|
| Discutii CENAFER | |
|
+22membru dezactivat , alexpopa NicuS Adirmvl razdaq kristi kkk Warrior12 Spartan1948 cristi CFR Teodor DPS cortexedge lapsanszkitamas AndreiStefan Dr2005 Adrian78 nsw IonutCFR2009 cont inactiv EuroNight AlexD Balto 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 31 Ian 2014, 15:46 | |
| Ca să începi şcoala de mecanici, pe lângă cei minim 18 ani, ai nevoie de diploma de BAC, deci dacă ai mers la şcoală de 7 ani (ca majoritatea tineretului din ziua de azi), mai ai cel puţin 2 ani de aşteptat. _________________ :TTT:
|
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8443 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 31 Ian 2014, 15:59 | |
| Eu nu am spus ca vreau sa plec din vara aceasta, am facut doar o afirmatie, ca din vara sunt major. Liceul trebuie terminat, evident. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 31 Ian 2014, 16:03 | |
| - Teodor a scris:
- Da, ma cred, penru ca vad cat suflet pun si cat de devotat sunt. Tocmai mai sus a fost o discutie mai aprinsa, nu are rost sa spun de ce sunt asa dedicat ca iar imi sare lumea in cap. Si pe langa asta sunt multi, multi alti factori de care tin cont si imi asigura anumite lucruri. Nu incep sa-i enumar ca nu are rost si e pe langa subiect. Eu nu sunt genul care una spune azi si alta face maine, cand spun ca fac un lucru il fac, pentru ca din moment ce l-am spus, eu sunt 100% sigur ca asta vreau sa fac.
Salut! Dedicarea si sufletul pus acum la o varsta frageda si in care judecata este invinsa de patima, intuneca ratiunea care trebuie sa te ghideze in viata! Eu ma dau exemplu pe mine, mi-a placut muzica culta mult si am omis din start varianta sa deprind si alte genuri! Am studiat in liceul de muzica instrumente de suflat si am fost angajat o vreme ca instrumentist la 2 filarmonici! Problema era leafa pe care o primeam, am lasat-o balta, nu-mi ajungea sa platesc chiria in Craiova si Pitesti! Acum, a trebuit sa mai iau inca un job si sa invat acordajul de piane pt. a avea un venit decent, leafa ca profesor e infecta! Asta deoarece mi-am urmat pasiunea, taica-meu mi-a zis ca ar trebui sa urmez o specializare intr-un domeniu care este competitiv pe piata socio-economica! Nu mi-o lua in nume de rau! |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 31 Ian 2014, 16:42 | |
| Dar ca mecnic nu e rezonabila leafa? |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 31 Ian 2014, 16:49 | |
| In Roamnia nu e cine stie ce, trebuie sa recunosc. Depinde unde lucrezi, daca esti detasat, etc. In Ramnicu Valcea, o luna facand la Desiro pe Bucuresti si Sibiu iei vreo 20 de milioane daca nu ma insel. |
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 31 Ian 2014, 16:54 | |
| |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9361 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 31 Ian 2014, 18:16 | |
| http://forum.softpedia.com/topic/401549-salarii-cfr/ _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | razdaq
Numarul mesajelor : 3 Reputatie : 3953 Data de inscriere : 30/01/2014
| Subiect: Mecanic de locomotiva in Germania Vin 31 Ian 2014, 19:03 | |
| - cortexedge a scris:
- Numele firmei?
Care-i beneficiul respectivei firme in a plati si cursul si cursantul? De ce tocmai romani?
Teodor, parintii tai chiar te cred cand vorbesti asa ceva? Si eu am vrut sa ma fac mecanic, in clasa a doispea... si bineinteles ca ai mei ar fi fost de acord. Acum ma bucur ca nu m-am lasat dus de treaba aia numita pasiune, care ma ardea la vremea respectiva. Nu e neaparat sa fie romani Eu lucrez la aceasta firma si avem nevoie de personal. Cum nemtii nu se inghesuie sa lucreze la cai ferate va trebui sa cautam in alta parte. Cum eu sunt roman, mi-e usor sa testez piata din Romania. Proiectul e abia la inceput, asa ca pe parcurs in functie de interesul pe care il va isca o sa revin si cu detalii. Pentru informarea voastra costurile de formare a unui mecanic de locomotiva in Germania sunt cu mult mai mari decat in Romania, asa ca ratiunea de a recruta romani este si de ordin financiar, dar principalul motiv este lipsa de personal german. Noi detinem o academie de formare personal, dar preferam doar sa aducem mecanici care deja detin licenta(diploma) in Romania si sa le asiguram un curs intensiv de limba germana si apoi un curs de 3 luni pentru familiarizarea cu sistemul german de semnalizare. |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9361 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Vin 31 Ian 2014, 21:05 | |
| Deci trebuie ca oamenii pe care ii luati sa aiba deja diploma de la CENAFER. Asta-i alta mie de euro(minim). _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | razdaq
Numarul mesajelor : 3 Reputatie : 3953 Data de inscriere : 30/01/2014
| Subiect: mecanic de locomotiva in Germania Sam 01 Feb 2014, 16:03 | |
| - adirmvl a scris:
- Si ca incepator?
Dupa cum am spus, nu cautam neaparat oameni cu experienta. E necesara totusi diploma de mecanic de locomotiva. In Germania ne vom axa pe imbunatatirea nivelului de limba Germana in vederea obtinerii atestatului european B2 - Avantaj = scris/citit bine, conversatie fluenta, cu termeni de specialitate. Abia dupa obtinerea atestatului timp de 3 luni se va face un curs teoretic si practic de adaptare la sistemul german de cai ferate. Dupa cum va dati seama, obtinerea atestatului european B2 ne e tocmai usoara, de aceea e necesara o baza minima de cunostiinte de limba germana inainte de sosirea in Germania. |
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Sam 01 Feb 2014, 16:19 | |
| Intrebarea era pentru Teodor si se refera la salariul unui mecanic de locomotiva incepator la CFR. |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Sam 01 Feb 2014, 18:39 | |
| In acest moment nu stiu sa-ti raspund, insa ma interesez Luni si postez. La fel, sunt multi factori de influenta. |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5564 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Sam 01 Feb 2014, 19:00 | |
| "Recordul" pe care il stiu la cineva de la Calatori: net 2800 RON + inca 300 nu stiu ce sporuri ca nu am mai intrat in detalii. Insa si salariul asta era facut pentru un numar mare de ore (mult peste 161 cat spune legea ca se lucreaza intr-o luna). |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Sam 01 Feb 2014, 19:26 | |
| Poate fi si mai mult, cunosc cativa baieti de Valcea care sunt detasati la Constanta, si stiu ca iau mai mult. Este un numar stabilit de ore prin lege ? Eu stiam ca se calculeaza numarul de zile lucratoare dintr-o luna x 7 ore ( condus simplificat ), spre exemplu. |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9706 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Discutii CENAFER Dum 02 Feb 2014, 13:34 | |
| Norma este de 8 ore x zilele lucratoare: Pe februarie norma este de 160 ore. Sambata si Duminica sunt ore festive, se platesc dublu.
_________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii CENAFER | |
| |
| | | | Discutii CENAFER | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |