|
| 306 : Ploiesti Sud - Slanic | |
|
+74razvan - trenuri Costin.B M.I.C.I. mishu88 tuborgtnp Dr2005 AndiCFR nenuandrei augustin_ciuraru Luna sogard_2003 dany90 alex.alexus.tm ldh80 Vicentiu DUAL Cosmin5 dave Hurricane Norbi romaniaetc mardaryroby AlexD rizelgeorgel2004 Radu TVlad ATM redeme sorinucu adycfrbucuresti nokia2010 Gabry Gabriel Vlad Nk11 decward Razvan pannonia express riciu Vitosa Adrian78 halmarius cont dezactivat . mihaiuc kido jionutz Ciprian kristi kkk aly Boracik email2bav eu cata marius_catalin84 dan ciprian lovekomotive srazvi orestte discoid21 cristi CFR Nesebar vrabieionut adina membru inactiv robert didinul cortexedge tudor_vl IonutCFR2009 KQQ cosmin_26-17 MariusM COSTACHE MIHAIL Lde 2100 myster2008 78 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6410 Data de inscriere : 06/12/2008
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Mar 09 Aug 2011, 21:18 | |
| Pentru cortexedge: exemplul de care vorbesti constituie legitima aparare, o cauza care inlatura caracterul penal al faptei, deci nu se pune problema de vreo raspundere penala.
In al doilea rand, in sensul Codului penal, mijloacele de transport public (deci si trenul) se afla in campul de aplicare al notiunii de ,,loc public''. Din moment ce nu cred ca exista in legislatia civila alte reglementari ale notiunii de ,,loc public'', consider ca sunt aplicabile, prin analogie, prevederile din legea penala. Verificati art. 152 Cod penal pentru amanunte.
|
| | | Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6410 Data de inscriere : 06/12/2008
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Mar 09 Aug 2011, 21:19 | |
| |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Mar 09 Aug 2011, 22:14 | |
| Trenul este un loc privat, astfel s-ar plimba toata lumea gratis. Chiar daca CFR este o companie cu capital de stat. |
| | | eu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 408 Reputatie : 5729 Data de inscriere : 05/05/2010
| Subiect: eu Mier 10 Aug 2011, 09:11 | |
| Deja s-a discutat cu conducerea CFR Calatori si chiar am fost rugati sa filmam nasii lund bani fara a elibera bilete. In preioada urmatoare vom avea si acordul scris. Vom filma cu camere minuscule gen breloc. Directorii se bucura sa aibe motive de disponibilizari........ |
| | | Vicentiu
Numarul mesajelor : 9 Localizare : Alexandria Reputatie : 5120 Data de inscriere : 25/11/2010
| | | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Joi 11 Aug 2011, 22:25 | |
| - kristi kkk a scris:
- Trenul este un loc privat, astfel s-ar plimba toata lumea gratis. Chiar daca CFR este o companie cu capital de stat.
O rezervatie naturala este loc public, chiar daca se percepe un tarif pentru intrare. Nu inseamna ca daca platesti pentru un serviciu, acesta presupune ca nu e vorba de un loc public. Poti sa platesti un serviciu ca sa ai acces intr-un loc public. Cat despre trenuri, acestea constituie, prin insasi destinatia lor, mijloace de transport IN COMUN. Daca furi din RATB, e furt calificat pentru ca e mijlocul de transport e in loc public. Eu am luat decizia sa inregistrez cu telefonul pe Turnu-Rosiori cand mai vine controlorul de acum incolo sa verifice biletele la mine in compartiment. Cu toate ca pe Turnu-Rosiori am vazut destui care isi iau bilet sau li se taie bilet din tren de catre nas. Dar, ma rog, nu intotdeauna.. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Vin 12 Aug 2011, 09:29 | |
| - Radu a scris:
- kristi kkk a scris:
- Trenul este un loc privat, astfel s-ar plimba toata lumea gratis. Chiar daca CFR este o companie cu capital de stat.
O rezervatie naturala este loc public, chiar daca se percepe un tarif pentru intrare. Nu inseamna ca daca platesti pentru un serviciu, acesta presupune ca nu e vorba de un loc public. Poti sa platesti un serviciu ca sa ai acces intr-un loc public. Cat despre trenuri, acestea constituie, prin insasi destinatia lor, mijloace de transport IN COMUN. Daca furi din RATB, e furt calificat pentru ca e mijlocul de transport e in loc public.
Eu am luat decizia sa inregistrez cu telefonul pe Turnu-Rosiori cand mai vine controlorul de acum incolo sa verifice biletele la mine in compartiment. Cu toate ca pe Turnu-Rosiori am vazut destui care isi iau bilet sau li se taie bilet din tren de catre nas. Dar, ma rog, nu intotdeauna.. In principiu, ai dreptate. In realitate este altfel. Sunt directorul unei institutii publice si ori de cate ori presa locala vrea sa faca un reportaj imi cere permisiunea. S-a intamplat odata sa vina o televiziune din Alexandria si sa inceapa sa filmeze din curtea unitatii fara ca in prealabil sa ceara permisiunea. I-am cerut sa stearga conform cadrului legal, nu i-l am momentan sa-l pot da(aticole de lege), s-a conformat si a continuat dupa ce ne-am pus de acord. In muzeul national se percepe o taxa speciala pt. filmat si fotografiat si e cat se poate de public. Nu poti filma intr-un tren chiar asa, pt. ca consideri ca e public. Si microbuzele sunt destinate transportului public, chiar daca unele sunt detinute de firme private. Sa nu mai ramanem cu mentalitatea comunista ca ce este public apartine tuturor. |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Vin 12 Aug 2011, 10:16 | |
| Nu stiu ce zice codul penal .. dar ok loc public/nepublic peste ce a zis domnul director de mai sus .. se mai pot adauga si regulamente de ordine interioara pe care lumea trebuie sa le respecte . Deci in consecinta va pot zice ca televiziunile cer acord pentru a filma in tren .. Chestia cu "camera ascunsa" nu stiu cat de legala e , pentru ca , codul penal , nu e specialtatea mea .Mare grija ca unii nasi devin chiar violenti la vedera camerei de luat vederi si este posibil sa ramaneti in camp .. (vedeti reportajul filmat de PROTV pana la Sibiu) Personal am filmat si in Personal si in Rapide .. si nu am indreptat camera spre nas/conductor.Intradevar unii dintre ei m-au intrebat "ce filmezi?" si le-ma zis deschis ce si cum(unii sunt mai prietenosi chiar si intrii in discutie cu ei); pana acum nu a comentat unul,pentru ca probabil au vazut ca nu aveam intentii rele,si nu am filmat interiorul materialului rulant de fata cu ei. Pe canalul meu se pot urmarii filme in statii unde eram langa nasi(se aude vocea lor) filmam trenul pe peron si nu au zis nimic. |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Vin 12 Aug 2011, 20:31 | |
| - kristi kkk a scris:
- Radu a scris:
- kristi kkk a scris:
O rezervatie naturala este loc public, chiar daca se percepe un tarif pentru intrare. Nu inseamna ca daca platesti pentru un serviciu, acesta presupune ca nu e vorba de un loc public. Poti sa platesti un serviciu ca sa ai acces intr-un loc public. Cat despre trenuri, acestea constituie, prin insasi destinatia lor, mijloace de transport IN COMUN. Daca furi din RATB, e furt calificat pentru ca e mijlocul de transport e in loc public.
Eu am luat decizia sa inregistrez cu telefonul pe Turnu-Rosiori cand mai vine controlorul de acum incolo sa verifice biletele la mine in compartiment. Cu toate ca pe Turnu-Rosiori am vazut destui care isi iau bilet sau li se taie bilet din tren de catre nas. Dar, ma rog, nu intotdeauna.. In principiu, ai dreptate. In realitate este altfel. Sunt directorul unei institutii publice si ori de cate ori presa locala vrea sa faca un reportaj imi cere permisiunea. S-a intamplat odata sa vina o televiziune din Alexandria si sa inceapa sa filmeze din curtea unitatii fara ca in prealabil sa ceara permisiunea. I-am cerut sa stearga conform cadrului legal, nu i-l am momentan sa-l pot da(aticole de lege), s-a conformat si a continuat dupa ce ne-am pus de acord. In muzeul national se percepe o taxa speciala pt. filmat si fotografiat si e cat se poate de public. Nu poti filma intr-un tren chiar asa, pt. ca consideri ca e public. Si microbuzele sunt destinate transportului public, chiar daca unele sunt detinute de firme private. Sa nu mai ramanem cu mentalitatea comunista ca ce este public apartine tuturor. O institutie publica poate avea si bunuri din domeniu privat in patrimoniu, ceea ce e, probabil, si cazul despre care vorbesti. La fel de bine, daca ati avut treaba, de exemplu, la Curtea de Apel Bucuresti, fireste ati trecut prin filtrele si controalele de la intrare, fiind evident faptul ca o institutie publica poate supune prezenta in cadrul ei unor conditii. Pe de alta parte, legat de exemplul cu muzeele, folosirea bunurilor din domeniu public nu e incompatibila cu supunerea unor taxe, practic este vorba despre un ,,pret al delectarii'' culturale, asa cum se intelege si fotografierea sau filmarea. Astfel de limitari sunt afisate public, pentru ca oamenii sa se conformeze. Numai ca situatia nu e aceeasi in privinta trenurilor. In privinta utilizarii camerelor de filmat sau a altor aparate in tren, personalul CFR, cu toate ca are statut de functionar, nu are abilitarea de a confisca bunuri sau de a lua masuri. Daca fac ceva, sunt masuri abuzive si te poti plange. Am lucrat la un moment dat cu Regulamentul CFR pe probleme de transport feroviar si, din cate imi amintesc, nu existau asemenea reglementari, apropo de ceea ce spunea şi DUAL. Am facut o gramada de poze pe Turnu-Rosiori si, daca timpul imi va mai permite, le voi incarca pe topicul respectiv. P.S.: Abia astept sa realizez si eu un reportaj in Slanic, insa asta se va intampla abia anul viitor. |
| | | eu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 408 Reputatie : 5729 Data de inscriere : 05/05/2010
| Subiect: eu Sam 13 Aug 2011, 09:31 | |
| Astazi 13-08-2011, in trenul 3425, din Ploiesti Vest au fost 95 de calatori. Majoritatea turisti cu bilete. La Plopeni s-au urcat 30, la Malaiesti 6, iar la Poiana 16. La Varbilau 4. In ceea ce priveste filmatul, am spus ca vom colabora cu conducerea regionalei Cfr Calatori pentru a filma nasii. Ei sunt deschisi la colaborare. Deasemenea, vom incerca sa mai aducem trenuri pe aceasta sectie, si Sambata -Duminica, tren direct Bucuresti Nord. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Sam 13 Aug 2011, 11:58 | |
| Poate la noul mers sa vedem alte trenuri , toata vara am urmarit sa apara un tren mai convenabil sa nu plec la 5 din Buc dar degeaba nu vor si pace . Puteau baga ceva din Ploiesti la 9:20 sa fie legatura la 5021 din Buc sa poti merge domnule decent nu sa te trezesti la 3 jumate sa prinzi trenu de 5 pentru ca altfel nu ai cu ce ajunge in Slanic si mai zic ca lumea nu vine la tren pai ofera ceva calumea pentru tot omul si atunci sa vedem daca vine sau nu lumea , eu personal as fi mers la Slanic dar cand vine vorba sa ma trezesc la 3 jumate sa plec pe jos la gara sa prind trenu de 5 nu mai imi vine sa plec pentru ca toata ziua as fi obosit , unde mai pui ca la intoarcere trenu din Slanic ajunge in Ploiesti la 4 minute dupa ce a plecat 3006 si esti nevoit sa platesti supliment de Acc ca asa vor ei . Nu toata lumea are bani de Acc sunt multi pensionari studenti elevi si nu numai chiar si persoane fara reducere care nu le vine sa plateasca Acc pentru ca este scump la urma urmei la ce nivel de salarizare este in RO. si care este puterea de cumparare , iar decat sa plateasca un tarif mai mare si sa stea si din miezul noptii pana seara tarziu pe drumuri lumea se lipseste . |
| | | kido
Numarul mesajelor : 202 Varsta : 31 Localizare : Slanic Reputatie : 5344 Data de inscriere : 01/11/2010
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Sam 13 Aug 2011, 15:53 | |
| - karpaty a scris:
- Poate la noul mers sa vedem alte trenuri , toata vara am urmarit sa apara un tren mai convenabil sa nu plec la 5 din Buc dar degeaba nu vor si pace . Puteau baga ceva din Ploiesti la 9:20 sa fie legatura la 5021 din Buc sa poti merge domnule decent nu sa te trezesti la 3 jumate sa prinzi trenu de 5 pentru ca altfel nu ai cu ce ajunge in Slanic si mai zic ca lumea nu vine la tren pai ofera ceva calumea pentru tot omul si atunci sa vedem daca vine sau nu lumea , eu personal as fi mers la Slanic dar cand vine vorba sa ma trezesc la 3 jumate sa plec pe jos la gara sa prind trenu de 5 nu mai imi vine sa plec pentru ca toata ziua as fi obosit , unde mai pui ca la intoarcere trenu din Slanic ajunge in Ploiesti la 4 minute dupa ce a plecat 3006 si esti nevoit sa platesti supliment de Acc ca asa vor ei . Nu toata lumea are bani de Acc sunt multi pensionari studenti elevi si nu numai chiar si persoane fara reducere care nu le vine sa plateasca Acc pentru ca este scump la urma urmei la ce nivel de salarizare este in RO. si care este puterea de cumparare , iar decat sa plateasca un tarif mai mare si sa stea si din miezul noptii pana seara tarziu pe drumuri lumea se lipseste .
cand se va schimba mersul? si as dorii sa stiu daca pe timpul scolii sunt sanse sa am tren spre Plopeni in jur de 06:00 ? [sunt din prajani] |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Sam 13 Aug 2011, 20:05 | |
| karpaty vino cu bicicleta la gara urc-o in 5009 te dai jos la PL.Sud te urci in 3423 si ai ajuns la Slanic. La intoarcere mai ales daca e zi de duminica dupa ce cobori la PL.Vest din 3428 nu-ti mai trebuie bilet cu loc la 1746 ca oricum nu gasesti si ai si spatiu special pentru biciclete. Daca iei biletul cu anticipatie atunci beneficiezi si de reducere.
La intoarcere de la Slanic pana la Poiana.Slanic sunt 10 km pe care daca pleci odata cu trenul din Slanic si mergi paralel cu el la Poiana.Slanic il prinzi lejer. Pe acest sector trenul merge foarte incet.
Intrarea la Baia.Baciului costa 20 lei, la Baia Rosie e ceva mai scump dar si foarte liber.
|
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Sam 13 Aug 2011, 20:10 | |
| Si eu am vrut sa vin la Slanic , dar nu acceleratul, ci cu personalul pana in Ploiesti. Am zis sa merg cu trenul de dupa-amiaza care duce la Slanic, dar am constatat ca la intoarcere personalul 3006 parca, pleaca din Ploiesti Vest exact inainte cu 4 minute de a sosi cel de la Slanic. Cu acc. nu imi permit...asa ca...am renuntat!!! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic Sam 13 Aug 2011, 21:47 | |
| Ce bine ar fi fost ca una din garniturile lui 3007 sau 3009 sa se intoarca la Bucuresti seara undeva pe la 20:45-21:00 sa treaca prin PL.Vest ca pe vechiul mers a lui 3014 Predeal-Buc.Basarab, s-ar gasi calatori navetisti de schimbul 3 din zona Crivina-Buftea plus in week-end turistii de la munte iar duminica studentii.
Cat despre 3428 ajunge destul de devreme in Ploiesti pentru o zi de vara. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 306 : Ploiesti Sud - Slanic | |
| |
| | | | 306 : Ploiesti Sud - Slanic | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |