|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
+61marius_catalin84 M.I.C.I. CristyanC Sabik laur 133 ciprian71 cristi CFR neluadi lifetec ets2oltromânia AndreiSV baiazid nokia2010 johnsmoke TonyGFR alliens 92Dragos Spartan1948 impuls Rarau kristi kkk marius664 mihaitzateo cristi ar alex.barac.5 rizelgeorgel2004 cardinal Dionis @ndrey Nk11 KQQ alex.alexus.tm florin.lifticariu bobi didinul dan tm TVlad mureseanu_976 Dr2005 COSTACHE MIHAIL Luna Adrian78 NicuS DPS AeroX mielutu zburator Nesebar alex1987 cristy79 Andrey_tm DB Robert Adirmvl Katalyn kuepall Vitosa ATM ldh80 IonutCFR2009 Teodor Jurnal Feroviar DUAL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 13 Sept 2017, 11:05 | |
| AM700 mai are o problemă, mecanicii cam detestă frâna nemoderabilă... În schimb eu am mers cu unul și chiar nu am nimic de reproșat în afară de mici detalii: ușile nu se mai închid și pute de la budă, călătorii (unii) nu au nici măcar educația de grajd și sunt niște ciobani rudimentari. AM900 nu are ce căuta în 2017 dar Am700 cu banchete cel puțin e foarte ok, iar mecanicii nu le urăsc așa tare. Am vorbit cu unul din ei cam vreo 2 ore și a zis că au probleme cu ele doar vara când nu vor să urce, dar că la fel mai fac și cu Desiro, se trezesc că pe rampe mor cu el cu 15 km/h în timp ce apa-i ajunge la 100-110 grade. Mecanicul respectiv se bucura că e mai economicos și că iarna pe ger îi fac căldură în timp ce-n DA poate avea ghinion să fie frig tare. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 13 Sept 2017, 11:55 | |
| - mielutu zburator a scris:
- pute de la budă, călătorii (unii) nu au nici măcar educația de grajd și sunt niște ciobani rudimentari.
Ameţiţii de la Dep. Medgidia nu alimentează rezervoarele de apă (şi la fel e şi la Piteşti), or fi nişte şefuleţi şi muncitori pe acolo care or ţine-o sus şi tare că ei lucrează la depou, nu la vagoane, deci nu e treaba lor să alimenteze cu apă şi să spele buda. Cât despre călători, mulţi n-ar nimeri WC-ul nici dacă acesta ar avea 2 m diametru. Şi la Desiro pe Tulcea am avut ghnionul să se ducă unul care să se c-ce pe lângă budă... omul a coborât la Babadag, dar rahatul a rămas, iar la Tulcea deja puţea tot trenul. Într-adevăr, frâna nemoderabilă la slăbire nu prea mai are ce căuta în traseu... dar o instalaţie de frână nouă e destul de scumpă. Să nu uităm că o modernizare de AM 700 a costat destul de puţin. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 13 Sept 2017, 18:35 | |
| @Dr2005 a mers Karpaty cu 700 pe CTA-Mangalia acum 2 ani jumate dar tu alege odată pe care le iubești pe 900, 700, pe 1000 sau pe toate 3 la un loc ??
2018 peste 3 luni jumate e cea mai mare jignire adusa călătorilor sa meargă cu Malaxa 900 basca mai și plătește pentru asta. CFR Călători ar trebui sa introduca clasa 3-a la trenurile cu purceluși LVT și Malaxa 900. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 13 Sept 2017, 23:11 | |
| Exact ce am propus eu de mai mult timp, materialul rulant atat de vechi ori casat si cateva exemplare pastrate pentru trenuri turistice, nu in serviciu comercial ori daca vor sa pastreze in serviciu comercial malaxa sau 20-54/55 ori alte vagoane mai vechi de atat sa fie taxate ca si clasa a 3 a si nu am nimic impotriva. Sau daca un tren are si material rulant mai nou si material rulant mai vechi si sunt calatori destui studentii sa fie cei care sa ocupe locurile din materialul rulant vechi/mai putin confortabil. Dar nu oamenii ce dau bani, deseori nu putini pe bilete/abonamente sa faca naveta sau calatoreasca in asa conditii. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 00:13 | |
| 20-54/55 o fi vechi dar e destul de ok pentru Regio chiar și IR de scurt parcurs cu oferte tarif-Regio dar în circulație sunt tot mai puține se duc vremurile bune cu căldură iarna în compartiment de stăteai la mânecă scurtă sau vara cu geamul deschis și totul la doar 6 locuri în compartiment.
Eu înțeleg ca CFR trebuie sa se țină după UE și cum sunt trenurile în UE asa sa fie și la noi doar ca acolo trenurile zboară nu doarme pe drum ca cele din România.
Am mers cu LondonMidland 1h20' în rama cu scaune 2+3 exact cum sunt ramele RIO 07 și parca 05 de la Regiotrans dar acolo trenul merge cu viteza nu doarme pe drum. 100 km în 1h20' cu 11 opriri din care o oprire de 4 minute.
Clasa a 3-a la CFR ar fi o rușine în anul 2018 unde în alte tari trenul e mai rapid ca avionul dar s-ar merita la purceluși LVT și malaxele 900. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 00:39 | |
| 1583/1584 a avut grad de ocupare 140%, bilete fara loc la greu plus CFR-isti se statea efectiv ca in conserva, nu puteai trece la baie si oameni cu bilet la Eforie sau Mangalia la greu. Dar e cineva care tot urla ca nu trebuie, nu trebuie nimic, e ok asa ............ |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 08:41 | |
| Nici nu stiti ce efect negativ poate avea un astfel de caz.Sa circuli intr-un tren foarte aglomerat, cu pasageri in picioare.Impresia se generalizeaza si trenul devine un mijloc de transport indoielnic.Un tren IR. precum 1583/1584, da impresia unui tren local plin de navetisti. Descrierea unei colege despre conditiile dintr-un asemenea tren pe ruta Bucuresti - Costinesti, o va face sa se gandeasca de doua ori daca va mai alege trenul ca alternativa.Aglomerat pana la refuz, caldura maxima,persoana caruia i s-a facut rau din cvarii motive, mizeria de la toaleta etc. Asta in timp ce incercam s-o conving ca circuitul meu Romania - Ucraina a fost OK. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 08:56 | |
| Acum câţiva ani erau discuţii pe aici că trenurile sunt prea goale, că nu merge lumea cu trenul. Atunci cică nu era bine (deşi unii de aici se lăudau cum dorm ei cu săptămânile pe banchete prin trenurile semi-pustii). Acum trenurile sunt pline şi iar nu e bine...
Hai să vă dau nişte cifre oficiale şi verificate despre numărul de călători pe calea ferată: 2013: 60.753.000 2014: 69.357.000 2015: 66.455.131 2016: 64.478.089 (CFR Călători – 52.898.759 călători, Regiotrans – 5.961.396 călători, Transferoviar Călători – 4.350.010 călători, Interregional Călători – 941.098 călători, Softrans – 326.826 călători).
Pentru 2017 probabil o să fie o creştere de câteva procente, eu aş estima undeva la 65,5 - 66 milioane de călători. _________________ :TTT:
|
| | | Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6556 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 09:00 | |
| Si scade numarul de vagoane |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 09:27 | |
| - Katalyn a scris:
- 20-54/55 o fi vechi dar e destul de ok pentru Regio chiar și IR de scurt parcurs cu oferte tarif-Regio dar în circulație sunt tot mai puține se duc vremurile bune cu căldură iarna în compartiment de stăteai la mânecă scurtă sau vara cu geamul deschis și totul la doar 6 locuri în compartiment.
Eu înțeleg ca CFR trebuie sa se țină după UE și cum sunt trenurile în UE asa sa fie și la noi doar ca acolo trenurile zboară nu doarme pe drum ca cele din România.
Am mers cu LondonMidland 1h20' în rama cu scaune 2+3 exact cum sunt ramele RIO 07 și parca 05 de la Regiotrans dar acolo trenul merge cu viteza nu doarme pe drum. 100 km în 1h20' cu 11 opriri din care o oprire de 4 minute.
Clasa a 3-a la CFR ar fi o rușine în anul 2018 unde în alte tari trenul e mai rapid ca avionul dar s-ar merita la purceluși LVT și malaxele 900. Zici tu ca e destul de ok 20-54/55, dar nu e asa decat pentru foarte putine exemplare. Aproape toate cu care am calatorit in ultimii ani arata ca dupa razboi, te coci in ele si vara si iarna, ca aproape mereu e prea cald in ele, iar cand nu e prea cald e prea frig pentru altii deoarece incalzirea e defecta (pentru mine nu, ca eu nu sunt friguros). Sigur mie imi place sa calatoresc cu ele cand nimer vreun compartiment in care geamul nu se poate inchide, insa nu pot numi 20-54/55 vagoane ok in cazul in care cred ca aproape toate au soareci in ele, scaune rupte la greu, geamurile de cele mai multe ori prinse in holsuruburi, etc. - Dr2005 a scris:
- Acum câţiva ani erau discuţii pe aici că trenurile sunt prea goale, că nu merge lumea cu trenul. Atunci cică nu era bine (deşi unii de aici se lăudau cum dorm ei cu săptămânile pe banchete prin trenurile semi-pustii). Acum trenurile sunt pline şi iar nu e bine...
Subscriu si recunosc ca am fost una din persoanele ce am vrut ca trenurile sa fie mereu goale sa am spatiu destul. Din pacate am realizat de vreo 2 ani ca nu se poate asa pe termen lung ca raman fara trenuri pe unde am mai mare nevoie de ele. Sigur acum nici sa fie aglomeratie, dar nici grad de ocupare de 10-20%. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 10:39 | |
| - Dr2005 a scris:
- Acum câţiva ani erau discuţii pe aici că trenurile sunt prea goale, că nu merge lumea cu trenul. Atunci cică nu era bine (deşi unii de aici se lăudau cum dorm ei cu săptămânile pe banchete prin trenurile semi-pustii). Acum trenurile sunt pline şi iar nu e bine...
Hai să vă dau nişte cifre oficiale şi verificate despre numărul de călători pe calea ferată: 2013: 60.753.000 2014: 69.357.000 2015: 66.455.131 2016: 64.478.089 (CFR Călători – 52.898.759 călători, Regiotrans – 5.961.396 călători, Transferoviar Călători – 4.350.010 călători, Interregional Călători – 941.098 călători, Softrans – 326.826 călători).
Pentru 2017 probabil o să fie o creştere de câteva procente, eu aş estima undeva la 65,5 - 66 milioane de călători. Foarte putini calatori transportati de CFR Calatori iar managementul materiaului rulant e dezastruos spre haotic trenuri care circula super aglomerate versus rute unde circula goale..
Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Joi 14 Sept 2017, 11:49, editata de 1 ori |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 11:47 | |
| Sunt cazuri cand trenul e extrem de plin, nu se mai dau bilete nici fara loc, cei ce platesc bilet stau in picioare din cauza studentilor care stau jos/ocupa loc pe gratis, si mai vin la tren alti pomanagi sa mearga cu trenu ca ei au gratuit dar nu li se da bilet, incep sa urle sa tipe ca ei au drepturi si ca oricum merg desi in tren legitimatia lui de milog e egala cu 0 si trebuie sa plateasca bilet conform tarifului de taxare in tren, si mai si, urla si fac ca toate orataniile pamantului, in halul asta s-a ajuns! Mai si injura si vorbesc extrem de urat, si in aceste conditii cei ce mai plateau bilet se lipsesc sa mai mearga cu trenu, am auzit de multe ori cazuri cand oameni cu bilet intreg ziceau clar ca e ultima data cand mai merg cu trenul ca asa ceva nu e normal. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 11:52 | |
| Asa e cand politicul se amesteca in transporturi fara masuri concrete de imbunatatire asupra lui Pana la urma nu are nimeni de castigat doar studentii in rest trenuri supraaglomerate pline de mizerie |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 12:07 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Sunt cazuri cand trenul e extrem de plin, nu se mai dau bilete nici fara loc, cei ce platesc bilet stau in picioare din cauza studentilor care stau jos/ocupa loc pe gratis, si mai vin la tren alti pomanagi sa mearga cu trenu ca ei au gratuit dar nu li se da bilet, incep sa urle sa tipe ca ei au drepturi si ca oricum merg desi in tren legitimatia lui de milog e egala cu 0 si trebuie sa plateasca bilet conform tarifului de taxare in tren, si mai si, urla si fac ca toate orataniile pamantului, in halul asta s-a ajuns! Mai si injura si vorbesc extrem de urat, si in aceste conditii cei ce mai plateau bilet se lipsesc sa mai mearga cu trenu, am auzit de multe ori cazuri cand oameni cu bilet intreg ziceau clar ca e ultima data cand mai merg cu trenul ca asa ceva nu e normal.
Asta e consecinţa nesimţirii CFR Călători, care în multe situaţii nici nu ştie ce compunere are trenul, caz în care refuză să mai vândă bilete... evident, oamenii se duc la tren, se suie, îşi găsesc locuri pe acolo şi se iau la ceartă cu personalul de tren. Apoi sunt casierele care nu vor/nu au chef să elibereze bilete de student din tot felul de motive inventate - ba nu e timp, ba nu le lasă calculatorul... ştiţi cât durează emiterea unui bilet de student? Vă spun eu - 30 secunde cu indulgenţă. Dar atât durează la Braşov, că la Bucureşti poate să dureze şi 2 minute. Desigur, în tren, personalul de control face exces de zel, se dă cocoş cu studenţii şi cu bicicliştii, da' alte categorii scapă cu 5 - 10 lei sau se ascund în budă şi merg gratis. Parcă v-am mai spus că un prieten a plătit 38,5 lei pentru că a îndrăznit să meargă cu un IR la de la Bucureşti la Târgu-Jiu şi şi-a luat şi bicicleta cu el. În schimb, doi ,,cetăţeni respectabili" de la Videle şi Olteni au plătit 10, respectiv 14 lei ,,că n-au de unde", când tariful de tren era cel puţin dublu, naşul scriindu-le bilete cu nişte staţii indescifrabile. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Sept 2017, 12:14 | |
| Gasesti tu mereu scuza, problema e exact cum a spus si Adrian ca nu e normal sa mearga toti studentii moca aiurea, ei acum abuzeaza de asta si se plimba de bezmetici ca nu au ce face, daca tot e gratis se plimba cam asta e gandirea lor. Masura trebuia cumva limitata, la cei ce chiar fac naveta, gen nu esti din orasul unde faci facultatea, ok, ai gratuitatea dar 2 maxim 4 drumuri dus-intors pe luna intre orasul de domiciliu si orasul unde ai facultatea, atat! Nu gratuit nelimitat aiurea in tramvai toata lumea ne plimbam cu trenu ca nu avem ce face.
Iar bicicleta da, normal se taxeaza conform tarifarea bicicleta de bilet eliberat in tren. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |