|
| 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie | |
|
+33alinutz23 ldh80 Shinkasen cfr500 Amiralul Andrey_tm dan tm vatmanul sandor72 ATM riciu Silviu Sintea lapsanszkitamas Luna Kriszti219 popovici sergiu2012 TVlad J.N. Dr2005 kristi kkk dan ciprian Nesebar rumpf1 didinul danielbn srazvi Seby cristi CFR cortexedge KQQ COSTACHE MIHAIL Vlad 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Vin 30 Noi 2012, 17:10 | |
| Am sunat la numarul ala si intra faxul , ma interesa sa stiu ceva sigur daca circula maine si daca plec de acasa in seara asta sa ma plimb maine cu mocanita dar cum nu am aflat nimic sigur pana acum nu plec pana acolo , e departe si cheltui mult pe ceva ce nu stiu sigur Pana la urma am aflat ceva sigur , in prezent nu circula , mocanita se afla la Raciu acum si va circula doar daca sunt grupuri organizate pe perioada asta de iarna , la vara va circula in weekend . |
| | | Silviu Sintea
Numarul mesajelor : 94 Reputatie : 5130 Data de inscriere : 11/02/2011
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 01 Dec 2012, 08:38 | |
| |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13807 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 01 Dec 2012, 09:04 | |
| Din ce am vazut eu in excursiile in zona, linia lipseste pe portiunile Band - Mihesu (pe alocuri) si o portiune din Lechinta - Teaca.
La Mihesu de Campie, acum 3 ani, inca mai era linia ingusta. Am pus si niste poze pe la inceputul acestui topic. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 01 Dec 2012, 15:18 | |
| Linia veche se scoate si se reface cu traverse noi , pietris , tot ce trebuie . Cel ce a luat linia spunea ca in 3 ani ar fi toata linia reabilitata si ca atunci se vor aduce ceva automotoare pentru traficul zilnic de pasageri . In Mihesu de Campie deja linia este noua . |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5792 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 01 Dec 2012, 22:53 | |
| stiu ca tgmuresean fiind eu ar trebui sa aduc informatiile dar din pacate eu vin doar cu o intrebare: pana la urma, linia ingusta va lega tgmures de localitatile din campie, la fel cum era mai demult, sau doar va fi un trenulet turistic gen tomas de la platou, cu traseu de cativa kiloetri si bilet exagerat de scump? (linkul este catre un articol de pe un alt forum, nimic nu-mi apartine) tin sa precizez ca aceasta intrebare, mai bine zis cautarea raspunsului ma adus pe acest forum, deci sa stiti ca pe net is prea putine informatii despre ce se intampla (cele mai multe fiind aici, in topicele 407 si 408 ) |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13807 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mier 04 Sept 2013, 15:17 | |
| Gara Teaca şi trenuleţul turistic (septembrie 2013) |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9706 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mier 04 Sept 2013, 18:47 | |
| Totusi cand si la ce ora circula trenul asta ? _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mier 04 Sept 2013, 18:52 | |
| Nu am idee. Probabil nu are orar fix. Tot ce ştiu e că din capătul Y staţia Teaca e scoasă linia cu totul până la Lechinţa. Se poate circula doar între Teaca, km 70 şi Râciu km 36, atât a mai rămas din această linie... Am înţeles că au şi o locomotivă cu aburi. |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5792 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mier 04 Sept 2013, 20:24 | |
| eu stiam doar de aburoasa, nu stiam de diesel. un coleg pasionat a filmat o data o aburoasa la depoul de ingusta (in teste) acum cateva luni, iar un prieten mi-a povestit ca aproape a fost lovit de trenulet la o trecere la nivel fiindca, citez, "stiam ca nu mai circula de 20 de ani"
cine stie, poate chiar va deveni ceva serios nu doar o ocazie de fura bani de la stat si de la turisti |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mier 04 Sept 2013, 22:14 | |
| Ce bine arata gara Teaca, pina si usile sint de la mama lor, MAV. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 26 Oct 2013, 00:45 | |
| Avind treaba in zona si profitind de citeva ore libere, am facut o mica plimbare in recunoastere pe traseul Tg. Mures - Band - Mihesu de Cimpie ca sa vad ce se mai gaseste in teren si unde s-a ajuns cu refacerea liniei. Am aflat de pe acest forum ca un investitor strain s-a apucat de treaba de la Mihesu de Cimpie si vine incet incet spre Tg. Mures. Asadar, mergind catre Berghia nu am avut nici o surpriza sa constat ca nu prea mai e nimic pe terasament: Sina a ramas numai pe la trecerile de nivel, in rest nu mai sint nici traversele: Alta trecere, inainte de statia Berghia: Cladirea garii si magazia de marfuri: Un mic detaliu, cine stie ce virsta o avea, acum "atentiune" s-a transformat in banalul "atentie": Statia urmatoare, virf de panta, pe Dealul Gistii. "Prafu' s-a ales de totîîîîîî", cum cinta Stefan Banica (senior): Mai departe, reusesc sa zaresc de la distanta gara Band. Cladire mare, proiect standard MAV, ochiul meu format nu o rateaza: Gasesc drumul catre ea si ajung la destinatie. Nici aici nu e nici o urma de activitate, investitorul nu a ajuns inca cu lucrarile. Ma duc la capatul Y sa vad cum se bifurcau liniile catre Mihesu de Cimpie respectiv Lechinta. Iata: Privind inapoi, catre gara si in directia Tg. Mures: Un mic canton cochet: Canal de inspectie: Si placa turnanta, recent disparuta. Poate o fi si asta stocata pe undeva, "sa nu se fure": Si podul spre Mihesu de Cimpie s-a volatilizat: Vedere spre capatul Y: Gara: Citeva detalii: un suport de felinar electric. E adaugat ulterior, poate in perioada interbelica: am mai vazut din astea si pe alte sectii, din Regat: Dar usile si ferestrele sint de la inceput, MAV: Nu sint sigur de ele, daca sint dotari standard sau nu: Magazia de marfuri: Si o imagine de ansamblu, claile de coceni pe locul liniilor, o metafora a dezindustrializarii: |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 26 Oct 2013, 01:10 | |
| Plec mai departe, spre Mihesu de Cimpie. Nici aici nu s-a ajuns cu linia noua: Statia urmatoare dupa Band, Draculea Bandului, transformata si ea in locuinta: O trecere la nivel: Nu reusesc sa zaresc statia urmatoare din Finate/Negrenii de Cimpie - nu stiu cum s-a numit oficial. Inca o trecere de nivel in apropiere de Istan-Tau/Sincai Finate. Acest drum pe care stau e fosta cale ferata: Cantonul/statie: Ajung in Pogaceaua, gara e undeva pe deal in stinga dar nu reusesc sa o vad. Localitatea e putin mai prospera. Dau de calea ferata din nou, in momentul in care supratraverseaza soseaua pe acest pod: Imaginea aceasta e sugestiva: iata la ce mai e buna aceasta fosta cale ferata, ca sa isi lipeasca mutrele de ea niste limbrici de politicieni. Care asta au stiut sa faca pentru oamenii din aceasta regiune, sa le taie legatura cu cel mai mare oras din judet, sa ii condamne la saracie: Incerc sa imi stapinesc ura si dispretul si merg mai departe catre statia Valeni; cladire mai noua, probabil din anii '40: Alta urma de terasament, nici o urma de sina sau traversa (malul lacului Saulia): Gara Saulia: Mai departe: Ajung in sfirsit la Mihesu de Cimpie sa vad si eu cum arata linia noua mult laudata. Iata! O gluma proasta: O dezamagire crunta: Concluzia: PS: Mi se pare mie sau Turda - Buru a fost demontata ca sa faca rost de sine pentru Band - Mihesu? Unde or fi? Cum unde, nu le-ati vazut?! |
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6639 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 26 Oct 2013, 01:21 | |
| ...macar mai exista semafor la gara, asta e un lucru pozitiv. Si traversele, sa nu uitam traversele. Deci se poate si mai rau. Acus-acus vine nea Nae si le colecteaza, ca doar vine iarna si soba nu-ncalzeste doar cu aer. |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 26 Oct 2013, 01:41 | |
| Da dar traversele sint numai pe vreo 400 de m. Si pina de curind erau si sinele: Le-au montat si, vazind ca nu reusesc sa deschida circulatia, le-au demontat in asteptarea unor vremuri mai bune, sa nu se fure? Sau a fost doar o manevra si acum toate sint prefacute in conserve? As vrea sa cred ca nu, dar in tara in care traim orice e posibil, am ajuns sa vedem in orice gest, orcit de nobil numai ticalosii si intentii ascunse. PS: Ia uitati-va aici de exemplu, la gara Band: http://www.mocanitamures.webgarden.ro/menu/noutati/linie-noua-la-miheshttp://www.mocanitamures.webgarden.ro/menu/noutati/linie-n Comparati cu pozele mele si o sa vedeti ce s-a schimbat din 2010 pina acum. A disparut absolut orice piesa metalica, de la sine, coloana hidraulica, semafoare pina la placa turnanta si drezine. S-au "valorificat", probabil, absolut "legal". E clar ca aici nu e vorba de niste tigani prapaditi care sa sara noaptea sa umfle doua suruburi, s-a lucrat in stil mare, cu aprobari cu tot. Securistii care ne conduc si acum nu mai au ce sa vinda si au ajuns sa dea si fierul vechi, ca atit le-a mai ramas. Atit au fost in stare sa faca, sa vinda ce au facut altii, ca de produs ceva nou nu ii duce mintea. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 26 Oct 2013, 10:17 | |
| Interesant si trist. Nu am stiut ca si pe liniile inguste erau semnale mecanice, mai ales ca in mersul de tren aparea doar un tren pe zi. De asemena sint surprins de cabina de acar(nu cantonul) din Band.Cladirea garii din Band e cu 4 ferestre destul de apropiate, cred ca in interior e diferita fata de cele cu 4 ferestre la care cele de la margini sint mai departate de cele din centru. ______
A fost mare tambalau ca se iau liniile de pe Turda ca sa ,,salveze" liniile muresene.
Se observa cum s-au salvat. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie | |
| |
| | | | 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |