| MÁV-Ungaria | |
|
+51Norbi ldh80 mtk marius664 Luna bubu Semafor Vale_ntin cristi ar Vitosa Zsoe ciprian71 ets2oltromânia teoiasi TonyCFR neluadi mielutu zburator huiu_goe delfinson Katalyn get. gabrielcr Rarau cfr500 dan tm Jürgen Habermas Sabik mureseanu_976 Nicolae alex.alexus.tm Silviu Sintea lapsanszkitamas Andrey_tm NicuS Jhonyla nokia2010 TVlad AlexD alliens baiazid Adrian78 92Dragos Warrior12 Nesebar DUAL razvan - trenuri BL82 Re6/6 Dr2005 Adirmvl rizelgeorgel2004 55 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 17 Dec 2017, 00:07 | |
| Nu am inteles ce natie erau nasii si insotitorii si nici talharii dar inteleg ca e adevarat. Pe autocare stiti povestea cu alba-neagra ?? Acolo tiganii sunt pe felie cu soferii de pe autocare si toate astea se intampla din cauza fricii oamenilor. Ne meritam soarta intr-un fel. Revenind la trenuri vagoanele de dormit au camere de supraveghere ?? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 17 Dec 2017, 01:25 | |
| - bubu a scris:
- Dr2005 a scris:
- Povestea asta circula printre toţi însoţitorii români de pe vagoane. În schimb, austriecii nu erau aşa îngrijoraţi, ca să nu mai zic că uşile cabinelor de dormit din vagoanele OeBB se puteau deschide din exterior cu cheia pătrată şi nu aveau lanţ şi încuietoare suplimentară pe interior.
Colega cam bati campi cu gratie! Înseamnă că n-ai mers în viaţa ta cu vagoanele de dormit OeBB pe vremea când circulau pe Dacia. Erau nişte vechituri MU făcute de Fiat prin anii '70. Cine mergea frecvent cu ele ştia cum să lege clanţa de pat cu cureaua de la pantaloni. _________________ :TTT:
|
|
| |
rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6179 Data de inscriere : 23/10/2009
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 17 Dec 2017, 12:30 | |
| Însoțitorii de vagon si hoții erau maghiari. Povestea o stiu de la un prieten care a mers sa își ia mașina din Germania, și a pus toate valorile în chiloți. Au dat cu gaz în aerisire, toți vecinii călători au fost pradati, doar bagajul lui era răvășit dar nimic luat, pentru ca avea doar haine. Le lipseau oamenilor și ceasurile de la mana, și cerceii femeilor. As vrea sa întreb, care e faza cu alba neagra si autocarele? |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 17 Dec 2017, 13:09 | |
| Opreau in benzinarii "aranjate" parcau autocarul ca la carte fara sa-l prinda vreo camera, erau tiganii cu alba-neagra care erau bine paziti cu telefoane si sume mici de bani la ei daca vedeau o masina de politie de la 5 km sunau si se spargea gasca. Cine era fraier risca, o femeie de langa fratemiu a pierdut 1.600€ toti bani care ii avea la ea a ajuns in Romania plangand si fara niciun ban. Soferii de autocar "cine te-a pus femeie sa joci" iar daca te duceai la toaleta cu portofelul dupa tine te intorceai cu el gol. Totul se intampla in unele benzinarii "aranjate" toti cei implicati erau romani/tigani cu plan bine pus la punct cu 2 variante de furt : cand te duceai la toaleta sau la alba-neagra.
Nu stiu daca se mai practica si acum asta e din 2013 pe ruta Germania-Romania actiunea se intampla undeva in Ungaria.
De altfel soferii de autocar si acum imprastie cate un cartus de tigari calatorilor la granita pentru a trece cu brio de controlul vamal exact cum se intampla cand veneai de la turci cu haine sau aur. La fiecare cartus de tigari vandut in UK profitul este de Ł12 ( 60 lei )
Iar cu alba-neagra am vazut romanii fix la Londra langa Westminster culmea erau din micutul orasel Fieni de pe sectia 904 Targoviste-Pietrosita. Cat am stat noi sa ne uitam 2 minute reusise sa pacaleasca 2 spanioli de Ł80 ( 400 lei ) in capatul tunelului exact cum ne spusese varamiu din Fieni era unul care tinea de 6. 45 minute mai tarziu se mutase fix pe pod aproape de BigBen nu au nicio rusine si se pare ca nu le e frica de nimeni decat de Police.
Si eu cand mai mergeam cu trenul singur si ma bagam la somn puneam rucsacul pe post de perna iar buzunarele le goleam intr-o punga iar punga o bagam in san.
Revin cu intrebarea vagoanele de dormit si cuseta ce ies din tara in prezent cu Dacia si Ister sunt dotate cu camere de supraveghere ?? |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 53 Localizare : constanta Reputatie : 5811 Data de inscriere : 11/11/2009
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Lun 18 Dec 2017, 15:16 | |
| - Katalyn a scris:
- Nu am inteles ce natie erau nasii si insotitorii si nici talharii dar inteleg ca e adevarat. Pe autocare stiti povestea cu alba-neagra ?? Acolo tiganii sunt pe felie cu soferii de pe autocare si toate astea se intampla din cauza fricii oamenilor. Ne meritam soarta intr-un fel. Revenind la trenuri vagoanele de dormit au camere de supraveghere ??
Mai rar sunt vagoane de dormit fara camere de filmat. Seria 70-91 sunt dotate toate cu camere de filmat, 71-70 din prima serie modernizata de la 01 la 13 doar doua au camere restul de la 14 la 19 au camere, cusetele doar cateva nu au camere dar alea doar accidental pot ajunje in trenuri inernationale. Mai sunt si 71-31, astea nu au camere. |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 53 Localizare : constanta Reputatie : 5811 Data de inscriere : 11/11/2009
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Lun 18 Dec 2017, 15:38 | |
| Doctore ca am calatorit si in perioada aia dar preferam vagonul Romanesc! Cel Austriac avea 17 cabine (stramt), lenjerie de unica folosinta (din hartie) si cam faceau hotii ce vroiau, insotitorul Austriac care mai mereu era ori Polonez ori Sarb se inchidea in propria cabina! La vagonul Romanesc aveai lenjerie din bumbac apretata si ce este mai important usa de la cabina avea montata cu o yala suplimentara care nu pute fi inchisa sau deschisa decat din interior. O parte din hotii ce actionau pe teritoriul Ungariei, Slovaciei si Cehiei au fost prinsi in urma imaginilor surpinse de camerele de luat vederi din vagoanele de dormit sau cuseta ale CFR Calatori! |
|
| |
rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6179 Data de inscriere : 23/10/2009
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 28 Ian 2018, 00:13 | |
| O informație obținută personal din Gara de nord. Oferta Fortuna nu mai presupune cumpărarea biletelor anticipat cu minim 3 zile, ci chiar și în ziua plecării, în limita unui anumit număr de locuri disponibile. Este valabila la toate trenurile cu plecare din Brașov, iar din București doar la Ister și Dacia. Fostele trenuri 72 și 73 pe ruta Timișoara nu mai asigură nici legătură nici vagoane directe pentru Budapesta. O mare prostie ca le-au scos. |
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 11 Mar 2018, 14:51 | |
| Indiferent de oferta tariful de rezervare loc la clasa a 2 a este de 3 euro?
Tarifele din oferta trip tickets in euro se platesc la cursul zilei in lei? Includ tva? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 11 Mar 2018, 19:14 | |
| Toate biletele internaţionale care au preţul de bază în euro (Bulgaria, Ungaria şi mai departe spre Europa din cele 2 state UE vecine) se plătesc la cursul leu/euro valabil în ziua achiziţiei. Nu ştiu cele spre Moldova şi Ucraina cum se plătesc, ştiu că ruşii lucrează cu franci eleveţieni, iar acele bilete ar trebui să se emită pe sistemul rusesc, în baza Convenţiei OCCF (OSJD). _________________ :TTT:
|
|
| |
Luna
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 16 Mar 2018, 16:19 | |
| Rezervarea locului la international costa 3 euro se pare, 15 lei romanesti. Deasemenea trenul se pare ca e gratis si nelimitat si la ei pentru anumite persoane, spre exemplu pentru cei peste 65 de ani. Nu am gasit insa daca au un sistem similar cu IRIS-ul nostru. |
|
| |
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11655 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 16 Mar 2018, 17:09 | |
| - Luna a scris:
- Nu am gasit insa daca au un sistem similar cu IRIS-ul nostru.
Poate iți este de folos site-ul ăsta: http://iemig.mav-trakcio.hu/ |
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6911 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 16 Mar 2018, 18:47 | |
| - Luna a scris:
- Nu am gasit insa daca au un sistem similar cu IRIS-ul nostru.
Au si e mai fain decat al nostru http://vonatinfo.mav-start.hu/ |
|
| |
Luna
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 18 Mar 2018, 11:15 | |
| Pacat ca nu vrea sa mearga de pe telefon.
Edit: Rectific, au aplicatia pentru mobil ce merge foarte bine. |
|
| |
Luna
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 25 Mar 2018, 12:14 | |
| |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 25 Mar 2018, 13:51 | |
| Puteai să întrebi și ți se răspundea că poți face poze. Eu am făcut cu personalul care pregătea trenul lângă mine. Dar la modul să prind materialul rulant, nu pe oameni. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: MÁV-Ungaria | |
| |
|
| |
| MÁV-Ungaria | |
|