Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Informaţii generale

In jos 
+96
DPS
gabrielcr
TVlad
lifetec
truscamihai
matei vulcan
mielutu zburator
ultras
bobi
Elful
stefan_br
ttavi
Amiralul
florin.lifticariu
florin29sv
bubu
cfr500
alex1987
cardinal
LanceR
mtk
get.
Vale
DAS 2011
Desiro256
legolass
TonyGFR
didinul
Dutzu
frank81
dan tm
Nk11
Ryan Anderson
phnegativ
cortexedge
M.I.C.I.
Caspar
Norbi
alinx3330
gardianlinux
Razvan Tudor
alexpopa
Luna
92Dragos
vatmanul
ALEXCFR
marius664
mureseanu_976
alex.alexus.tm
Gabry Gabriel
lapsanszkitamas
riciu
Rarau
AlexD
apmatei
marius_catalin84
user dezactivat...
cnusi
rich1974
Spartan1948
c o r v i n
Lafont
rizelgeorgel2004
maris.constantin
Arsen22
Cont.dezactivat
Simply18
Sabik
IonutCFR2009
membru dezactivat ,
Vitosa
COSTACHE MIHAIL
Petre_IFTE
cstefan
yeu1
Balto
Radu Tudor
Teodor
Dr2005
Jhonyla
Adrian78
Vlad
kristi kkk
NicuS
Andrey_tm
Katalin4653
baiazid
allred
AndiCFR
Tomi13leu
cristi CFR
cristy79
Adirmvl
DUAL
razvan - trenuri
Nesebar
100 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Elful

Elful

Numarul mesajelor : 110
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 3947
Data de inscriere : 07/06/2014

Informaţii generale - Pagina 61 Empty
MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeVin 13 Feb 2015, 03:56

Nu trebuie sa mergi constant cu trenul ca sa vezi acest lucru, e de ajuns ocazional sa circuli, sa vezi nesimtirea unora. Daca ai prieteni fumatori, cu siguranta ai observat ca la un anumit timp definit, 1-2 ore cand lucreaza, 30'-1h cand calatoresc trebuie sa fumeze. Bineinteles, nepasandu-le de ceilalalti. Si indiferent cat de frig este afara (-20 grade) sau cald (+35 grade) nu se pot abtine o perioada mai lunga din fumat (4-5 ore). Daca ar fi civilizati, ar fuma in statiile cu opriri mai lungi, opririle tehnice (schimb mecanici, revizie vagoane etc.) ca de exemplu: Brasov, Craiova, Buzau etc..
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeVin 13 Feb 2015, 08:50

Elful a scris:
mielutu zburator a scris:
...Și-așa nu moare nimeni dacă stă 3 ore jumate fără să fumeze Smile) ...

Pe bune? Chiar ai mers cu trenul? Astia daca nu fumeaza dupa cel putin 30 minute devin agitati la fel ca drogatii si nu te mai intelegi cu ei. Orice loc ascuns e bun de fumat pentru ei, orice, nu conteaza, numai sa fumeze. Mai ales ca si la unele opriri (scurte sau lungi) fie vara, fie iarna nu maxim 10% coboara sa fumeze, restul stau proptiti in usa, si, bineinteles, conform fizicii curentilor de aer, mai mult de jumatate din fumul de tigara vine in tren. Unul singur nu prea poti sa le zici multe, ca tot dai de un capsoman, daca ii zici nasului, nu prea se baga, la urma o pateste la fel ca ala de pe IR1521. Au fost dati in care m-am certat cu unii calatori care fumau in usa sau veneau din prima jumatate a Desiro-lui sa fumeze la a doua usa (IR de seara Galati - Bucuresti Nord). Ar trebui facute vagoane pentru fumatori (recomandat vidate) care sa fie la urma trenului, pe distante mai mari de 150-200 km. Pentru ca la noi, romanul e nesimtit si nici macar o amenda nu-l sperie.

Pe 1821 s-au urcat din Craiova doi indivizi care veneau din Italia erau un pic cam ametiti au fumat pe geam in hol iar nasu i-a prins si i-a dat jos la Caracal
Ar fi o idee buna ca trenurile de lung parcurs sa fie dotate cu vagon bistro dar daca e sa ne uitam la cate opriri au sunt pauze destule pentru tigare
Sus In jos
truscamihai

Numarul mesajelor : 33
Reputatie : 5381
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeVin 13 Feb 2015, 12:12

Cel mai bine ar fi la ultimul vagon, si eu sunt fumator si fumez ori intre vagoane sau la ultimul vagon, nasul stie :d
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22396
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeVin 13 Feb 2015, 16:56

Cand se fuma pe culoar la 20-57 si era fum de il taiai cu cutitul nu mai zicea nimeni nimic, acum brusc a devenit lumea sensibila asa peste noapte.

Numarul mesajelor : 329
Reputatie : 4738
Data de inscriere : 01/11/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeVin 13 Feb 2015, 23:17

Adica ce vrei sa zici? E o regula de respect fata de nefumatori sa fumezi intr-un spatiu inchis.Nu mai vorbesc de aspectul medical al acestei chestiuni. Cunosc persoane care nu foloseau trenul inainte pt ca se fuma.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeVin 13 Feb 2015, 23:52

Pe lângă bătaia de joc la adresa nefumătorilor, fumatul în tren este contravenţie. Deja în alte ţări nu mai ai voie să fumezi nici măcar pe peron, d'apoi în tren. Cred că numai la noi se mai fumează în tren fără ca nimeni să nu ia nicio măsură.

Spartan1948
V.I.P Member
V.I.P Member
Spartan1948

Numarul mesajelor : 2108
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6910
Data de inscriere : 15/03/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeVin 13 Feb 2015, 23:57

Hai las-o pe asta cu contraventia Smile)
La cate INFRACTIUNI sunt in cadrul CFR....chiar de asta ti-ai gasit sa te legi? Smile)...si ti-o spune un nefumator.

Hoarde de tigani merg gratis cu trenul, fac absolut tot ceea ce vor in trenurile CFR, si tu te legi de o banala "contraventie" a fumatorilor? Nu mai pomenesc ca si nasii fumeaza cot la cot cu calatorii.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Reputatie : 8416
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeSam 14 Feb 2015, 00:14

Karpaty a scris:
Cand se fuma pe culoar la 20-57 si era fum de il taiai cu cutitul nu mai zicea nimeni nimic, acum brusc a devenit lumea sensibila asa peste noapte.

Eu sint unul din aia sensibili; impresia mea e insa ca si tigarile au devenit mai imputite in ultimii ani, nu stiu ce or baga astia in ele de miros in halul ala. Am un coleg cu care mai ies la "aer" si el isi face singur tigarile din tutun si foi iar mirosul nu pot sa zic ca e placut insa e suportabil. Celelalte, "de fabrica", sint sub orice critica. Mahorca.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeSam 14 Feb 2015, 01:09

Spartan1948 a scris:
Hai las-o pe asta cu contraventia Smile)
La cate INFRACTIUNI sunt in cadrul CFR....chiar de asta ti-ai gasit sa te legi? Smile)...si ti-o spune un nefumator.

Hoarde de tigani merg gratis cu trenul, fac absolut tot ceea ce vor in trenurile CFR, si tu te legi de o banala "contraventie" a fumatorilor? Nu mai pomenesc ca si nasii fumeaza cot la cot cu calatorii.

Te agiti degeaba, ei au lumea lor roz-bombon in care legea se respecta si vai ce lume buna avem, totul e bine si frumos, sunt rupti de realitate.

Nu tin cu nimeni dar cand vad ce aere si figuri au unii in cap, vai doamne e contraventie, asa si? Care e probela ta, fac ce vreau, incalc ce regula vreau, daca imi da cineva amenda bine, daca nu iar bine, ce te roade pe tine ca fumeaza altul, o face la usa sau intre vagoane, si asta ii dereanjeaza pe ei, ce grad mare de sensibilitate au unii asa peste noapte.
Vorba unui prieten, legea e facuta sa fie incalcata, de asta e lege, daca ma prinde bine, daca nu iar bine, plus ca daca te prinde si esti tare in gura nu patesti nimic, poate doar sa cheme garna sau tf-ul dar asa daca nu esti moale si esti putin infipt nu patesti nimic.

Ca fapt divers in alte tari se fumeaza in tren si nu se intampla nimic, da in UE in Grecia lumea fumeaza in timpul mersului de tai fumul cu cutitul, sunt mucurile de tigare pe jos, pe la capetele vagoanelor cu gramada, si nu am vazut sa zica nasul ceva. Cine vroia se ducea acolo la capat si baga tigare, dar nu erau firoscosi ca prin Romania ca vai fumul de tigare este daunator ca asa a zis medicul, aoleu, si medicul fumeaza mai rau ca o locomotiva. Bai mor pe astia, mi-a zis medicul ca nu e bine sa fumez dar el fumeaza sau a zis popa sa nu fac aia dar popa face lucru ala de nu mai stie de el. Ce imi plac oameniia stia care dau sfaturi la altii dar pe ei nu se vad si mai rau ca unii chiar se uita in gura lor.

Repet, nu am nimic cu nimeni, nici cu aia care fumeaza nici cu ceilalti, dar nu sunt de acord sa ii interzici unui fumator sa nu fumeze 10 ore ca asa vrea dracica si cu lacica, omul s-a simtit, s-a dus la capatul vagonului, a deschis usa in statie dar mai multe nu poate sa faca, cat sta trenul 2-3 minute baga si omul o tigare, daca si din asta facem mare caz ............... suntem exact capra raioasa, are raie dar tine coada sus, exact oamenii care fumeaza sunt problema in tren, restul sunt rezolvate si asta a mai ramas. Mad

Am trait cazuri cand nasul a zis "inchide usa, trage perdelele si fumeaza cat vrei, aici eu sunt seful si daca eu iti dau voie poti sa fumezi cat vrei" si nu doar la vagon clasa, ci si la cuseta, eram eu cu un prieten, singuri in cuseta, si acest prieten nu sta mai mut de 30-45 de minute fara tigare, s-a dus la insotitor si la intrebat udne poate sa fumeze iar acesta a zis "sunteti singuri in compartiment, ce mai vrei, inchizi usa si deschizi geamul, de la mine ai voie" .

Acum sigur vor incepe raspunsurile de la x si y ca legea, ca asa si pe dincolo, ca vai cum sa faci asa ceva, etc etc.

Sfat: Daca nu sti sa te descurci in viata, te mananca cainii.

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeSam 14 Feb 2015, 01:30

Depinde si cum fumezi. In cuseta, daca te pui in pat si bagi o tigara mai ramane si miros. Dar daca mergi la baie si deschizi geamul care e problema?

PS: Langa unii nu poti sta de rau ce put, altii murdaresc scaunele, dar o tigara fumata cu cap nu poate fi tolerata?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeSam 14 Feb 2015, 02:11

Una e să fumezi închis bine în cabină, alta e să o faci pe hol. Dacă e şi lume pe hol sau e un vagon gen 22-96, fumul ăi afectează pe mai mulţi. Eu i-aş da jos în şuturi din tren şi să meargă cu maşina personală dacă vor să fumeze.
Pe cuvânt că următorul naş pe care-l prind că permite fumatul în tren o să aibă o ditamai sesizarea la conducere.

cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeSam 14 Feb 2015, 08:49

Sunt de acord cu fumatul numai daca se poate aerisi(deschide geamul).
Altfel, nu e prea placut sa mergi ore in fum, in spatiu inchis.
Daca fumatorii vor sa isi distruga sanatatea, sa o faca numai pe a lor.
Sus In jos
Spartan1948
V.I.P Member
V.I.P Member
Spartan1948

Numarul mesajelor : 2108
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6910
Data de inscriere : 15/03/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeSam 14 Feb 2015, 09:57

Dr2005 a scris:
Una e să fumezi închis bine în cabină, alta e să o faci pe hol. Dacă e şi lume pe hol sau e un vagon gen 22-96, fumul ăi afectează pe mai mulţi. Eu i-aş da jos în şuturi din tren şi să meargă cu maşina personală dacă vor să fumeze.
Pe cuvânt că următorul naş pe care-l prind că permite fumatul în tren o să aibă o ditamai sesizarea la conducere.

Si urmatorului nas blatist pe care il prinzi, ii faci sesizare?
Atat poti fi de subiectiv....de necrezut asa ceva.

Bine ca pe fumatori (si repet, ti-o zice unul care nu a fumat in viata lui) i-ai da in suturi afara din tren, dar hoardelor de tigani care merg gratis, distrug si put ca *racu' nu le-ai face nimic. Cand e vorba de aia, inchizi ochii si te faci ca ploua, ah ? Smile)

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeSam 14 Feb 2015, 12:19

Orice nas isi are nasul, toti astia care au gura mare si traiesc cu ideea ca legea ii apara si legea e cea care ii protejeaza, se inseala, intr-o zi se va gasi unul care iti scoate toti dintii din gura cu un singur pumn. Sa vad atunci daca o sa mai fiti asa tari in gura si asta poate pentru un motiv banal dar faptul ca va mancat undeva se ajunge sa nu mai aveti dinti in gura sau sa ajungeti pe la spital.
Nu inteleg cuc e va deranjeaza ca lumea se duce frumos la usa, o deschide cand e trenul in statie si fumeaza la usa, ca se simte putin fum de tigare, asta va deranjeaza pe voi? Ca simtiti acolo putin deci nu stati in fum de tigare de il taiati cu cutitul ci pur si implu se simte putin, asta credeti voi ca o sa va afecteze sanatatea sau alte tampenii? Daca asa ganditi inseamna ca degeaba aveti varsta care o aveti, faptul ca simtiti putin fum de tigare nu va va afecta niciodata!
Ca fapt divers, saptamana trecuta intr-un tramvai la ultima usa erau 2 baieti pe la 17-18 ani si amandoi bagau tigare, normal ca nimeni nu a zis nimic, si erau in timpul mersului, dar nu are nimeni curaj sa zica ceva pentru ca in Bucuresti sunt cartiere unde daca scoti un sunet impotriva cuiva risti sa ajungi al spital sau chiar la morga, asta e alta treaba dar zic asa ca fapt divers. Traiti totusi realitatea si nu mai aveti lumea voastra roz unde totul e bine si frumos.
Nu faptul ca lumea fumeaza la usa cu usa deschisa in timp ce trenul este in statie a ramas ultima problema din tara asta, sunt altele mult mai grave la care nimeni nu are ce sa faca.
Vorba lui Spartan, tigani in grup care merg pe blat toata viata lor, nimeni nua re ce sa le faca, strica si distrug chiar de fata cu alti calatori ei se duc si scot oglinzile din compartiment ca le ia acasa, am patit intr-un compartiment de 19-80, au venit peste mine 3 tigani cu scule si fac la mine "te deranjeaza ca scot si eu oglinda asta?" dar tot el raspunde: "nu" . Mai puteam sa spun ceva in fata la 3 tigani? Au spart oglinda ca nu s-a desfacut, au trecut la alt compartiment dar in final tot au scos o oglinda de pe perete si cate altele nu se intampla, arucna din tren cotierele ca le rup sau tetierele, deci distrigere care provoaca pierderi materiale imense, astea sunt probleme majore si grave nu ca fumeaza x si y la usa cand e trenul in statie.

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitimeSam 14 Feb 2015, 14:34

Mai, eu nu am zis de cazul cand trenul e in statie, si usile sunt deschise. Vorbeam de fumatul in trenurile ermetice de acum, din timpul mersului.
Acum cateva saptamani, un domn fuma la capatul vagonului, si s-a luat de mine, ca de ce am deschis usa, ca ii e frig. trenul era oprit. I-am spus ca fumatul e interzis in trenuri, dar el o tinea pe a lui. ca e frig. ca e curent, si ca sa inchid usa.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 61 Icon_minitime

Sus In jos

Informaţii generale
Sus 
Pagina 61 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Informaţii generale
» INFORMATII GENERALE
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile
» Discutii generale despre transport III
» INFORMATII GENERALE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: