Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+70
TER200
get.
Capsuneanu
alex.barac.5
apmatei
CristyanC
George CFR
NicuS
cristi ar
rich1974
riciu
laur 133
Semafor
mtk
aris86
Shinkasen
gvd
COSTACHE MIHAIL
cristi CFR
TVlad
AndiCFR
bubu
Ciprian
sp59
Petre_IFTE
Nicolae
Sabik
kristi kkk
CristianSM
AeroX
alliens
Luna
DAS 2011
nenuandrei
Caspar
Florin C
cristy79
19jimmy84
Vitosa
cfr500
ravers75
alex.alexus.tm
Adirmvl
spiderpc
ets2oltromânia
DPS
marius664
ldh80
Warrington
IonutCFR2009
florin94
didinul
Andrey_tm
laurentzu
Vice30
mielutu zburator
ciprian71
DUAL
92Dragos
@ndrey
cardinal
Nesebar
dan tm
Katalyn
Rarau
LanceR
Dr2005
Adrian78
neluadi
razvan - trenuri
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6664
Data de inscriere : 27/06/2010

Revista presei - Pagina 40 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeVin 06 Ian 2017, 13:45

O sa prinzi ca esti tanar. Nici mie nu-mi plac ramele si de altfel nici vagoanele salon, dar daca asta e trendul, nu am ce sa fac; si nu e trendul doar la noi, ci in toata lumea. De anul asta imi reduc drastic calatoriile de placere cu trenul. Iar alea de nevoie, ma voi gandi de doua ori inainte daca nu cumva e mai ok merg cu masina personala.

PS.: pana anul asta tot faceam tot felul de combinatii sa evit vagoanele salon. Daca au ajuns sa puna si pe rutele mai... departate vagoane tip salon, asta e. Nu voi mai circula. Pana acum media de circulat cu trenul pe an era undeva in jurul valorii de 7500km. Anul asta probabil va fi injumatatita... sau mai putin. Si nota: nu am alte gratuitati afara de cardul trenul plus.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeVin 06 Ian 2017, 16:43

Nici mie nu imi placeau saloanele inainte dar mai nou au inceput sa imi placa, in special 20/21-87 mai admiri lumea, una alta...... Wink

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6664
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeVin 06 Ian 2017, 16:47

Posibil si pentru ca nu ai de ales. Dar fiecare cu opinia lui, desigur.
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Reputatie : 5453
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeVin 06 Ian 2017, 17:43

Majorarile salariale propuse de Finante cresc cheltuielile cu 5.1 miliarde lei.
"Ele vor duce la cresterea consumului, iar la buget se vor intoarce 1,8 miliarde", arata finantistii

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21515900-document-majorarile-salariale-propuse-finante-cresc-cheltuielile-5-1-miliarde-lei-ele-vor-duce-cresterea-consumului-iar-buget-vor-intoarce-1-8-miliarde-arata-finantistii.htm

Ce mai arata documentul:

se propune completarea art. 20t din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul acordarii gratuitatii transportului intern feroviar studentilor inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Se introduce un alineat nou (8^1) dupa alin. (Cool al art. III din O.U.G nr. 63/2010, cu modificarile si completarile ulterioare prin care se permite revizuirea de catre prefect a numarului maxim de posturi pentru acele unitati/subdiviziuni administrativ-teritoriale care, in urma cresterii numarului de locuitori, au dreptul la posturi in plus.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeVin 06 Ian 2017, 22:48

Pe Digi24 am vazut un reportaj de pe aeroport cu zborurile anulate cele mai multe in numar de 12 la Wizz o gramada de oameni disperati dar ziaristii de cacao nu scriu nimic doar ii ridica in slavi ca zboara cu 80 de lei.. Mad
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8366
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeSam 07 Ian 2017, 00:44

Hotararea de guvern unde este si paragraful respectiv:

http://gov.ro/ro/media/comunicate/comunicat-de-presa-edinta-de-guvern-salarii-majorate-pentru-arti-ti-i-pentru-administratia-publica-locala-venituri-mai-mari-pentru-toti-pensionarii&page=1#null

http://www.anosr.ro/vesti-bune-pentru-studenti-burse-duble-si-transport-gratuit/

Sunt multe articole de presa, dar si studentii (ANOSR) sunt multumiti de ordonanta guvernului. Sunt curios de cand se va aplica. Extras de pe contul de facebook.

ANOSR : Gratuitatea va intra în vigoare imediat după publicarea Ordonanţei de Urgenţă în Monitorul Oficial și stabilirea normelor de aplicare. Sperăm că de săptămâna viitoare. Dar cu siguranţă cel târziu până la finalul lunii.

---------

Sunt fericit ca numarul de calatori va creste in urmatoarea perioada, desi majoritatea trenurilor IR vor fi foarte aglomerate la sfarsit de saptamana + luni.

Unii din ei vor renunta la calatoria cu trenurile regio, autocare, microbuze si vor "migra" la trenurile IR. Deasemenea studentii in general vor calatori mai mult cu trenurile spre casa, sau diverse destinatii interne (exemplu: catre localitatile turistice, statiunile montane, litoral, festivaluri, etc).

Va fi ca o reclama foarte binevenita pentru transportul feroviar romanesc, aflat intr-o perioada deficitara, uneori perceput in mod mai negativ decat este in realitate.
Impactul bugetar sper sa nu fie asa de mare incat sa fie puse bariere de varsta sau numar de calatorii intr-un an.
Eu am avut GRATUIT pe trenuri pana la 25 de ani din familie, si m-am bucurat de fiecare calatorie feroviara si de ROMANIA.

Very Happy

Ultima editare efectuata de catre razvan - trenuri in Sam 07 Ian 2017, 02:02, editata de 1 ori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeSam 07 Ian 2017, 01:43

Ordonanţele de urgenţă intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Pe de altă parte, pun pariu că luni o să se lase cu scandal prin trenuri.
Deşi legea prevalează asupra hotărârii, călătoria studenţilor e deja reglementată printr-un HG, care va trebui şi el modificat, în caz contrar prevederea nou introdusă în Legea 1/2011 fiind inaplicabilă, pentru că nu se stabileşte cine decontează acele călătorii.

cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Reputatie : 5869
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeSam 07 Ian 2017, 07:22

E regretabil că nu există nici măcar un site ceva privitor la noul tren Astra Transcarpatic, poate că nici nu vor intra de la 15 Ianuarie. În articol spune "în a doua jumătate a lunii Ianuarie"... Asta poate însemna si pe 30...

Privitor la gratuitate ..sunt si eu curios care va fi practic mecanismul de decontare al acestor pomeni si mai ales cât de repede vor veni banii. Veniturile din vânzarea de bilete vor fi in scădere clara si vor sta la mila ministerelor pt decontare. Si ma întreb de unde vor face rost de vagoane mai ales în wkd când dau năvală studenții. E cu dus-intors, va fi interesant.

În altă ordine de idei:

Trenurile IR 1771/6 București-Slobozia Veche si IR 1772/3/4/5 București-Urziceni se vor tarifa REGIO pe toată distanta conform www.cfrcalatori.ro.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeSam 07 Ian 2017, 09:21

Eu astept sa vad cati km de cf redeschide PSD cum a promis, ce plan de achizitie ptr MR nou si cati km de autostrazi vor construi ca la promisiuni sunt mereu primi si la fapte ultimi. Deocamdata asta cu gratuitatea e praf in ochi sa vedeti scandalul anului ca sa nu mai zic de zarva care va fi in trenuri in week-end-uri. Care sunteti studenti lasati prostiile si mergeti cat mai mult cu trenul prin tara acum cat aveti ocazia ca nu se stie cat timp tine minunea asta.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeSam 07 Ian 2017, 11:24

Pendolino of PKP IC tested in Germany
One of ED250 Pendolino trains owned by long-distance rail operator PKP Intercity has been delivered to Germany to be tested there.

The Polish carrier intends to put it into service on international routes between Poland and Vienna, Berlin and Prague.

To start operations on the mentioned routes it is necessary to obtain the recognition for the vehicle in these countries. It is the manufacturer which is responsible to get the certificates. According to the contract between PKP IC and Alstom, the producer has 5 years since delivery of the last vehicles for obtaining the certificates.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeSam 07 Ian 2017, 12:11

Adrian78 a scris:
Pe Digi24 am vazut un reportaj de pe aeroport cu zborurile anulate cele mai multe in numar de 12 la Wizz o gramada de oameni disperati dar ziaristii de cacao nu scriu nimic doar ii ridica in slavi ca zboara cu 80 de lei.. Mad

V-am spus ca am un prieten copilot la ei. Din ce am povestit cu el nu fac rabat cand vine vorba de siguranta. Acum na, or fi exagerat, din moment ce altii au zburat.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeSam 07 Ian 2017, 16:24

Katalyn a scris:
Eu astept sa vad cati km de cf redeschide PSD cum a promis,
În programul lor de guvernare scrie clar că vor închide şi trece în conservare, păstrând doar terasamentul, 40% din reţeaua feroviară. În cazul ăsta, nu cred că se va redeschide ceva.

Kataly a scris:
Deocamdata asta cu gratuitatea e praf in ochi sa vedeti scandalul anului ca sa nu mai zic de zarva care va fi in trenuri in week-end-uri. Care sunteti studenti lasati prostiile si mergeti cat mai mult cu trenul prin tara acum cat aveti ocazia ca nu se stie cat timp tine minunea asta.
Nu are norme de aplicare...
Legea educaţiei mai zice şi că studenţii au reducere 50% la toate trenurile, dar practic au doar 2 cupoane pe lună (adică carnete de 6, 18 sau 24 de file, în funcţie de anul de studiu). Abia acum este în lucru un HG prin care să se rezolve această nedreptate şi să dispară cupoanele. O să mai dureze până la gratuitate, pentru că legea nu stabileşte şi cine suportă această gratuitate.

Ultima editare efectuata de catre Dr2005 in Sam 07 Ian 2017, 21:07, editata de 2 ori
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5431
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeSam 07 Ian 2017, 20:23

Katalyn a scris:
Eu astept sa vad cati km de cf redeschide PSD cum a promis, ce plan de achizitie ptr MR nou si cati km de autostrazi vor construi ca la promisiuni sunt mereu primi si la fapte ultimi. Deocamdata asta cu gratuitatea e praf in ochi sa vedeti scandalul anului ca sa nu mai zic de zarva care va fi in trenuri in week-end-uri. Care sunteti studenti lasati prostiile si mergeti cat mai mult cu trenul prin tara acum cat aveti ocazia ca nu se stie cat timp tine minunea asta.

pai la autostrazi e clar, probabil singurul ministru cinstit dintr-un guvern de hoti e cel al Transporturilor, care a zis clar ca nu promite nici 1km de autostrada...
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeDum 08 Ian 2017, 12:02

Se vor deschide multi km de autostrada in 2017. Guvernul tehnorahat nu a reusit sa deschida nici 1 km.

apmatei

Numarul mesajelor : 126
Reputatie : 4301
Data de inscriere : 25/06/2013

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitimeDum 08 Ian 2017, 12:07

În mandatul guvernului anterior s-au deschis 18 km. Deci, cu 18 mai mulți decât ai spus tu Smile

Doamne-ajută să deschidă noul guvern sute de km de autostradă. Să-i deschidă Dragnea, cu foarfecă și tricolor, numai să-i deschidă odată.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 40 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 40 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: