Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Linia de centura a Bucurestiului

In jos 
+78
yeu1
Capsuneanu
Radu161
mishu88
laur 133
ciprian71
19jimmy84
Traveller
alliens
lifetec
NIKU24
Luca tgv
LanceR
mielutu zburator
brutusel
IonutChircu
email2bav
dan tm
Andrey_tm
Balto
adascalu
spiderpc
ANDU2100HP
DPS
DUAL
baiazid
George
WAYNEN
alexmorph3us
razvan - trenuri
doctor cfr
Radu
cstefan
dan_dinca
cfr500
Shinkasen
sogard_2003
Rarau
elm
nenuandrei
Mircea Condilescu
Mihai-Aurel
ionutz85
mihaiuc
Dr2005
traian
Nk11
Adrian78
dave
nokia2010
stefan_br
TonyGFR
Razvan Tudor
040EC100
Boracik
Vitosa
popovici
AlexD
tuborgtnp
Nesebar
63-1143-5
srazvi
Andrei
riciu
tudor_toma82
cristi CFR
sorinucu
RazvanCFR
TVlad
cont dezactivat .
cata
SULZERUL 0733
IonutCFR2009
ldh80
didi
stakee
mardaryroby
COSTACHE MIHAIL
82 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 30 ... 34  Urmatorul
AutorMesaj
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8415
Data de inscriere : 16/01/2010

Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Empty
MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime18.09.17 18:01

Semnalizarea era in bezna in data de 9 septembrie cind am parcurs eu ruta Pasarea - Otopeni. Erau in functiune numai semnalele de la Otopeni care insa lumineaza de ani de zile, imediat dupa punerea in functiune a podului rutier.
E o veste extraordinara ca se poate circula insa ma astept sa se refaca si catenara. Altminteri cred ca vor fi putine trenuri cu tractiune diesel, fiind complicat sa le schimbi locomotiva doar pentru parcurgerea tronsonului asta.

Copacii sa fie singura problema, ii rezolva aliatii din UDMR cit ai clipi din ochi...
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14504
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime18.09.17 22:15

TVlad a scris:
Pe la inceputul lunii septembrie a.c. am vazut "miscari de trupe" in zona de nord, intre Tunari si Voluntari. Din viteza masinii nu am reusit sa disting ce faceau insa mi s-a parut ca lucreaza la traverse. Erau destul de multi muncitori si risipiti pe o distanta mare. Aveti informatii, ce se pregateste?
Dar dvs nu traiti in Romania? N-ati vazut in media (dar si discutii aici pe forum sau pe metrouusor) cum ca madam Firea s-a ofuscat ca sta prea mult la bariera si a cerut sa se gaseasca o solutie in acest sens ? Eu acum stau si ma intreb dumneaei nu a auzit (vazut) de poduri supraterane peste calea ferata? in ce tara din lumea civilizata trenul mai cedeaza prioritate autovehiculelor? Cred ca suntem unicati la prostie si ne meritam soarta!
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime19.09.17 10:57

Eh, sigur ca pasajul ar fi preferabil insa solutia asta e mai rapida si mai ieftina. Ar trebui insa sa refaca in intregime tronsonul, ambele fire, cu tot cu electrificare.
Sus In jos
Radu161

Numarul mesajelor : 29
Reputatie : 3994
Data de inscriere : 22/01/2014

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime29.09.17 13:09

Am avut de mai multe ori drum pe centura zilele astea si nu am intalnit nici un tren. Se vede totusi ca s-a lucrat ceva la linie, se vad traverse scoase si terasament. Nici urma de lucrari la catenara.
Probabil se circula pe linia adiacenta centurii rutiere, ca pe cealalta creste vegetatia.
Sus In jos
Mihai-Aurel

Numarul mesajelor : 225
Varsta : 37
Reputatie : 5676
Data de inscriere : 11/01/2010

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime29.09.17 22:18

Salutare.

Nu am reusit sa fac ceva poze reusite, insa de circulat se circula.
De exemplu,azi, dupa ora 18:00, am intalnit un tren al GFR, cazane pline cu combustibil Jet A1.
Trenul se deplasa catre statia Mogosoaia.
Un alt tren de marfa care ar putea folosi linia de centura este naveta de containere Ciumesti - Constanta Port.
S-ar putea face schimbul de locomotiva in Pasarea, fara a mai fi nevoie de timpi de stationare in Buftea/Chitila.
, via Mogosoaia - ram. Buciumeni - Sabareni. Aici ar mai fi de luat in calcul distanta mai mare pe care diesel-ul
ar trebuii sa o faca pana in Pasarea, comparativ cu Buc. Triaj - Chitila/Buftea.

Legat de semnalizare, cum spunea si Vlad, sunt functionale semnalele de la Pod Otopeni si cele de intrare pe M800 si cam atat.
Majoritatea arata cam ca in poza de mai jos

Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Wp_20110

Toate cele bune.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime24.10.17 15:35

Am vazut eu ieri pe la Otopeni doua drezine de la Electrificare. Am numai o poza publicabila:

Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Drezin10

Ce faceau acolo nu va pot spune pentru ca la scurt timp s-au retras inspre gara Otopeni. Parca una din ele avea un tambur pe care era infasurat fir metalic dar dupa culoare sirma parea a fi veche. E posibil sa demonteze linia de contact? Pe de alta parte intre Voluntari si intrarea in padurea Tunari, firul dinspre soseaua de centura era in stare buna, complet si tensionat. E posibil sa il fi reparat in ultimele saptamini. Daca mai merg pe acolo ma uit si va zic daca au mai avansat.
Sus In jos
Mihai-Aurel

Varsta : 37
Reputatie : 5676
Data de inscriere : 11/01/2010

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime25.10.17 10:22

Nu se demonteaza , ci se reface catenara. De obicei se lucreaza in cate doua echipe, cum ai spus si tu.
Au inceput cam acum o saptamana si jumatate,au inlocuit unele brate de sustinere de pe stalpi si au intins fir nou.
Eu n-am reusit sa ma opresc, tu ai fost mai norocos ( sau nu, ca ai stat in trafic Smile ).
Sa speram ca o a vedem si trafic si, mai important, sa speram ca or sa readuca la viata si semnalizarea electrica.

Numai bine!
Sus In jos
Radu161

Numarul mesajelor : 29
Reputatie : 3994
Data de inscriere : 22/01/2014

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime29.10.17 18:26

Azi am ajuns iar pe centura si confirm ca intre Buc-Constanta si Otopeni firul e intins peste tot si parea sa fie si spre Mogosoaia rezolvat.
Din ce stiti voi, o sa se refaca ambele fire?
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime18.05.18 18:16

Voi mai aveti informatii despre circulatia pe acest tronson nordic? Eu am trecut recent prin apropiere de gara Otopeni si mi s-a parut ca unul din fire are sina lucioasa dar nu am vazut nici un vehicul feroviar. Unele semnale sint inca in bezna dar de circulat ceva cred ca circula.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14504
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime18.05.18 22:08

Da, se circula cu remorcare diesel. Chiar azi trecura doua marfare, unul Mogosoaia - Capul Midia, celalalt invers. Dar se circula la cale libera datorita furtului de componente de la instalatiile SC. Daca te intereseaza viteza pe sectie e usor de aflat, cel spre Ramificatia Pasarea (22 km) avea livretul calculat la 35 de minute, cel in sens invers 43', dar real...
Si astia au de gand sa inchida Podul Constanta pentru reparatii. Sper sa nu pana la finalizarea sezonului estival.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime21.05.18 11:38

Poate rezolva cu semnalizarea si pot creste in felul asta viteza. Atunci pot sa inchida si podul Constanta.
Pacat ca nu am timp sa stau atita "la pinda" dar mi-as dori sa mai vad un marfar pe centura de nord. Erau intr-o vreme atit de multe si, fiind la mosia din satul Tunari, imi placea sa le aud cum trec, cu vuiet metalic.
Sus In jos
Capsuneanu

Reputatie : 4790
Data de inscriere : 28/05/2012

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime21.05.18 16:05

Nu inchide nimeni nimic, n-au nici macar un proiect pentru podul respectiv.
Pe langa asta, chiar daca s-ar reface semnalizarea pe centura nord, intre GdN si Fundulea ai face 2 ore la starea in care e Otp-Pasarea. O pastea RK-ul capital inca din 2005. Intre timp n-a mai investit nimeni niciun leu in ea.

Nici nu vreau sa ma gandesc ca ii trece cuiva prin cap sa bage trenurile de calatori pe aici. Limitate la Obor, cand or inchide intr-adevar podul Constanta pentru reparatii (in cativa ani de zile), si asta e. De la Obor la Nord, iei metroul.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime21.05.18 18:06

Capsuneanu a scris:
De la Obor la Nord, iei metroul.
De când circulă metrouri pe la Gara Obor?

yeu1

Numarul mesajelor : 59
Localizare : Targoviste
Reputatie : 4903
Data de inscriere : 22/08/2011

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime29.05.18 20:27

Pe 7 mai am trecut pe centura intre dn3 si a3 si am prins un marfar remorcat electric. viteza cu care se circula in schimb e foarte mica.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12457
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime29.05.18 21:08

yeu1 a scris:
Pe 7 mai am trecut pe centura intre dn3 si a3 si am prins un marfar remorcat electric. viteza cu care se circula in schimb e foarte mica.

20 km/h cale libera cu ordin de circulatie
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului   Linia de centura a Bucurestiului - Pagina 26 Icon_minitime

Sus In jos

Linia de centura a Bucurestiului
Sus 
Pagina 26 din 34Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 30 ... 34  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Sudul Bucurestiului
» Berceni (Centura Bucuresti)
» Popesti-Leordeni (Centura Bucuresti)
» M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani
» Voluntari (calea ferata de centura)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: ALTE LINII-
Mergi direct la: