|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+95nelucozac teoiasi neluadi Vlad StefanD_ Norbi Sabik Traveller TonyGFR DB Robert Bobby_TM ALEXCFR florin94 cristi ar alliens mariuscfrbucuresti Ryan Anderson Ghioca Bogdan theblackstigx raulberian celmaifidel LascuB_1980 Spartan1948 rich1974 CristyanC marius_catalin84 get. johnsmoke tzifrea miguel1975 alex_trs ldh80 bubu bobi rizelgeorgel2004 AeroX cardinal riciu Razvan Tudor lapsanszkitamas DAS 2011 Luna AndiCFR TonyCFR KQQ TudorVD Luca tgv Vale razvan - trenuri COSTACHE MIHAIL DPS spiderpc vatmanul Dionis apmatei DUAL marius664 alex.barac.5 92Dragos AndreiSV LanceR Adirmvl enstendhal EA025 Elful mihaitzateo Laur Andrey_tm frank81 Adrian78 @ndrey mureseanu_976 vanchorusebulgaria Jhonyla cfr500 user dezactivat... lifetec daniel_c cristy79 kristi kkk alinutz23 qew00 NicuS florin.lifticariu alex.alexus.tm IonutCFR2009 dan tm didinul Vitosa mielutu zburator Jurnal Feroviar Katalyn Teodor Dr2005 Nesebar 99 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 13:02 | |
| - Dr2005 a scris:
- Apropo de autocare, am aflat şi cum stă treaba cu Memento Bus. După cum anticipasem, toate cursele sunt ,,curse ocazionale", deci modul în care ei le promovează ca regulate e împotriva legii. Cursele ocazionale pot circula numai cu rezervare şi plată anticipată (deci nu la şofer) şi tabel nominal cu pasagerii anexă la foaia de parcurs. Piraterie pe faţă! Am văzut azi cursa Craiova - Bucureşti (sosire 19:30)... evident, în parbriz scria ,,cursă turistică ocazională" ca să nu trezească bănuieli. Apar şi pe autogari.ro, tot cu menţiunea ,,cursă turistică".
Între timp am aflat şi oficial (cu ştampilă şi număr de înregistrare) ce e cu acest Memento Bus. Nu au licenţă pentru curse regulate şi nu li s-a atribuit niciun traseu. În schimb, şi-au deschis o aşa-zisă agenţie de bilete în Gara de Nord (!) din Bucureşti. Presa a cam tăcut, au luat banu' să facă reclamă şi atât. Am găsit un singur articol care să explice cum trebuie situaţia: http://bizis.ro/news/memento-bus-un-business-mai-presus-de-lege-by-christian-tour/ _________________ :TTT:
|
| | | Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6555 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 13:13 | |
| de ce 407 stationeaza mai mult in Episcopia Bihor? mereu de acolo pleaca intarziat |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 13:20 | |
| Doar din cauza controlului de frontieră poate să stea mai mult. _________________ :TTT:
|
| | | Jhonyla
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 13:23 | |
| locomotiva nu este un motiv nu? nu o schimba acolo? legat de 407 care este gradul de ocupare a vagonului de clasa 1? maine ma duc sa cumpar bilet si am decis ca la acest tren sa iau la clasa 1 |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 13:45 | |
| Se schimbă şi locomotiva, dar pentru asta sunt suficiente 12 minute (conform procedurilor). Pe când dacă găseşte poliţia de frontieră pe unul din afara UE trebuie să îi ia paşaportul, să îl ducă în sediu, să îl scaneze, să pună viza... mare mirare dacă nu or face la fel şi cu cărţile de identitate (la Curtici notau cu pixul pe hârtie datele călătorilor, în vreme ce ungurii aveau scanner mobil şi aveau la ei şi ştampila de intrare).
Când pleci cu 407? Pentru mâine, după cum zice site-ul CFR Călători:
Tren=407 - 10-05-2016 Locuri pe clase pe ruta Episcopia Bihor - Oradea Clasa I - loc pe scaun 24 Clasa II - loc pe scaun 30 _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 13:51 | |
| Se schimba locomotiva in Episcopia Bihor? dar acolo mergea CFR pina in Ungaria de cind s-a schimbat situatia? |
| | | Jhonyla
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 13:57 | |
| Miercuri plec insa am sunat si la informatii si dupa cum ai spus ca sa iau loc la geam trebuie sa ma duc cu 24 de ore inainte Am crezut ca pot sa iau pe toata distanta dar din pacate trebuie doua bilete traseul este Timisoara Nord - Oradea - Brasov - Bucuresti Nord - Craiova - Dragasani iar inapoi: Dragasani - Piatra Olt - Bucuresti Nord - Iasi - Timisoara Nord
|
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 14:00 | |
| - dan tm a scris:
- Se schimba locomotiva in Episcopia Bihor? dar acolo mergea CFR pina in Ungaria de cind s-a schimbat situatia?
Se schimbă modul de legare a locomotivei, că ungurii leagă cu cupla vagonului, românii cu cupla locomotivei ) Şi chiar dacă nu se schimbă, tot trebuie făcută revizia în tranzit. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 14:04 | |
| Al naibii de lung trenul pentru revizia in tranzit. Nu am acuma la indemina un livret sa vad unde se mai face in parcurs. Si sa schimbi cupla e complicat si de durata. Noroc ca nu avem trenuri gen TGV sau Thalys ca ar fi belea cu cuplelel astea. |
| | | Jhonyla
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 14:07 | |
| Aseara a stationat cu 10 minute in plus |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 14:18 | |
| - Dr2005 a scris:
- Dr2005 a scris:
- Apropo de autocare, am aflat şi cum stă treaba cu Memento Bus. După cum anticipasem, toate cursele sunt ,,curse ocazionale", deci modul în care ei le promovează ca regulate e împotriva legii. Cursele ocazionale pot circula numai cu rezervare şi plată anticipată (deci nu la şofer) şi tabel nominal cu pasagerii anexă la foaia de parcurs. Piraterie pe faţă! Am văzut azi cursa Craiova - Bucureşti (sosire 19:30)... evident, în parbriz scria ,,cursă turistică ocazională" ca să nu trezească bănuieli. Apar şi pe autogari.ro, tot cu menţiunea ,,cursă turistică".
Între timp am aflat şi oficial (cu ştampilă şi număr de înregistrare) ce e cu acest Memento Bus. Nu au licenţă pentru curse regulate şi nu li s-a atribuit niciun traseu. În schimb, şi-au deschis o aşa-zisă agenţie de bilete în Gara de Nord (!) din Bucureşti.
Presa a cam tăcut, au luat banu' să facă reclamă şi atât. Am găsit un singur articol care să explice cum trebuie situaţia: http://bizis.ro/news/memento-bus-un-business-mai-presus-de-lege-by-christian-tour/ Și atunci ei merg pe curse speciale adică cele cu lista de pasageri? Am înțeles că au Sibiu-Bucuresti cu 6 euro plus taxa de bagaj |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 16:00 | |
| Da, merg pe curse ocazionale cu lista de pasageri anexă la foaia de parcurs. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 19:43 | |
| - Adrian78 a scris:
Și atunci ei merg pe curse speciale adică cele cu lista de pasageri? Am înțeles că au Sibiu-Bucuresti cu 6 euro plus taxa de bagaj Au si cu 1 euro, Bucuresti-Sibiu la 22:30 ajunge dimineata la 4, tocmai bine, daca CFR refuza sa introduca trenuld e noapte ei au bagat cursa si au calatori. Incet incet trenurile se duc si autocarele castiga. Asta e, cine stie sa profita, profita, cine nu, nu. Au autocare moderne, curate, lux, se stinge lumina imediat dupa plecare, sa tot mergi Bucuresti-Sibiu cu 1 euro. Si Bucuresti-Craiova au la 1 euro. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 19:46 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Adrian78 a scris:
Și atunci ei merg pe curse speciale adică cele cu lista de pasageri? Am înțeles că au Sibiu-Bucuresti cu 6 euro plus taxa de bagaj Au si cu 1 euro, Bucuresti-Sibiu la 22:30 ajunge dimineata la 4, tocmai bine, daca CFR refuza sa introduca trenuld e noapte ei au bagat cursa si au calatori. Incet incet trenurile se duc si autocarele castiga. Asta e, cine stie sa profita, profita, cine nu, nu. Au autocare moderne, curate, lux, se stinge lumina imediat dupa plecare, sa tot mergi Bucuresti-Sibiu cu 1 euro. Si Bucuresti-Craiova au la 1 euro. Si cum scot isi scot banii?Trebuie sa aiba alte tarife pentru bagaje sau cine stie ce |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 09 Mai 2016, 19:58 | |
| Preturile astea de 1 euro sunt promotionale si dupa epuizarea lor apar cele cu pret normal, plus ca firma asta e tinuta in spate de Cristian tour, care scoate profit baban cu excursiile in strainatate deci nu e problema ca il transporta pe Gheorghe de la A la B cu 1 euro, principalul este sa furi calatorii si daca ai reusit sa aduci calatori sa le castigi increderea atunci e clar ca ii ai de clienti si acel om nu mai apeleaza la tren de exemplu cand vede ce conditii bune sunt la autocar. Aceeasi treaba ca si la low cost, mergi lejer cu 10 euro Bucuresti-Roma/Milan/Brussels, sau preturi mici spre alte rute, tu atragi calatorii si mergi plin iar companiile care au preturi exagerate o sa intre in faliment, nu acum ca ii tine in carca statul pe spinarea populatiei dar firmele private se gospodaresc de minune la preturi mici si au si profit in comparatie cu, companiile de stat care sunt cu conditii de 2 bani, serviciile proaste, pretul e imens, si lista cu negative continua. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |