Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Despre biciclete

In jos 
+34
Cipri Andrei Neculai
alex.barac.5
lapsanszkitamas
LanceR
deconectat
mielutu zburator
tcm
Katalyn
AlexD
dan tm
cristy79
IonutChircu
Caspar
JohannDB
DUAL
Cont.dezactivat
c o r v i n
Adrian78
Adirmvl
Nesebar
kristi kkk
NicuS
ANDU2100HP
TVlad
Teodor
cristi CFR
Andrey_tm
cstefan
Bobby_TM
Traveller
frank81
George
cortexedge
Dr2005
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 17 ... 26  Urmatorul
AutorMesaj
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9339
Data de inscriere : 20/08/2008

Despre biciclete - Pagina 8 Empty
MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeMier 02 Apr 2014, 14:52

FoFo, orice bicicleta e buna, atat doar ca alea mai scumpe au piesele de alta calitate, care se pot strica mai greu... sau deloc.
Inchide ochii la ce zic mofturosii, ca biciclete bune nu gasesti la xxx lei, fiecare om are un standard pe care il respecta, dar cand vine vorba de preferintele personale si mai ales de buget, tu esti cel care alege.

Eu m-am dat 2 ani cu un DHS luat cu 650, apoi mi-am luat una cu 1700. Cat timp am avut DHSu' am fost multumit de ea, am umblat pe toate coclaurile cu ea. Nu mi s-a stricat nimic la ea, atat doar ca furca telescopica o avea cam degeaba. Very Happy

Offtopic: Cataline, sper ca n-ai aruncat flaconu' ala de bere pe drum dupa ce l-ai terminat. abere

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeMier 02 Apr 2014, 15:09

La 7 viteze, s-ar putea ca pinioanele să fie pe şurub, o soluţie cam nefericită (se strică mai repede şi sunt greu de demontat) care o să îţi limiteze posibilitate de upgrade (adică ţi-o taie de tot, pentru că pe şurub nu poţi să pui decât 6 sau 7 pinioane) la transmisie. Mai bun ar fi un RR 5.2 (dar preţul deja e de 1200 RON), dar mie nu prea îmi plac frânele cu disc.

E un moment bun pentru achiziţionat biciclete.... ce nu s-a vândut anul trecut e la preţuri promotoţionale, de exemplu această Merida Matts 15 la 1253 lei: http://www.bikenature.ro/produs/bicicleta-merida-matts-15-2013-bikenature

Şi, ca să îmi bag unghia în gât, bicla mea de 1520 lei e acum vreo 1200... http://www.bikenature.ro/produs/bicicleta-merida-crossway-15-v-2013-bikenature E drept, e modelul cu cadru de 55cm, probabil cel pe care l-am văzut şi eu şi care îmi era mare.

Cont.dezactivat

Numarul mesajelor : 1236
Reputatie : 5448
Data de inscriere : 20/05/2013

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeMier 02 Apr 2014, 15:14

'Si de la Dechatlon ce ti se pare bun, Dr2005?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeMier 02 Apr 2014, 17:40

cortexedge a scris:

Offtopic: Cataline, sper ca n-ai aruncat flaconu' ala de bere pe drum dupa ce l-ai terminat. abere

Nu am avut bidon la bicicleta asa ca am improvizat cu un bidon de 0,75 de bere in care mi-am pus suc de acasa. Pe drum am baut doar 2 beri, fiind foarte frig, una la o carciuma in Pietrosita si alta in trenul 3008. Cu bidonul am ajuns acasa, nu fac eu mizerie mai ales la munte.

cortexedge a scris:
FoFo, orice bicicleta e buna, atat doar ca alea mai scumpe au piesele de alta calitate, care se pot strica mai greu... sau deloc.
Inchide ochii la ce zic mofturosii, ca biciclete bune nu gasesti la xxx lei, fiecare om are un standard pe care il respecta, dar cand vine vorba de preferintele personale si mai ales de buget, tu esti cel care alege.

Am avut tot felul de biciclete de la cele mai ieftine pana la cele mai proaste, pe unde nu m-am dat cu ele si nu am avut probleme nici macar o pana la drum lung, in schimb am luat un Dhs Rich prin 2010 de la Carrefour cu 250 lei, ala ma tinut cel mai putin 2 ani, dar nu am bagat 1 leu in ea.

Acum oferta la Carrefour,Dhs Venture la 330 lei redus de la 530, ma bate gandul sa iau una dasta sa imi ocup timpul cu ea vreo 2 luni pana iau altceva mai bun, sa vedem...
Sus In jos
Cont.dezactivat

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeMier 02 Apr 2014, 19:48

La selgros am văzut un mtb cyclone sau ceva ca nu scria firma si asta am descifrat de pe cadru, cu frana disc fata-spate, schimbatoare shimano, 21 de viteze, suspensie fata la 669 lei
Sus In jos
Bobby_TM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 679
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Reputatie : 5228
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeMier 02 Apr 2014, 20:19

FoFo650 a scris:
La selgros am văzut un mtb cyclone sau ceva ca nu scria firma si asta am descifrat de pe cadru, cu frana disc fata-spate, schimbatoare shimano, 21 de viteze, suspensie fata la 669 lei

FoFo - arunca un ochi aici. Concluzile le tragi si singur...
Eu zic sa nu grabesti cu achizitia, mai ales ca o bicla nu-ti cumperi in fiecare an...

On topic - momentan "calaresc" o Fuji Nevada 1.1 D - distractie ce m-a costat 2900 RON
Sus In jos
Cont.dezactivat

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeMier 02 Apr 2014, 23:47

Mersi bobby. Cred ca totusi voi merge pe cea de la dechatlon.. are garantie pe viata la cadru si inca doua piese, daca nu ma insel au si service la fiecare magazin... sper sa nu fac o greseala..
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeJoi 03 Apr 2014, 00:39

Garanţia - la 99% dintre biciclete (adică cam tot ce costă sub vreo 10.000 euro) - vizează doar cadrul şi ghidonul, eventual pipa. Restul (jante, angrenaje, furci cu suspensie, lanţ, pedalier, tijă de şa, manete, frâne etc.) sunt considerate consumabile şi nu sunt acoperite de nicio garanţie. Nu mai zic că e posibil să existe nişte clauze gen ,,garanţia se pierde dacă e zgâriat cadrul" (e imposibil ca, în timp, să nu pui măcar o zgârietură pe cadru). Oricum, şansele să se rupă cadrul sunt destul de mici chiar şi la DHS, d'apoi la Decathlon. Iar dacă totuşi se rupe, e posibil să se rupă din cauza unui accident sau a greutăţii prea mari a biciclistului şi a bagajelor sale, aşa că producătorul oricum e acoperit.
Într-adevăr, au service la fiecare magazin (de fapt, cam toate magazinele de biciclete au şi service), dar nu în toate magazinele sunt oameni care chiar se pricep la biciclete (de ex. am cumpărat un schimbător de foi după ce am fost asigurat că ,,se potriveşte, n-are cum să nu se potrivească" şi nu s-a potrivit, pentru că bicla mea avea cablurile trase pe jos, fiind cu cadru de damă; acuma bicla nouă, deşi e cu cadru normal, tot pe jos are cablurile trase...). Se găsesc pe forumurile de specialitate destul de multe povestiri despre profesionalismul sau, după caz, lipsa lui, mecanicilor de biciclete de la Decathlon şi de prin alte părţi.
Orice bicicletă vei lua, aşteaptă-te ca ea, în timp, să aibă nevoie de întreţinere. Saboţii se schimbă cam la 1500 - 2000 km, o dată la câteva luni (sau chiar mai des dacă eşti ghinionist) o să faci pană (o cameră de schimb nu costă prea mult... 10 - 15 lei), o dată la vreo 3000 km (mai ales dacă ai mers pe mâzga cu antiderapant care e iarna pe drum) vei avea nevoie de o *urăţare a butucilor, iar pe la vreo 10.000 km s-ar putea să ai nevoie de nişte bile noi la monobloc. Pentru o bicicletă care merge cam 550 km pe lună - cum e a mea - întreţinerea ei ajunge la vreo 30 lei pe lună, în medie (adică sunt luni când nu bag nimic şi luni când bag 100 lei, să zicem, depinde).
O să îţi mai trebuiască şi ceva accesorii: vei avea nevoie de o pompă ca lumea (alea de 5 lei de la supermarket nu bagă nici măcar 1,5 bar, tu în roţi ai nevoie de minim 2,5 la MTB), de o cheie de 15" dacă nu ai roţi cu QR, de una de 14" pentru şa (dacă nu are QR), un set de inbuşi (costă vreo 25 - 30 ron un set de buzunar). Mai ai nevoie şi de lumini, că sunt obligatorii pe timp de noapte... un set cu far slab cu bec + stop cu LED costă la Auchan vreo 12 lei. Dacă vrei un far mai puternic, cu LED, te duci în 36 lei (dacă prinzi la Lidl) sau 45 - 50 lei în alte magazine. Şi mai ai nevoie şi de o sonerie, pe care o găseşti la orice hipermarket pe la vreo 10 lei (nu ai voie pe drumul public fără avertizor sonor + 2 ochi de pisică pe fiecare roată + reflectorizant roşu în spate). Măcar odată pe săptămână (mai des dacă circuli prin zone cu praf mult sau pe mocirlă şi noroi) va trebui să cureţi lanţul (cârpă umedă + cârpă uscată + dat cu ulei) (şi prin ,,odată pe săptămână" mă refer la un parcurs de vreo 2-300 km... dacă tu ieşi o dată pe săptămână cu ea, n-are rost să stai să freci la lanţ). Uleiul cu care vine ea din fabrică, fiind ceva mai bun, va rezista câteva săptămâni fără probleme (deci nu e nevoie să cureţi lanţul decât dacă prinde cantităţi industriale de jeg), dar uleiul cu care vei da tu nu va fi chiar aşa de bun. O sticluţă de 150 - 200 ml de ulei începe de pe la vreo 15 lei şi duce până la... cât te lasă inima (cred că găseşti şi la 150 lei sticla).
Astea ar fi cheltuielile minime... în funcţie de cât vrei să te dai cu ea, s-ar putea să vrei nişte aripi să nu te stropeşti, un portbagaj (văd că RR 340 nu are găuri pentru aşa ceva, deci nu prea vei putea pune aripi şi portbagaj). Bun ar fi şi un suport de bidon (încep de pe la 15 - 20 lei), iar pe post de bidon, în funcţie de suport, poţi să adaptezi o sticlă de apă sau poţi căuta apă Vosslauer, care e stil bidon... e drept, o sticlă de 0,75 costă cât 4l de apă normală, dar nu costă 20 - 30 lei cât un bidon ieftin. Şi un antifurt ar fi bun... dacă nu poţi să dai 250 - 300 lei pe un U-lock, cumpără un cablu gros (pe la vreo 60 - 70 lei cel puţin), măcar pe ăla îl taie hoţul mai greu (cablurile subţiri le taie în câteva secunde). Dar cel mai bun antifurt e să ţii bicla tot timpul lângă tine, dar asta depinde de mai mulţi factori (de ex., şeful meu se dădea mult cu bicicleta în tinereţe şi nu a avut nimic împotrivă să ţin bicicleta în birou).

cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9339
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeJoi 03 Apr 2014, 00:50

Este la kaufland suport de bidon cu bidon de aluminiu cu 11 lei. Set imbus cu 15 lei, ciclocomputer cu 17 lei cu tot felu' de functii. Acuma apar chestiile astea prin magazine, ca incepe sa iasa lumea la pedalat.

Ulei poate folosi ulei de motor folosit, nu trebuie p r o s t i i "speciale" pentru tzoagle. Am vazut tot felu' de uleiuri cu teflon, ceramica si alte nebunii, la preturi pe masura. Eu folosesc oloi de masina. Daca e bun pentru motor, care totusi, lucreaza in conditii mult mai dure decat un lant de bicicleta, atunci sigur e bun de uns si lantu' meu.

Apropo, eu nu am nici ochi de pisica, nici claxon, nici vesta si doar ocazional lumina pe fata, si nu m-a oprit niciun militian pana acuma Laughing

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeJoi 03 Apr 2014, 01:10

A mea a avut ochi de pisica din fabrica, iar pe sonerie am dat vreo 10 lei... n-avea rost sa risc 85 lei sau cat o fi amenda pentru asa ceva... ştiu pe cineva care a luat amendă pe motiv de ,,lipsă avertizor sonor". E drept, poliţistul nu-şi făcuse planul, aşa că a făcut exces de zel până i-a găsit ceva în neregulă.
Să fac şi eu o listă de cheltuieli făcute imediat ce am luat bicla nouă:
- suport bidon: 15 lei
- aripi plastic: 33 lei (+15 lei montaj)
- portbagaj: 85 lei (+10 lei montaj)
- pompă: 23 lei
- cameră de schimb: 11 lei
- ciclocomputer: 45 lei
- sonerie: 10 lei
- trompetă: 12 lei
- şufă: 6 lei

--
Ca ulei, am luat pe la sfârşitul lui 2012 o sticluţă de la Carrefour... vreo 12 lei, marca ,,Carrefour". Foarte bun, a rezistat şi la vreme nasoală, se punea puţin... dar cum anul trecut am început să merg zilnic cu bicla, s-a cam terminat, mai ales că Merida ,,plânge" mai des după ulei decât DHS-ul. Am intrat în primul magazin de bicle şi am dat 15 lei pe o sticluţă (după ce am fost prin 2 Carrefour-uri să caut ulei cum avusesem)... parcă e apă, la ploaie îmi rugineşte lanţul... dacă mai găsesc ulei d'ăla de la Carrefour, cumpăr un bax, să am 10 ani.

cstefan

cstefan

Numarul mesajelor : 273
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart
Reputatie : 5027
Data de inscriere : 19/11/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeJoi 03 Apr 2014, 18:29

Se vinde un Rockrider 5.1 este e alb anul 2012. Este putin folosita maxim 600 de km. Pret 500 lei. Doar pentru Bucuresti dupa data de 20 aprilie cand ajung in Romania. http://www.decathlon.ro/mtb-timp-liber/8231773-bicicleta-rockrider-51-c1-1.html
Sus In jos
Cont.dezactivat

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeJoi 03 Apr 2014, 18:40

I-auzi Katalyne Smile)
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeJoi 03 Apr 2014, 18:51

Dacă nu o vinzi pe 7 mai când iau leafa ti-o cumpăr eu.
Sus In jos
cstefan

cstefan

Numarul mesajelor : 273
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart
Reputatie : 5027
Data de inscriere : 19/11/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeSam 05 Apr 2014, 00:34

Din pacate am sa fiu in Romania pana pe data de 3 mai.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 11:51

Poate fac rost de bani mai devreme, poate ma imprumut pentru 3-4 zile vorbim la sfarsitul luni.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 8 Icon_minitime

Sus In jos

Despre biciclete
Sus 
Pagina 8 din 26Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 17 ... 26  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 306 : Ploiesti Sud - Slanic
» Biciclete adaptate pentru calea ferata
» CATEVA CUVINTE DESPRE NOI.... O SCURTA DESCRIERE
» Despre comunism
» Despre metrouri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: