Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+70
TER200
get.
Capsuneanu
alex.barac.5
apmatei
CristyanC
George CFR
NicuS
cristi ar
rich1974
riciu
laur 133
Semafor
mtk
aris86
Shinkasen
gvd
COSTACHE MIHAIL
cristi CFR
TVlad
AndiCFR
bubu
Ciprian
sp59
Petre_IFTE
Nicolae
Sabik
kristi kkk
CristianSM
AeroX
alliens
Luna
DAS 2011
nenuandrei
Caspar
Florin C
cristy79
19jimmy84
Vitosa
cfr500
ravers75
alex.alexus.tm
Adirmvl
spiderpc
ets2oltromânia
DPS
marius664
ldh80
Warrington
IonutCFR2009
florin94
didinul
Andrey_tm
laurentzu
Vice30
mielutu zburator
ciprian71
DUAL
92Dragos
@ndrey
cardinal
Nesebar
dan tm
Katalyn
Rarau
LanceR
Dr2005
Adrian78
neluadi
razvan - trenuri
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 50 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

Revista presei - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeLun 26 Dec 2016, 16:18

Astazi in Viena sunt 29 de linii de tramvai: D, O, 1, 2, 5, 6, 9, 10, 18, 25, 26, 30, 31, 33, 37, 38, 40, 41, 42, 43, 44, 46, 49, 52, 58, 60, 62, 67 si 71.
Nu le pot inlocuii oare cu autobuze sau e vorba de transport ecologic si de capacitate mare?
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeLun 26 Dec 2016, 18:05

Dr2005, băi, să fiu al dracului, cum se face că eu care am bătut Brașovul în lung și lat, când am stat să schimb trenuri sau am așteptat de la 21 la 2 după 1944 m-am tot plimbat, n-am avut nicio problemă... Am mers 15 m mai încolo de intersecție, unde era trecerea, am traversat și gata. Cu autobuzele m-am dus în stație, am plătit, am luat biletul din automat și am consultat orarul, m-am descurcat extrem de ușor și rapid (în 3-4 minute deja mă lămurisem cu traseul, orele, și aveam biletele în mână). Nici eu nici gagică-mea nu am remarcat nimic nasol la organizarea traficului în Brașov, singura problemă a fost IR 1538 care a mai întârziat 15 minute de la Augustin la Brașov și-am stat în frig pe peron că nu au anunțat și nici IRIS-ul nu raportase.
Am mers în Rockstadt vara la 12 noaptea, era plin pe străzile din Centru, toată lumea afară la terasă, pe bordură la bere sau la plimbare pe sub Tâmpa, nu am avut nicio problemă să ajung rapid în club sau de acolo în gară, să prind pe 1944. De obicei ai argumente și idei pertinente dar la faza asta cu Brașovul m-ai lăsat mască Smile) mai ales că experiența mea e recentă.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeLun 26 Dec 2016, 18:29

Kapпaтй a scris:
Tramvaiul e bun doar daca are culoar separat pe bulevarde largi unde poti face linia separata de carosabil gen 41 din Bucuresti, daca e straduta ingusta si ai bagat tramvai e egal cu 0 mai rau incurci circulatia cu hardughiile astea.
N-ai umblat deloc prin Europa, sunt pline oraşele mari de tramvaie prin centru, pe străduţe înguste... şi nu are voie decât tramvaiul pe acolo. La Braşov oricum erau străzile late, în faţa gării ai chiar 4 benzi pe sens, nu era mare pierdere pentru trafic să se ia o bandă să se facă tramvai. Şi dacă nu ai tramvai sau troleu, e de bun simţ ca o bandă să o faci pentru autobuz, or ei nici măcar asta nu au făcut.

Karpaty a scris:
Troleul, e un mijloc de transport ce in lumea civilizata nu prea are ce sa caute, este dependent de acele fire si daca e blocata banda lui nu poate face stanga sau dreapta, sta si asteapta.
Înnapoiaţi rău elveţienii ăia cu troleele lor:
Revista presei - Pagina 33 Mmszkl

Sau austriecii... ca aşezare, Salzburg e oarecum în acceaşi situaţie ca Braşovul. Numai că la Salzburg nu respiri gaze de eşpament, că vreo 90% din transportul lor e cu troleibuze.

Karpaty a scris:
Autobuzul, e cel mai bun mijloc de transport, e rapid si poate schimba directa de mers oricand, poate schimba benzile de mers, nu este dependent de nimic.
Ştii că în Germania nu mai ai voie în oraş cu motor diesel sub Euro 4? Şi se aplică şi pentru autobuze. În loc să se pompeze bani în tot felul de ciudăţenii tehnice ca să iasă motorul EEV sau Euro 6, e mult mai bine să se folosească o tehnologie ecologică, ieftină şi testată în timp. Şi troleibuzele nu trebuie să le schimbi după 8 ani. Bine, poate în viitor s-or inventa nişte baterii care să permită utilizarea pe scară largă a autobuzelor electrice. Se testează şi acum, dar abia în câţiva ani vom afla la câte cicluri de încărcare rezistă bateriile. Plus că bateriile Litiu-Polimer sunt foarte sensibile la impact, dacă intră o maşină în autobuz şi comprimă celulele, se lasă cu incendii.

Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeLun 26 Dec 2016, 18:40

mielutu zburator a scris:
Dr2005, băi, să fiu al dracului, cum se face că eu care am bătut Brașovul în lung și lat, când am stat să schimb trenuri sau am așteptat de la 21 la 2 după 1944 m-am tot plimbat, n-am avut nicio problemă... Am mers 15 m mai încolo de intersecție, unde era trecerea, am traversat și gata. Cu autobuzele m-am dus în stație, am plătit, am luat biletul din automat și am consultat orarul, m-am descurcat extrem de ușor și rapid (în 3-4 minute deja mă lămurisem cu traseul, orele, și aveam biletele în mână).

Nu ştii cum era înainte. Normal că dacă compari cu Bucureşti, aparent e mai bine. Dar dacă compari cu ce era acum 10 ani la Braşov, ce e acum e mult sub nivelul ăla. Aveau inclusiv transport de noapte.

rich1974

Numarul mesajelor : 430
Varsta : 50
Localizare : jud Arges
Reputatie : 5274
Data de inscriere : 20/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeLun 26 Dec 2016, 19:58

Apropo de toleibuze, la plevna(BG) transoprtul urban este facut numai cu troleibuze. Tinand cont ca autobuzele scot fum, troleibuzul mi se pare cel mai cinstit mijloc de transport.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeLun 26 Dec 2016, 22:39

Eu compar cu ce văd în țară. Există 3 orașe (din câte am apucat să văd) cu transport public în comun civilizat: Cluj Napoca, Timișoara și Brașov. În Sibiu, te iau dracii când stai o oră după autobuz prin cine știe ce fundătură, în Arad n-am fost ca să pot avea o opinie, în Galați e tragic, în București catastrofal, în Brăila la fel, poate doar în Ploiești să fie ok dar aici ne poate spune doar Katalyn.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8365
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeLun 26 Dec 2016, 23:43

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/cugireana-mai-lung-tren-navetisti-europa-transporta-zilnic-7000-oameni-fabrica-armamanet-1_5860c3545ab6550cb8c6777e/index.html
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeLun 26 Dec 2016, 23:51

Dr2005 a scris:

N-ai umblat deloc prin Europa

Pfff, vorbesti sa nu adormi cum faci mereu domnule "expert"

Cand eu ma plimbam in Europa tu te jucai cu ..... in nisip.

Nu tot ce e afara se poate aplica la noi, la noi romanul merge la paine cu masina in schimb aia merg cu bicicleta sau pe jos ceea ce la noi mai greu, toti vor cu masina personala, dar ce sa stii tu ce vor romanii.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeMar 27 Dec 2016, 02:57

Dacă ai fost când mă jucam eu în nisip, ar trebui să te mai duci, că în 25 - 28 ani se schimbă multe...

Nici ăia nu s-au civilizat de bună voie, prin anii '70 era şi la ei cum e la noi. Diferenţa e că ei şi-au dat seama că aşa nu se mai poate şi au luat măsuri... primele măsuri au inclus suprataxarea parcării în centu, stoparea lărgirii străzilor în oraş (şi concentrarea fondurilor pe centuri ocolitoare), benzi pentru autobuze/troleibuze şi piste pentru biciclete. În România nu se face nimic în direcţia asta.

---
Am folosit multe din sistemele de transport în comun din România. Dacă ar fi să fac o clasificare (a celor care includ şi transport electric + Sibiul) a celor folosite în ultimii 5 ani, probabil aş face-o aşa:
Bune şi foarte bune: Cluj-Napoca, Ploieşti, Timişoara (cu indulgenţă, că au momente când îmbătrâneşti prin staţii)
Acceptabile (fără prea multă informare în staţii, dar măcar se fac cursele şi se găsesc uşor bilete): Craiova, Constanţa, Iaşi, Botoşani, Tg. Jiu, Galaţi (faţă de Bucureşti măcar ai orarele în staţii)
Slabe: Vaslui, Brăila, Bucureşti

Categoria ,,afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopradul" (la prima vedere ţi se pare OK, dar după câteva minute te convingi de contrariu): Sibiu (orarele sunt de tot râsul, la gară şi autogară nu găseşti abonamente de o zi, dacă vrei să vizitezi obiectivele turistice mai depărtate de centru - Muzeul Astra de exemplu - eşti mort fără taxi, altfel stai minim 30 minute în staţii), Braşov (trasee proaste, chioşcurile de bilete închid la 13:30 - 14:00 în zilele lucrătoare şi sunt închise în week-end, cu vreo câteva excepţii, ai nişte hărţi ale reţelei prin staţii şi pe site dar sunt neactualizate de vreo 2 ani, orarul de pe stâlp e pur teoretic, CUP foarte redus).

Am tot făcut comparaţii cu vestul... să facem şi cu sudul, cu prietenii şi vecinii noştri bulgari.
https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/schedules Interfaţa e în bulgară, dar e suficient de intuitivă. În plus, ei au bilet unic, afişaje electronice în aproape toate staţiile, iar orarele alea sunt respectate.

kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7654
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeMar 27 Dec 2016, 09:34

Brașovul e departe de a fi un oraș praf, e un oraș fluent în care nu zaci cu orele. Eu văd un oraș nu neapărat ca ceva care să se adreseze doar localnicilor, rămânând astfel înapoiat. Când tu, ca turist, ajungi în Brașov ai senzatia că aici s-a născut libertatea de deplasare. Nu ești fixat în trafic precum în București sau Cluj. Pe de altă parte e necesar și transportul ecologic. Dar ăsta trebuie să fie după ce s-au rezolvat alte probleme. Un exemplu, Londra în anii '50 nu mai avea nici măcar pești în Tamisa. Dar avea putere economică. Cu timpul, dispunând de bani, au rezolvat-o și cu ecosistemul. Aș zice că la Brasov se va întâmpla la fel. Măcar aici au rămas urșii gunoieri Smile)!
O zic ca unul care trece, cu masina, de cel puţin 20ori/an pe aici. Să străbati un oras de dimensiunea ăstuia în 25 de minute spune ceva. Comparativ cu el, Craiova e un chin. Sau Pitești deși e pe jumătate.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeMar 27 Dec 2016, 11:55

Dr2005 a scris:
Dacă ai fost când mă jucam eu în nisip, ar trebui să te mai duci, că în 25 - 28 ani se schimbă multe...

Vorbesti sa NU ADORMI!!!

Si anul asta am vizitat aproape toata Europa dar ce sa stii tu, esti genul de "expert" din Romania mare "smecher" care in realitate nu stie nimic.

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4077
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeMar 27 Dec 2016, 14:32

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/cfr-calatori-inaugureaza-vagon-destinat-transportului-biciclete-schiuri-1_58625b625ab6550cb8cfa6df/index.html
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeMar 27 Dec 2016, 18:07

Daca un strop de normalitate ajunge sa fie stire... Vai de capul nostru! Peste cateva zile o sa putem spune "La multi ani, 1967!"...
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeMar 27 Dec 2016, 20:31

Inainte credeam ca presa e proasta dar constat ca nu e asa, omuleti aia au liceu, bac si facultate nu sunt niste neica nimeni angajati pe un curcan sau un purcel cum e la calea ferata. Sunt informati prost si aia la randul lor pacalesc populatia fara sa stie.

La Digi24 au spus ca vagonul inaugurat azi poate fi inchiriat contra sumei de 1.200 lei...deci fara comentari si ma opresc aici ca iar imi sar in cap ciudati si psihopati ca de ce nu pup si eu alaturi de ei prostia de la CFR.
Sus In jos
aris86

Numarul mesajelor : 315
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 3447
Data de inscriere : 26/04/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitimeMier 28 Dec 2016, 22:04

Vagonul pentru biciclete al CFR-ului poate fi inchiriat pe distanta Bucuresti - Brasov si retur pe 600 ron pe o durata de 6 ore. De revelion, un grup de biciclisti l-au inchiriat si vor merge la Brasov cu acest vagon. Vagonul poate fi atasat oricarui tren R, RE, IR, IRN.
La cursa de ieri, biciclisti au mers gratis cu noul vagon al CFR-ului, campanie de marketing.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 33 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 33 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 50 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: