|
| Discutii CENAFER | |
|
+22membru dezactivat , alexpopa NicuS Adirmvl razdaq kristi kkk Warrior12 Spartan1948 cristi CFR Teodor DPS cortexedge lapsanszkitamas AndreiStefan Dr2005 Adrian78 nsw IonutCFR2009 cont inactiv EuroNight AlexD Balto 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Balto
Numarul mesajelor : 1620 Reputatie : 6749 Data de inscriere : 05/12/2010
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mar 09 Iul 2013, 17:15 | |
| Astea sunt cerintele pentru a lucra ca mecanic, dar pentru scolarizare nu ai nevoie decat de:
Pentru inscriere la cursuri (indiferent de specializare): - document de studii – diplomă de Bacalaureat dacă aţi absolvit liceul până în 2002 sau certificat de absolvire a 12 clase dacă aţi absolvit liceul după 2002 - copie act de identitate - copie certificat de naştere - copie certificat de căsătorie (în cazul în care a intervenit o schimbare de nume) - adeverinţă de la medicul de familie
Condiţiile de acces la programul de mecanic de locomotivă sunt următoarele: - deţinerea unui document care să ateste absolvirea ciclului superior al liceului - deţinerea unui document care să ateste că este apt din punct de vedere medical pentru ocupaţia de mecanic de locomotivă (obtinut doar de la un Spital CFR) - deţinerea unui document care să ateste că este apt din punct de vedere psihologic pentru ocupaţia de mecanic de locomotivă (obtinut doar de la un Spital CFR)
Sursa oficiala. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25509 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mar 09 Iul 2013, 17:32 | |
| Aha, deci viitorii mecanici e musai să fie din Bucureşti, că spitalele CFR au trecut la Ministerul Sănătăţii, cu excepţia celor 2 din Bucureşti. De asemenea, CAST s-a desfiinţat, asiguraţii trecând la casele judeţene de asigurări. _________________ :TTT:
|
| | | Balto
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mar 09 Iul 2013, 17:37 | |
| Mie mi s-a spus cand am fost, ca medicalul pot sa mi-l fac la policlinica CFR din Suceava (fiind mai aproape de mine), si psihologicul obligatoriu doar la CFR Iasi, pentru am fi recunoscute la inscriere. |
| | | AndreiStefan User Dezactivat
Numarul mesajelor : 1799 Varsta : 106 Localizare : Constanta Reputatie : 6201 Data de inscriere : 22/12/2012
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mar 09 Iul 2013, 20:49 | |
| Doar ca nu aveti nicio sansa sa faceti scoala de mecanici.Scolile se fac numai pentru cei care lucreaza deja in CFR.Momentan nu se mai admit persoane din afara CFR-ului.Iar daca,prin absurd s-ar accepta,trebuie sa va platiti scoala care costa in jur de 4500 de lei(daca nu si mai mult).Iar locul de munca nu este garantat dupa. |
| | | Balto
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mar 09 Iul 2013, 21:31 | |
| Stai linistit ca am fost si m-am interesat la centrul regional, si stiu ca nu iti garanteaza loc de munca, stiu ca nu e gratis (depinde de regionala si nr de candidati, pretul difera), si cursuri au fost pentru cei din sistem. Dar nu mi-a garantat nimeni ca nu se vor face si pentru exterior, nu se stie. Oricum am tot ce este nevoie, si doar astept, mi-am depus si cererea de inscriere, ramane sa ma anunte, oricum voi suna pentru o actualizare a situatiei. Si chiar daca nu dau drumul in toamna asta, intr-o zi tot se deschide, pentru ca personalul si asa este imbatranit, tineri prea putin si vor fi nevoie de mecanici, pentru ca trenuri vor fi mereu indiferent ca vor fi private sau de stat, orice tara civilizata are cale ferata. Nu imi pun toate bazele in CENAFER, dar astept ziua cand voi putea sa fac ce imi doresc mai tare, stiu ca nu e imposibil si doar prin lupta si rabdare invingi. |
| | | AndreiStefan User Dezactivat
Numarul mesajelor : 1799 Varsta : 106 Localizare : Constanta Reputatie : 6201 Data de inscriere : 22/12/2012
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mar 09 Iul 2013, 22:02 | |
| Nu se merita.Asta-i tot ce-ti spun.Been there,done that. |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5769 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 10 Iul 2013, 17:50 | |
| initial si eu am vrut sa devin mecanic dar din cate am inteles eu cu ceea ce inveti la CENAFER poti sa fi mecanic doar in romania, nu poti sa lucrezi dincolo la unguri sau la austrieci, iar in romania nu prea se fac angajari la CFR. iar zvonurile spun ca privatii angajeaza pe cei pe care CFRul i-a concediat. adevarat, la Regiotrans am vazut mecanic pe automotor de 20-25 de ani insa nasul era in varsta; la TFC si mecanicul si nasul erau inaintati in varsta=> in romania greu te angajezi in domeniul feroviar eu nu ma bag in viata altuia, fiecare decide ce vrea, dau si Io un sfat: n-are sens sa va tineti de o corabie subreda din care fiecare fura cate o scandura (sau doua), fiindca se va scufunda |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9338 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 10 Iul 2013, 18:18 | |
| Si eu eram convins in clasa a doispea ca ma fac mecanic, ma duc la Brasov, o sa fiu tare ca mie aia imi place si as face cu placere, cu ideea ca o sa fac facultatea altadata. Mi-a trecut dupa cateva luni, am facut facultatea la buget si nu mi se pare ca am facut alegerea gresita de a nu face cursurile alea. Voi va ganditi prea devreme la asa ceva. Altii fac cursurile astea abia dupa ce vad ca nu isi gasesc nimic de lucru si nu o iau ca pe ceva decisiv, inca din bancile liceului.
Sfatul meu e sa va mai ganditi, nu amanati facultatea pentru cenafer. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7550 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 10 Iul 2013, 21:12 | |
| Imi permit si eu doua comentarii: - pentru scoala de IDM, la Cenafer Bucuresti sunt cereri depuse inca din 2010 (de catre cei din afara sistemului) - Lapsanszkitamas: corabia numita "calea ferata" nu se va scufunda niciodata, parerea mea (poate doar dupa inventarea teleportarii). Cu ce mai transportam spre/dinspre port atata amar de marfa ? |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8420 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 10 Iul 2013, 22:04 | |
| Eu usor, usor am inceput sa intru deja in aceasta meserie, plecand si iar plecand cu diversi mecanici, stat la dormitor, practica pe locomotive si asa mai departe, stiu cam ce ma asteapta. Din punctul meu de vedere, eu fac tot ce-mi sta in putina pentru a ajunge ceea ce vreau. Daca sistemul e chiar asa, bazat pe nepotism si chiar nu exista cale sa ( sper sa nu ) sa ajung ce vreau, am a doua varianta, una stabila dar prefer sa nu fac totul chiar asa de public. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25509 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 10 Iul 2013, 22:34 | |
| Grupele se fac când se adună un număr minim de cursanţi... ţinând cont că, deocamdată, privaţii preferă pensionarii gata formaţi, cu câte unul sau doi pasionaţi nu se apucă de curs. Asta pentru mecanici, că la şefi de gară deja sunt alte discuţii. _________________ :TTT:
|
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3661 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9681 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 10 Iul 2013, 22:59 | |
| Dar din ce stiam eu la sefi de statie poti sa mergi numai daca ai facut in prealabil cursul de IDM.
_________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Balto
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 10 Iul 2013, 23:00 | |
| Si aici revenim la discutia anterioara, pensionarii astia cat o mai duc? mecanici tineri sunt putini, majoritatea sunt de 50 sau mai mult de ani. Intr-o zi va fi nevoie de mecanici tineri, si de unde? ca in ultimii ani prea putini s-au format. |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5769 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Mier 10 Iul 2013, 23:29 | |
| @dragos: evident eram metaforic, transportul feroviar este o componenta vitala a oricarei tari, poate sa fie 0 calatori si 0 marfa de transportat dar sistemul ramane, fiindca este modalitatea statului de transport. de exemplu in caz de razboi, calamitate, foamete, epidemie, cu ajutorul cailor ferate statul poate transporta resurse acolo unde e nevoie (un tren ED+ED+Rgsuri incarcate cu tancuri e mult mai folositor decat sa pui ditamai blindatele sa traverseze valea prahovei "pe jos"; ca in Romania noastra nu avem aeronave de transport decat 1x C-130 Hercules si 2xC-27 Spartan, nici unul din aceste aeronave nu poate transporta blindate -asta ca sa nu vorbim de ramasitele din comunism, de exemplu AN-2)
@ceilalti: eee, pana va fi nevoie de mecanici tineri cine stie ce se mai intampla...poate voi face si eu cursul acesta dar mai tarziu, nu ca si profesie in care sa ma lansez, ci pt a avea o a doua optiune (si normal, din pasiune) |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Joi 11 Iul 2013, 08:43 | |
| Voua vi se pare normal ca un tanar cu liceu si bac sa stea fara munca in timp ce pensionari au si pensie si salariu ?? Si ne mai intrebam de ce aveam somajul atat de mare. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii CENAFER | |
| |
| | | | Discutii CENAFER | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |