Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Despre metrouri

In jos 
+34
Cipri Andrei Neculai
Mihai Nicolae
marius664
Adirmvl
Katalyn
Vale_ntin
Ciprian
Luna
ldh80
ciprian71
ets2oltromânia
adrian rosca
cardinal
Bogdaniss
TVlad
IonutCFR2009
spiderpc
mariushal
Luca tgv
LanceR
riciu
Nesebar
DUAL
Vitosa
sp59
Jhonyla
florin.lifticariu
dan tm
Adrian78
Dr2005
mielutu zburator
NicuS
nsw
Andrey_tm
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

Despre metrouri - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 12 Noi 2015, 09:04

Metroul nostru este obiectiv strategic, deşi cel din Phenian nu e strategic. Din motivele astea, nu există informaţii oficiale publice despre staţii, dispozitivele de linii, instalaţii şi nici nu e permisă fotografierea.

Neoficial existau nişte scheme, plus că o dată pe an e ziua porţilor deschise şi toată lumea pozează luminoschemele de la dispecerat (cred că le am şi eu, dar nu am acces la ele acum).

Există un tunel de legătură la Piaţa Victoriei.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 12 Noi 2015, 10:31

http://www.realitatea.net/metrorex-nu-are-asigurare-de-raspundere-civila-in-caz-de-accidente_1828315.html

Alta nebunie, ca la noi, la nimeni.

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6665
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 12 Noi 2015, 11:59

Pnetru NicuS:

M1 are racordare cu M2 la Piata Victoriei.

Am vazut niste scheme de statii (nu foarte detaliate)... pe... un site rusesc.

Stiu ca am ceva salvat prin calculator dar nu mai stiu pe unde.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13011
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 12 Noi 2015, 14:16

Sint saituri de transport care au si forum despre metrou unde sint destule schite, daca nu ma insel si pe transira si pe tramclub parca am vazut, dar e mult de citit si daca nu esti de-al locului e complicat, care de unde vine, sub ce se baga, pe unde e un ciot, unde e un zid.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6988
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeVin 13 Noi 2015, 00:16

De ce merg toate ramele IVA în conducere normală? Știam că pe M4 e activ un sistem similar ATO făcut de Dimetronic.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6665
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeVin 13 Noi 2015, 10:43

Din cate stiu eu nu toate ramele IVA care circula pe M4 au upgrad-area Dimetronic.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeLun 16 Noi 2015, 16:03

http://www.redescoperaistoria.ro/2014/11/16/documentar-35-de-ani-de-la-punerea-in-functiune-a-metroului-bucurestean-galerie-foto/

V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11401
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeLun 16 Noi 2015, 20:17

dupa parerea mea,metroul bucurestean a fost cea mai mare realizare a lui nea Nicu.Alte prostii,cum ca produceam de toate,
n-au nici o valoare. Tinerii trebuie indrumati catre studiul istoriei adevarate,nu sa asculte propaganda comunista a unor urmasi ai cozilor de topor bolsevice,asa cum vad pe aici.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeMier 06 Ian 2016, 00:15

În România secolului XXI, anul de glorie 2016 după Hristos, se stă la cozi infernale pentru abonamente la metrou. De ce? Pentru că, în loc să urmăm drumul secolului 21, și să instalăm automate în stațiile de metrou, automate care să servească și elevii și studenții, ținem casiere care completează DE MÂNĂ datele într-un tabel. Casiere care vor liber, și drept urmare, la o populație de 2,2 milioane, rămân fix 2 case deschise pentru elevi și studenți. Mie sincer mi se pare rușinos; în epoca în care orice nătărău are smartfăun și 4G, noi stăm la cozi ca să ne treacă tanti în tabel că am cotizat la bunăstarea Metrorex.
Eu m-am bucurat, am fost destul de deștept încât să merg la ora 10 când nu era așa mare jalea (am stat doar 20 de minute la coadă). Luni, pe la 17:00, cozile de la Unirii erau atât de mari încât se terminau ÎN AFARA stației.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeMier 06 Ian 2016, 00:30

Măcar la Unirii există informatizare. La Grozăveşti există doar caiet, iar abonamentele au datele scrise cu pixul pe verso. Am luat o dată abonament de acolo (şi o dată de la Unirii), ameţita de la ghişeu mi-a trecut numărul de ordine din caiet pe carnetul de student, la rubrica ,,Examen TBC"... dar dacă îmi făceam abonament lună de lună pentru 4 ani, unde îmi trecea numerele? Sau dacă eram la medicină şi făceam 6 ani? În plus, carnetul de student e un document oficial, nu poate orice omuleţ să mâzgălească pe acolo tot felul de numere de înregistrare.

mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeMier 06 Ian 2016, 00:38

Știu... în sfârșit suntem de acord că sistemul ăsta de taxare/tarifare e execrabil.
Eu tot visez la ziua în care voi coborî în stație la Lujerului și voi vedea, în locul casei de bilete, 4 automate, 2 care acceptă cash și 2 cu cardul de credit... Dar voi visa în continuare, altceva ce pot face.
Sau, și mai fain, la Unirii, să fie un total de 16 aparate, împărțite câte 4/fiecare intrare, astfel încât să nu fie cozi dar nici casierițe plătite cu un salariu mai mare ca al unui profesor care să te treacă manual într-un tabel...
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2016, 22:21

Am și eu vreo 2 întrebări legate de sistemul de metrou din capitala noastră:
1) care este cea mai adâncă stație/porțiune?
2) ce tronsoane (în afară de Timpuri Noi - Semănătoarea) au fost construite prin metoda degrevării de suprafață?
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Reputatie : 5565
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2016, 22:40

1) Unirii 2.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2016, 22:55

Nu cumva şi secţiuni din M2 s-au construit în săpătură deschisă? Oricum, tunelurile cu pricina se recunosc uşor, au formă dreptunghiulară şi, de multe ori, sunt de linie dublă, pe când cele săpate cu scutul au secţiune rotundă şi sunt de linie simplă.

mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2016, 23:39

Din ce știu eu deocamdată, sau din ce cred eu că e prin degrevare de suprafață: Timpuri Noi - Semănătoarea, Universitate - Victoriei, Preciziei - Eroilor, Crângași - GDN - Obor, și cred că și toate capetele, depourile și remizele au fost făcute tot prin degrevare.
Metroul din București mi se pare foarte ciudat din punctul ăsta de vedere. S-a săpat cu utilaje tip TBM (cum se sapă M4 și fantasmagorica M5) sau cu alte tehnologii pe porțiunile unde nu s-a făcut cu degrevare? Ceaușescu refuza să importe tehnologie iar din ce știu eu noi nu produceam astfel de mașinării. Interesant mi se pare faptul că metroul trece pe sub bulevarde sau artere deja existente, spre deosebire de sistemele similare din alte țări (Berlin de ex.) unde metroul are traseu diferit în mai multe cazuri față de artera de circulație terestră.
De faza cu tunelurile știam și eu, însă faptul că pe M2 și M3 o parte semnificativă din tuneluri sunt simple și circulare (indicând săpătură fără degrevare de suprafață) intra în contradicție cu ceea ce cunoșteam despre metroul din București, cum că ar fi fost făcut mare parte prin săpătură deschisă. Din același motiv m-am gândit că anumite tuneluri simple, mai ales când strada de deasupra conține linii de tramvai, au fost făcute prin degrevare, pentru a nu afecta liniile și a perturba prea mult traficul în acea zonă.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre metrouri   Despre metrouri - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Despre metrouri
Sus 
Pagina 3 din 16Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Metrouri noi Bucuresti