|
| Informaţii generale | |
|
+96DPS gabrielcr TVlad lifetec truscamihai matei vulcan mielutu zburator ultras bobi Elful stefan_br ttavi Amiralul florin.lifticariu florin29sv bubu cfr500 alex1987 cardinal LanceR mtk get. Vale DAS 2011 Desiro256 legolass TonyGFR didinul Dutzu frank81 dan tm Nk11 Ryan Anderson phnegativ cortexedge M.I.C.I. Caspar Norbi alinx3330 gardianlinux Razvan Tudor alexpopa Luna 92Dragos vatmanul ALEXCFR marius664 mureseanu_976 alex.alexus.tm Gabry Gabriel lapsanszkitamas riciu Rarau AlexD apmatei marius_catalin84 user dezactivat... cnusi rich1974 Spartan1948 c o r v i n Lafont rizelgeorgel2004 maris.constantin Arsen22 Cont.dezactivat Simply18 Sabik IonutCFR2009 membru dezactivat , Vitosa COSTACHE MIHAIL Petre_IFTE cstefan yeu1 Balto Radu Tudor Teodor Dr2005 Jhonyla Adrian78 Vlad kristi kkk NicuS Andrey_tm Katalin4653 baiazid allred AndiCFR Tomi13leu cristi CFR cristy79 Adirmvl DUAL razvan - trenuri Nesebar 100 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7657 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Informaţii generale Sam 14 Feb 2015, 16:34 | |
| Eu fumez tigara electronica de 1 an si jumatate. Iau diverse arome iar celor de langa mine nu mai displace acum ca fumez. Totusi, atata talibanism pe aici, de speriat, nu alta! Cine e perfect, sa dea cu piatra. Unu' fumeaza, altu' e cartofor, altu' parior, altu' betiv, altu' curvar, altu' nespalat(in tren se simte mai rau decat fumul de tigara), s.a.m.d. Regula asta stupida cu interzicerea fumatului nu face decat sa dezvolte spiritul ilicit al romanului, sigur va gasi o solutie sa fenteze prevederea. Eu mereu m-am descurcat cu fumatul in tren. Am profitat fata de nas, ba de intarzierea trenului, ba de mizerie, ba de frig, sigur era ceva in neregula la tren. Cand ii enumeram nemultumirile nu prea mai avea ce sa zica. A, cel mai usor il faceam cand vedeam ca a luat spaga! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Informaţii generale Sam 14 Feb 2015, 17:38 | |
| Unul care bea in tren se afecteaza doar pe el. Unul care fumeaza afecteaza tot vagonul. Vorbesc de cei care fumeaza in mers, nu pe usa in gara. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Informaţii generale Sam 14 Feb 2015, 18:03 | |
| - kristi kkk a scris:
- Eu fumez tigara electronica de 1 an si jumatate. Iau diverse arome iar celor de langa mine nu mai displace acum ca fumez. Totusi, atata talibanism pe aici, de speriat, nu alta! Cine e perfect, sa dea cu piatra. Unu' fumeaza, altu' e cartofor, altu' parior, altu' betiv, altu' curvar, altu' nespalat(in tren se simte mai rau decat fumul de tigara), s.a.m.d. Regula asta stupida cu interzicerea fumatului nu face decat sa dezvolte spiritul ilicit al romanului, sigur va gasi o solutie sa fenteze prevederea. Eu mereu m-am descurcat cu fumatul in tren. Am profitat fata de nas, ba de intarzierea trenului, ba de mizerie, ba de frig, sigur era ceva in neregula la tren. Cand ii enumeram nemultumirile nu prea mai avea ce sa zica. A, cel mai usor il faceam cand vedeam ca a luat spaga!
In viata trebuie sa sti sa te descurci ca daca respecti toate tampeniile ce le impun altii mori cu zile, asa ca cel mai bine fiecare face ce crede ca e mai bine pentru el. Daca sti sa le faci cu cap ai reusit sa fentezi legea, exact cum ai spus mai sus, te folosesti de anumite minusuri sa il faci sa taca pe ala care iti impune sa nu faci un lucru pentru ca si el a gresit asa ca trebuie sa inghita si ceea ce face altul, ori inchide ochii la toata lumea ori la nimeni. Repet, daca nu sti sa te descurci in viata te mananca cainii. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Informaţii generale Sam 14 Feb 2015, 21:14 | |
| Pina prin anii '80 erau vagoane de fumatori si vagoane de nefumatori. Nu stiu exact cum era in cele de nefumatori, daca era sau nu voie sa se fumeze pe culoar dar sigur in cele de fumatori era permis fumatul in compartiment, existind la fiecarel loc cite o scrumiera. Pe urma au fost desfiintate aceste vagoane si fumatul era permis numai pe culoar.
Ce sa-i faci - ghinionu' dracu' - a venit peste noi progresul, cu ale lui vagoane cu geamuri fixe. Ce era sa se intimple cu fumatorii? Sa li se permita numai in statii? Numai la capatul trenului? Numai in anumite vagoane, cele care inca mai aveau geamuri mobile? Cele cu compartiment? Prea complicat! Asa ca s-a instituit regula simpla si clara: nu se mai fumeaza deloc in tren. Voi cum ati fi redactat-o?! Sint si ei constienti ca nu se poate aplica 100% dar daca regula e prea complicata sau lasa loc la concesii, devine apa de ploaie. Acum, sigur, exista "talibanii" care citesc legea "ad literam". Nu stiu daca e din rautate, din lipsa de experienta de viata sau din idealism si candoare. Putem sa privim acest fundamentalism din mai multe unghiuri, unele complet opuse. Eu tind sa vad si latura pozitiva si sa ii creditez cu bune intentii; e de apreciat la ei faptul ca inca nu "s-au adaptat". Pentru societatea noastra poate fi folositor.
|
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Informaţii generale Sam 14 Feb 2015, 22:54 | |
| Interzicerea fumatului în tren, precum şi în alte locuri publice închise e consecinţa unei directive europene. Deja există state în care fumatul e interzis în baruri şi restaurante, ca să nu mai vorbesc de mijloacele de transport în comun. În nicio ţară din UE nu se fumează legal în tren. În Austria şi Ungaria eşti ars bine la buzunar dacă eşti prins, ba chiar în Ungaria nu mai voie să fumezi nici în gări.
Deci nu e o găselniţă românească.
Acum câţiva ani a fost un proiect de lege care interzicea fumatul în toate locurile publice închise, iar barurile şi cluburile care nu au spaţii pentru nefumători nu mai aveau voie să permită accesul minorilor, dar am impresia că a fost respins. Însă fumatul în tren e prevăzut ca fiind contravenţie în alte acte normative. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Informaţii generale Sam 14 Feb 2015, 23:21 | |
| Exact de asta nu am fumat eu in diferite gari din Ungaria, a venit unu la mine in Debrecen, el stie ce zicea acolo, hongoro-mogoro, il iau pe romaneste, dute ba si plimba ursu, a facut ala niste ochi, a vazut ca nu sunt bozgor de al lor, a inceput sa gesticuleze, zic, nu inteleg bai nene ce vrei de la viata mea, si asa l-am tinut pana am terminat tigarea. Legile lor idioate! La vagoanele restaurant se permite fumatul, banuiesc ca nu e legal, dar lumea daca bea o bere/cafea vrea sa si fumeze si sa aibe vanzare inchid ochii si iti da un pahar cu un deget de apa. Totul are o rezolvare. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Informaţii generale Sam 14 Feb 2015, 23:28 | |
| In Corona am vazut ca iti dau conserve. In Ungaria nu ai voie sa fumezi la mai putin de 2-2,5 metri de intrarea in local, daca stai la terasa. Idem pe peron, chiar daca e deschis (Bp Deli). Iar in Hard Rock Cafeu' din Barcelona iar nu se fumeaza, desi jumatate din aia de pe pereti au murit din prea mult ceva, de la alcool la heroina. Ca idee: TVA-ul plus acciza din pretul unui pachet de tigari fac 50-55%. Iar un fost ministru al sanatatii zicea ca fumatorii nu trebuie sa se astepte ca aia care fac cancer la plamani sa fie tratatati din banii de la buget. Ca pusca lui, doar fumatorii nu dau lunar o caciula de bani la stat. |
| Subiect: Re: Informaţii generale Dum 15 Feb 2015, 00:40 | |
| - Karpaty a scris:
- Exact de asta nu am fumat eu in diferite gari din Ungaria, a venit unu la mine in Debrecen, el stie ce zicea acolo, hongoro-mogoro, il iau pe romaneste, dute ba si plimba ursu, a facut ala niste ochi, a vazut ca nu sunt bozgor de al lor, a inceput sa gesticuleze, zic, nu inteleg bai nene ce vrei de la viata mea, si asa l-am tinut pana am terminat tigarea.
Legile lor idioate! Prin alte ţări e mai rău. În Belgia fumatul e interzis în toate restaurantele, barurile şi hotelurile, ca să nu mai vorbim de transportul public şi gări (la hotel chiar mi s-a spus că fumatul e strict interzis în hotel, inclusiv pe balcon). Cât am fost în delegaţie acolo nu am văzut nicio persoană cu ţigara în gură, cred că e pentru prima dată când 2 zile nu simt deloc fum. Nu m-ar deranja să mă mut în Belgia Dacă vrei să-ţi strici viaţa, ia frate o ţuică, îţi strici doar ficatul tău, nu şi pe al altora. Sau trage pe nas. Ce vină am eu că nu rezişti tu câteva ore în tren fără să fumezi?! Plătesc biletul ca să ajung în condiţii bune din punctul A în punctul B, nu ca să cobor bolnav de plămâni. _________________ :TTT:
|
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6989 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Informaţii generale Dum 15 Feb 2015, 12:16 | |
| Ok, cred că e o mică exagerare în a susține că, dacă stai 10 minute în fum de țigară, ieși bolnav de plămâni... Nu e ca și când trebuie să stai în vreo bodegă prost aerisită 8 ore să inhalezi iarba și tutunul clienților. Cât timp se fumează în baie/la uși/între vagoane, eu nu am nicio problemă cu asta. Aș fi ipocrit având în vedere că sunt singurul nefumător din tot grupul meu de prieteni, și că le permit să fumeze la geam, în bucătărie, la mine acasă. |
| Subiect: Re: Informaţii generale Dum 15 Feb 2015, 13:27 | |
| Eu nu fumez zilnic, stau i 2 luni fara sa fumez, nu am probleme de genul asta ca trebuie sa fumez la 30-45 de minute o tigare cum sunt altii. Dar cand plec in excursie undeva, fie tren sau masina, in concediu, cand ies in oras la o bere, o cafea, o petrecere, merge o tigare fara discutie. Deja se abereaza mult, ca te imbolnavesti de plamani ca simti putin fum de tigare, astea sunt figuri si fite de 2 bani. Persoane care fumeaza toata viata pana cand mor si la 85 de ani ei mor de altceva nu de la fumat, nu e chiar asa cum se crede, proasta informare si documentare fac sa se ajunga la "cobor din tren dupa 8 ore bolnav de plamani ca a fumat x si y la capatul vagonului", mai repede cobori bolnav de la aerul conditionat, ca nu se curata filtrele din vagoane, si daca stai la geam ajungi la destinatie deja racit si eventual cu o bacterie din gurile de aerisire, dar nu bolnav ca ai simtit putin fum de tigare. :roll: |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Informaţii generale Dum 15 Feb 2015, 13:56 | |
| Ar trebui cumva sa infiintam un topic sa vorbim despre fumat... ))))). Eu zic ca daca s-a hotarat ca sa nu se fumeze in tren ar trebui respectat acest lucru...ca noi romanii avem obiceiul de a nu ne prea supunem regulilor e altceva.Si pentru cei care sunt pro fumat in tren sau gari o intrebare? Au mers vreodata cu avionul...daca acolo se poate in tren de ce nu s-ar putea???? |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6666 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Informaţii generale Lun 16 Feb 2015, 14:38 | |
| - Karpaty a scris:
- Eu nu fumez zilnic, stau i 2 luni fara sa fumez, nu am probleme de genul asta ca trebuie sa fumez la 30-45 de minute o tigare cum sunt altii. Dar cand plec in excursie undeva, fie tren sau masina, in concediu, cand ies in oras la o bere, o cafea, o petrecere, merge o tigare fara discutie.
Deja se abereaza mult, ca te imbolnavesti de plamani ca simti putin fum de tigare, astea sunt figuri si fite de 2 bani. Persoane care fumeaza toata viata pana cand mor si la 85 de ani ei mor de altceva nu de la fumat, nu e chiar asa cum se crede, proasta informare si documentare fac sa se ajunga la "cobor din tren dupa 8 ore bolnav de plamani ca a fumat x si y la capatul vagonului", mai repede cobori bolnav de la aerul conditionat, ca nu se curata filtrele din vagoane, si daca stai la geam ajungi la destinatie deja racit si eventual cu o bacterie din gurile de aerisire, dar nu bolnav ca ai simtit putin fum de tigare. :roll: Subscriu la faza cu aerul conditionat. Dar cati inteleg asta? Acum nu se mai poate fara AC ca avem fite. Nu zice nimeni ca pana la aparitia AC, infectiile cu Legionella la nivel pulmonar nu existau, bacteria cu pricina nefiind considerata patogena. Iata ca acum e princina de imbolnaviri. Am discutat cu cineva care nu le are cu mersul cu trenul si a zis, ca fara AC nici nu concepe. |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11402 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Informaţii generale Lun 16 Feb 2015, 15:05 | |
| In avion nu se fumeaza si cred ca nici pe tren nu e normal sa ii afumi pe ceilalti. A,cand eram copil,imi placea sa stau pe culoar cu geamurile deschise si nu ma deranja cu nimic fumul de tigara. Acum, nu imi place mirosul, pur si simplu,nu ca m-as imbolnavi de la fum |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Informaţii generale Mier 18 Feb 2015, 14:14 | |
| http://www.glasul-hd.ro/Peti%C5%A3ie-online-pentru-salvarea-G%C4%83rii-din-Brad-Una-dintre-cele-mai-frumoase-g%C4%83ri-din-%C5%A3ar%C4%83-%C3%AEn-pericol-de-pr%C4%83bu%C5%9Fire_19_22993.html |
| | | gabrielcr
Numarul mesajelor : 160 Varsta : 45 Localizare : Craiova Reputatie : 4330 Data de inscriere : 01/07/2013
| Subiect: Re: Informaţii generale Mier 18 Feb 2015, 17:40 | |
| Este superba gandirea romaneasca. Cand ne laudam cu ceva, repede spunem ca la altii e mai bine. Cand avem ceva rau, suntem primii care ne punem bete in roate. Oare de ce ne mai miram ca CFR-ul a ajuns in halul asta, in conditiile in care venind cu un tren curat plecat din Bucuresti, la destinatie era plin de gunoaie? Sa nu mai faca romanii nimic, ca sa nu ne mai laudam cu acele produse si sa cumparam SF-uri din alte tari, care mai au 2-3 ani pana la casare. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Informaţii generale | |
| |
| | | | Informaţii generale | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |