|
| Discutii CENAFER | |
|
+22membru dezactivat , alexpopa NicuS Adirmvl razdaq kristi kkk Warrior12 Spartan1948 cristi CFR Teodor DPS cortexedge lapsanszkitamas AndreiStefan Dr2005 Adrian78 nsw IonutCFR2009 cont inactiv EuroNight AlexD Balto 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Cont.dezactivat
Numarul mesajelor : 1236 Reputatie : 5447 Data de inscriere : 20/05/2013
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 19 Noi 2014, 16:33 | |
| Se pare ca preturile pe 2015 sunt aceleasi cu cele pe 2014
https://view.publitas.com/p222-1439/oferta-de-programe-cenafer-2015/page/1 |
| | | crisan.marius
Numarul mesajelor : 4 Reputatie : 3641 Data de inscriere : 16/11/2014
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 19 Noi 2014, 21:07 | |
| Multumesc de raspunsuri. Andrei, sti cumva cata fizica se face in timpul pregatirii ? Am facut liceu cu profil economic. Ar trebui sa recuperez ceva fizica din liceu ? poate chiar sa iau ore la particular ? Chiar acum sunt in anul 2 la o facultate de caracter economic, la o sectie de informatica economica (la zi). Nu stiu in ce masura as putea sa fac si acest curs cat si facultatea.. desi, as putea la o adica sa renunt la una din ele daca vad ca nu se poate cu amandoua. La facultate nu am decat cateva seminarii pe saptamana + examene.. chiar si asa vad ca la CENAFER se fac undeva la 7 ore/zi in timpul celor 36 saptamani.. deci cam dificil.
Nu vreau sa ma trezesc ca la finele anului 2 (in sem 2 se fac niste materii destul de grele de info), ma las de faculta si nu is nici la CENAFER.. ar fi ciudat si sa inghet anul la faculta. Parca nu mai am chef sa ma tot chinui la faculta.. doar ca sa stau la un PC pana la pensionare.
Poate is si putin speriat sa zicem.. oricum primul an l-am trecut fara restante, dar asta nu e nici o garantie pe viitor + ca nu ma prea vad ca informatician, desi nu sunt neaparat foarte activ ca persoana. Poate tocmai de aceea as prefera sa lucrez intr-un domeniu ce implica activitate pe teren.
Multumesc anticipat. Astept cat mai multe sfaturi ! Doamne ajuta !
p.s. puteti confirma ceva din informatiile de aici: http://www.railnet.ro/viewtopic.php?f=69&t=3058 ? spaga de 2000 de euro doar pentru a face scoala ? "Asta este deja absurd! Sincer, in ziua de azi meseria de mecanic nu mai are niciun viitor. Si pentru asa ceva sa mai dai si spaga 2000 de euroi??? Frate, pe ce planeta traiesc astia de la CENAFER cand cer asa ceva, daca e adevarat??? Hai sa o luam logic: la CFR Calatori sansele de angajare in ziua de azi sunt aproape nule fara o pila puternica pe la Minister. La Metrorex, au prioritate prin Contractul Colectiv de Munca cei care au deja rude in institutie - decai iarasi ciuciu. La CFR Marfa Dumnezeu cu mila ca se privatizeaza si situatia e incerta, plus salarii foarte mici. Majoritatea celor care viseaza la mecanicie nu vor ajunge asa cum viseaza, mecanici la patru ace pe la CFR Calatori cu un salariu cat de cat decent si cu drepturi sindicale. Vor sfarsi la privati la marfa, prost platiti din cauza mecanicilor pensionari care vor accepta salarii de mizerie si taieri salariale din partea patronatului (ca deh, le mai vine si pensia si merge), vor dormi zile si saptamani prin locomotive, etc. Poate unii vor reusi sa aiba si salarii mari, insa la privat e munca de te ia naiba. Nimic nu este asa "romantic" precum se vede de pe marginea liniei, ca pasionat de trenuri...
In conditiile astea, mai merita sa te bagi in mecanicie??? Sa mai dai si bani ca sa faci CE? " |
| | | crisan.marius
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 21 Noi 2014, 00:42 | |
| Nimeni ? nimic ? as aprecia mult putin ajutor.. :tgv: |
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6430 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 21 Noi 2014, 10:57 | |
| - crisan.marius a scris:
- Nimeni ? nimic ? as aprecia mult putin ajutor..
:tgv: Nu e cazul sa te sperii ,chiar deloc,sunt elemente de baza .Ai sanse sa resusesti sa le faci pe amandoua. Materialul prezentat cu "spagile",este doar de "campanie" ca si sursa care a postat asa ceva! |
| | | crisan.marius
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 21 Noi 2014, 23:15 | |
| Multumesc mult de raspuns Andrei Eu vad ca se mai elibereaza posturi la CFR.. vrei sa spui ca nu sunt ocupate pe spaga ? Ar fi foarte imbucurator. Am cautat si citit din nou peste tot pe internet despre mecanici. Ce imi puteti spune despre alte meserii din domeniul feroviar ? Multa lume spunea ca sunt meserii mai frumoase decat cea de mecanic. Mie de exemplu mi-ar placea si meseria de Sef de tren, dar nu stiu ce sanse de angajare sunt - mai ales ca s-au scos atatea trenuri. Ce meserie imi recomandati, care sa aiba un nivel ridicat de calificare - cat si sanse mari de angajare ?multumesc anticipat 7 programe calificare de nivel I - Acar, - Montator SCB, - Manevrant vagoane, - Magaziner, - Meserias intretinere cale, - Revizor cale, - Revizor cale si puncte periculoase. 4 programe calificare de nivel II - Casier, - Sef tren, - Sef manevra - Sef echipa; 8 programe calificare de nivel III - Mecanic de Locomotiva, - Revizor Tehnic de Vagoane, - Electromecanic SCB, - Impiegat de Miscare, - Operator Regulator Circulatie, - Picher, - Dispecer Energetic Feroviar - Electromecanic IFTE http://www.calificareferoviara.ro/web/guest/cursuri |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii CENAFER | |
| |
| | | | Discutii CENAFER | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |