Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+84
ravers75
get.
sorinache96
didinul
ets2oltromânia
spiderpc
laur 133
alinx3330
@ndrey
baiazid
neluadi
daniel_c
TVlad
ttavi
aris86
nelucozac
kristi kkk
AeroX
Petre_IFTE
TonyGFR
Amiralul
Goanga
cristi ar
alinutz23
nenuandrei
CristyanC
cfr500
florin94
Norbi
Teodor
cristi CFR
Adisoft1991s
Balto
Mihay
lifetec
Andrey_tm
alliens
Semafor
tzifrea
rich1974
Luna
Adirmvl
Caspar
alex1987
92Dragos
DAS 2011
LanceR
sp59
DUAL
NicuS
Bobby_TM
vatmanul
Vale
alex.alexus.tm
marius664
bobi
alex.barac.5
apmatei
yeu1
dexter23
deconectat
riciu
bubu
Re6/6
Ony_x
Rarau
AndiCFR
DPS
Jurnal Feroviar
Vitosa
cristy79
mureseanu_976
Katalyn
cardinal
razvan - trenuri
19jimmy84
IonutChircu
dan tm
mielutu zburator
Dr2005
IonutCFR2009
ldh80
Adrian78
Nesebar
88 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 37 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

Revista presei - Pagina 7 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:27

De fapt nu e rea discutia despre avioane pe intern daca ne gandim la o ruta ca Iasi-Timisoara cat poate face avionul cu tot cu chek-in transportul pana la aeroport, debarcarea si iar transportul de la aeroport ajunge la maxim 5 ore ? Dar cand ne uitam la preturi parca tot trenul e mai bun nu ? Dar sa vorbesti de avion de la Iasi la Constanta asta nu e nici macar SF e direct desene animate.

Dar daca ne laudam cu alti cu business si afaceri si bilete decontate si eu m-as plimba doar la vagonul de cuseta/dormit noaptea si ziua la clasa 1-a.

Asta imi aduce aminte acum 2 ani cand colegi de la serviciul Transporturi veneau din misiune de pe unele rute unde duba era mai scumpa decat IR-ul apoi s-a dat ordin de sus sa se vina doar cu trenul ca de aia le-au dat Card Tren Plus la toti exceptie cand veneau de la Rm Valcea atunci da aveau voie sa vina cu duba.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7106
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:35

Care preturi, ca nu au aparut inca preturi, totul e la stadiul de zvon. Avand in vedere ca cel mai ``rapid`` tren face 16 ore si costa (tot cel mai ieftin) 125 lei ... Daca avionul o sa coste 40 de euro (180 lei), la ce diferenta este la durata calatoriei se poate trage o concluzie simpla. Bine, nu toata lumea merge de la Timisoara la Iasi, deci clienti o sa fie si pentru avion si pentru tren.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:43

Pentru calatorul cu salariu mediu in Romania si 125 lei care i da la tren e mult, pacat ca sunt multi calatori care stiu sigur ca in ziua x vor merge la y si ar putea cumpara bilet cu anticipatie la cei 125 lei ar plati 95 lei jumate fata de avion chiar daca durata cu avionul e de 3 ori mai muca decat cea cu trenul. Noi tot vorbim in continuare doar de cei care merg in interes de serviciu deci ne pierdem timpul cu postari inutile.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:52

Nu vorbim doar de cei care merg in interes de serviciu, vorbim de cei care castiga mai mult de 1000 de lei lunar (si sunt destui) si mai vorbim si despre cei care merg pe ruta asta la custea si dormitor (care oricum dau aproape cat ar da pe avion). In fine, hai sa lasam vorba deoparte si sa asteptam zborurile si apoi putem dezbate cat vrem.
Sus In jos
bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4628
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:57

Katalyn a scris:
De fapt nu e rea discutia despre avioane pe intern daca ne gandim la o ruta ca Iasi-Timisoara cat poate face avionul cu tot cu chek-in transportul pana la aeroport, debarcarea si iar transportul de la aeroport ajunge la maxim 5 ore ? Dar cand ne uitam la preturi parca tot trenul e mai bun nu ? Dar sa vorbesti de avion de la Iasi la Constanta asta nu e nici macar SF e direct desene animate.

Dar daca ne laudam cu alti cu business si afaceri si bilete decontate si eu m-as plimba doar la vagonul de cuseta/dormit noaptea si ziua la clasa 1-a.

Asta imi aduce aminte acum 2 ani cand colegi de la serviciul Transporturi veneau din misiune de pe unele rute unde duba era mai scumpa decat IR-ul apoi s-a dat ordin de sus sa se vina doar cu trenul ca de aia le-au dat Card Tren Plus la toti exceptie cand veneau de la Rm Valcea atunci da aveau voie sa vina cu duba.

Ca sa elimin orice dubiu:

Blue Air
Sponsorizat ˇ

In numai 45 minute ajungi cu avionul de la Bucuresti la IASI sau de la IASI la Bucuresti!
IASI la 89 LEI distanta!
Rezerva acum biletul tau de avion pe www.blueairweb.com
Rezervă acum
www.blueairweb.com

O seara splendida!
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 18:07

Dl Alexus mie imi pare ca lucrezi intr-o multinationala cu 2.000 lei salariu si ai timp sa te plimbi prin Vestul Europei dar nu ai timp sa vezi realitatea de la noi din tara. Eu am 1.400 lei in mana cu tot cu tichete si iti spun ca nu mi-as permite sa dau 180 lei la avion de la Iasi la Timisoara ca sunt cheltuieli cu intretinerea, utilitati, mancare, alte cheltuieli, din cand in cand o haina etc etc fara sa stau pe ganduri aleg "Foamea" si fac tot posibilul daca stiu ziua cand merg sa iau biletul inainte si il scot la 94 lei fata de 180 cat se zvoneste ca ar fi teleportarea aia la mare altitudine. Si ca mine sunt multi dar cei mai multi in 2016 inca iau 1.000 lei in mana caci traim in Romania si impozitul pe salariu e de tot rasul. Nu e posibil sa ies brut pe fluturas 2.700 lei iar in mana sa iau jumate. Avionul ramane pentru distante lungi nu glume de 400 km sau cati or fi de la Iasi la Bucuresti, auzi gluma la manuela sa stai in Iasi si sa te duci vara la mare cu avionul, Doamne cat am ras.
Sus In jos
bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4628
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 18:15

Ha,ha,ha ce gluma buna ai zis!
Si ai ramas pe vechi, ai auzit si tu de,,epitetul,,  FOAMEA si o tii!
Bine ca nu esti tu fomist , ci doar cei care circula de la Iasi la Timisoara.
Tine-o tot asa!!!!
Si inca ceva, azi sunt Bobi, maine sunt Tanta, poimaine sunt Robert, apoi Manuela ,Mita Baston,Claudiu, Andrei etc.
Care e problema ta???/Ar trebui sa nu fie niciuna , dar iti plac maruntisurile!

Ultima editare efectuata de catre bobi in Mier 20 Ian 2016, 18:19, editata de 1 ori
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 18:17

700+ de km cati sunt de la Timisoara la Iasi nu mi se pare o distanta medie, ci mare.
Majoritatea care merg pe distante / rute de genul celei mai sus mentionate, merg o data, maxim de 2 ori pe an in vizita la rude, prieteni etc. Deci ai timp sa economisesti niste banuti (e ca si cum strangi bani pentru o vacanta), nu e ca si cum ai face naveta lunar Timisoara-Iasi-Timisoara. E adevarat ca vest-ul tarii este o regiune dezvoltata (si nu numai vestul : Bucuresti, Cluj etc), dar in ziua de azi si ca muncitor intr-o fabrica la banda sa zicem castigi undeva la 1200 lei + bonuri, incluzand sa zicem sporul de noapte. La care daca mai adaugam si sporul de weekend + prime de sarbatori, se mai aduna ceva bani. Nu ma plimb toata ziua prin Vest. Vad si eu realitatea din ziua de azi si mi se pare ca daca este putina vointa, se pot face multe lucruri. Ca avem impozite babane, asta o stim cu totii, dar na ... Ce e de facut ?! Au aparut o gramada de multinationale, fabrici, firme specializate in IT, cosultanta etc. Deci de lucru eu zic ca este.
Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5869
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 20:36

Asta seara am vazut intamplator pe net un numar din ziarul "Scanteia" din 24 August 1947 unde se anunta inaugurarea noii linii de cale ferata Bucuresti-Videle-Rosiori-Caracal-Craiova. Printre avantajele acestei linii era mentionata reducerea distantei cu aproape 50 de km fata de linia prin Pitesti-Piatra Olt. Si se mai spune: timpul in care se va parcurge distanta va fi de 5 ore cu personalul si cca 3 ore cu rapidul. Ati retinut bine anul : 1947... Iata ca 70 de ani mai tarziu duratele calatoriei pe aceasta ruta au ramas aproape aceleasi. Sad Greu de crezut si totusi adevarat. Pe M900 e o rusine ce se intampla de cativa ani incoace.Infrastructura e tot mai degradata si probabil se va ajunge sa se faca tot atat timp ca si pe ruta cealalta prin Pitesti... Rusine si mai zicem ca suntem in secolul XXI Sad
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 21:01

BlueAir face dumping momentan. E drept, reglementările tehnice sunt foarte stricte în domeniu aviaţiei, însă companiile aeriene sunt înregistrate în tot felul de paradisuri fiscale sau, măcar, în state care permit comisioane mari la plată şi cer impozite mici. Pe când TAROMul nostru are sediul social în România... dintr-un foc TVA 24%, impozit pe salarii vreo 33% la angajat + încă vreo 10% la angajator, taxă pe stâlpul hangarului, imposibilitatea de a cumpăra kerosen prin negociere directă ş.a.m.d.. Asta ca să vedeţi de unde vine diferenţa de preţ.

Luxul ăsta nu şi-l permit nici operatorii rutieri, nici cei feroviari. Primii sunt, oricum, favorizaţi de stat prin taxele ridicol de mici pentru circulaţie şi prin controalele făcute o dată pe an. Pe când feroviarul e cel mai năpăstuit.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 21:39

Si Taromul este la fel cum a fost CFRul au avut monopol societate de stat cu bugete enorme de achizitii si servicii personal angajat pe pile si rudenii directori cu metehne comuniste care nu stiu sa faca management consiliu de administratie politizat si dintro data s-au trezit cu concurenta si nu au de ales decat sa scada tarifele sa se adapteze daca nu vor sa ajunfa falimentari
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 21:45

cristy79 a scris:
Asta seara am vazut intamplator pe net un numar din ziarul "Scanteia" din 24 August 1947 unde se anunta inaugurarea noii linii de cale ferata Bucuresti-Videle-Rosiori-Caracal-Craiova. Printre avantajele acestei linii era mentionata reducerea distantei cu aproape 50 de km fata de linia prin Pitesti-Piatra Olt. Si se mai spune: timpul in care se va parcurge distanta va fi de 5 ore cu personalul si cca 3 ore cu rapidul. Ati retinut bine anul : 1947... Iata ca 70 de ani mai tarziu duratele calatoriei pe aceasta ruta au ramas aproape aceleasi. Sad Greu de crezut si totusi adevarat. Pe M900 e o rusine ce se intampla de cativa ani incoace.Infrastructura e tot mai degradata si probabil se va ajunge sa se faca tot atat timp ca si pe ruta cealalta prin Pitesti... Rusine si mai zicem ca suntem in secolul XXI Sad

Si asa va fi multi ani de acum incolo. Pana nu se incepe modernizarea se va merge cum se poate.

Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 22:09

Si mai tragic este portiunea Gradinari Chiajna unde e un singur fir
Sus In jos
vatmanul
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 646
Varsta : 38
Localizare : Oradea
Reputatie : 5106
Data de inscriere : 14/10/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 21 Ian 2016, 00:18

Consider ca discutiile referitoare la concurenta tren - avion au mers prea mult pe offtopic si propun unui moderator sau admin sa mute aceste discutii la topicul "discutii generale despre transport". Cred ca acolo le-ar fi locul Smile Pe urma poate fi sters si acest mesaj al meu.
Sus In jos
Bobby_TM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 679
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Reputatie : 5250
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 21 Ian 2016, 21:47

In clipul din linkul de mai jos EA-ul a fost folosit pe post de plug ? Suspect

http://adevarul.ro/news/societate/utilajul-deszapezire-romanilor-invidioase-tarile-lume-8_569f8ac337115986c6b7309f/index.html
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 7 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 37 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Revista presei (partea II)