|
| Ce va nemultumeste la CFR Calatori? | |
|
+22AeroX @ndrey ets2oltromânia IonutCFR2009 Nesebar Adrian78 Luna mihaitzateo adytm mielutu zburator Razvan Tudor Andrey_tm DUAL mariushal decward lapsanszkitamas Adirmvl Dr2005 Teodor Spartan1948 Alex Avram Jhonyla 26 participanți | |
Ce va nemultumeste la CFR Calatori? | Tarife | | 52% | [ 16 ] | Conditiile de calatorie | | 6% | [ 2 ] | Mersul de tren | | 39% | [ 12 ] | Personalul CFR Calatori | | 3% | [ 1 ] |
| Total voturi : 31 | | Sondaj inchis |
| Autor | Mesaj |
---|
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6556 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Joi 20 Feb 2014, 18:01 | |
| deci tarifele va nemultumesc la CFR si mersul e groaznic sa mergi noaptea cu trenul si nevoit sa schimbi nu prea sunt legaturi vad trebuie sa stai in gara in Timisoara sa stai noaptea sa astepti... desi este paza si politia TF aici dar nu am incredere nici in ei |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Mar 09 Sept 2014, 00:19 | |
| Nemulțumirea mea principală legată de C.F.R este discriminarea călătorilor, iar în acest sens voi oferi un exemplu: vara trecută am plecat de la Galați la Constanța cu un IR (51 lei, elev) și am călătorit în lux; vagoane gen Railjet (nu le știu numărul) cu AC, prize, scaune curate, baie curată, pe scurt, condiții net superioare celor întâlnite chiar și în Occident. Apoi, de la Constanța am plecat spre București cu IR 1822. Prețul a fost cu 4 lei mai mic (distanța mai mică), dar condițiile... cumplite! Am mers cu un vagon 20-54 vai de el, fără aer/prize, iar peste toate, geamul nu se deschidea. Am încercat să-l deblochez cu cheile de acasă, nimic; a venit nașa cu un ciocan cu șurubelniță și abia așa i-am dat de cap. Am stat în primul compartiment, iar duhoarea de la toaletă se simțea perfect, la fel și alte parfumuri distinse. După 100 de km/h, vagonul a început să se zguduie violent și să facă zgomot infernal (roți pătrate), asta în timp ce nașele fugeau după doi blatiști care au refuzat și să le dea bani, și să ia bilet.
Nu mi se pare deloc normal ca, pt același preț, să primesc condiții atât de diferite. Pasionat fiind, îmi aleg trenul pentru orice călătorie doar după ce l-am căutat pe YouTube, să știu măcar ce mă așteaptă. A, da, și să nu uităm că există trenuri Regio cu AVA 200, Railjet sau 20-49 modernizate, în timp ce unele IR sunt compuse din cine știe ce tragedii pe roți.
În plus, mă nemulțumește scârba și sila cu care mă tratează uneori angajații CFR. Totuși, am întâlnit și personal amabil, care mulțumea după ce i se ofereau biletele, ba chiar saluta la intrarea în vagon... Prefer oarecum aerul degajat al nașilor de la TFC/RT. Totuși, la CFR există multe bune, care nu trebuie neglijate! |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Mar 09 Sept 2014, 00:33 | |
| Asa arata vagonul de pe Galati-Constanta? |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Mier 10 Sept 2014, 01:20 | |
| Dap, astea-s. Am impresia că foarte rar, când deja s-au vândut foarte multe bilete, e suplimentat fie cu un AVA200 Salon, fie cu încă un railjet (așa le zic eu, nu știu de-i corect). |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Mier 10 Sept 2014, 10:45 | |
| Sint 20-83-uri. Provin din 20-50-uri. Nu esti singurul care le zice asa pe forum. |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5792 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Mier 10 Sept 2014, 13:35 | |
| - mielutu zburator a scris:
- A, da, și să nu uităm că există trenuri Regio cu AVA 200, Railjet sau 20-49 modernizate, în timp ce unele IR sunt compuse din cine știe ce tragedii pe roți.
20-76 si 20-54/55(?) +saloane de la Harghita spre Razboieni pentru indieni; 20-31 si 20-49 spre Brasov pentru taranimea imputita. Macar vagoanele de Bistrita sunt cotete, n-au ce sa le mai degradeze specimenele de Monor-Gledin |
| | | adytm
Numarul mesajelor : 176 Varsta : 34 Localizare : Timisoara Reputatie : 4653 Data de inscriere : 13/09/2012
| Subiect: CFR un putrigai Mier 10 Sept 2014, 14:13 | |
| Asta e o petitie trimisa azi la adresele : RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro; drp@gov.ro Asa ca puteti sa trimiteti si voi, macar vedem daca au mai multe raspunsuri automate sau unul pentru toata lumea indiferent de solicitare "Buna ziua, Va adresez in cateva cuvinte admiratia dar si sugestiile, pertinente,cred eu - in legatura cu serviciile dumneavoastra. In ultimii ani calitatea conditiilor de calatorie s-a ameliorat, ceea ce salutam cu incantare. Noile modificari in mersul trenurilor pe magistrala 800, la fel sunt binevenite. Insa in privinta relatiei Bucuresti-Timisoara pe care o frecventez in interes de serviciu- situatia este dezastruasa. In ultimii ani observ ca timpul de parcurs este din ce in ce mai mare si ca zone bune ale acestei magistrale se degradeaza progresiv asa cum este cazul Toplet-Caransebes-Timisoara. Consider ca in afara zonei Balota cunoscuta pentru declivitatile ei niciun alt sector nu isi justifica vitezele atat de mici. Va rog sa luati in calcul un exemplu real din anii trecuti: IC 591 in Mersul Trenurilor 1996-1997 Clasa 1, Clasa 2, WR, DPost București Nord(15:20) - Craiova(17:25-17:28) - Balota(18:29-18:34) - Drobeta Turnu Severin(18:57-18:59) - Băile Herculane(19:39-19:41) - Timișoara Nord(21:50) Timpi de mers: 6h15 Viteza medie: 85,28 km/h Este inadmisibil ca dincolo de toate scandalurile de frauda si falimentare a acestei societati- timpul de deplasare sa fie vizibil inrautatit. Pentru aceasta magistrala nicio noutate, de la an la an anulari si un mers copy-paste fara diferenta neta intre rangurile de tren(ma refer la opririle trenurilor 1691- 72/73). Este inacceptabil ca perechea de trenuri internationale care de fapt ar trebui sa aiba un parcurs prioritar fata de celelalte trenuri de rang IR- sa opreasca in Videle, Caracal, Filiasi, Strehaia,Orsova de acolo de unde urca in special navetisti CFR si sa acumuleze si mai mult timp in parcurgerea traseului. Este inacceptabil ca un trenul 1693 cu plecare la 15: 45 sa ajunga atat de tarziu la statia terminus Timisoara: 00:20 De altfel frecventa trenurilor pe relatia Bucuresti- Timisoara via Craiova este foarte redusa in conditiile in care aici este vorba de distanta cea mai scurta intre capitala si Timisoara. S-au mai trimis deja solicitari catre dumneavoasta in legatura cu acest subiect insa nicio schimbare favorabila ba chiar anulari aberante. Nu este normal sa ai interval de 5-6 ore intre legaturile directe spre Timisoara de aceea consider ca 4 perechi de trenuri pe aceasta relatie in decursul celor 24 ore inseamna foarte putin. Trenurile IR care fac legatura intre Bucuresti si Dr Turnu Severin ar trebui prelungite pana la Timisoara iar cele din Dr Turnu Severin spre Timisoara anulate astfel incat s ar economisi si material rulant si s-ar crea o rentabilizare a trenului de lung parcurs. Va rog sa luati in calcul aceste sugestii si raspundeti in mod obiectiv si concret solicitarilor noastre astfel incat sa nu revedem reactie la acest email aceleasi raspunsuri automate si texte preeditate fara nicio abordare concreta. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat acestei solicitari" |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Mier 10 Sept 2014, 15:13 | |
| Dacă nu s-ar face opriri în Strehaia, Filiaşi, Orşova ar merge trenurile goale de la Craiova la Timişoara... Nici trenurile de acum nu au foarte mulţi clienţi de la Craiova la Timişoara.
Dacă s-ar scoate acele opriri, s-ar câştiga maxim 10 - 15 minute la un drum Bucureşti - Timişoara. Asta pentru că linia este în starea în care este şi nu permite viteze mai mari. _________________ :TTT:
|
| | | mihaitzateo
Numarul mesajelor : 106 Localizare : Bucuresti,linia 300 Reputatie : 3841 Data de inscriere : 12/09/2014
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Joi 18 Sept 2014, 16:07 | |
| Pretul si viteza. Cand zic viteza nu ma refer la viteza pe Bucuresti-Constanta,care e foarte ok,nici pe cea de pe Bucuresti-Ploiesti,care e totusi decenta. Ci pe linii precum Bucuresti-Pitesti,sau pe Ploiesti-Brasov (e cam mult sa faci aproape 2 ore pe 100km,pe o linie de abia a fost modernizata,vine o medie de 50km/h,daca pui si stationarile,e tot sub 60km/h) .Sunt alte linii foarte lente,cum merge trenul de la Brasov spre Deda etc. |
| | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Vin 19 Sept 2014, 00:00 | |
| Ploiești - Brașov e o linie foarte grea, cu multe serpentine și declivitate. Acolo chiar se circulă bine, jalea mare e prin alte locuri bine știute. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Vin 19 Ian 2018, 12:42 | |
| Desi ziceam si imi mentin ideea ca preturile sunt pricipala problema la cfr, trebuie sa recunosc ca mersul trenurilor este o problema cel putin la fel de grava, in Valea Jiului. Cea mai buna dovada este faptul ca in week-enduri, in special dupa vacante sau zile libere la autogara sunt destul de multi studenti. E clara situatia transportului feroviar in zona daca nici macar pe studenti, care circula gratuit nu ii poate atrage in procent apropiat de 100%. Motivul pentru care inca circula multi studenti cu autocarele/dubele: pe timp de zi nu sunt trenuri directe si nici macar legaturi bune din Petrosani catre centrele universitare Cluj si Timisoara. La intoarcere este tren bun de la Timisoara la Petrosani, care chiar e circulat de studenti, insa la retur doar noaptea si evident merge cam gol, studentii mergand multi la autocare din cauza asta, ce sa mai vorbim de platitorii de bilete. Chiar nu s-ar putea pune in zilele de sarbatoare si in week-enduri 2 trenuri de zi, unul catre Timisoara si altul catre Cluj?
Alt motiv pentru care pana si studenti merg cu microbuzele in loc de tren este ruta Lupeni-Vulcan-Petrosani-Deva, pai pana in Petrosani oricum ar trebui sa mearga cu microbuzul ce costa 6,5 lei, ar trebui sa plece cel tarziu la 6:15-6:20 ca sa prinda trenul catre Deva, apoi cu 2705 ar ajunge la Deva la 10:30 + intarzieri ca uneori ajunge si la 12 in Deva, deci asta inseamna minim 4 ore si trezit cu noaptea in cap + ca poate ajungi prea tarziu la Deva pentru treaba pe care o ai. Asa mai bine merg cu microbuzul care dimineata e uneori direct, altfel e cu schimbare la peron comun, nu trebuie sa te trezesti asa devreme si in maxim doua ore jumate esti la Deva, e drept costa cu 15-17 lei in plus, dar nu la multi le convine sau pot sa piarda ore in sir pentru a economisii 15-17 lei. Lipseste un tren ori direct din Lupeni la Deva, ori macar din Petrosani in jur de pranz. Practic de la 7:30 pana la 15 nu e nici un tren catre Deva. La intoarcere sunt trenuri bune.
Pe magistralele circulate pretul e deregula principala problema, ca trenuri sunt destule si conditiile deregula ok. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Vin 19 Ian 2018, 16:13 | |
| Pai la noi Infra fac ce vor trantesc inchideri cand sunt intervale bune pentru trenuri ca ei noapte nu lucreaza macar daca ar si face ceva ziua dar joaca carti vin la 9 pleaca la 13 Si DG era nemultumit de faptul aceasta si vad ca nu a reusit sa schimbe nimic totul sistemul ala idiot a ramas Nu mai sunt nici autocarele asa pline in noiembrie de la Petrosani la Tg Jiu la in Normndia ce venea de la Cluj am fost 3 persoane si nu stiu daca a ajuns cu 5 persoane la Petrosani Normal sageata de Caracl puteau sa o faca tren cu vagoane normale Craiova-Cluj si 1823 sa fie prelungit la fel pana la Simeria 2023/2024 au ajuns ultimele junghiuri de trenuri cu opriri multe cu un hoit de garnitura cea cu etajate de Craiova degeaba are tarif de regio |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Vin 19 Ian 2018, 17:00 | |
| Ce inchideri sa faca pe timp de zi nu stiu. Si chiar si asa ar putea fi pus un tren pana la Simeria in jur de ora 13 care sa se desparta in Simeria si o parte din vagoane sa mearga la Cluj, o parte la Timisoara. Apoi tot cu privire la lucrari/inchideri de linie, pai am zis sa circule doar in week-end cand oricum nu cred ca se lucreaza mare lucru la infrastructura. 2024 totusi cum e are calatori, nu circula chiar gol.
Autocarele au clienti multi in week-end deregula, cum am mai zis, in cursul saptamanii s-au mai golit. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Vin 19 Ian 2018, 17:16 | |
| 2023/2024 are clienti a ajuns tren de navetisti opreste in toate haltile de la Petrosani bate vantul in el cu opriri idioate pe defileul la fel si 2023 in loc sa ii faca mersul sa foloseasc o garnitura strica doua garnituri |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? Sam 20 Ian 2018, 02:02 | |
| Din lipsa de vagoane si personal au mai taiat din trenuri si sa acopere si cererea de lung parcurs si cea de naveta au facut din 2023 tren cu oprire pentru navetisti. Cui nu ii convine e liber sa mearga cu autocarul ca nu este nimeni obligat sa vina la tren, nu scrie nicaieri ca trebuie sa vina toata lumea la tren, nu iti convine nu mergi, e foarte simplu, exista alternative in ziua de azi. Personalul e de la an la an tot mai putin, materialul rulant nu sunt bani de nimic nou, se carpesc cele ce sunt si unele pica definitiv, deci multe neajunsuri, nu ai cum sa ai multe trenuri ca nu ai cu ce si mai e si partea cealalta ca nu sunt calatori sa sustina multe trenuri ca acum 15 ani. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ce va nemultumeste la CFR Calatori? | |
| |
| | | | Ce va nemultumeste la CFR Calatori? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |