|
| Linia de centura a Bucurestiului | |
|
+78yeu1 Capsuneanu Radu161 mishu88 laur 133 ciprian71 19jimmy84 Traveller alliens lifetec NIKU24 Luca tgv LanceR mielutu zburator brutusel IonutChircu email2bav dan tm Andrey_tm Balto adascalu spiderpc ANDU2100HP DPS DUAL baiazid George WAYNEN alexmorph3us razvan - trenuri doctor cfr Radu cstefan dan_dinca cfr500 Shinkasen sogard_2003 Rarau elm nenuandrei Mircea Condilescu Mihai-Aurel ionutz85 mihaiuc Dr2005 traian Nk11 Adrian78 dave nokia2010 stefan_br TonyGFR Razvan Tudor 040EC100 Boracik Vitosa popovici AlexD tuborgtnp Nesebar 63-1143-5 srazvi Andrei riciu tudor_toma82 cristi CFR sorinucu RazvanCFR TVlad cont dezactivat . cata SULZERUL 0733 IonutCFR2009 ldh80 didi stakee mardaryroby COSTACHE MIHAIL 82 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8692 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Joi 05 Apr 2012, 12:05 | |
| Mai mult ca sigur cei de la metrou nu se vor baga in asa ceva. |
| | | popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6051 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Lun 09 Apr 2012, 00:09 | |
| - dan tm a scris:
- http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-stiri_din_bucuresti-proiect-metrou_suprateran-lucrari-inel_feroviar-metrou_suprateran-cale_ferata-tren_electric_0_676732395.html
Fie autorul articolului l-a inventat pentru acreste in ochii sefilor , fie a fost comandat electoral... Din punctul meu de vedere articolul seamana foarte mult cu o bomba de presa menita sa arate ca se va face ceva ce nu se va putea face vreodata , adica imposibil de realizat daca ne referim strict la modul in care prezinta autorul articolului acest proiect ... De ce spun asta ? Pentru ca cei de la Metrorex nu au treaba cu S - Bahn , ei nu opereaza feroviar , nu au licenta in acest sens si nici nu si-o doresc , singura posibilitate este ca operator sa fie un privat , municipalitatea , un joint intre privat si municipalitate sau chiar CFR ... Doi la mana , la inceputul articolului se specifica ca in mai vor incepe lucrarile insa desi suntem trecuti de mult in aprilie singura problema nu tine de bani (e ca si rezolvata ??!!!) ci de a stii cam ce bani trebuie pentru acest proiect ... Adica pe scurt , faptul ca se induc cele doua sume de bani suna cam asa : stati linistiti ca noi am rezolvat deja cu finantarea , mai trebuie sa luam niste trenuri (peace of cake???!!!) voi doar trebuie sa ne (mai) votati ca fraierii din nou ... Trei la mana , surprinde viteza foarte mica respectiv 50km/h ceea ce suna mai mult a carpeala si a fiasco lucru care s-a intamplat si in cazul trenului de Otopeni . Cat despre finantarile de sute de milioane de euro si treaba facuta gen Budapesta sau Munchen eu zic ca vor ramane doar promisiuni... |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8692 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Vin 13 Apr 2012, 20:41 | |
| Update, am trecut astazi cu masina pe soseaua de centura intre Berceni si Magurele si am vazut ceva balast reciclat adaugat pe marginea sinelor si traversele de beton care au avut bube schimbate. Cred ca se pregateste o burare pe sectiunea asta de cale ferata. Erau oameni care lucrau la sistemele de semnalizare, si la cel electric si la cel manual. |
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6051 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Vin 13 Apr 2012, 21:16 | |
| Da , niste poze de la fata locului ne puteau elucida mai mult ... Nu este exclusa introducerea unor trenuri suburbane pe centura , am mai spus-o si cu alta ocazie , insa de-aici pana la proiecte fanteziste (vezi articolul de mai sus) e cale lunga ...
Ultima editare efectuata de catre popovici in Vin 13 Apr 2012, 21:24, editata de 1 ori |
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Vin 13 Apr 2012, 21:19 | |
| Am fost la cumparaturi in Real (ala de pe Metalurgiei) iar faza cu centura a fost o inspiratie de moment ca sa nu mai intru in balamucul din Bucuresti. Nu am avut aparatul la mine . |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Lun 16 Apr 2012, 20:07 | |
| 16.04.2012 Varteju , spre Chiajna Spre Jilava ; Pantelimon . |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5455 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Sam 28 Apr 2012, 01:29 | |
| Trenul urban al Capitalei va funcționa pe centură din 2012. VEZI STAȚIILE
20 Apr, 08:05 / Nicoleta Vieru Capitala va avea din acest an o centură feroviară funcțională. CFR a finalizat în mare parte lucrările la calea ferată și la liniile electrice, iar momentan se lucrează la reabilitarea stațiilor. Directorul Autorității Metropolitane de Transport, Adrian Criț, spune că centura va fi deschisă etapizat încă din acest an, iar pe traseul acesteia vor fi introduse mijloace de transport în comun care vor face legătura cu stațiile RATB și de metrou.
Proiectul centurii feroviare a Capitalei este dezvoltat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) și vizează realizarea unor puncte intermodale și de transfer de călători între operatorii CFR Călători, Metrorex şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).
“E aproape finalizată. S-au realizat lucrările la calea ferată și la liniile electrice, iar acum se lucrează îndeosebi la stații. Centura feroviară va putea fi deschisă începnd din acest an, dar etapizat. Vom pune în funcțiune la început stațiile care favorizează transportul de călători. Pe viitor avem în vedere și amenajarea unor parcări în zona stațiilor”, a precizat pentru B365.ro, Adrian Criț, Directorul Autorității Metropolitane de Transport București.
Astfel, stațiile sunt principalele impedimente pentru inaugurarea integrală a centurii. “Multe stații de pe traseul centurii au fost construite pentru transportul de marfă, și astfel nu corespund pentru transportul de călători. În multe cazuri, ele nu se leagă de rețeaua rutieră. Vor fi necesare investiții mai mari în cazul acestora”, a explicat Adrian Criț.
Traseul centurii feroviare a Capitalei
În stațiile Pantelimon,Voluntari, Otopeni, București Vest, Vârteju, Mogoșoaia, Jilava, București Progresu, Berceni, Popești Leordeni, București Sud – gr. Tehnica se vor desfășura lucrări de reparații interioare și exterioare la clădiri. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este anul 2012, iar costurile estimate pentru aceste lucrări sunt de 1.241.200 lei”, se arată intr-o notă a CFR, remisă publicației Finantiștii.
În plus, potrivit companiei, în strategia CFR SA pentru perioada 2012-2020 sunt prevăzute lucrări de modernizare a rețelei de cale ferată în zona Bucuresti și de dezvoltare a rețelei existente pentru transportul de călători în zona metropolitană.
Potrivit acestei strategii, se vor moderniza tronsoanele aflate între stațiile c.f. Chitila, Mogosoaia, Otopeni, Voluntari, Bucuresti Sud, Berceni, Jilava, Varteju, Bucuresti Vest, Chiajna, Chitila. Se va reabilita sectorul București Sud Grupa Calatori (fost Titan Sud) – Titan si racordarile acesteia cu linia de cale ferată de centură, precum și tronsonul Jilava-Bucuresti Progresu, care urmează a fi racordat la calea ferată de centură.
“Centura feroviară a Capitalei va fi conectată prin mijloace de transport rutier la stațiile RATB și la metrou. Urmează să stabilim dacă aceste legături vor fi realizate prin intermediul mijloacelor de transport RATB sau cu operatorii privați”, a mai precizat directorul Autorității Metropolitane de Transport.
http://b365.realitatea.net/news/trenul-urban-al-capitalei-pe-centura-va-functiona-din-2012-vezi-statiile/
|
| | | sogard_2003
Numarul mesajelor : 5 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4858 Data de inscriere : 13/08/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Joi 03 Mai 2012, 00:10 | |
| Interesant, oare se va intra cu trenul si in Bucuresti ? Ar fi benefica o conexiune cu gara Bucuresti Cotroceni. Dupa ce s-a topit zapada am vazut vreo 50 de persoane care faceau curatenie pe calea ferata. Acum arata foarte ingrijita linia desi de anul trecut nu am mai vazut tipenie de tren. Semnalul de intrare in gara uneori e pe liber alteori pe stop desi cabluri de legatura nu sunt, ma gandesc ca cineva se joaca pe la el ocazional. |
| | | Mircea Condilescu
Numarul mesajelor : 64 Varsta : 71 Reputatie : 5243 Data de inscriere : 25/09/2010
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Dum 06 Mai 2012, 10:13 | |
| - sogard_2003 a scris:
- Interesant, oare se va intra cu trenul si in Bucuresti ? Ar fi benefica o conexiune cu gara Bucuresti Cotroceni. Dupa ce s-a topit zapada am vazut vreo 50 de persoane care faceau curatenie pe calea ferata. Acum arata foarte ingrijita linia desi de anul trecut nu am mai vazut tipenie de tren. Semnalul de intrare in gara uneori e pe liber alteori pe stop desi cabluri de legatura nu sunt, ma gandesc ca cineva se joaca pe la el ocazional.
Da s-a curatit de buruieni linia spre Cotroceni. Joi, 3 mai am trecut cu tramvaiul pe strada Valea Cascadelor.Se vedeau urme clare de o parte si de alta a liniei de tramvai de trecere a unui vehicul feroviar pe firul doi spre Cotroceni.De obicei graniturile de marfa se opreau pe firul doi la 200 - 300 m pana la intersectia cu Valea Cascadelor.Poate au verificat linia, altfel in gara Cotroceni nu-mi dau seama pentru ce ar fi ajuns... |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12458 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Dum 06 Mai 2012, 16:14 | |
| Mai mult decât atât, in perioada urmatoare, cladirile si anexele tuturor statiilor aflate pe linia de centura vor fi reabilitate (igienizare, montat usi/ferestre termopan, reparatii la acoperis, grupuri sanitare). Licitatia este in desfasurare. |
| | | Shinkasen
Numarul mesajelor : 425 Reputatie : 6127 Data de inscriere : 30/04/2009
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Dum 06 Mai 2012, 19:48 | |
| Daca tot sunt amenajate sper sa gaseasca si o solutie sa le protejeze, in timpul in care nimeni nu e la statia respectiva din cadrul CFR, ar trebui montate obloane dintr-un material rezistent. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15507 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Lun 07 Mai 2012, 15:12 | |
| S-au taiat si arbustii si toata vegetatia inclusiv crengile de copaci care inundase linia intre Voluntari si Bucuresti Sud. |
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Lun 07 Mai 2012, 15:55 | |
| Eu sincer abia astept sa se dea drumul la circulatie, as face cateva drumuri(traseul Gara de Nord-inel centura si inapoi in gara) mai ales ca la inceput (sper) vor fi mai goale trenurile Nu stiu cat succes vor avea aceste trenuri dar posibil pe rute gen Vidra-CFR Progresul sa fie ceva calatori. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7374 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Lun 07 Mai 2012, 17:29 | |
| Sunt curios ce material rulant va fi intodus. Daca liniile erau electrificate mergeau ramele electrice din Franta,in situatia actuala ar merge Desiro sau Malaxa 900. |
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului Lun 07 Mai 2012, 17:40 | |
| - ctln1991 a scris:
- Sunt curios ce material rulant va fi intodus. Daca liniile erau electrificate mergeau ramele electrice din Franta,in situatia actuala ar merge Desiro sau Malaxa 900.
Cu siguranta Desiro. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Linia de centura a Bucurestiului | |
| |
| | | | Linia de centura a Bucurestiului | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |