|
| UZ-Ucraina | |
|
+37get. florin29sv Sabik Vale_ntin marius664 ciprian71 alex.alexus.tm baiazid alex1987 LanceR cfr500 92Dragos Re6/6 alliens Katalyn TER200 apmatei Adirmvl kristi kkk riciu DUAL Adrian78 mielutu zburator Luna didinul TVlad ldh80 Nesebar dan tm Dr2005 delfinson razvan - trenuri cristi CFR mardaryroby Codrut1985 COSTACHE MIHAIL discoid21 41 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
delfinson
Numarul mesajelor : 349 Localizare : Iasi Reputatie : 3615 Data de inscriere : 24/12/2015
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 29 Ian 2016, 18:03 | |
| Pentru cei care, in diverse postari, negau dreptul ucrainenilor la o tara independenta si chiar la o limba proprie; " 29 ianuarie - Ziua comemorării Eroilor de la Kruti (Ucraina) ------------------------------------------------------------------------- În urmă cu 98 de ani, în aproprierea staţiunii de cale ferată Kruti, aflată la 130 km la nord-est de Kiev, 300 de liceeni militari, studenţi şi gimnazişti au opus rezistenţă unei armate bolşevice de aproape 5.000 de persoane, susţinând dreptul poporului ucrainean de a trăi în propriul stat. Lupta a durat doar 5 ore, timp în care 28 de tineri au fost luaţi prizonieri, iar apoi au fost executaţi. Aceşti tineri au oprit, însă, cu preţul vieţii, ofensiva Gărzilor Roşii bolşevice împotriva Kievului. Astăzi, poporul ucrainean continuă să lupte pentru libertate, la fel ca în 1918." https://www.facebook.com/president.gov.ua/videos/769048436573359/
sursa: TOCpress - mai aproape de români |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 12:12 | |
| Mda, au trecut 98 de ani atunci, deportari masive dupa stilul rusesc, asa ca mai subtirel cu poporul ucrainian/ucrainean, tot asa cum mai subtire cu poporul moldovenesc. Oare de ce am intalnit eu romani in Uzbekistan? Aaa... erau deportati de catre mama rusie (sic!). De ce in Azerbaijan sunt armeni? Din acelasi motiv pentru care in Ucraina si Moldova, Estonia, Kazahstan si exemplele pot continua, populatia e rusofona. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 12:31 | |
| Stai sa inteleg, riciu tu sustii ca nu ar exist poporul ucrainean?
Dupa parerea mea exista.
si romanii din Uzbekistan poate au ajuns acolo cind era URSS si au mers la munca, nu inseamna neaparat ca au fost deportati de Stalin.
De ce exista atitea minoritati in Romania? le-a deportat cineva aici?
|
| | | delfinson
Numarul mesajelor : 349 Localizare : Iasi Reputatie : 3615 Data de inscriere : 24/12/2015
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 12:37 | |
| - riciu a scris:
- Mda, au trecut 98 de ani atunci, deportari masive dupa stilul rusesc, asa ca mai subtirel cu poporul ucrainian/ucrainean, tot asa cum mai subtire cu poporul moldovenesc. Oare de ce am intalnit eu romani in Uzbekistan? Aaa... erau deportati de catre mama rusie (sic!). De ce in Azerbaijan sunt armeni? Din acelasi motiv pentru care in Ucraina si Moldova, Estonia, Kazahstan si exemplele pot continua, populatia e rusofona.
Doamne, ce comentariu.....prietene te contrazici, e un delir ce ai scris....ce treaba au groaznicele deportari rusesti cu dreptul la existenta si la autodeterminare al poporului ucrainean pe care vad ca, cu multa rautate si imensa nestiinta, il negi; de unde si pana unde popor moldovenesc, unde ai auzit sa existe un popor moldovenesc, poate doar in teoriile lui Stalin pe care se pare ca o data il condamni pt ororile deportarilor si imediat il ridici in slavi proslavindu-i teoriile (non-existenta unui popor ucrainean, existenta unui popor moldovean etc)...in rest, numai cuvinte aruncate, fara noima... da ai romani in Uzbekistan si nu numai datorita deportarilor staliniste, dar asta nu are nicio legatura cu dreptul la independenta al ucrainenilor, cat despre azeri si armeni e o chestiune total diferita si mult mai profunda..... populatia e rusofona in Moldova? de unde si pana unde, ai fost vreodata in ultimii ani inainte de a vorbi sau te-ai documentat riguros? evident ca exista si rusofoni, minoritatea rusa si zone rusofone, dar asta nu-ti da dreptul sa spui ca tara in intregime e rusofona (71,48 % sunt romani moldoveni si 75,8% au ca limba materna, limba romana), la fel si in cazul Ucrainei (77, 8% din populatie sunt ucraineni, iar 67,5% au ca limba materna ucraineana) si exemplele ar putea continua....mi-ar placea sa te duci in Ucraina, in special in zona de vest sau centrala si sa le spui ca ei nu sunt ucraineni, ci rusi si ca nu vorbesc ucraineana ... sau alte teorii de astea deznationalizante staliniste....as vrea sa vad cat de viu ai iesi de acolo )
Ultima editare efectuata de catre delfinson in Dum 31 Ian 2016, 12:42, editata de 2 ori |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 12:38 | |
| Mda, tanti cu care am vorbit la uzbeci era o babuta de pe langa Tulcea, deportata impreuna cu multi altii (nu doar romani).
Poporul urainean precum si celalalte amintite, sunt foarte bine amestecate cu rusi. Deci nu avem doar branza ci mamalinga cu branza. Poti sa le separi? |
| | | delfinson
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 12:46 | |
| - riciu a scris:
- Mda, tanti cu care am vorbit la uzbeci era o babuta de pe langa Tulcea, deportata impreuna cu multi altii (nu doar romani).
Poporul urainean precum si celalalte amintite, sunt foarte bine amestecate cu rusi. Deci nu avem doar branza ci mamalinga cu branza. Poti sa le separi? foarte interesant, deportati din zona tulcea? acea zona nu a fost ocupata de rusi, poate o fi fost tataroaica.... da, exista minoritate rusa in Ucraina, in Moldova etc etc, dar care e problema, de ce sa-i separi, ce vrei sa facem, segregare pe criterii etnice, epurari etnice, noi deportari? pana una alta, asta e un forum de discutii feroviare, eu postasem informatia aceea deoarece evenimentul se intamplase langa o gara si, in filmulet, apar si cateva vagoane de epoca, mai bine lasam lingvistii si istoricii sa judece popoarele si drepturile lor ..... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 13:17 | |
| Pai si ce sa facem acum, sa rupem Ucraina ca nu are vechime? Adevarat ca la Sighet de exemplu era Cehoslovacia in trecut si in nordul Bucovinei era Polonia, deci nu exista Ucraina, aveam granita cu alte state in nord iar in est era Rusia, ulterior s-a format statul Ucrainian, dar acum daca exista acest stat nu ai ce sa mai zici sau sa ai pretentia sa nu existe. Ucraina este si e normal sa existe in granitele actuale. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 13:54 | |
| Ucrainienii au suferit cele mai multe deportări intre anii 1924-1953, anii în care Djugașvili, alias Stalin, a condus URSS, citiți „Arhipelargul Gulag” al lui Soljenițin, merită. Au fost refractari la ideile tătucăi și au tras ponoasele. Ucrainienii sunt un melanj între etniile rusă, poloneză și cazacă, nu au vechime ca nație/stat dar au tot dreptul să existe la ora actuală. Nici noțiunea de „România” nu e mai veche de 160 de ani, până atunci vorbeam despre Valahia, Moldova, Transilvania, state de sine stătătoare sub suzeranitate otomană într-o vreme toate trei sau ca provincie a Ungariei, imperiului Habsburgic ori Austro-Ungariei referindu-ne la Transilvania. Haideți să fim corecți, au toate populațiile dreptul să existe într-un stat anume atâta vreme cât marile puteri, recte ONU, NATO, UE, acceptă! Despre Kosovo ce să mai zici? Iar despre maica Rusie, hai să fim obiectivi, e țara cea mai barbară din Europa Creștină! |
| | | delfinson
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 14:56 | |
| - kristi kkk a scris:
- Ucrainienii au suferit cele mai multe deportări intre anii 1924-1953, anii în care Djugașvili, alias Stalin, a condus URSS, citiți „Arhipelargul Gulag” al lui Soljenițin, merită. Au fost refractari la ideile tătucăi și au tras ponoasele. Ucrainienii sunt un melanj între etniile rusă, poloneză și cazacă, nu au vechime ca nație/stat dar au tot dreptul să existe la ora actuală. Nici noțiunea de „România” nu e mai veche de 160 de ani, până atunci vorbeam despre Valahia, Moldova, Transilvania, state de sine stătătoare sub suzeranitate otomană într-o vreme toate trei sau ca provincie a Ungariei, imperiului Habsburgic ori Austro-Ungariei referindu-ne la Transilvania. Haideți să fim corecți, au toate populațiile dreptul să existe într-un stat anume atâta vreme cât marile puteri, recte ONU, NATO, UE, acceptă! Despre Kosovo ce să mai zici? Iar despre maica Rusie, hai să fim obiectivi, e țara cea mai barbară din Europa Creștină!
foarte obiectiv si corect, felicitari! as mai completa cu ceva, nu ar trebui sa uitam si de holocaustul ucrainean, despre care la noi s-a vorbit f putin - holocaustul ucrainean sau Holodomorul sau genocidul ucrainean, este vorba de politica de deznationalizare prin infometare a poporului ucrainean, dusa de catre Rusia stalinista. (" Campania de ucidere prin foamete a ucrainenilor de către autorităţile sovietice de la Moscova, a fost unul dintre cele mai mari şi mai cumplite genociduri ale secolului XX. Condus şi orchestrat de Iosif Stalin între anii 1932-1933, acest genocid a avut ca scop principal distrugerea oricărei forme de independenţă şi opoziţie din rândurile poporului ucrainean. Genocidul respectiv a fost un cumplit mijloc de control şi opresiune prin negarea dreptului elementar la hrană şi alte nevoi de bază ale omului. De altfel, denumirea acestui genocid în limba ucraineană este de Holodomor, adică „moarte prin înfometare"... Ucraina, o ţară care pe atunci era supranumită „coşul de pâine al Europei” datorită solului său fertil şi recoltelor consistente de cereale, a fost redusă la un teritoriu funebru, unde oamenii mureau de foame mai rău decât cei din regiunile sărace ale Africii. Drept rezultat, au pierit aproximativ 7 milioane de oameni, adică un sfert din populaţia de atunci a Ucrainei. Cauzele acestui adevărat Holocaust, nemaivăzut până atunci, sunt deosebit de interesante, fiind legate exclusiv de dorinţa Kominternului de a subjuga cu orice preţ Ucraina, una dintre cele mai nesupuse ţări incluse cu forţa în URSS...... Mulţi oameni au înnebunit literalmente de foame, trecând la canibalism, tot acest iad pe pământ culminând cu cazuri, deloc puţine, în care unele mame au ajuns să-şi manânce propriii copii. În primăvara anului 1933 foametea organizată atingea apogeul, cu circa 25.000 de ucrainieni care mureau de foame zilnic.")Daca ajungeti prin Kiev, va recomand sa vizitati Muzeul-memorial al Holodomorului, este cu adevarat cutremator, m-au impresionat descrierile cazurilor de canibalism din randul populatiei ucrainene la care se ajunsese datorita foametei orchestrate de puterea sovietica........"În condițiile în care, la fiecare câteva săptămâni, brigăzile întreprindeau perchiziții în urma cărora erau confiscate toate produsele găsite, țărănimea ucraineană a fost afectată de o foamete cumplită. „În primăvara cumplită a anului 1933, am văzut oameni murind de foame. Am văzut femei și copii cu abdomenul umflat, cianozați, cu ochii goi, lipsiți de viață, încă respirând”. Țăranii au ajuns să mănânce orice găseau, de la frunze de copaci, până la animale de tot felul. În timpul acestei tragedii naționale ce s-a abătut asupra Ucrainei, o generație întreagă de copii din mediul rural a fost mutilată. Fără îndoială că, printre atâtea tragedii, cea a copiilor impresionează cel mai tare. Nebunia foametei a condus la canibalism și există numeroase relatări despre copii mâncați de unul dintre părinți."http://www.memorialholodomor.org.ua/en |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 17:22 | |
| Wow! Cineva care stie de Holodomor! E ridicol cat de putina lume stie despre asta. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 17:28 | |
| Acesta este si unul din motivele pentru care mai tirziu ucrainienii(sau o parte din ei) au pactizat cu nemtii pe care i-au vazut ca eliberatori. Sint destule documentare despe Al II-lea Razboi Mondial in care se spune ca nemtii nu au profitat de aceste sentimente spre a isi face aliati ci dimpotriva. Iar dupa razboi Stalin i-a trimis in gulag pe ucrainieni.
Nu inteleg de unde ideea asta ca ei nu sint un popor si trebuie sa le dispara tara?
Ce am aveam noi de cistigat de aici? ca pina la urma si noi sintem tot o creatie a marilor puteri.
Transilvania a fost mai mereu a vestului iar celelalte doua (Valahia si Moldova) au fost in Imperiul Otoman.
Acuma ce am cistiga noi daca ar disparea Ucraina?
Iar despre deportarile din Asia Centrala e mult de discutat, poate ca din cei deportati unii au ales sa nu se mai intoarca, si-au facut o viata acolo.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 17:29 | |
| Acest cineva merge in Ucraina ca la el acasa asa ca.............. |
| | | delfinson
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 17:34 | |
| - Adirmvl a scris:
- Wow! Cineva care stie de Holodomor! E ridicol cat de putina lume stie despre asta.
Cu toata rusinea, trebuie sa recunosc ca, pana a merge la Kiev, nici eu nu stiam mai nimic despre acest tragic eveniment, dupa ce am vizitat muzeul-memorial, am cautat cat mai multe informatii si am citit mai multe despre "foametea ucraineana" si tot spre rusinea mea, de data aceasta ca roman, din harta tarilor care recunosc oficial Holodomorul ca o forma de genocid impotriva umanitatii, expusa la memorial..... lipsea Romania, am regasit pe harta aceea SUA, Canada, Australia, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, tarile baltice, chiar si Moldova etc, dar Romania.... nu! trist! |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 18:20 | |
| Romania are o zi de comemorare a Holocaustului, dar, din cate stiu, nu si una echivalenta pentru victimele comunismului. Si ma refer la cei morti la noi, nu in general. Nu doar atat, dar pentru negarea Holocaustului poti primi flotant intre 6 luni si 5 ani intr-unul din hotelurile Ministerului Justitiei.
Deci te mai miri ca Holodomorul nu e recuoscut de Romania?
PS: Avand in vedere OUG 31/2002, sper ca nu intelege nimeni ca am zis nasoale de Holocaust. |
| | | apmatei
Numarul mesajelor : 126 Reputatie : 4300 Data de inscriere : 25/06/2013
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Dum 31 Ian 2016, 20:09 | |
| Romania are 2 zile pentru victimele comunismului:
23 august - Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului 21 decembrie - Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România
Ambele au fost instituite pe vremea lui Basescu, prin 2010-2011, parca. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: UZ-Ucraina | |
| |
| | | | UZ-Ucraina | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |