|
| Linia de centura a Bucurestiului | |
|
+78yeu1 Capsuneanu Radu161 mishu88 laur 133 ciprian71 19jimmy84 Traveller alliens lifetec NIKU24 Luca tgv LanceR mielutu zburator brutusel IonutChircu email2bav dan tm Andrey_tm Balto adascalu spiderpc ANDU2100HP DPS DUAL baiazid George WAYNEN alexmorph3us razvan - trenuri doctor cfr Radu cstefan dan_dinca cfr500 Shinkasen sogard_2003 Rarau elm nenuandrei Mircea Condilescu Mihai-Aurel ionutz85 mihaiuc Dr2005 traian Nk11 Adrian78 dave nokia2010 stefan_br TonyGFR Razvan Tudor 040EC100 Boracik Vitosa popovici AlexD tuborgtnp Nesebar 63-1143-5 srazvi Andrei riciu tudor_toma82 cristi CFR sorinucu RazvanCFR TVlad cont dezactivat . cata SULZERUL 0733 IonutCFR2009 ldh80 didi stakee mardaryroby COSTACHE MIHAIL 82 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6665 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 12:16 | |
| Si de cand va circula (?) minunatia asta de tren? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 12:29 | |
| Cica din Februarie dupa ce se pun la punct serviciile din gari si urmatoarele PO ce vor fi realizate.
Eu nu vad cine ar merge cu acest tren si tare imi e ca e iar un proiect esuat cum a fost si trenul de aeroport. Sunt atatea sectii secundare ce merg in anumite orasele ce nu au trafic feroviar iar lumea se descurca cum poate si ei baga trenuri pe unde nu merge nimeni. In primul rand trebuia asigurat un pachet social pentru toate sectiile sa aibe toata lumea acces la un mijloc de transport dar noi lasam abandonate sectii intregi si bagam trenuri pe sectii fantoma. |
| | | laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5703 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 13:00 | |
| Ar trebui ca statiile respective sa fie dotate cu spatii pt biciclete si pacari pt masini, iar acestea sa fie monitorizate video. Cred ca ar fi mai ok ca trenurile sa nu aiba controlor cum este la RAT, altfel o sa se circule cu ''nasul '' cu 1 leu. Asa calatorii ar cumpara bilet , decat sa fie cumva surprinsi fara bilet si sa plateasca amenda ori sa intarzie la serviciu (oricum spre deosebire de RAT unde poti valida ccalatoria daca vezi controlul aici nu ai ce valida daaca nu cumperi biletul inainte de a urca in tren). Trenul sa aiba doar agenti de paza. . |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13011 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 13:57 | |
| Asa am scris eu la discutiile de tren aeroport, trebuie schimbate instructiile pentru adaptarea la trenurile suburban. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 14:32 | |
| Normal ar fi ca acest tren sa circule de la ora 4 la ora 24 din 30 in 30 de minute iar statiile sa fie dotate cu parcari atat pentru auto cat si pentru biciclete dar ma indoiesc ca in PO ce vor fi infiintate se vor amenaja aceste parcari necesare si ca va avea un succes extraordinar acest tren. In Germania e altceva, acolo totul e pus la punct, transportul functioneaza non-stop, la ora, minut, secunda, totul e afisat in fiecare statie, tarifele, aici o mare buba, orasul Berlin de xemplu e impartit pe 3 zone, centru zona A, inconjurat de zona B iar zona C la periferia orasului, exista tichet pentru o zona, 2 zone sau 3 zone dar si pentru scurt parcurs daca vrei sa mergi doar cateva statii. Daca cumperi bilet pentru zona, acesta e valabil 2 ore de la data stantata pe bilet in validator, dupa ce il cumperi de la automat il bagi in validator cand vrei si ai la dispozitie 2 ore sa mergi de la statia inscrisa de validator unde doresti dar doar intr-un sens, nu ai voie sa te intorci cu acelasi bilet. Acest bilet e valabil pe ORICE mijloc de transport in acea perioada de valabilitate, poti merge cu trenul de la aeroport, RE sau RB, poti schimba cu U-bahn (metrou), poti schimba cu S-bahn, poti schimba cu tramvai sau autobuz. La noi asta e problema, fiecare mijloc de transport apartine unei alte societati si trebuie alt tip de bilet, etc etc. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4751 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 15:27 | |
| A fost o perioada cand aveam abonament comun RATB-METROREX.Problema este ca METROREX nu putea supravietuii la un tarif de 1.30 lei sau 70 lei/ luna.Sistemul de taxare i-a permis sa ajunga cu tariful de 2.50 calatoria si toate celelalte abonamente ajustate la o valoare cat mai avantajoasa pentru societate.In cazul RATB practic e imposibil.Traieste din abonamente si subventie de la primarie.Din aceasta experienta nimeni nu se va asocia atata timp cat, nu toti calatorii vor sa inteleaga ca transportul nu este gratuit si nimeni nu este obligat sa plateasca pentru el. Needucatia de a plati un serviciu si ca toti dar abosolut toti trebuie sa inteleaga ca pe langa drepturi , sunt si obligatii, face ca fiecare sociatate sa functioneze pe tarife diferite, abonamente diferite in locul unui sistem unic de taxare. |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11401 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 15:27 | |
| - laur 133 a scris:
- Ar trebui ca statiile respective sa fie dotate cu spatii pt biciclete si pacari pt masini, iar acestea sa fie monitorizate video. Cred ca ar fi mai ok ca trenurile sa nu aiba controlor cum este la RAT, altfel o sa se circule cu ''nasul '' cu 1 leu. Asa calatorii ar cumpara bilet , decat sa fie cumva surprinsi fara bilet si sa plateasca amenda ori sa intarzie la serviciu (oricum spre deosebire de RAT unde poti valida ccalatoria daca vezi controlul aici nu ai ce valida daaca nu cumperi biletul inainte de a urca in tren). Trenul sa aiba doar agenti de paza. .
am atinge o culme a civilizatiei daca ne vom lasa masinile la Gara de Nord ca sa luam trenul spre Baneasa,de exemplu |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4751 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 15:40 | |
| Va rog sa nu exagerati.Nu va faceti iluzii cum ca romanul isi va lasa masina la intrare in Bucuresti si isi va continua calatoria cu metroul.Trasportul public va fi folosit doar de cei ce nu sunt dependenti de auto sau nu au auto. Va marturisesc un exemplu peronal al unui prieten ce nu poate vedea viata fara auto.Cavalerul lui a implinit 7 ani si de ziua lui printre altele l-a plimbat cu trenul de la Bucuresti la Sinaia.Asta sa vada si fiul lui un tren in realitate.Cum este innauntru si altele. |
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mar 25 Oct 2016, 15:45 | |
| Cunosc si eu destule persoane care nu concep sa mearga cu trenu in concediu sau chiar tinerii dupa ce fac 18 ani imediat obtin permisul si se zbat sa aibe si o masina. Deci la noi e cam greu sa educi lumea sa foloseasca transport in comun si mai ales sa schimbe, romanul vrea ceva direct, comod, si aceasta este masina. Forte greu sa ajunga cineva care are masina si o foloseste pentru a merge la munca zi de zi sa renunte la ea pentru a merge cu transportul in comun. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mier 26 Oct 2016, 21:35 | |
| - ciprian71 a scris:
- Va rog sa nu exagerati.Nu va faceti iluzii cum ca romanul isi va lasa masina la intrare in Bucuresti si isi va continua calatoria cu metroul.Trasportul public va fi folosit doar de cei ce nu sunt dependenti de auto sau nu au auto.
Va marturisesc un exemplu peronal al unui prieten ce nu poate vedea viata fara auto.Cavalerul lui a implinit 7 ani si de ziua lui printre altele l-a plimbat cu trenul de la Bucuresti la Sinaia.Asta sa vada si fiul lui un tren in realitate.Cum este innauntru si altele. La Berceni (Dep. IMGB), lumea îşi lasă maşinile şi continuă cu metroul. Dacă metroul de la Preciziei ar avea peron (că linia e) în spatele gării Bucureşti Vest, s-ar face şi acolo la fel, platforma din faţa gării ar fi neîncăpătoare... să faci un peron şi 3 turnichete acolo e chiar ieftin. Apropo de maşină, în ultima vreme şi eu tot cu ea m-am dus în diverse călătorii, chiar dacă trenul era mai ieftin. Da' am plecat când am vrut şi m-am întors când am vrut (sau când a vrut altul care a dat cu spatele în maşina mea)... da' pana mea, dacă tot am plătit 1300 lei pe RCA (deşi nu am avut niciun accident de 6 ani de când am permis dar, deh, dacă nu am avut maşini pe numele meu...) şi 2000 lei pe Casco, măcar să fac km cu ea. _________________ :TTT:
|
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5432 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Mier 26 Oct 2016, 22:45 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Cunosc si eu destule persoane care nu concep sa mearga cu trenu in concediu sau chiar tinerii dupa ce fac 18 ani imediat obtin permisul si se zbat sa aibe si o masina.
Deci la noi e cam greu sa educi lumea sa foloseasca transport in comun si mai ales sa schimbe, romanul vrea ceva direct, comod, si aceasta este masina. Forte greu sa ajunga cineva care are masina si o foloseste pentru a merge la munca zi de zi sa renunte la ea pentru a merge cu transportul in comun. nu e dracul chiar asa de negru...numai daca s-ar aplica legea si s-ar da zilnic amenzi in masa pentru parcare ilegala, fii sigur ca nimeni nu va vi nebun sa isi dea salariul sau mai mult pe amenzi doar ca sa mearga cu masina...asa cum s-a intamplat si in alte tari, daca au varianta de transport public se vor adapta, eventual cu masina pana la Park and Ride si apoi cu trnasportul public...e doar o chestie de competenta si vointa la nivelul administratiei publice....si culmea ca primarii care vor face asta , daca o fac i in primii 2 ani d emandat, vor avea sanse maxime sa fie realesi, sunt exemple concrete destule in alte tari unde dupa revolte initiale ale cetatenilor, in scurt timp acestia s-au obisnuit si au apreciat schimbarile....educatia se face si pin buzunar, important e ca oamenilor sa li se ofere alternative decente, nu doar sanctiuni...referitor la proiectul propus pentru centura feroviara, mult mai logiv ar fi prelungirea metroului de la Preciziei la Bucuresti Vest decat sa aducem trenul la Preciziei..si pe langa metrou si tramvaiul ar trenui prelungit la fel...iar pentru Berceni, la fel ar trbeui prelungit metroul chiar pana in lcoalitatea Bercenim cu punct de trnasbordare la centura feroviara |
| | | ciprian71
| Subiect: Linia de centura a Bucurestiului Joi 27 Oct 2016, 08:56 | |
| Daca MT. se rezuma doar la centura Bucurestiului, vom avea trenuri care vor cara aer.Poate ca e momentul la un plan ambitios, adica la infrastructura radianta si centura Bucurestiului doar sa faciliteze accesul la intrare in oras. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Joi 27 Oct 2016, 10:23 | |
| Oricâte ar vrea MT să facă, toată infrastructura radiantă ţine de Bucureşti, care are altă culoare politică. Duduia Firea e în stare să nu dea autorizaţie de construire pentru un peron de metrou la Bucureşti Vest doar ca să nu facă MT ceva. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Joi 27 Oct 2016, 11:09 | |
| Ai gasit scuza pentru tot ce merge prost in acel minister e de vina culoarea politica.
Totul merge prost, toate lucrarile de abea se misca la capitolul transporturi, si autostrazile de abea se misca, pana acum in 2016 nu avem nici macar 1 km de autostrada noua, cum e posibil asa ceva, de bine ce merge ministerul. Bucata Cluj-Nadaselu din A3 e aporpae gata dar nu va putea fi data in exploatare din cauza unui pod care nici pana in ziua de azi nu s-a gasit cine sa il faca, e acel pod de legatura intre actuala A3 Turda-Cluj unde se termina urmeaza un pod si apoi aceasta bucatica spre Nadaselu dar trebuie un amarat de pod, ei nu sunt in stare sa atribuie cuiva aceasta lucrare. Pe A10 la lotul 2 parca nu se intarzie platile si aia au incetat lucrul plus multe altele, de bine ce sunt gestionate.
Asta e Romania, pana se face ceva in tara asta e nevoie de generatii nu de cativa ani. |
| | | ciprian71
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Joi 27 Oct 2016, 12:22 | |
| - Dr2005 a scris:
- Oricâte ar vrea MT să facă, toată infrastructura radiantă ţine de Bucureşti, care are altă culoare politică. Duduia Firea e în stare să nu dea autorizaţie de construire pentru un peron de metrou la Bucureşti Vest doar ca să nu facă MT ceva.
Si cu zona metropolitana, cum ramane? Auch... mi-am adus aminte de intrarea A.3 in Bucuresti, o nenorocita de bucata de drum(6 km) se caznesc de 5 ani s-o finalizeze. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului | |
| |
| | | | Linia de centura a Bucurestiului | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |