Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+112
alinx3330
sergiu.asi
alex.barac.5
calatorprinromania
alkrosis
cristi ar
mariuscfrbucuresti
DB Robert
qew00
ldh80
Vale
alinutz23
sorinache96
TVlad
traian
ldh.ro
seby1998
Rarau
matei vulcan
Dionis
marius_catalin84
AndreiSV
Jurnal Feroviar
deconectat
bobi
razvan - trenuri
johnsmoke
Florin C
nsw
Luna
LanceR
DPS
ultras
danlascau
cristy79
rizelgeorgel2004
Costin.B
Costin.H
cristi CFR
spiderpc
vanchorusebulgaria
TonyCFR
Norbi
get.
Raduku09
Mihay
didinul
Adisoft1991s
TonyGFR
gabrielcr
nenuandrei
Caspar
NIKU24
Vitosa
Teodor
Amiralul
mielutu zburator
Malibu
bogdan.perejuc
IonutChircu
marius664
Ryan Anderson
MariusM
mariushal
iustialex
ALEXCFR
Simply18
riciu
DUAL
Razvan Tudor
Sabik
IonutCFR2009
EuroNight
92Dragos
ionutz72
@ndrey
bubu
AlexD
M.I.C.I.
sytrus
NicuS
DAS 2011
Jhonyla
Alex Avram
The Legend
alexpopa
florin29sv
cardinal
tcm
florin.lifticariu
apmatei
Katalyn
dan tm
mureseanu_976
allred
lapsanszkitamas
Vlad
vatmanul
alex1987
COSTACHE MIHAIL
Andrey_tm
Spartan1948
ANDU2100HP
Dr2005
Adrian78
AndiCFR
Dutzu
Elful
Cont.dezactivat
Adirmvl
cfr500
Nesebar
116 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 54 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeVin 05 Iun 2015, 14:21

Statistica de mai sus e pentru extra-sezon.

rizelgeorgel2004
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 608
Reputatie : 6179
Data de inscriere : 23/10/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeLun 08 Iun 2015, 01:13

Intrebare: cum pot sa transport si eu o bicicleta de otel / 20 kg de la Oradea la Targoviste via Bucuresti, fara sa am probleme cu nasul? Nu de alta, dar nu exista de nici un fel vagoane speciale de biciclete.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeLun 08 Iun 2015, 04:14

rizelgeorgel2004 a scris:
Intrebare: cum pot sa transport si eu o bicicleta de otel / 20 kg de la Oradea la Targoviste via Bucuresti, fara sa am probleme cu nasul? Nu de alta, dar nu exista de nici un fel vagoane speciale de biciclete.

Exista firme de curierat, platesti o taxa si se transporta.

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeLun 08 Iun 2015, 06:23

IR 1742 in noaptea de S/D e cel mai lejer la capatul vagonului, dar trebuie sa stai tot timpul cu ochii pe ea. O alta varianta ar fi in orice zi la Cuseta sau Dormitor, te tocmesti cu instotitorul, eventual o si legi.
Sus In jos
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11655
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeLun 08 Iun 2015, 12:54

rizelgeorgel2004 a scris:

Pentru o bicicleta de 15 kg am platit 35 de lei la o firma de curierat rapid (nu mai stiu care, dar pot cauta factura si sa iti spun daca vrei). Mi-a ajuns la destinatia a doua zi. Si nu am demonat-o, doar i-am legat rotile sa nu se miste.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeMar 09 Iun 2015, 15:32

Dacă mergi şi tu la Oradea, nu are rost să trimiţi bicla prin poştă/curier. O iei cu tine în tren şi dacă nu vrea tanti să îţi dea bilet, te tocmeşti cu naşii. Dar trebuie să stai cu ochii pe ea, mai ales că 1742 opreşte peste tot. La cuşetă nu e prea indicat, nu încape nicăieri, eu pe a mea abia am băgat-o în cabina de duş, după ce i-am scos o roată, tija de şa şi am rotit ghidonul. În cuşetă nicio şansă să încapă (decât dacă eşti singur în cabină, dar cu mare efort), dar la dormit încape dacă ai bani de VD. Dar dacă trenul e gol, poţi să te bagi într-un compartiment cu tot cu biclă.
Spre Târgovişte la IR poţi să iei bilet pentru ea, probabil şi la R.

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeMar 09 Iun 2015, 16:19

Dr_2005 am impresia ca si-a revenit CFR-ul la capitolul bilete de biciclete. In ultima vreme pe toti biciclisti care asteptau trenu in statia Ploiesti Vest i-am intrebat unde merg si daca au bilet de bicicleta uni dintre ei mi le-au si aratat. Pana si la 3012 care e cu 20-55 s-au dat bilete de bicicleta. Sa vedem cat tine minunea.
Sus In jos
Andrey_tm
Andrey_tm

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeMar 09 Iun 2015, 17:03

Depinde şi ce şefi de tren sunt. Eu am avut incidente cu şefi de tren care nu m-au lăsat sa stau într-un compartiment gol într-un IR, ca aveam trecut pe bilet alte locuri. Nu toţi naşii de la CFR Călători sunt oameni.

Eu la trenurile R o pun la capătul ultimului vagon, cu ghidonul îndoit şi cu pedala/pedalele scoasă/e. Încape de minune acolo şi călătorii au loc de ea. Şi stau tot timpul cu ochii pe ea. Cum a spus şi Dr2005, rişti să coboare înaintea ta. Dar asta e la trenurile regio. La IR nu ştiu cum reacţionează naşii, deşi nu cred că se supără că fac şi ei bani de o bere.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeMar 09 Iun 2015, 17:53

Dacă naşul îţi zice să stai pe locul de pe bilet, pune-l să citească regulamentul, unde scrie că doar dacă vine cineva cu bilet pe locul ăla te poate da la o parte.

La IR naşii reacţionează ,,Nu te urci cu bicicleta în trenul ăsta. Punct!" După care văd cu cine stau de vorbă şi nu mai ştiu cum să o dea cotită, cum să te ajute... deja mi s-a întâmplat de 2 ori asta la IR şi o dată la R. Bine, trebuie să ai tupeu mai mare decât ei, mulţi sunt nişte nesimţiţi care se dau mari şi tari. Dacă văd că nu le merge, or să renunţe şi or să plece mai departe.

Cum să îndoi ghidonul? Păi de aia m-am chinuit 2 zile să găsesc poziţia perfectă pentru ghidon şi şa? Cel mult să scot roata, dar câtă vreme mi s-a încasat bilet de bicicletă, nu mi se pare normal să o demontez, pentru că o bicicletă demontată e considerată bagaj, deci nu necesită bilet.

Andrey_tm
Andrey_tm

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeMar 09 Iun 2015, 18:39

Cu locul de pe bilet s-a rezolvat. Cel care a pierdut a fost naşul.

Tu le arăţi legitimaţia şi le închizi gura, dar noi? Dacă suntem mai mulţi biciclişti se rezolvă uşor, dar când eşti singur, obosit, şi la zeci/sute de km de casă nu prea mai ai chef de ceartă.

Dacă trenul e mai liber, nu scot nimic de pe bicicletă. Dacă e mai aglomerat, prefer să nu îmi lovească călătorii bicicleta, aşa că îndoi ghidonul (sau, cum spui tu, scoţi roata faţă şi rezolvi mai rapid).
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeMar 09 Iun 2015, 20:18

Le arăţi biletul şi le închizi gura.

Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 22:37

Oare toata vara IR1821-2 va avea ONI la Ovidiu sa treaca IR1639 ?
Stie cineva cu data concreta cand se va circula pe podurile inginerului Saligny ?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 23:25

Şi podurile lui Saligny tot de linie simplă sunt. Deci tot pe un fir se va circula.

Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeDum 14 Iun 2015, 09:11

Da dar circulatia se va face pe un pod spre un sens si pe celalalt pod spre sensul opus. In atare conditii trenurile nu se mai asteapta intre ele. Asta bineinteles daca nu se decide inchiderea definitiva pentru reparatiile la podurile construite pe timpul lui nea Nicu.
Sus In jos
ALEXCFR

ALEXCFR

Numarul mesajelor : 2205
Varsta : 29
Localizare : Rm.Sarat-Brasov
Reputatie : 6758
Data de inscriere : 05/03/2013

MesajSubiect: INTREBARI SI RASPUNSURI   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitimeDum 14 Iun 2015, 09:58

Circula IR 18267 Brasov-Iasi tren RT cu plecarea la ora 14:00 din Brasov?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 42 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 42 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 54 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Informaţii generale
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: