Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 24 Mar 2016, 12:29
Deja se dau smartphone-uri moka sau la 100 - 200 lei la abonamente de sub 10 euro pe lună (eu la 5 euro/lună am dat 100 lei pe un smartphone, e drept, nu un Samsung sau iPhone). Majoritatea tinerilor au smartphone-urile luate pe abonamentele părinţilor, ei folosind opţiuni de cartelă de 5 - 6 euro lunar... şi părinţii plătind abonamente şi de 60 euro/lună pentru un Galaxy S7 sau iPhone 6.
Dar nu asta trebuie să importe pe CFR Călători, că nu e ANAF să verifice de unde au călătorii bunurile. Prizele ar trebui să devină obligatorii la toate trenurile IR, indiferent de parcurs, la fel şi la trenurile R ce trec prin oraşele mari. Ba chiar la IR ar trebui şi Wi-Fi măcar la clasa I, VD, cuşetă şi bar/restaurant (fie cu seria biletului ca parolă, fie şeful de tren să dea parola celor interesaţi; această metodă e necesară pentru a preveni conectarea celor de la clasa a 2a la router).
_________________ :TTT:
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 24 Mar 2016, 12:32
Ai vazut ca ai inceput si tu sa gandesti ca oameni. Ar trebui sa avem prize si wi-fi dar ce aveam de fapt ?
Eu tot nu inteleg care e treaba cu grupa de Brasov la 1643/1644 au scos din nou cele 2 vagoane 22-96 ( 120 locuri ) si au bagat 2 vagoane 21-86 si un 10-91 deci la clasa 2-a au suplimentat cu 48 locuri plus vagonul 10-91.
La 1643 se renteaza chiar si 2 vagoane 21-86 de 84 locuri caci sunt navetisti multi care coboara la PL.Vest aproape ca se goleste grupa de Brasov iar din celelalte 3 vagoane de clasa de Sighet coboara jumatate din calatori.
La IR 1644 grupa de Brasov e atasata la coada astfel ca multimea care urca din PL.Vest se urca peste cei veniti de la TG.Mures sau Sighet in vreme ce ultimile vagoane merg goale. Ar fi trebuit ca grupa de Brasov sa fie pusa in fata sau sa bage oferta tarif-Regio la IR 1644 pe Brasov-Buc.Nord dar nici asa nu le-ar umple ))
Risipa de vagoane, turnusuri de vagoane/grupe/trenuri facute cu picioarele dar vine vara si iar o sa mearga prosti fara loc si in sauna ))
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18746 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24322 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Joi 24 Mar 2016, 18:17
Eu zic ca la IR sa aiba in compunere vagoane apte de 160km/h cu frane pe disc daca stai in compartimentele de la extremitati pe boghiuri ai parte de un drivetest ca masinile de teren la care se testeaza suspensiile sa nu mai zic de zgomotul produs de saboti la franare sa aiba AC vara si sa fie bar-bistro
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 25 Mar 2016, 00:21
Cluj - Valcea - Cluj sint formate din Desiro, deci clar nu mi se par normale multe chestii de la CFR.
Eu sint aproape de 2000 in mana si, daca as avea nevoie, mi-as lua acumulator extern. Acum nu-i vad rostul, dar pe telefonul de acum am dat 300 de lei. Ca na, sint zdravan la cap.
Revenind la subiect, nu inteleg de ce se complica CFR-ul cu dat cu pensula pe vagoane cand ar trebui sa se preocupe de:
1. Si cand incep cu asta o spuna apasat: sa fie Dracu' curate trenurile vietii! Cu sau fara prize, elev, student, salahor, doctor, liber profesionist, indiferent de categorie toti vor curatenie in trenuri;
2. Compuneri adecvate. Nu insist, s-au tot dat exemple pe aici, chiar Catalin a facut-o zilele astea;
3. Prize functionale in vagoanele dotate cu asa ceva. Tot mai multe firme au net moca in autocare. Cel putin pentru calatorii cu durata scurta si medie castiga enorm in fata CFR-ului cu treaba asta, mai ales ca nu apuca telefonul sa-ti moara chiar daca stai tot drumul cu ochii-n ecran. Plus ca in multe cazuri mai vezi si un film, din partea casei. Macar al drum mediu sau lung ar prezenta avantajul asta.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 25 Mar 2016, 08:37
Adirmvl cum sa fie curat in trenuri?
Curatenia in trenuri are doua componente: calatorii si curatatorii( ca sa zic asa).
Nu mai fac teorie dar daca trenurile pleaca de la indrumare, curatate oparte din calatori le murdaresc extrem, vomita in buda, se pisa pe linga buda, infunda buda, arunca pe jos hirtia cu care se sterg pe miini, iau hirtia si sapunul, in tren lasa sticle,doze, flase de suc sau bere, resturi de ambalase, scuipa pe jos, seminte etc. Pur si simplu asta fac o parte din ei.
Curatatorii acuma la rindul lor pot fi analizati din mai multe puncte de vedere. Un aspect importat sint chiar oamenii, o parte din ei sint aproape boschetari si de aici vine o alata teorie.
Firmele de curatenie la CFR probabil ca sint firmele unor sefi, sefuti, sefute, nepoate, fiice, neveste de sefi si sefuti. Aceste firme au contracte de curatenie pe sume mari dar angajeaza oameni amariti care in esenta nu isi fac acasa la ei curat de unde sa ii pui sa faca in trenuri. La asta se adauga sapunurile extraieftine turcesti pe care le taie in bucati mici sa le puna prin vagoane, niste solutii ieftine diluate cu apa si nirtia igienica mare pe care o taie uneori si pe aia in doua. Aceeasi abordare am vazute si la magazinele mari, desi sint sau vor sa fie luxoase au firme de curateni doar cu boschetari.
Am vazut zile trecute ca a sosit desiro de la Jimbolia l-a tras in revizie l-au ,,atacat" doua femei au maturat din ele direct jos intre linii, nu am vazut daca s-a umbalt la revervorul de la buda, apoi a revenit la peron sa formeze 1743 pentru Baia Mare. La peron au coborit femeile alea cu niste saci de plastic cu hirtie igienica, maturi in mina, cirpe vai si amar. Nu te inspira deloc.
Cred ca prin normativ ar trebui sa fie obligatorie la 3 luni o curatenie cu jet a podelei vagonului ca se aduna pe la colturi jeg dar si pe scaunele plusate.
alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 02 Apr 2016, 22:43
din ciclul nici o calatorie cu CFR Calatori fara o amintire "placuta"....azi am circulat cu IR 1783, de la Bucuresti la Targoviste, ocazie cu care am beneficiat de o "surpriza" din partea CFR calatori: toaleta automotorului era inutilizabila si emana un miros insuportabil la plecare din Bucuresti, tot automorul fiind inundat de miros de WC. Inainite de plecare am avut noroc ca s-a mai aerisit putin prin faptul ca s-au tot deschis usile la urcarea calatorilor, insa pana la Titu aerul deja devenise irespirabil....Pentru cativa calatori ocazionali, care nu mai circulasera demult cu trenul , a fost o "buna" reclama....Evident ca am facut o reclamatie, dar in buna traditie a CFR Calatori ma astept sa nu se rezolve nimic,, eventual sa imi spuna ca nu se confirma.....
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 13 Apr 2016, 11:23
13 aprilie, mai sunt 17 zile pana la 1 mai si nici acum nu au aparut in sistem trenurile ce vor circula spre litoral in perioada 28 aprilie - 03 mai. Deci e fix frectie treaba cu anticipatia si fidelitatea, in alti ani nu au intarziat ca acum, puteai sa cumperi biletul spre Mangalia cu peste 21 de zile inainte, de pe pagina de FB doar raspunsul asta il stiu : Le vom da publicităţii imediat ce vor fi stabilite.
TonyGFR
Numarul mesajelor : 1198 Varsta : 27 Localizare : Breaza Reputatie : 6380 Data de inscriere : 24/10/2010
Avand in vedere ca e si Pastele eu zic ca au intr-o masura de pierdut, daca va fi vremea buna va fi full pe litoral
Btw sapt trecuta am mers la 26-16 100 la 3005, mirosea a urina peste tot de jos pana sus fara exceptii. Asa ceva la etajat nu am patit niciodata in viata mea de cand circul cu CFR
Katalyn
Din contra Tony degeaba e Pastele si 1 mai in aceeasi zi ca pe litoral tot tineretul se ducea de 1 mai. Restul vor petrece ca in fiecare an la tara, la prieteni, la munte, acasa sau la iarba verde. Problema e ca scuteam si eu niste bani si nu doar eu 25% anticipatie maxima si 10% fidelitate pentru 2 trenuri atat la dus cat si la intors in total economiseam vreo 30 lei.
Asta este anul asta nu se compara cu precedenti nu stiu ce tot intarzie atat cu introducerea in sistem a trenurilor de 1 mai.
Pe mine oricum nu ma mai intereseaza ce va circula de 1 mai spre litoral deja mi-am facut alte planuri pentru Paste in care nu intra nici Valea Prahovei si nici litoralul.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Există un Contract de Servicii Publice, pe care onor Guvernul a reuşit să îl aprobe prin HG abia de vreo 2 săptămâni, deşi el e gata din ianuarie. Trebuie să se circule conform acestuia.
TonyGFR
Numarul mesajelor : 1198 Varsta : 27 Localizare : Breaza Reputatie : 6380 Data de inscriere : 24/10/2010
Pai tocmai la tineret ma refeream. Si asa nu stiu cati folosesc trenul, probabil aia care vin de mai departe sau nu au masina. Bagi un plin in rezervor, ai Ploiesti - Constanta autostrada mergi brici, acum depinde de fiecare..
Dr2005 Administrator
Reducerile de anticipaţie nu se dau şi la elevi şi studenţi. Aşa că ei nu sunt în ncniun fel afectaţi de faptul că nu îşi pot lua bilet cu o lună înainte.
Katalyn
Sa sti ca nu toti ce ce au masini prefera sa mearga la mare cu masina chiar daca e mai rapid pe autostrada vorbesc in cazul meu de ploiesteni. Prefera sa mearga cu trenul sa bea, sa nu stea la gazda sau hotel cu grija ca nu stie cine i zgarie sau buseste masina in parcare. E drept poti sa bagi zeama de 200 lei la o masina buna si sa te duci la mare si retur cu 5 insi iesi si mai ieftin si faci doar 3 ore Ploiesti-Mamaia dar soferul nu trebuie sa bea si sa fie odihnit si atent pe cand la tren majoritatea tineretului au reduceri.
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
Serios vorbind, trenul rămâne opțiunea celor care nu au mașină, mai ales dacă nu ai variante cu trenuri IR cu preț de R! Nu poți să ceri unor tineri cu puțini bani să meargă cu trenul la mare doar pentru că pe tren se poate consuma alcool și nu ai grija mașinii! Pentru că chestia cu bușitura sau zgârietura nu ține, am fost constant cu mașina la mare în ultimii 19 ani și nu am găsit-o odată zgâriată la mare, nici măcar în Vama Veche!
mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8092 Data de inscriere : 07/02/2009
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 20 Apr 2016, 20:49
_________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI