|
| Cel mai lung drum cu trenul | |
|
+57c o r v i n iustialex daniel_c Dr2005 membru exclus kristi kkk TVlad popovici IonutChircu cardinal Vitosa sorin_ncs Alex Avram Radu Tudor marius_m halmarius RomanianTrain The Legend Luna Gelu cont dezactivat . Goanga Andrey_tm laur 133 Felix ovivi Teodor Lafont riciu Bogdan-CFR Tomi13leu Nesebar mishu88 mardaryroby Andrei W. Gabry Gabriel pannonia express ultras VeV bogdan srl rizelgeorgel2004 ion1982 cristi ar srazvi discoid21 alex.alexus.tm stinky ionutz85 mariuskl MariusM Andrei zenox4500 COSTACHE MIHAIL Vlad Codrut1985 Ionutz tudor_vl 61 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
sorin_ncs
Numarul mesajelor : 107 Reputatie : 4724 Data de inscriere : 11/04/2012
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Joi 03 Mai 2012, 12:29 | |
| Despre aprinderea luminilor am zis. Eu am vazut ca undeva pe parcurs, intr-o gara, cu 2-3 ore inainte de apusul soarelul, a urcat un ceferist si a aprins luminile trecind dintr-un vagon in altul. Din cite stiu a coborit tot in aceeasi gara. Posibil sa ma fi inselat totusi. Evident sint destul de multi ani de atunci. Cit despre stins...din cite imi aduc eu aminte trenul a ajuns a doua zi dupa ora prinzului la Navodari tabara cu luminile aprinse in toate vagoanele. Nasul care a trecut din vagon in vagon le-a recomandat profesorilor sa blocheze usile exterioare cu lanturile cu care erau prevazute acestea si sa nu permita urcarea calatorilor straini de tabara in acel tren, dar se pare ca unii profesori aveau altele mai bune de facut. Totodata ceferistul i-a intrebat pe profesori si daca stiu sa foloseasca, in caz de nevoie, un stingator.
Referitor la partea in care eu i-am impiedicat pe acei colegi ai mei sa umble la tabloul electric al vagonului si asta nu pentru mult timp deoarece pina la urma am mincat bataie, tin sa precizez si faptul ca la un moment dat intorcindu-ma (batut) in compartiment cu batista la nas deoarece singeram, mi-a zis o fata, una din colegele mele..."ce treaba ai tu sa tii lumina aprinsa, daca tunelurile sint special facute pentru a se face intuneric in tren?"
Multi dintre colegii mei nu vazusera in viata lor pina atunci manevra de rebrusare, care in mod evident a avut loc la Brasov. Iar linia Bucuresti-Fetesti era si pe vremea aceea linie de 140 la ora. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Joi 03 Mai 2012, 12:42 | |
| Nu cred ca e cazul sa polemizam, trenul de calatori circula cu sef de tren. poate intra alt user pe aici si ne da un link la instructie. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Joi 03 Mai 2012, 19:06 | |
| Nu te contrazic Sorine cu schimbatul locomotivei la Medgidia, dar din cate livrete am vazut si din cate am vazut eu cu ochii mei cand trecea prin Buc Baneasa intra electrica de Buc Calatori la tractiune si se schimba cu LDE in statia Dorobantu, posibil atunci cand zici tu sa fi fost o exceptie desi astea de pe Timisoara/Pitesti/Brasov aveau mers prin Buc Baneasa si numai cele din Moldova treceau pe M702, poate in ziua aia personalul de tractiune a intrat la odihna la Medgidia si a preluat o alta garnitura la intoarcere, stiu sigur ca era trenul bucurestenilor, un tren apt doar ptr vit max de 100 km/h, din vag "ciurucuri" practic disponibilitati de prin parcurile de vag multe din ele cu "hibe", iar stationarile dese erau ptr ca era depasit de alte trenuri de calatori.
Off-topic: Cand circula 8291 (trenul de copii ptr Navodari) si trecea prin Baneasa locom de Buc prelua garnitura pana la Dorobantu avea acolo stationare 60-70 min (diferea de la an la an) ptr preluarea lui 8292. (LDE-ul de Medgidia ce venea cu 8292 prelua 8291, de fapt incrucisarea lor era in Dorobantu). Cand nu circula 8292 masina de Buc mergea la Constanta si se intorcea DT cu A 824, cand nu circula 8291 dar circula 8292 masina mergea DT 831 pana la Medgidia apoi izolata mai departe la sectorul lui 831.
Sorine dar anul ti-l mai amintesti? asa vag, poti sa-l divulgi? asta asa sa-ti aflam varsta |
| | | sorin_ncs
Numarul mesajelor : 107 Reputatie : 4724 Data de inscriere : 11/04/2012
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Joi 03 Mai 2012, 20:02 | |
| - dan tm a scris:
- Nu cred ca e cazul sa polemizam, trenul de calatori circula cu sef de tren. poate intra alt user pe aici si ne da un link la instructie.
Da' cine vrea polemica? Chiar eu am spus ca este posibil sa nu imi aduc aminte bine. Am relatat un fapt din memorie si citeodata memoria ne mai si joaca cite o festa. Nu cunosc instructia intrucit nu lucrez la CFR, deci am deplina incredere in cei care o cunosc. Nu mai tin minte daca trenul a trecut sau nu prin Bucuresti. Inclin totusi sa cred ca nu si drept urmare a efectuat ruta Brasov, Ploiesti, Buzau, Faurei, Fetesti. Mi se pare ca trenul de intors insa (era tot tren special pentru tabara de la Navodari) a mers prin Bucuresti. Imi aduc aminte destul de bine anul....se intimpla in 1990, iar eu eram in clasa a X-a pe vremea aceea. Stiu foarte bine ca se intimpla in 1990, pentru ca pina in 1989 ne-au dus la mare parintii. Din 1990 au avut alte prioritati plus ca incepusera sa ne considere maricei si drept urmare ne-au dat bani sa mergem in tabere. Iar eu am fost in 1990, in clasa a X-a la Navodari, iar in 1991, in clasa a XI-a la Eforie Sud. Eh uite ca in felul acesta in mod indirect mi-ati aflat virsta. De parca era un secret... Doar nu sint femeie sa imi ascund virsta. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Joi 03 Mai 2012, 20:39 | |
| Sorine reprezentam aceeasi generatie , din cele relatate de tine inteleg cum a stat treaba atunci, fiind masina de brasov probabil si mec tot de bv a intrat la odihna la Medgidia, apoi mai tarziu a plecat izolat spre Constanta de unde a intrat "la roata" vreunui tren spre Brasov, motivatii sunt fiind anul 1990 si trenuri cu duiumul spre litoral si port (marfare) si probabil lipsa camerelor disponibile la dormitoarele din grupa tehnica Constanta si depoul Palas, e o parere personala, oricum merci, mi-ai rascolit amintirile copilariei |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Vin 11 Mai 2012, 13:00 | |
| Cel mai lung drum al meu folosind doar trenuri regio/personale tocmai il fac, postez din tren. Merg pe ruta Petrosani-Bucursti Basarab, cu schimbare in Craiova. |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3333 Reputatie : 8736 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 00:05 | |
| Timisoara Galati, cu raposatul 1972 |
| | | IonutChircu
Numarul mesajelor : 813 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6220 Data de inscriere : 05/05/2010
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 11:02 | |
| Bucuresti - Suceava IR 1755 -> Suceava - Cluj IR1833 -> Cluj - Bucuresti IR1746 44 de ore , 3 trenuri, 1266km |
| | | popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6048 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 11:50 | |
| Constanta - Bucuresti Nord - Brasov - Sighisoara - Deva -Arad - Curtici - Budapest Kelety -Wien Westb. - Salzburg - Innsbruck - Buchs - Zurich - Luzern si retur in anul 2008, in jur de 2200 km numai dus , :shock: La intoarcere am facut mai multi kilometrii deoarece m-am intors pe ruta Lausanne-Zurich si dupa aia ruta normala Zurich-Buchs-Innsbruck s.a.m.d. deci la intoarcere am facut ceva mai mult cred ca in jur de 2400km cu totul :shock: Daca mai calculez si cat am mai mers cu trenul prin Elvetia in 2 saptamani cat am stat pe-acolo cred ca am depasit 6000km de vacanta cu trenul ... Dimineata am luat rapidul pana la Bucuresti care facea vreo 5 ore pe-atunci , dupa aceea cu rapidul Dacia la vagon de dormit dupa o plimbare prin Bucuresti mai apoi cu internationalul OEC Transalpin (nu mai stiu exact numarul desi am fost des cu el dar pleca imediat la jumatate de ora dupa sosirea lui Dacia si era tot timpul parcat alaturi) din Wien Westb pana (printre ultimile garnituri clasice ca acum circula Railjet) Motivul: CE de fotbal Elvetia unde aveam bilete la meci si avioanele erau aproape epuizate , preturile explodasera asa ca am zis ca rezist de la vreo 7 dimineata pana a doua zi seara la 8-9 eram parca in Luzern unde aveam si cazare . Dupa aceasta experienta in care efectiv am simtit ca am ramas fara spate , noada si toate cele altadata cand am mers in Belgia si Olanda , desi imi propusesem o nebunie cu trenul , am renuntat din start si am luat avionul , de fapt rata Blue Air fara prea mari senzatii ca era frumos afara si soare... Am mai fost cu trenul de-atunci destul de des insa niciodata mai mult de 2000 km si numai cu vagon de dormit . Eu cred ca pot sa rezist 1900-2000 km dar mai mult nu , deja cand am mers in Elvetia ma luase somnul si nu de altceva dar trebuia sa fiu atent si la bagaje ca trenul colcaia de romani , suporteri evident In medie merg cam 1900 km un drum Si totusi m-as baga o data la : Constanta - Kiev - Moscova - Sankt Petersburg - Helsinki - Stochkolm - Copenhaga - Berlin - Dresda -Praga - Budapest -Constanta dar numai in circuit adica cu oprire , cred ca ar dura o gramada si ar costa enorm... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 12:21 | |
| Nu stiu daca ma bate cineva la cel mai lung drum , am mers in tara un tur de 14 zile numai in tren si doar cu Regio (personal) prin 2002 , am dormit doar in tren cu capul pe bagaj nu au fost probleme , iar in europa am facut un tur de 10 zile numai in tren deci dormit doar in tren ma dadeam jos dintr-un tren ma suiam in altul , mergeam 12-16 ore ajungeam stateam maxim 3-4 ore dar de multe ori stateam si doar 1 ora si apoi plecam la drum alte 12-14 ore ma bate cineva la aceste drumuri ? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 12:22 | |
| Din Romania nu. In lume poate austriacul care a mers la Phenian si a mai umblat prin Asia Centrala. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 12:25 | |
| - dan tm a scris:
- Din Romania nu. In lume poate austriacul care a mers la Phenian si a mai umblat prin Asia Centrala.
Eu ma refer doar la noi , in Romania . |
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6048 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 13:02 | |
| - karpaty a scris:
- dan tm a scris:
- Din Romania nu. In lume poate austriacul care a mers la Phenian si a mai umblat prin Asia Centrala.
Eu ma refer doar la noi , in Romania . Plec eu la Phenian luna viitoare sa cer azil politic dar nu ma mai intorc @ Karpaty , cred ca daca nu faceai poze nici nu - ti mai aduceai aminte pe unde ai fost si ce-ai vazut, experiente din astea sa-ti rupi noada 14 zile non-stop sunt pentru masochisti dar asta e daca te zgarcesti la cazare ...Cand te-ai intors acasa ai dormit 3 zile neintors , taia omul lemne pe tine si nimic...Data viitoare ia si tu un cort , ceva cu tine.. |
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 14:14 | |
| Nu ma cunosti , sunt rezistent , daca dorm 2-3 ore nu am probleme stau treaz apoi 6-7-8 ore dupa care iara dorm 2-3-4 ore cel mult iar cand vin acasa nu am nevoie sa dorm 3 zile iar daca nu e liniste nu pot sa dorm acasa trebuie sa nu se auda absolut nimic in schimb in tren ma odihnesc mai bine de cat acasa . Nu merg la cazare pentru ca vreau sa merg cat mai mult cu trenu si ma simt extraordinar in tren , deci asta sunt eu , vreau sa merg cat mai mult cu trenu si cat mai ieftin . |
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul Mar 15 Mai 2012, 15:30 | |
| - karpaty a scris:
- Nu ma cunosti , sunt rezistent , daca dorm 2-3 ore nu am probleme stau treaz apoi 6-7-8 ore dupa care iara dorm 2-3-4 ore cel mult iar cand vin acasa nu am nevoie sa dorm 3 zile .
Zici ca esti rezistent ? Pai eu am 37 de ani si fac hiking si climbing foarte des si drumuri lungi pe munti inalti de 8-9 ore pe zi , in 6 zile pot sa urc 6 varfuri de 2000-2700 m fara febra la picioare si cred ca stii ce inseamna aia insa sa nu ma pui sa stau cu fundul in tren mai mult de 4-5 ore ca devine neplacut , apar probleme la coloana in timp si de tot felul , la vagonul de dormit nu-i problema dar in general scaunele trenurilor sunt neconfortabile . Este ca si cand ai urca pe munte cu un sac de 50 de kilograme in spate , nu te juca cu asta ... E frumos si in tren dar e si mai frumos la hotel cand te trezesti dimineata cu un mic dejun copios , de preferat la Hilton |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cel mai lung drum cu trenul | |
| |
| | | | Cel mai lung drum cu trenul | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |