|
| Revista presei (partea I) | |
|
+101eu nenuandrei iDorin bostanesku gigel George33 rich1974 razvan - trenuri orestte 040EC100 buldozer2 Balto andreiutzu traian cardinal laur 133 Mihay Luna Polpot DUAL bondarel popovici Nk11 Marius Semaca VeV cristyadaX DPS AlexD The Legend brandiburu redeme Jhonyla bostanescu gigel Mircea Hirjau ATM TonyGFR Vitosa andrei florin cont inactiv puscasu razwy mihaiuc Ciprian Razvan Tudor marius_catalin84 decward sorinucu ravers75 IonutChircu rares03 user dezactivat... iuli.hard alinx3330 Cobra cont dezactivat . Adrian78 RazvanCFR Costin.H mardaryroby kaan SULZERUL 0733 Codrut1985 mi.tudor halmarius jionutz TVlad mariuskl Boracik frank81 pannonia express Laur 19jimmy84 Razvan DonVILLy didinul mureseanu_976 myster2008 bogdan srl Caravelle_Zg ion1982 alex.alexus.tm ionutz72 stinky cortexedge IonutCFR2009 Lde 2100 Traveller Nesebar didi membru inactiv cristi CFR Vlad Amiralul stegaru MariusM lovekomotive vrabieionut srazvi cristi ar Ionutz COSTACHE MIHAIL 105 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
vrabieionut V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1172 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Reputatie : 7063 Data de inscriere : 06/10/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Sam 30 Ian 2010, 15:50 | |
| Zece pasageri ai unui tren au ajuns la spital cu hipotermie |
| | | didi
Numarul mesajelor : 635 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6570 Data de inscriere : 28/09/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Sam 30 Ian 2010, 20:40 | |
| - vrabieionut a scris:
- Automate pentru legitimaţii de călătorie CFR (Gara de Nord are de vineri automat de bilete de tren)
Plata biletelor se poate realiza numai cu card bancar, pentru moment, urmand ca in a doua jumatate a anului sa fie introdusa si optiunea de plata prin numerar, se arata intr-un comuncat al CFR Calatori. Aparatul poate emite legitimatii de calatorie de baza, la tarif de pret intreg, copii, elevi si studenti cu rezervarea locurilor doar la vagoane clasa, urmand ca in urmatoarele trei saptamani sa fie intoduse si oferte tarifare complexe, cum ar fi cele dus-intors sau minigrup, precum si rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit si cuseta. Am fost si eu azi in gara cu niste baieti pasionati de transportul feroviar.Si am testat si noi acest automat.Daca la prima impresie pare destul de simplu la butonare am descoperit ca este destul de complex.Trebuie sa sti sa selectezi atat ruta, statia de plecare cat si destinatia .Apoi ti se prezinta trenurile de pe ruta respectiva plus alte instructii care nu le-am mai citit iar in final ti se calcula pretul,(un fel de sistem ca cel de pe infofer in functie de optiunile selectate.Apare si numarul de bilete care doresc a fi cumparate.)La sfarsit se introduce cardul pentru plata si se asteapta sa se faca tranzactia.Automatu functioneaza ca unul pentru carduri numai ca este mai complex.Se pierd cel putin 10 minute daca nu sti sa il utilizezi, iar comenzile care apar pe ecran (sagetile)pot da destul de multa bataie de cap persoanelor care stau prost cu vederea.Cat despre utilizatorii acestui tip de automat: nimeni nu era la el cand am sosit noi .Am stat 10 minute la panda dar nu a aparut nimeni.Toti veneau se uitau apoi treceau mai departe.Ca dezavantaj:nu iti poti alege locul( asta este ce am remarcat).Se pierde mult timp ,si acuma sa fim sinceri cati stiu sa foloseasca infoferul sau sa isi aleaga corect rutele.Acest automat se adreseaza momentan unui grup restrans (tineri mai mult si cei curiosi/cunoscatori). |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Dum 31 Ian 2010, 14:07 | |
| Mie unu imi pare o idee ff buna pentru ca nu mai stau sa i explic acelei casiere ca trebuie sa selecteze numarul de conexiuni atunci cand vreau sa merg cu personalul de la bucuresti la sibiu prin valea oltului se schimba 4 trenuri deci trebuie sa i explic ce trebuie sa faca si decat sa stau sa o invat eu pe ea cum sa imi faca acel bilet atunci mai bine ma duc la acel automat sa imi fac singur biletul pe care il doresc , si acum ca o paranteza , eram anul trecut in craiova si vroiam un bilet la cluj pe valea oltului la personalul de sibiu si de acolo mai departe prin copsa teius deci erau 4 personale , vreau sa va spun ca a durat peste 30 de minute sa obtin acel bilet , 3 casiere au venit si se uitau in calculator si nu gaseu ruta la cele 4 personale m-au pus sa merg la informatii sa scot pe hartie legaturile si apoi m-am intors la casierie si cu greu , cu explicatiile de rigoare unde sa intre si ce sa faca din partea mea ele se incapatanau si sustineau ca nu se poate , dar dupa 30 de minute au reusit sa scoata acel bilet , asa ca eu le vad un mare folos pentru mine cel putin si cred ca sunt destui care daca sunt putin destupati la minte le pot folosii . Nu imi ramane decat sa vad aceste aparate in toate resedintele de judet pentru ca probleme la casele de bilete am intalnit mai peste tot cand am cerut un bilet cu mai multe schimbari si numai la personale . |
| | | didi
Numarul mesajelor : 635 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6570 Data de inscriere : 28/09/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Dum 31 Ian 2010, 14:26 | |
| Ma repet.Momentan acest servici este numai dedicat unui grup restarns.Si noi le-am testat ieri(nu am vorbit asa ca sa ma dau cu parerea).Daca faci un sondaj cati stiu sa foloseasca infoferul?Pentru ca ai de selectat diverse categorii in care te incadrezi.Pauza.Cati din cei care cumpara bilete au card? Pauza.Iar faptul ca este dat in folosinta si nu este nimeni interesat iar trebuie sa ridice un semn de intrebare.Daca nu ma insel si in ziar a fost un articol cu testarea acestui serviciu si domnii au ajuns la aceleasi concluzi.Deci eu zic domnul Karpaty ,sa mergeti sa il testati mai intai sa vedeti cu ochii dumneavoastra si apoi sa ne spuneti parerea.Pana la urma serviciu se doreste a fi accesibil pentru toata lumea sau macar majoritatea nu doar pentru un grup restrans
http://www.click.ro/actualitate/bucuresti/CFR-Automatul-casierita-bilete-decat_0_892710918.html |
| | | Traveller
Numarul mesajelor : 173 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5687 Data de inscriere : 24/11/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Mar 02 Feb 2010, 14:49 | |
| Intr-adevar, astia care mai jongleaza cu Mersul Trenurilor, cu statii si rute, cu compunerea de legaturi cat mai avantajoase, sunt singura categorie "target". Deocamdata. O sa mearga mai greu la inceput, dar cu incetul poate o sa se mai civilizeze si romanul nostru. Asa a fost si cu bancomatele (desi la banca e mai simplu). Si eu, de multe ori cand am mers la Agentie sa-mi rezerv bilete din timp pentru deplasarile de serviciu, dura mult pana cand obtineam biletele in combinatia care imi trebuia. Cel mai distractiv a fost cand a trebuit sa calatoresc 3 nopti la rand , pe Buc. Nord - Sibiu + Sibiu - Oradea + Oradea - Buc. Nord. Schimbul la Copsa Mica le-a bulversat sistemul, incat am facut traseul impreuna, "in colaborare" Problema la plata cu cardul e ca nu poti folosi metoda in caz ca platesti deplasarea pe firma. |
| | | Amiralul
Numarul mesajelor : 845 Reputatie : 6527 Data de inscriere : 12/06/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Lun 15 Feb 2010, 09:10 | |
| http://www.adevarul.ro/locale/baia_mare/Mocanita_atrage_16-000_de_turisti_anual_0_208779176.html |
| | | vrabieionut V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1172 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Reputatie : 7063 Data de inscriere : 06/10/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Vin 12 Mar 2010, 17:19 | |
| In Rusina un tren a fost ingropat in zapada! |
| | | didi
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Mier 14 Apr 2010, 13:33 | |
| Un anunt care la observat tatal meu si i-a starnit rasul.Deci asta intrece orice.Ce ziceti pasionati mergem si noi cu trenu prin tara si sarbatorim cu fast ca de acum incolo e legal http://www.zf.ro/zf-24/cfr-intra-pe-piata-de-nunti-si-botezuri-prima-afacere-un-parastas-5887620/ |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Mier 14 Apr 2010, 13:43 | |
| Poate e mai neobisnuit la noi, insa am vazut pe Travel, (duminica e o emisiune cu liniile din Elvetia Swiss Railway Journeys) si una din companiile de acolo, punea la dispozitie un tren de epoca cu locomotiva cu aburi pentru evenimente diverse, in cauza era prezentata o nunta care avea loc in trenul ,,nostalgia" si era ceva foarte deosebit. La noi se pare ca ideea e de a mai gasi ceva bani, ca doar angajatii nu cred ca mentin pe linia de plutire cu incasarile desi o cafea e 3 lei si o Fanta la jumatate 4 lei, nu se da insa bon, asa incit e mai greu sa prinda aceasta idee. La fel la vagonul de dormit am circulat si am platit tariful dar nu am primit bilet. In Grecia insa, chelnerul circula la fel ca pe aici cu un carucior cu de toate insa era ceva in plus: casa de marcat. Sa ne imaginam trenul inchiriat pentru o sindrofie:eveniment, nunta, botez etc, oprit intr-o statie si pasagerii coboriti sa pozeze. Fara autorizatie. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15507 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Mier 14 Apr 2010, 13:57 | |
| - didi a scris:
- Un anunt care la observat tatal meu si i-a starnit rasul.Deci asta intrece orice.Ce ziceti pasionati mergem si noi cu trenu prin tara si sarbatorim cu fast ca de acum incolo e legal
http://www.zf.ro/zf-24/cfr-intra-pe-piata-de-nunti-si-botezuri-prima-afacere-un-parastas-5887620/ Pai ar fi indicat ca unele vagoane sa fie transformate in biserici mobile, cu icoane, altar, sa se poata efectua servicii religioase, gen botezuri, cununuii, parastase, mai trebuiesc doar preoti si cantareti. Apoi dupa oficierea slujbei in vagonul-biserica, invitatii sa fie transferati in vagon salon pentru servirea mesei, si de ce nu, si un alt vagon folosit ca sala de dans, asta in cazul in care nu este parastas. Si toate aceste servicii in timp ce garnitura este trasa pe sinele patriei de un Sulzer mai glumim si noi! |
| | | didi
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Mier 14 Apr 2010, 18:16 | |
| Foarte tare ce am ras cu lacrimi de cele zise.Sunt curioasa cum anunta la megafon , Trenul de nuntasiXXX soseste in gara la linia nu stiu care( are in compunere vagoane de dans , ) .Sunt curioasa oare cine va dori sa faca parastas in tren sau nunta .Sa mananci o sarma sa puna trenu o frana si sa cada pe rochia de mireasa toata lista de bucate ar fi prea tare.Si in gara vine seful garii si zice prin statie : un grup de nuntasi fac poze au autorizatie?Sa mearga sa le-o ceara cineva in timpul petrecerii sa vedem cu ce vorbe se lasa .Oricum nu cred ca ar pune ei la dispozitie un tren ca cel mentionat mai jos ca al Elvetienilor dar vorba domnului Costache mai facem o gluma .Oricum mare e gradina Domnului dar multi sar gardu |
| | | MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8343 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Mier 14 Apr 2010, 19:29 | |
| În aceeași ordine de idei, mă întreb cum ar fi să se facă o mormântare în tren |
| | | Lde 2100
Numarul mesajelor : 847 Localizare : Slanic prahova Reputatie : 6860 Data de inscriere : 20/02/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Mier 14 Apr 2010, 19:31 | |
| S-ar putea folosi si la inmormantari...o platforma si un LDH ar fi foarte bune |
| | | MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8343 Data de inscriere : 27/08/2008
| | | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6585 Reputatie : 12459 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) Mier 14 Apr 2010, 20:33 | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei (partea I) | |
| |
| | | | Revista presei (partea I) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum