|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
+61marius_catalin84 M.I.C.I. CristyanC Sabik laur 133 ciprian71 cristi CFR neluadi lifetec ets2oltromânia AndreiSV baiazid nokia2010 johnsmoke TonyGFR alliens 92Dragos Spartan1948 impuls Rarau kristi kkk marius664 mihaitzateo cristi ar alex.barac.5 rizelgeorgel2004 cardinal Dionis @ndrey Nk11 KQQ alex.alexus.tm florin.lifticariu bobi didinul dan tm TVlad mureseanu_976 Dr2005 COSTACHE MIHAIL Luna Adrian78 NicuS DPS AeroX mielutu zburator Nesebar alex1987 cristy79 Andrey_tm DB Robert Adirmvl Katalyn kuepall Vitosa ATM ldh80 IonutCFR2009 Teodor Jurnal Feroviar DUAL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 08 Iul 2016, 16:40 | |
| Se blocheaza pentru ca sunt defecte, adica daca nu le blocheaza cu acele suruburi ele stau cazute/deschise si nu se pot inchide iar daca vine o ploaie sau altceva nu e ok sa stea cu ele deschise, asa mai bine le blocheaza pe inchis. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 14 Iul 2016, 23:48 | |
| Pentru a nu știu câta zi la rând, IR 1775 primește la tracțiune o DA a cărei INDA nu face deloc față. Astăzi a fost 62 891 și călătorii (vreo 27 de toți) au ieșit furioși și mi-au sărit mie în cap când îi explicam persoanei pe care am luat-o de la tren de ce nu i-a mers clima. Că hoții, că porcii din CFR fură, și înjurau în neștire fără să aibe habar de motive. Ce să te înțelegi cu ei, să le explici că efectiv generatorul nu face față și că sunt probleme tehnice, nu că fură ei motorina. În fine, poate ar trebui pusă o clasă 62 la 7001/7002 (că la 3 vagoane e și culmea să nu poată alimenta clima, e rușinos) și să-l lase pe 1775 cu EGM-uri. IR 1775 sosind la noua linie 1 a gării Galați. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 15 Iul 2016, 06:58 | |
| Eu zic ca cei 27 de calatori furiosi sa nu aiba o surpriza si sa se trezeasca cu AM Desiro Siemens pe IR 1772/5 daca nu le place INDA. Si sunt cat se poate de serios si stiu ce vorbesc. La asa putini calatori chiar merita loco + vagoane? Da, s-a pus si asa problema, nu va convine cu INDA il trecem pe Desiro. In ultima vreme e o adevarata isterie cu aerul conditionat. Zici ca e prima vara cand e cald (si nici macar nu sunt 40 si ceva de grade, sunt temperaturi normale pentru aceasta perioada in Romania). Toata lumea relateaza in direct chinurile la care sunt supusi, curg reclamatiile la televiziuni, sanepid, OPC-ul din Franta si Germania, vaietele oamenilor chinuiti de CFR ajung pana la eschimosii de la Polul Nord. O persoana relata in direct pe pagina CFR Calatori din tr IR 1691 cui i s-a mai facut rau, cine a lesinat, o mamaitza de langa ea (probabil o gratuitate ceva) intrase in coma, altcineva agoniza cateva scaune mai incolo. Fireste au curs reclamatiile, duduia suna din sfert in sfert de ora la telverde (nu stiu care), inregistra reclamatii la foc automat la OPC etc etc. Nu se stie daca a ajuns cu viata la destinatie... Ne place foarte mult sa ne victimizam si sa facem atata tevatura din orice. Acum cativa ani nu era cald? Si AC nici nu era pe asa multe trenuri. Nu mai zic de alte vremuri cand nici nu stiam ce e aia AC. OK, e adevarat ca e o problema ca nu se pot deschide geamurile la multe vagoane noi, dar daca se pun vagoane mai vechi care permit deschiderea geamurilor sar dependentii de prize care intra in sevraj daca nu butoneaza ceva cateva ore. Nu neg ca e o problema, dar in niciun caz nu e pe toate trenurile asa si in niciun caz nu e facuta special treaba de catre CFR pentru a chinui lumea cum sugera duduia respectiva. Avea ea informatii ca aerul mergea 5 minute si era oprit 60 de minute, ca asa era ordinul dat pentru decimarea calatorilor si spre amuzamentul CFR. Deja devine caraghioasa treaba asta cu AC, ma intreb acasa toti cei care scot tipetele astea au AC? |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 15 Iul 2016, 08:41 | |
| daca trenurile ar avea prize si li s-ar deschide geamurile ar fi alte probleme, n-ar fi clima, desi sint si vagoane la care li se deschid geamurile si au clima. Nu merge clima, deschidem geamurile alata problema trage curentul.
Sint convins ca toti aia care merg au clime acasa, la serviciu si in in autobuzul cu care vin la gara altfel de ce ar face tambalau. Daca n-ar avea si-ar lua masina cu clima. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 15 Iul 2016, 16:15 | |
| Mai ţineţi minte vremurile alea cu ,,închide geamu', că-l trage curentu' pe ăla micu'"? De fiecare dată când mergeam undeva vara până acum câţiva ani, găseam ori câte unul din ăsta, ori câte o băbuţă pe care o trăgea curentul. Nu mai zic de vagoanele salon, unde la 21-47 dacă deschideai un geam, sigur se găsea cineva în celălalt capăt al vagonului să te ia la zor, singura soluţie să te mai ventilezi puţin era să stai lângă uşile de acces, numai că acolo, de regulă se fuma... şi cum eu nu suport fumul de tutun, trebuia să suport căldura din tren.
După aia au apărut vagoanele 21-86 şi etajatele modernizate. Culmea e că şi acum, când mare parte a trenurilor sunt climatizate, personajele descrise în paragraful anterior fac coadă la naş şi îi cer să oprească aerul condiţionat. Unii naşi cedează şi închid climatizarea. _________________ :TTT:
|
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 15 Iul 2016, 19:04 | |
| Nu-mi săriți mie-n cap, eu vă zic ce ziceau oamenii în tren. IR 1772 are călători destul de mulți, deci exclus Desiro. Exclus Desiro și pentru că turnusul este 1772-1691-1692-1775. Apropo, toate geamurile erau deschise și nimeni n-a mârâit nimic de curent. Oricum mie mi-au sărit în cap oamenii de pe peron, de parcă eram angajat CFR și de vină pentru situația neplăcută, când eu doar explicam motivele pentru care au suportat temperaturile uriașe din tren. M-am asigurat astăzi însă că nimeni cunoscut mie nu va mai lua acest tren, și i-am îndrumat către 7001. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 15 Iul 2016, 20:18 | |
| @mielutu zburator S-a schimbat turnusul? Stiam ca e 1772/1693/1692/1775 - 2 garnituri cu statia de domiciliu Timisoara si chiar dan tm ne-a prezentat candva pentru mersul actual un afis din gara Timisoara. Chiar sunt surprins ca 1772 formeaza 1691. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 15 Iul 2016, 22:52 | |
| @Vitosa daca nu urmaresti postarile mele nu ai cum sa fi la curent cu schimbarile Am tot postat compunerea lui 1775 cu 5 vag 21-86, 21-86, 30-76, 21-86, 21-86. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 15 Iul 2016, 22:55 | |
| Turnusul a ramas la fel doar ca nu mai are 22-96, au fost bagate pe Timisoara/Resita-Mangalia. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Iul 2016, 00:14 | |
| - Dr2005 a scris:
- Mai ţineţi minte vremurile alea cu ,,închide geamu', că-l trage curentu' pe ăla micu'"? De fiecare dată când mergeam undeva vara până acum câţiva ani, găseam ori câte unul din ăsta, ori câte o băbuţă pe care o trăgea curentul. Nu mai zic de vagoanele salon, unde la 21-47 dacă deschideai un geam, sigur se găsea cineva în celălalt capăt al vagonului să te ia la zor, singura soluţie să te mai ventilezi puţin era să stai lângă uşile de acces, numai că acolo, de regulă se fuma... şi cum eu nu suport fumul de tutun, trebuia să suport căldura din tren.
După aia au apărut vagoanele 21-86 şi etajatele modernizate. Culmea e că şi acum, când mare parte a trenurilor sunt climatizate, personajele descrise în paragraful anterior fac coadă la naş şi îi cer să oprească aerul condiţionat. Unii naşi cedează şi închid climatizarea. Solutie: Un regulament cum ca e interzisa si se sanctioneaza oprirea aerului conditionat pe perioada verii. Si niste campanii in special la tv sa inteleaga odata toti prostii ca nu dauneaza sanatatii in nici un fel nici curentii de aer nici aerul conditionat. |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5563 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Iul 2016, 08:06 | |
| Ca o paranteza: notiunea de curent nici n-ar trebui sa existe. Cred ca romana e singura limba care foloseste cuvantul cu sensul asta de flux daunator de aer. |
| | | lifetec
Numarul mesajelor : 329 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4735 Data de inscriere : 01/11/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Iul 2016, 11:32 | |
| - Luna a scris:
- Dr2005 a scris:
- Mai ţineţi minte vremurile alea cu ,,închide geamu', că-l trage curentu' pe ăla micu'"? De fiecare dată când mergeam undeva vara până acum câţiva ani, găseam ori câte unul din ăsta, ori câte o băbuţă pe care o trăgea curentul. Nu mai zic de vagoanele salon, unde la 21-47 dacă deschideai un geam, sigur se găsea cineva în celălalt capăt al vagonului să te ia la zor, singura soluţie să te mai ventilezi puţin era să stai lângă uşile de acces, numai că acolo, de regulă se fuma... şi cum eu nu suport fumul de tutun, trebuia să suport căldura din tren.
După aia au apărut vagoanele 21-86 şi etajatele modernizate. Culmea e că şi acum, când mare parte a trenurilor sunt climatizate, personajele descrise în paragraful anterior fac coadă la naş şi îi cer să oprească aerul condiţionat. Unii naşi cedează şi închid climatizarea. Solutie: Un regulament cum ca e interzisa si se sanctioneaza oprirea aerului conditionat pe perioada verii. Si niste campanii in special la tv sa inteleaga odata toti prostii ca nu dauneaza sanatatii in nici un fel nici curentii de aer nici aerul conditionat. De unde stii tu ca nu dauneaza sanatatii? ) Mai ales AC-ul? |
| | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Iul 2016, 16:54 | |
| - Vitosa a scris:
- @mielutu zburator
S-a schimbat turnusul? Stiam ca e 1772/1693/1692/1775 - 2 garnituri cu statia de domiciliu Timisoara si chiar dan tm ne-a prezentat candva pentru mersul actual un afis din gara Timisoara. Chiar sunt surprins ca 1772 formeaza 1691. Formează 1693, am scris eu aiurea din grabă. Oricum e relativ irelevant în discuția problemei climatizării. |
| | | Nk11
Numarul mesajelor : 290 Varsta : 28 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5380 Data de inscriere : 28/12/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Dum 17 Iul 2016, 16:04 | |
| Cristy79, în prezent multe vagoane care au prevăzut aerul condiționat nu prea au geamuri pe care să le deschizi, iar dacă se strică AC se face saună. Asta e problema, trecând peste faptul că încercăm și noi să progresăm și să avem condiții. E bine să stimulezi oamenii să folosească transportul în comun, iar pentru asta trebuie condiții: AC + prize. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Dum 17 Iul 2016, 16:18 | |
| - lifetec a scris:
De unde stii tu ca nu dauneaza sanatatii? ) Mai ales AC-ul? Logica: Daca iarna nu mori cand sunt si -15 grade sigur nu mori nici de la 16-20 cu plus cat face un aer conditionat. Apoi daca dauna aerul conditionat multi erau morti, dar uite traim sanatosi. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |