normal ca aia umbla acuma cu pestii dupa ei, ca si-au facut toata infrastructura, traiesc bine si n-au ce face. Noi sa raminem inapoiati ca sa aiba ei ce vedea la noi, natura.
hai sa facem acuma un culoar sa urce morunii spre Viena, cine ne opreste? Ar da bani coana Europa?
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
Dacă faci proiect, îţi dau bani. Ce nu îneţelg caţavencii ultra-progresişti e că nu poţi să mănânci curent electric şi petrol. Mănânci tot plante şi animale, pe care trebuie să ai de unde să le iei, iar să pompezi la greu nitriţi pe ogor nu-i o soluţie sustenabilă (prin România sunt şi acum zone care nu au apă potabilă din cauza agriculturii intensive din anii comunismului), cum nu e nici băgatul de hormoni în pui şi porci să crească în 2 săptămâni cât în 3 luni.
_________________ :TTT:
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8415 Data de inscriere : 16/01/2010
In Europa e interzis sa hranesti animalele cu hormoni; o stiu din sursa sigura. Ca sa le grabeasca cresterea, le tin cu lumina aprinsa ca sa manince non stop.
Stiti bancul cu pestele? Poanta e in engleza. Cica "ce zice pestele cind inoata in amonte si deodata da cu capul de un zid? "Dam!"
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6665 Data de inscriere : 27/06/2010
Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 10 Aug 2022, 14:39
Off-topic si scuze. In Europa e interzisa alimentatia cu hormoni...
Asta e ca in bancul cu radio Yerevan: -E adevarat ca Ivan Ivanov a castigat o Lada la loto? -Da e adevarat, numai ca nu era vorba de Ivan Ivanov, ci de Piotr Petrov, si nu era vorba de Lada ci de o bicicleta, si nu a fost castigata ci i-a fost furata. Restul e adevarat.
EU a interzis ANUMITI hormoni de sinteza (cred ca vreo 6 la numar), iar cei permisi sunt in cantitati reglementate (hormoni care nu sunt de sinteza). Sa lamurim si ce inseamna hormoni de sinteza: adica subtante care nu sunt secretate in mod natural de catre organisme. Hormonii naturali sunt insa obtinuti prin metode chimice, nu de la animalul care ii secreta.
Nu stiu cum este cu controlul in Europa, insa stiu mai bine decat as vrea cum e cu controlul in Ro. In teorie exista controale, in practica nu. Ce inseamna in teorie: adica da vine un Gigi (care oricum e un fripturist!!!) si controleaza dar controleaza acte, nu ia probe biologice. A modifica o eticheta nu e inventie noua. Mai mult analiza de probe biologice, nu e chiar asa de simpla cum ar parea la prima vedere. Adica sa nu va imaginati ca iei o proba biologica si cauti tot ce e pe acolo. Ci se face in felul urmator - cauti anumite substante despre care stii ca ar putea fi acolo. Daca sunt insa prezente alte substante (evident nedeclarate) si nu le cauti, nici nu le gasesti. E logic. Dar ca sa cauti toate substantele iti trebuie spectrometrie de masa ceea ce implica niste costuri de numa'- numa'. Nici macar la criminalistica nu se fac alea decat daca victima e mare smecher. Altminteri se cauta ceea ce se considera uzual repectiv exista o lista cu ce sa cauti.
Sa dau un exemplu: vine produsul x de la fabrica. Stii ca produsul x se fabrica prin metoda y, deci te astepti la impuritatile a,b,c etc. Ma refer la impuritati organice, caci la metale (si impuritati anorganice in general) e intr-adevar mult mai simplu - ai obligatia sa le cauti pe toate. Insa daca sa zicem ca producatorul schimba metoda de fabricatie a produsului x, cu metoda z. Atunci impuritatile nu vor mai fi a,b,c ... etc, vor fi sa zicem: alfa, beta, gamma, etc. Daca nu ai fost anuntat ca si-a schimbat metoda de fabricatie, si vei continua sa cauti impuritatile a,b,c etc., nu le vei gasi si vei zice ca totul e fain si frumos, pentru ca nu avei cum sa te gandesti ca uite, ar putea fi impuritatile alfa, beta, gamama, atc.. Asta pentru ca nu ai cum sa cauti toate impuritatile si ma refer aici la impuritatile organice. De aceea e foarte important sa stii atat produsul cat si procedeul de fabricatie. In cazul mancarii (umane sau animale) lucrurile sunt insa muuult mai complicate, pentru ca domeniul nu e reglementat clar.
Scuze inca odata de off-topic, dar am vrut sa lamuresc putin lucrurile, pentru ca lumea nu prea stie cum stau lucrurile cu analizele de laborator.
Si inca ceva, tot de la chimie citire: impuritatile sunt admise cu limite, nu exista 0 impuritati, sau 0 produsi nedoriti. Pana si apa dublu distilata pentru preparate injectabile, tot nu e 100% apa, e 99.9999% dar nu 100%. In cazul in care vorbim de mancaruri situatia e mult mai urata. Nu uitati de antibioticele care sunt administrate animalelor de crescatorie din prima zi de viata, si care sunt responsabile in principal pentru rezistanta bacteriilor la antibiotice.
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12457 Data de inscriere : 09/07/2009
Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 10 Aug 2022, 21:33
razvan - trenuri a scris:
Suntem în secolul vitezei și al confortului.
Poate in alte tari... Nu e cazul Romaniei.
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8367 Data de inscriere : 26/05/2011
Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Sam 27 Aug 2022, 23:34
Articol din mass media valceana, desi este mai vechi:
Numarul mesajelor : 325 Localizare : București Reputatie : 847 Data de inscriere : 04/08/2023
Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 29 Noi 2023, 16:51
Imaginile le-am obtinut de la un tovaras care a luat la pas calea ferata. Alunecare de teren pe terasamentul fostei cai ferate, in dreptul localitatii Budesti, judetul Valcea, anul 2003:
Restu limaginilor sunt din 2011, facute in aproprierea orasului Ramnicu Valcea Podul care traverseaza Oltul:
Cladirea statiei Ramnicu Valcea Est, aflata intr-o stare avansata de degradare (2011)
Un fost canton in capatul Y al statiei:
Vagoane EACS abandonate (stie cineva motivul pentru care au fost lasate acolo mult timp?) [/
Cupoane de sina care zaceau cu sutele, din nefericire multe au ajuns probabil la topitorie
Alte ramasite:
Probabil bucatile astea de beton aveau rolul de a proteja cablurile semaforizarii mecanice..
Cu fata catre statie:
Dinspre statie:
Aceasi locatie ca poza din anul 2003:
Piloni din beton pentru stabilizarea terenului:
Totodata se poate observa instabiliatea terenului, fiind podis, relieful este alunecare de teren fiind reprezentat de argila.
Posibil sa fie viaductul Budesti:
Baza unuia dintre piloni
Bonus: Tunelul Gibei si viaductul Topolog in August 2023 Tunelul Gibei si nelipsitul slogan al erei socialiste
Viaductul Topolog unde au crescut copacei
Astept concluzii si pareri la cele postate
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
https://jurnaluldearges.ro/un-inginer-care-lucreaza-la-tunelul-daniela-de-la-tigveni-a-lucrat-si-la-calea-ferata-valcele-ramnicu-valcea-339944/ Vai, incredibil, credeam ca e imposibil de realizat. Ca asa ni se face propaganda ca nu trebuie si nu se poate, doar ca sa nu isi piarda din importanta alte magistrale si atat.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
Păi tunelul Gibei şi 2 viaducte sunt singurele lucrări reuşite de pe linia aia. Tunelul Ploştina e inundat de vreo 20 de ani. Cât despre autostrăzi, nu ar fi prima dată când o autostradă se surpă la câteva luni după inaugurare.
_________________ :TTT:
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13008 Data de inscriere : 16/07/2014