Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 45 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeLun 07 Mar 2016, 23:31

Daca nimeresti perdele, compartimentul sa n-aiba bec pe hol in dreptul lui nu te mai deranjeaza decit nasul, betivanii, unii mai infipti si cei care eventual au bilet in compartimentul ala.

Ce vremuri..
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeMar 08 Mar 2016, 00:29

22-96 n-are întrerupător? știam că toate compartimentatele și semicompartimentatele au așa ceva...
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5868
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeMar 08 Mar 2016, 07:05

De cate ori am mers cu 3012 (si vorbesc aici strict de 3012, perechea 3003 nu o recomand nimanui si e categoric de evitat) am stat la vagoanele cu scaune rosii sau albastre, nu stiu daca mai sunt si acum pe acest tren, nu am mai mers cred ca din decembrie trecut. De fiecare data am fost multumit de conditii, era curat, lumina difuza care era tocmai buna intrucat cand trenul pleca din Brasov era deja intuneric, intrerupatorul mergea dar niciodata nu a vrut cineva lumina aprinsa, caldura berechet de stat in tricou... Lumina era pe hol. Un tren pe care l-as numi vintage mai mult pt nostalgici dar mie unul imi place asa. Altii intr-adevar poate nu apreciaza aceste conditii. Erau si vagoane mai murdare cu scaune rupte sau patate dar le-am evitat.

R 3003 este plin de body-guarzi betivi cu sticla in nas iesiti din tura de noapte si colcaie de blatisti - cel putin pana la Ploiesti Vest. NU recomand sub nicio forma! Asta dincolo de mersul in sine, absolut infiorator. Cand ajungi la Brasov ai senzatia ca ai mers cel putin pana la Cluj.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeMar 08 Mar 2016, 09:10

Eu nu sunt de aceeasi parere la 3003. Treburile astea se intampla doar pe Bucuresti - Ploiesti Vest de la Ploiesti Vest poti gasi compartiment sa stai si singur ba ai timp sa cauti in cele 5 vagoane un compartiment gol care sa se deschida geamul acolo cat si pe culoar. Intre Bucuresti si Ploiesti Vest sunt navetisti dar sa sti ca mai vine supracontrolul si i arde cu cate 8 lei/fes ca nu vine in fiecare zi e alta treaba.

Pe Ploiesti-Buzau la trenurile R 5071/5072/5073/5074 celebrele "Curse" de Brazi i-au facut pe toti sa-si cumpere abonamente de ceva timp aproape in fiecare zi vine supracontrolul chiar si la 2 insi pe un bilet de 8 lei nu le-au mai convenit si au trecut pe abonamente. E un inspector de Galati ala taie numai bilete de 8 lei/fes e cel mai cunoscut daca nu platesti in prima statie te da jos. Anul trecut la halta Muru a dat jos un gospodar si a primit un pumn in fata de atunci omul vine insotit numai de politie, nu iarta nimic, duminica la R 5074 Buzau-Brazi in cele 2 vagoane ale trenului a taiat peste 10 bilete de 8 lei si 4 bilete de 11 lei tarif de Regio in tren pentru zona kilometrica 31-60 km adica pentru o familie cu 2 copii ce mergea pe ruta Mizil - Ploiesti Sud 44 lei pe cand la casa de bilete plateau 21,20 lei ei au mers la plesneala ca lasa si daca vine civilu ne da 1 bilet de 2 insi si tot vine 16 lei mai putin decat la casa de bilete.

Daca toti inspectori ( civilu sau supracontrolul fiecare i spune cum vrea ) ar taia cate un bilet de 8 lei/caciula toti si-ar cumpara bilete sau abonamente dar asa baieti s-au invatat mai un bilet dus-intors, mai 2 lei la nas sau 2 insi la un bilet de 8 lei dar cand tragi linie vezi ca mai bine ieseai cu abonament si stateai si linistit in tren si nu mai aveai nici grija banilor ca abonamentul il cumperi o singura data pe cand la tren trebuie sa vi in fiecare zi cu bani la tine.

Asta de Galati de care va zic in 2012 la IR 1667 Buc.Nord-Iasi la cele 7 vagoane de clasa care le avea atunci acest tren de la Buc.Nord si pana la PL.Sud nu a reusit sa faca toate cele 7 vagoane impreuna cu inca un coleg si cei 2 nasi desi erau doar 50% calatori in tren, a taiat bilete la toti nu a iertat nimic bilet de IR la tarif in tren.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeMar 08 Mar 2016, 12:16

Am mers cu 3003 acum vreo 2 săptămâni... nu am văzut fauna aia ,,de speriat" pe care o tot vede cristy79 (şi o vede în orice tren care nu e Hyperion). Deranjant a fost doar şurubul înfipt în geam, pe care nu am reuşit să îl scot ca să deschid geamul, că nu aveam la mine şurubelniţă.

Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Reputatie : 5452
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeMar 08 Mar 2016, 14:23

Dr2005 a scris:
La compartimente ai întrerupător pentru lumină în fiecare compartiment... cine a mers doar la salon sau la 22-96 nu ştie asta Smile)

Am impresia ca sunt un pic luat la misto.

Sigur ca am verificat intrerupatorul ca nu-s tampit. Si la fel si restul calatorilor.
Acum mi-am adus aminte ca pe hol primul geam nu se putea deschide, iar al 2 era blocat deschis la vreo 5 cm

Si aproape de Bucuresti era un curent de nedescris ca cine coborase din tren nu inchisese usile. (in amandoua partile ale vagonului)

Prize? ce-s alea? Trenul asta nu cred ca poseda asa ceva

Trenul a fost destul de plin.
Apropo ca imi mai reamintesc cate ceva WC era groaznic, daca ieseam pe usa afara puteam vedea la WC.

Eu unul nu m-am plans de etajate. Alea sunt destul de curate, iar la vag de cl 1 scaunele sunt superbe.

Duminica chiar am fost intrebat in tren daca vagonul ala era de cl 1 Smile))))))
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeMar 08 Mar 2016, 15:33

Joi merge un prieten la Brasov sa-si faca tatuaj si i-am zis tarifele si preturile si a ales 3003 la dus si aceeasi pereche la intoarcere adica 3012. Acum 2 ore am fost la Pl.Vest si i-am luat bilet dus-intors Pl.Vest-Brasov 28 lei, nu a vrut Hyperion din cauza pretului desi e plin de bani nu sufera de el. Astept sa vad ce parere isi face el despre acest nefiind pasionat de trenuri dar cat a stat in Spania, Anglia si Scotia in total vreo 8 ani a vazut si mers cu destule trenuri adevarate.

Experimentul asta l-am mai facut in toamna cu o vecina stabilita in Turcia dar la dus a folosit 3001 si la intoarcere 3012 si nu s-a vaitat tipa deloc tot asa i-am prezentat trenurile si tarifele dar noi romanii si mai ales astia pasionati de trenuri ne place tot timpul sa ne vaitam de orice.
Sus In jos
impuls

impuls

Numarul mesajelor : 54
Varsta : 36
Localizare : Vutcani, VS pe M600
Reputatie : 5442
Data de inscriere : 02/03/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeDum 13 Mar 2016, 11:45

Sa va povestesc ce am patit saptamana asta cu CFR.
Ziua : luni 7.03.2016
Tren : R6313 Tecuci - Iasi
Statia : Barlad
Fiind un calator corect intru in gara Barlad si ma indrept catre casa de bilete impreuna cu sotia pt a-mi procura legitimtia de calatorie pana in Halta Rosiesti. In apropierea casei de bilete se afla un "nas" care in momentul in care m-a vazut ca scot portofelul din buzunar ma intampina intrebandu-ma incotro merg! Ii raspund politicos ca la Rosiesti si dau sa-mi continui drumul catre casa de bilete. In acel moment m-a impins inapoi spunandu-mi ca nu e nevoi de bilet pana acolo. Zic bine..hai sa fac ca el.
Ora : 14:53. Vine trenul. Ma urc cu sotia in vagon si pregatesc 7 lei in buzunar pt a-l inmana nasului. Dupa statia Zorleni vine tipu, ii intind banii palmati, isi opreste 5 lei iar restul mi-l inapoiaza.
Cam spagar nasul asta. Cu cateva sute de metri inainte de destinatie ma indrept pe coridor si privesc nasul cum deschide usile compartimentelor si majoritatea ii intind bani pe care acesta ii baga bucuros in buzunar.
Felicitari CFR. Astfel de angajati aveti. Si ne mai miram de ce sunt trenurile goale si inchidem sectii.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeDum 13 Mar 2016, 12:26

Acelasi lucru il pateam des la Pietrosita statie cap de linie, fie ca ma vedea nasul cand ma duceam spre casa de bilete fie inauntru IDM sau chiar nasul imi spunea sa merg la tren ca cu 2 lei ajung linistit la Targoviste dar ca sa scap de ei le spuneam ca merg la Ploiesti cu schimbare la Teis plus ca aveam si reducere. Ca mine erau putini in rest majoritatea se intorceau la tren cu bani pregatiti. Doar cei care mergeau mai departe de Targoviste si bucuresteni cumparau bilete.

Sunt curios care erau interesele si daca le treceau prin cap 2 secunde ca cativa ani mai tarziu sectia respectiva avea sa ramana fara trenuri. Sau poate era vreun plan diabolic cu buna stiinta sa ramana fara trenuri si ei sa primeasca ordonanta ceva de genul nu stiu ce era in capul lor.

Astfel de controale ar trebui facute mai des, la privati se lucreaza cu pusca la ceafa si tot se risca aia si pleaca cu bani de mancare si tigari dar la CFR e jale mare.

Am fost in niste situati de eram singurul din compartiment cu bilet dar eram cel mai rau privit din acel compartiment. Astia nu constientizau ce se intampla, lasa ca au mers 2 ani si merg si acum cu duba ca le place la duba sa plateasca mai mult ca la tren, eventual sa stea si in picioare si fara bagaje la ei. Asta e educatia si astea sunt tarifele, ce poate sa-mi faca daca ma prinde fara bilet ? Ma da jos la prima nu ? Sau ma pune sa platesc 8 lei biletul cand la casa e 5,30 lei mare afacere, ia sa-i xxxx pe nasi si pe calatori cu cel putin 15 lei sa-i vezi cum se urca toti pe primul vagon si isi ia bilet sau direct din statie depinde de la caz la caz.

Iar vrajeala cu mergem si noi la Brasov si nu vrem sa va facem probleme "mai baieti nu vreau sa imi faceti probleme coborati la prima la Pl.Vest si apoi va descurcati" inca merge vrajeala asta dar de fapt baieti chiar din Ploiesti erau. De ce nu putea sa opreasca trenul in Buftea sa-i coboare ca tot au timpi largi, prefera sa mearga banditi mokka si sa stea trenul cu minutele prin gari ajungand timpuriu tot timpul.

Ar trebui sprijiniti nasi si mai alesi cei corecti sa li se dea ajutoare sa-si faca serviciul regulamentar si ar taia la toti bilete asa nimeni nu-i ajuta se descurca si ei cum pot un bilet de 8 lei la 2 insi. Ar trebui inmultite controalel cu politisti civili cum erau odata caci mai de speriat erau aia in civil decat cei in uniforma.

E un domn pe FB pensionat pe caz de boala il stiu de cand era sef de tren in special pe trenurile ce ajungeau in vremurile bune la Pietrosita, l-am prins odata in Adjud pe Acceleratul Suceava-Brasov nu stiu cum i-a rotit cum le-a facut ca am stat si am discutat multe cu dansul. Cel mai mult mi-a placut intr-o noapte de vineri la un tren ce ajungea la Pietrosita dupa ora 22 in anii 2000 era tren frecventat de bucuresteni care veneau in week-end la tara, navetisti, posibil elevi si mai ales de golanii ce mergeau la discoteca la Dealu Mare si Pietrosita. Suparat omul ca i-au rupt golanii o usa de la unul din etajatele 26-26 a solicitat sprijin de la postul TF din statia Pucioasa. S-au urcat 2 baieti bine facuti cum sunt recuperatori in zilele de azi pachete de muschi, unul din ei era chiar de la postul din Pucioasa, nasul a lasat tot ce avea la el isi oprise doar lanterna, carnetul de bilete si pixul si au facut 3 insi curateniu in toate cele 5 vagoane. Sa fi vazut ce liniste se facuse in tot trenul cand intrau aia 2 in civil in fiecare salon de la parter si taia nasul bilete la toti unul nu mai caraia. Era riscant sa mergi cu trenul ala in perioada aia dar pana la urma a fost bine mai putin o usa rupta.

Imi aduc aminte ca acel sef de trenu nu prea punea botul cum o faceau alti colegi de-ai lui ba chiar te mustra rau de tot in tren ca de ce n-ai cumparat bilet. Acum omul pensionat pe caz de boala se uita cu tristete la pozele facute pe 904 Targosite-Pietrosita ce le pun pe grupul de FB Trenuri Romanesti, s-au dus vremurile bune acum avem autobuze "feroviare" automotoare cum le spunem noi.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeDum 13 Mar 2016, 12:44

Cum va spuneam joi s-a dus un prieten la Brasov sa-si bata tatuaj avea biletul cumparat de mine pentru 3003 dar s-a dus cu 3001, trecuse si pe la casa de bilete dar nu i-a facut nimic la bilet si nici nasul nu l-a intrebat nimic. S-a intors a doua zi cu aglomeratul 11034 a fost omul super multumit de etajatele de la 3001 si de DWA-urile 21-80 de la 11034. Cu 28 lei sa mergi 214 km in 4h40' fara sa te ploua, la caldura si sa stai lejer la dus 7 etajate pentru calatori de maxim 4 numai noi ne vaitam ca aia nu e bine, ca ala e jaf, ca ala e scump si tot asa. Dar baietasul asta care a fost 8 ani plecat afara si a vazut multe in Spania, Anglia si Scotia nu a mai fost atent la toate aceste detalii neimportante de care ne vaitam noi aici pe forum. Nici turcoaica din toamna care a fost la Bran cu trenul nu s-a mai vaitat de conditile oferite de 3001 si 3012 ba chiar spunea ca i-a placut mai ales ca in Turcia doar a vazut trenurile nu a si mers cu ele.

Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Reputatie : 5868
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeDum 13 Mar 2016, 18:25

Pt colegul impuls:

Degeaba scrieti aici patania Dvs...Sad

Cel mai bine este sa dati copy paste dupa povestirea asta si sa o trimiteti pe pagina oficiala CFR Calatori www.cfrcalatori.ro la adresa de contact si relatii cu publicul au un link special pt sugestii-reclamatii sau pe pagina lor de Facebook sau la adresa de mail cu vocea ceferistului sau chiar printr-un mesaj privat pe chat pt CFR Calatori sau D-l Director Iosif Szentes pe conturile lor de FB.

Nu uitati sa specificati neaparat data, ora si trenul unde s-au intamplat cele povestite.

E regretabil ca mai exista asemenea personaje si cred ca daca spuneti exact data si trenul nu ii va fi bine nashului - sau macar putem spera.
Sus In jos
Spartan1948
V.I.P Member
V.I.P Member
Spartan1948

Numarul mesajelor : 2108
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6907
Data de inscriere : 15/03/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeMar 15 Mar 2016, 18:26

impuls a scris:
Sa va povestesc ce am patit saptamana asta cu CFR.
Ziua : luni 7.03.2016
Tren : R6313 Tecuci - Iasi
Statia : Barlad
Fiind un calator corect intru in gara Barlad si ma indrept catre casa de bilete impreuna cu sotia pt a-mi procura legitimtia de calatorie pana in Halta Rosiesti. In apropierea casei de bilete se afla un "nas" care in momentul in care m-a vazut ca scot portofelul din buzunar ma intampina intrebandu-ma incotro merg! Ii raspund politicos ca la Rosiesti si dau sa-mi continui drumul catre casa de bilete. In acel moment m-a impins inapoi spunandu-mi ca nu e nevoi de bilet pana acolo. Zic bine..hai sa fac ca el.
Ora : 14:53. Vine trenul. Ma urc cu sotia in vagon si pregatesc 7 lei in buzunar pt a-l inmana nasului. Dupa statia Zorleni vine tipu, ii intind banii palmati, isi opreste 5 lei iar restul mi-l inapoiaza.
Cam spagar nasul asta. Cu cateva sute de metri inainte de destinatie ma indrept pe coridor si privesc nasul cum deschide usile compartimentelor si majoritatea ii intind bani pe care acesta ii baga bucuros in buzunar.
Felicitari CFR. Astfel de angajati aveti. Si ne mai miram de ce sunt trenurile goale si inchidem sectii.

Asa calatori, asa angajati.
Scuzati-ma ca intervin, dar treaba cu mersul cu nasul este ca si cersetoria: functioneaza pentru ca este incurajata. De ce nu ati fost un calator corect pana la capat sa va cumparati bilet?
Mi se pare cel putin ciudat ca il faceti "spagar" pe respectivul nas. Cred ca sunteti la fel de in culpa ca si el. Dvs nu ati luat spaga, ati dat Smile.

@cristy79

Este si mai regretabil ca inca exista oameni care incurajeaza acest fenomen. Acei oameni vor o schimbare, dar nu fac nimic in acest sens.
Sus In jos
mureseanu_976
Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8092
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeLun 21 Mar 2016, 20:33

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 D%20350%20TITO%20Broz
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeLun 21 Mar 2016, 22:54

Era mai bine să stea în revizie, nu? Sau cei de la R nu merită condiţii civilizate?

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitimeLun 21 Mar 2016, 23:11

Dr2005 a scris:
Era mai bine să stea în revizie, nu? Sau cei de la R nu merită condiţii civilizate?

Și fraierii merg cu 20-49 de la Iași la Timișoara de la Arad la Constanța sau Satu Mare la Bucuresti
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 24 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 24 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 45 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: