

Revista presei - Pagina 59 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 19:58

razvan - trenuri a scris:
Estimez pentru anul 2017 o crestere cu minim 50% a numarului de bilete pentru studenti fata de anul 2016. Daca gratuitatea va dura...
Pe ce criterii estimezi tu asta?

razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3356
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8370
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 20:09

Dr2005 a scris:
Estimez pentru anul 2017 o crestere cu minim 50% a numarului de bilete pentru studenti fata de anul 2016. Daca gratuitatea va dura...
Pe ce criterii estimezi tu asta?

CFR CALATORI a spus ca 15% dintre pasageri au fost elevi si studenti. Este adevarat ca in articol nu spune cati au fost studenti si cati elevi dar am impartit la doi.

https://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/noutati-feroviare/din-nou-despre-gratuitatea-pentru-studenti-pe-calea-ferata

In 2016 au mers cu trenurile prin tara 63-64 milioane de calatori (52.900.000 cu CFR Calatori). Firmele private au avut o crestere de calatori.

Dar numarul acestora (studentiilor) se poate si DUBLA in anul 2017 in raport cu 2016.

Trebuia sa precizez ca acel numar estimat de 8 milioane include si OPERATORI PRIVATI.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 23:10

Multi se vor duce doar sa se plimbe asa ca nu au ce face, daca esti student si nu ai ce face in weekend te urci in tren weekend de weekend si te plimbi ca doar e moca, faci Bucuresti-Iasi-Timisoara-Bucuresti pleci vineri seara cu 1667 apoi 1833 apoi 1696 si te-ai plimbat, saptamana viitoare altceva si tot asa, daca e moca ce mai conteaza.
In vara se va face naveta pe Mangalia si aia este.

Da e posibil ca pe viitor sa nu mai fie loc de ei prin trenuri si atunci cei ce platesc bilet sa nu mai vrea cu trenul pe acest motiv, oricum cei ce platesc intreg sunt putini, majoritatea sunt elevi, studenti, pensionari, handicapati si diverse pomeni ca sunt cu zecile in baza legii x, in baza legii z, in baza legii y, si tot asa.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20631
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25575
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 23:34

Kapпaтй a scris:
Multi se vor duce doar sa se plimbe asa ca nu au ce face, daca esti student si nu ai ce face in weekend te urci in tren weekend de weekend si te plimbi ca doar e moca, faci Bucuresti-Iasi-Timisoara-Bucuresti pleci vineri seara cu 1667 apoi 1833 apoi 1696 si te-ai plimbat, saptamana viitoare altceva si tot asa, daca e moca ce mai conteaza.
Asta o să fie în primele săptămâni, după aia lucrurile se vor potoli. Pe de altă parte, câtă vreme operatorii de transport îşi încasează banii, nu văd unde e problema. Şi în Slovacia se dă transport gratuit pentru studenţi, iar alte ţări merg pe reduceri de 50%, depinde cum vor ei să încurajeze educaţia.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 23:38

Nu incurajezi nici o educatie cu transport gratuit, cine vrea sa invete, invata si o face strict pentru el ca vrea sa faca ceva in viata nu sta dupa pomeni. Cine e pierde vara face lucruri doar daca are un beneficiu, cam asa e treaba asta.

Numarul mesajelor : 315
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 3451
Data de inscriere : 26/04/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 10:01

E ca in povestea cu drobul de sare. E fain sa mergi cu trenul, mai ales in perioada de studentie, dar dupa ce am stat odata 2ore intr-un personal in Gara de N, fara sa plecam de pe loc si explicatii, am decis sa nu mai circul cu trenuri personale. Mai mergeam pe Bucuresti - Rosiori N - Alexandria, in rest doar cu IR (accelerate si rapide).
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 12:01

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11197
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 13:08

Dr2005 a scris:
Pe ce criterii estimeze tu asta?

Omul a lucrat la CFR Călători și are ASE-ul problema e că aici pe forum mai mult visează el nu postează absolut nimic doar din situați și statistici trăiește pe forumul ăsta.

Seamănă identic cu bețivul care la SF luni iulie m-a urmărit în Gara De Nord după ce am coborât din 1922 și m-am urcat în 1667. În cele 12 minute cât a fost legătura între cele 2 trenuri m-am uitat la 3 linii la 2 trenuri apoi am trecut printr-un vagon că să ajung la 1667 iar acel tip care seamănă identic cu razvan-trenuri m-a urmărit și tot mă întreba ce caut și strigă după mine iar când am ajuns la 1667 m-a dat în primire șefului de tren că aș merge fără bilet și să cheme poliția la Ploiești Sud să mă predea.

Evident că l-am înjurat și i-am spus să plece după capul meu că sunt prieten cu NR 1 de la CFR Călători și nu am nevoie de bilet, că pot să fiu prieten și cu Iohannis că la Ploiești o să mă ia miliția.

A plecat trenul 1667 am avut biletul ăla 1922 + 1667 fără loc iar în tren s-a uitat nașul 1 minut la biletul meu foarte atent cine știe ce credea.

A fost prima dată când un bețiv s-a luat de mine în Gara De Nord.

Am explicat pățania atunci iar de curând l-am văzut pe acest razvan-trenuri care seamănă identic cu cel care nu avea ce face la ora 23:00 in GDN la SF luni iulie. Se poate să mă înșel sau nu dar 95% seamănă cu el.

Stând prin gară urmărind câteva trenuri și făcând puțin pe detectivul așa ajunge el de ghicește dinainte câți călători vor merge cu trenul.

Din păcate membri acestui forum nu știe ce genii postează printre ei, valori adevărate cu CV-uri impresionante gen ASE, CFR Călători etc...
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7109
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 20:32

Kapпaтй a scris:
Si eu o spun si o mai repet, Wizz is mai drastici fata de Ryan, eu folosesc doar Ryan si nu am avut probleme niciodata! La Ryan nu pui nimic sub scaun, toate bagajele se pun sus.

Asta la Ryan nu e o regula. Eu lucrez la ei si daca un pasager vine la bord cu 2 bagaje de mana gratuite (un troller + un ghiozdan mai mic / plasa duty-free), automat cel de-al 2-lea bagaj (cel mai mic) se pune sub scaunul din fata pasagerului. Asta se intampla in toate cazurile in care zborurile sunt pline (si procentul asta tinde aproape de fiecare data spre 100%) pentru a lasa spatiu de depozitare si pentru ceilalti pasageri care au trollere. De multe ori, chiar daca se depoziteaza in compartimentul de deasupra numai valize, chiar si asa nu este loc suficient pentru valizele tuturor pasagerilor. In cazul asta, la gate se pune o eticheta pe bagaj, pasagerul este rugat sa scoata din bagaj chei, medicamente, baterii si alte lucruri care i-ar putea fi de folos pe parcursul zborului si bagajul este trimis la cala (se recupereaza la destinatie din aeroport - carusel).
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 20:38

Bravo lor ! abere

http://www.digi24.ro/regional/doi-tineri-din-timisoara-au-creat-o-aplicatie-si-un-site-pentru-calatoriile-cu-trenul-659108
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 20:43

Katalyn a scris:
Eu tot nu înțeleg cine naiba cumpără parfumuri din aeroport sau mai rău din avion.

Pentru ca in avion poti cumpara parfumuri de marca originale, 75-100 ml la preturi incepand de la 20 de euro.
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4081
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 20:47

alex.alexus.tm a scris:
Bravo lor ! abere

http://www.digi24.ro/regional/doi-tineri-din-timisoara-au-creat-o-aplicatie-si-un-site-pentru-calatoriile-cu-trenul-659108

o am si eu.E chiar okAm dat numai 4 stele din cauza ca nu au tarifele actualiate dar e ok aplicatia.Adica chiar merita.Le-am zis si de operatorul acela nou ca sa-l introduca daca pot.
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 21:41

https://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/comunicate-de-presa/a-fost-stabilit-cina-va-efectua-studiul-de-fezabilitate-pentru-reabilitarea-liniei-craiova-drobeta-turnu-severin-caransebes

Studiu de fezabilitate
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6990
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 00:34

Kapпaтй a scris:
Nu incurajezi nici o educatie cu transport gratuit, cine vrea sa invete, invata si o face strict pentru el ca vrea sa faca ceva in viata nu sta dupa pomeni. Cine e pierde vara face lucruri doar daca are un beneficiu, cam asa e treaba asta.

Corect! Eu învăț și fără pomenile astea iar cele 25-30 de mil de euroi pe care le zboară dracnea pe prostia asta puteau fi investiți în renovarea facultăților și mai ales în dotarea cu tehnologie modernă. Dacă tot le pasă de studenți așa cum zic ei, asta să fi făcut. Că la noi în sala de curs CB 018 numai un rând de lumini e funcțional, celălalt nu merge de un an.

N-o să se urce atâția în tren, am mai zis-o și-o s-o zic din nou, la mine (deci la vehicule pentru transport feroviar) ești privit ca ultimu sărac dacă mergi cu trenul, și dacă le mai și zici c-o faci de plăcere te iau la mișto, ce-ai mă, ți-e rău să mergi cu trenul cu săracii și cu bețivii? Nu va fi așa aglomerație mare, studenții azi sunt blocați pe tablete, facebook, telefoane și jocuri, puțini mai au plăcerea unei călătorii sau a unei excursii în natură.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitimeMier 01 Feb 2017, 01:59

S-au aprobat NORMELE de aplicare ale gratuitatii, dar si reducerilor la calatoria cu trenul, metroul bucurestean.

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NTM3Nzc3NDk4NzJFKzMw

sau in presa :

http://www.stiripesurse.ro/gratuitate-pentru-studen-i-la-biletele-de-tren-i-facilita-i-pentru-elevi-i-studen-i-la-metrou_1177085.html
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 59 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 59 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 63 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: