Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Semnale luminoase

In jos 
+65
Cipri Andrei Neculai
c o r v i n
laurentzu
gheorghita
alinx3330
alex.barac.5
CristyanC
ets2oltromânia
johnsmoke
TonyGFR
lokomo69
cristi ar
AleXxX
daniel_c
mielutu zburator
Dionis
IonutChircu
Petre_IFTE
dan tm
tcm
TVlad
Dutzu
Vitosa
yeu1
alex_trs
Lafont
AndiCFR
Simply18
Cont.dezactivat
DPS
Adirmvl
cfr500
Bobby_TM
Katalin4653
@ndrey
marcelbanu
cont dezactivat .
redeme
Czirjak Arpad
cristi CFR
NicuS
Cont dezactivat
George
Sergiu rmn
electrica912
Adrian78
Nesebar
AndreiStefan
Razvan Tudor
19jimmy84
ANDU2100HP
Raduku09
Dr2005
Jhonyla
DUAL
ionutz72
ldh80
puscasflaviu
Andrey_tm
Balto
Teodor
Vlad
Semafor
Costin.H
COSTACHE MIHAIL
69 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 29 ... 43  Urmatorul
AutorMesaj
Bobby_TM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 679
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Reputatie : 5253
Data de inscriere : 05/10/2012

Semnale luminoase - Pagina 16 Empty
MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeMier 28 Aug 2013, 00:05

Dupa podul Modos inainte ca liniile sa se desparta este o bretea, daca se iesea din Timisoara Nord pe firul spre Timisoara Vest si apoi pe breteaua aia se trecea pe firul spre Timisoara Sud mi se parea in regula indicatia semnalului, dar am fost tot timpul pe linia spre Timisoara Sud nu am schimbat linia la pod...
Sus In jos
cfr500

Numarul mesajelor : 2600
Varsta : 24
Reputatie : 7375
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeMier 28 Aug 2013, 00:13

redeme a scris:
Vlad a scris:
Nu ştiu instrucţia lor de semnalizare, dar din ce ştiu e că acele semnale pitice sunt şi de circulaţie nu doar manevră cum e la noi.
Așa e, Vlad. Defapt sunt variantele pitice ale semnalelor pe catarg (deobicei au 5 focuri, 4 de circulație și albul de manevră), așa cum noi avem semnale de manevră pe catarg și semnale de manevre pitice. Și se montează, în general, pe liniile abătute din stații unde este asigurată vizibilitatea semnalului și unde nu s-a considerat necesar un semnal pe catarg (în situațiile similare de la noi de multe ori se montează semnal de grup).

Iată de exemplu semnalul de ieșire de la linia 2 din Chișinău Triaj (grupa de triere), capătul impar al stației (în cazul ăsta capătul de sud):
Semnale luminoase - Pagina 16 9573259573_64d49ca25c_z
In Republica Moldova semnalele difera mult fate ale noastre. Unde gasesc vreun regulament de semnalizare?
Au tot instalatii CED,CEM,SBW etc.?
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13280
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeMier 28 Aug 2013, 01:09

Cineva zicea ca sunt in rusa.. deci succes Laughing
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13810
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeMier 28 Aug 2013, 07:39

@Bobby_TM
Mie mi s-ar fi parut corect ca la semnal sa apara litera M de la Modos si la urmatorul semnal, cel de la bretea sa apara S sau V
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeMier 28 Aug 2013, 12:03

Probabil a fost mai simplu sa puna doua rinduri de leduri sa scrie V.
Am aratat undeva ca in toate directiile celelalte scrie R, acuma o fi Ronat sai ramificatie cine stie, dar mai apoi la linia de Jimbolia este J.

pentru Vest si Sud dupa ce trenul trece de fascicolul de linii spre R linia se ramifica si sint 2 fire pina la podul Modos unde sint doua bretele si o traversare, deoarece din dreapta vine si racordul triajului care trebuie sa asigure circulatie si spre Sud, iar din stinga venea linia de la Solventul care lucra in tandem cu Vestul deci avea nevoie de traversare.

Semnale luminoase - Pagina 16 PB079281

Sus In jos
Bobby_TM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 679
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Reputatie : 5253
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeMier 28 Aug 2013, 20:53

Belint - semnalul de la linia 3 cap X.
Pentru o mai buna vizibiliate blocurile optice sunt montate pe lateralul stalpului, nu fix pe el cum e la semnalul de linia 2

Semnale luminoase - Pagina 16 IMG_1595_zps51c26730
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeMier 28 Aug 2013, 21:46

Nu mai confundati litera de pe semnal, care indica sensul (x de la Bucuresti si Y spre Bucuresri) cu capatul unei statii (x intrare trenuri de la Bucuresti, y intrare trenuri spre Bucuresti)
Deci semnalele de iesire cu X sunt in capatul Y al unei statii
Sus In jos
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11659
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeMier 28 Aug 2013, 23:58

LIBER cu viteză stabilită! ATENȚIE! Semnalul următor ordonă oprirea.

Între Lugoj și Buziaș

Semnale luminoase - Pagina 16 D69w

Sus In jos
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
redeme

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 6122
Data de inscriere : 06/03/2011

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeDum 01 Sept 2013, 04:01

ctln1991 a scris:
In Republica Moldova semnalele difera mult fate ale noastre. Unde gasesc vreun regulament de semnalizare?
Au tot instalatii CED,CEM,SBW etc.?
Regulamentul de semnalizare este similar cu cel al altor administrații feroviare ex-sovietice, în cazul semnalelor indicațiile sunt cam aceleași cu cele clasice (non-TMV) de la noi (o singură indicație în plus). Există sigur și în limba română în ediție tipărită, online nu cred că se găsește decât în rusă.

Instalațiile sunt CED, iar pe majoritatea liniilor este BLA.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeDum 01 Sept 2013, 13:43

Cam asa ceva.

http://www.sh1.org/osshd/s.htm

http://www.sh1.org/osshd/
Sus In jos
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
redeme

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 6122
Data de inscriere : 06/03/2011

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeDum 01 Sept 2013, 13:57

dan tm a scris:
http://www.sh1.org/osshd/s.htm
Iată la exemplu și indicația de care spuneam, galben-clipitor - galben, pe care personal am văzut-o o singură dată. CFM nu am văzut să aibă abateri cu viteză sporită.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeDum 01 Sept 2013, 19:18

La noi nu se mai foloseste aceasta indicatie. Am pozat eu in trecut semnalele pe racordarea Tecuci Nord si am intrebat pe forum.Blocul de lumini orizontale nu mai este folosit
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeLun 02 Sept 2013, 09:57

Semnalele de ieşire liniile 1 şi 2, capăt Y, staţia Eforie Sud. Semnalul de la linia 3 este scos din uz.
Ambele semnale au un bec în plus, primul de sus, care nu e folosit niciodată.

Semnale luminoase - Pagina 16 IMG_2290_zps5de02881
Sus In jos
Balto

Balto

Numarul mesajelor : 1620
Reputatie : 6775
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeLun 02 Sept 2013, 10:28

Țin să te contrazic, semnalul liniei 3 funcționează bine mersi. Uite și dovada:

Semnale luminoase - Pagina 16 DSCN0522e_zpsf61317a2
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitimeLun 02 Sept 2013, 10:35

Da, ai dreptate. Eu l-am văzut scos din uz pe cel din capătul celalalt şi am crezut că şi X3 are aceeaşi soartă.
Oricum linia 3 e închisă.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Semnale luminoase   Semnale luminoase - Pagina 16 Icon_minitime

Sus In jos

Semnale luminoase
Sus 
Pagina 16 din 43Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 29 ... 43  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Semnale luminoase cu trepte multiple de viteză (TMV)
» Semnale in Ciucea Hm
» Semnale fixe
» Semnale mecanice (Semafoare)
» Harta cu semnale mecanice (Semafoare) Romaniei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFRASTRUCTURA FEROVIARA :: SEMNALIZARI-
Mergi direct la: