Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)

In jos 
+111
catalinu'
stefan_br
mihaiuc
get.
Marius
razvan - trenuri
traian
Cosmin5
redeme
laur 133
cristyadaX
Nk11
jimmy
Teodor
ATM
nokia2010
Cobra
bostanescu gigel
Luna
DUAL
vilhelm
ravers75
IonutChircu
AlexD
romero69
riciu
Jhonyla
VeV
mstupariu
alinx3330
Vitosa
Razvan Tudor
decward
raoul
PrisecaruFlorin
ultras
nelu_cfr
spsdc7
RazvanCFR
iuli.hard
rares03
Adrian78
kaan
FeroFan97
SULZERUL 0733
cont dezactivat .
DooLs
Laur
jionutz
19jimmy84
The Legend
Shinkansen
sorinucu
Stefan
Mircea Hirjau
dan ciprian
pannonia express
rizelgeorgel2004
halmarius
knd
Cito
TVlad
Razvan
cont inactiv
AMX 97-0548-4
ionutz72
Traveller
Bobses
buldozer2
Costin.H
didi
Nesebar
Rosshhu
mi.tudor
Caravelle_Zg
membru inactiv
mtk
bogdan srl
marius_catalin84
vrabieionut
stegaru
IonutCFR2009
cortexedge
didinul
alex.alexus.tm
srazvi
Codrut1985
KQQ
tudor_vl
lovekomotive
zenox4500
stinky
Vlad
Ionutz
discoid21
Norbi
Hurricane
cristi ar
cristi CFR
orestte
Gongutza
robypedia
COSTACHE MIHAIL
MariusM
mureseanu_976
Lde 2100
mardaryroby
DonVILLy
tiberio
kristi kkk
myster2008
115 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 47 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
rares03

Numarul mesajelor : 3
Varsta : 40
Localizare : IASI
Reputatie : 5170
Data de inscriere : 14/10/2010

Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Empty
MesajSubiect: situatia cfr   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 14:50

Ce parere aveti despre articolul acesta?
http://www.financiarul.com/articol_52441/caile-ferate-romane-cu-datorii-de--835-mil--lei-sunt-la-un-pas-de-faliment.html
Probabil pana la urma inevitabilul se va produce....Cand se va constata ca nu mai este prea mult de furat...cfr=faliment...
Am ceva timp liber si ma gandeam ca poate gasesc pe cineva cu care sa mai schimb niste pareri...ma intristeaza situatia CFR-ului in conditiile in care primeste si bani de la minister si aproape toate trenurile cu care calatoresc sunt pline...
Am o curiozitate...si la voi se merge masiv cu "nasul" sau asta e caracteristic moldovenilor....o fi si asta unul din motivele pentru care merge in pierdere compania.
Fara sa ma chinui prea tare as putea sa aduc zeci de dovezi de evaziune fiscala in acest sens.
Poate este un subiect inutil dar asta e parerea mea in acest moment.
Multa bafta tuturor
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 16:42

Nu am nimic impotriva sa o privatizeze si sa o vanda la o un operator serios de afara nu la rahatii de gen regiotrans sau Gfr.. de ce la Regiotrans le plateste subventii de 80 de milioane de euro si nu dupa numarul de calatori ci dupa numarul de kilometri ?de aia au bagat acc Brasov-Arad si tot gol circula..cu 80 de milioane de euro mai reparau ceva din infrastructura..Baniii pentru modernizarea de vagoane si aia sunt bani murdari pentru niste nababi http://www.jurnalul.ro/stire-special/sute-de-milioane-de-euro-pentru-clientela-cfr-556754.html
CFR e o vaca de muls bani
Sus In jos
MariusM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 2221
Varsta : 36
Localizare : Bucureşti
Reputatie : 8341
Data de inscriere : 27/08/2008

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 16:43

Cu "nașul" se circulă cam peste tot în țară, dar nici poporul ăsta nu se-nvață minte, oricâte razii s-ar face pe trenurile noastre!
Sus In jos
http://mionulescu.blogspot.com
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

Numarul mesajelor : 1030
Varsta : 52
Localizare : Prin zona...
Reputatie : 6453
Data de inscriere : 30/03/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 16:47

adrian78hd a scris:
...de aia au bagat acc Brasov-Arad si tot gol circula..
De vreo două zile văd că nu mai circulă..
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Varsta : 35
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9706
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 17:09

Zaristi prosti...
@ Ionutz, circula numai Duminica si Duminica/luni

Citat :
de ce la Regiotrans le plateste subventii de 80 de milioane de euro si nu dupa numarul de calatori ci dupa numarul de kilometri ?

Sunt 2 TIPURI DE SUBVENTII.

1 Subventie PACHET MINIM SOCIAL se plateste in tren / km parcursi.
Statul se obliga sa acorde plata compensatorie pentru acoperirea diferentelor dintre costul real de exploatare "(Cheltuieli :personal, combustibil, intretinere, TUI etc) si venit (Tarif incasari bilete) pana la un profit de 5%.
Tariful biletelor este fixat de stat, in contextul actual costurile de exploatare sunt mult mai mari decat tariful perceput calatorilor, deci cineva trebuie sa acopere aceste cheltuieli adica statul care a impus pretul, lucru valabil in orice tara.
Daca nu se mai acorda subventia aceasta va trebuii ridicata limitarea tarifului biletelor = preturile vor creste si calatorii vor fi obligati sa suporte costurile asta = faliment.

2 Subventie AJUTOARE SOCIALE se plateste pe numar de calatori transportati care beneficiaza de reduceri si gratuitati conform legii.

ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

Numarul mesajelor : 1030
Varsta : 52
Localizare : Prin zona...
Reputatie : 6453
Data de inscriere : 30/03/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 17:13

Rămâne de văzut. A circulat zilnic vreo lună...
Sus In jos
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

Numarul mesajelor : 751
Localizare : Piatra Neamt
Reputatie : 6376
Data de inscriere : 20/08/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 17:17

Eu as fi partial de acord cu privatizarea CFR-ului dar Infrastructura aferenta trebuie neaparat sa ramana in posesia statului, pt ca daca aia s-a vandul, ne-am vandut practic tara, nu mai avem nimic. Ar trebui ca toate companiile care opereaza pe calea ferata sa fie private, si sa plateasca taxe pt accesul infrastructurii, care cum e normal vor fi folosite pt reparatii, modernizari, etc. Nu mi-ar placea ca un privat sa poata cumpara un tronson gen 509 si apoi daca nu scoate bani sa-l vad ca scoate linia ca s-o dea la fier vechi...Nu-mi plac nici privatii care opereaza acum la noi fiindca in mare parte au aceeasi mentalitate de 2 lei, si aceleasi strategii ieftine. Oricum va trebui sa tinem cu dintii de ce ne-a mai ramas din calea ferata, pt ca e cam singura mostenire pe care o mai avem.
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 17:18

Da a circulat, culmea este ca multi calatori sunt fraieri, singurul tren la pret de acc Arad - Brasov e acesta si se ingesuie ca niste sardele in Rapide cu vagoane salon produse de asta Arad la pret....

Multi nu stiu de el e afisat la ei la Ghiseu , pe panoul mare nu , de asemenea nici pe panoul electric din Arad nu il afiseaza.

Anul acesta am mers de 2 ori la Brasov si am ales trenul respectiv, curat, comod, cald, wc curat, personal amabil.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 17:50

cristi CFR a scris:
Zaristi prosti...
@ Ionutz, circula numai Duminica si Duminica/lun

Citat :
de ce la Regiotrans le plateste subventii de 80 de milioane de euro si nu dupa numarul de calatori ci dupa numarul de kilometri ?

Sunt 2 TIPURI DE SUBVENTII.

1 Subventie PACHET MINIM SOCIAL se plateste in tren / km parcursi.
Statul se obliga sa acorde plata compensatorie pentru acoperirea diferentelor dintre costul real de exploatare "(Cheltuieli :personal, combustibil, intretinere, TUI etc) si venit (Tarif incasari bilete) pana la un profit de 5%.
Tariful biletelor este fixat de stat, in contextul actual costurile de exploatare sunt mult mai mari decat tariful perceput calatorilor, deci cineva trebuie sa acopere aceste cheltuieli adica statul care a impus pretul, lucru valabil in orice tara.
Daca nu se mai acorda subventia aceasta va trebuii ridicata limitarea tarifului biletelor = preturile vor creste si calatorii vor fi obligati sa suporte costurile asta = faliment.

2 Subventie AJUTOARE SOCIALE se plateste pe numar de calatori transportati care beneficiaza de reduceri si gratuitati conform legii.

sambata in data de 17 Oct a plect de la Arad in jurul orei 12 noaptea

După o analiză atentă am observat că Regiotrans SRL a transportat în cursul anului 29.000 de pasageri, ceea ce în­seamnă o subvenţie de aproape 1.200 de euro pentru fiecare pasager transpor­tat! Stimate domnule prim-ministru, prin această scrisoare vă rugăm să dispuneţi de urgenţă o rea­ranjare a bugetului, ca aceşti bani să fie direcţionaţi către CFR Călători pentru a putea plăti datoriile către furnizorii de material rulant. Cu aceşti bani, CFR Călători cu siguranţă nu va intra în insolvenţă! Totodată, vă mai aducem la cunoştinţă că în contractul pe care Regiotrans SRL îl are încheiat cu Ministerul Transporturilor este prevăzut un profit de ma­ximum 5% din operarea trenurilor de călători. Acest fapt a dus la înfiinţarea unei alte societăţi, care îi închiriază societăţii Regiotrans SRL material rulant şi vagoane la preţuri imense pentru a diminua semnificativ astfel contribuţiile corespun­zătoare la bugetul de stat."

Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 18:35

Ar trebuii sa nu mai credeti ce zic ziarele.
Daca tot se insista atat pe CFR Calatori, de ce la ei nu se dau bilete, de ce se merge cu nasu, plus alte afaceri ?
De ce la privat se poate sa nu se mearga cu nasu si se taie bilet ?

Aici este vorba de niste smecherii.

Am spus mai sus cum se acorda subventiile restul sunt povesti de ziar, cititi legislatia.
De asemenea in decursul anului 2009 s-a preluat operarea pe mai multe sectii e normal sa scada subventia la CFR Calatori si sa creasta la privat.
Pretul subventiei este in ROL nu in EURO cum scrie in textul preluat din ziar.

Si ma rog cum vine asta sa iei banii care sunt acordati prin lege la subventie transport si sa ii redirectionezi la CFR Calatori si culmea pe alt domeniu.
Acest lucru pe langa ca este aberant, este ilegal.
Da sigur la furnizori de material rulant cu care s-au incheiat niste contracte destul de piperate pe modernizari unde dupa nici 6 luni deja incepe sa pice vopseaua desi in contracte scrie ca se face si sablare...

Asta e cea mai buna, auzi societate care inchiriaza la Regiotrans locomotive si vagoane, woow si cum vine metoda asta de a diminua semnificativ astfel contribuţiile corespunzătoare la bugetul de stat ca eu nu am inteles ?

Si care este acea societate ca nu se pune ?

Probabil vor ca sa inchirieze de la CFR Calatori ,care inchiriaza material rulant in afara contractului legat de sectiile neinteroperabile la un pret imens, pana nu demult le-au inchiriat automotoare 900.
Si nu iti inchiriaza ce vrei ci iti inchiriaza ce vor, atat la contract cu sectia unde sunt obligati sa iti acorde la pretul cheltuielilor de exploatare cat si in afara de contract unde iti cer cat vor.

Nu conteaza cine e proprietarul materialului rulant, firma de transport feroviar poate sa aiba material rulant propriu, inchiriat sau imprumutat.
Ferotrans TFI a operat cu material rulant inchiriat de la CFR Calatori , niste junghiuri, cu cateva luni inainte sa preia sectiile s-au mutat de la Suceava LDH-urile 82 modernizate si s-au adus niste cotete sub sloganu "Va inchiriem ce avem (vrem) Take it or leave it"

Numai asa ar putea ajunge bani la buget altfel nu vad cum.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeMar 26 Oct 2010, 22:18

cristi CFR a scris:
Ar trebuii sa nu mai credeti ce zic ziarele.
Daca tot se insista atat pe CFR Calatori, de ce la ei nu se dau bilete, de ce se merge cu nasu, plus alte afaceri ?
De ce la privat se poate sa nu se mearga cu nasu si se taie bilet ?

Aici este vorba de niste smecherii.

Am spus mai sus cum se acorda subventiile restul sunt povesti de ziar, cititi legislatia.
De asemenea in decursul anului 2009 s-a preluat operarea pe mai multe sectii e normal sa scada subventia la CFR Calatori si sa creasta la privat.
Pretul subventiei este in ROL nu in EURO cum scrie in textul preluat din ziar.

Numai asa ar putea ajunge bani la buget altfel nu vad cum.

Poate nu cred chiar tot dar un sambure de adevar exista si daca nu ar mai zice ziarele nu am mai afla niciodata smenurile care se fac...
In rest daca nu se iau masuri urgente calea ferata merge in cap din dorinta sau nu a unora si in contrariu cu dorintele UE
Sus In jos
mureseanu_976
Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8093
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeVin 29 Oct 2010, 16:13

Azi-dimineata am reperat 4007 Gheorgheni - Tirgu Mures, intarziat 10 minute. Nu stiu daca trenul de legatura (4529 Tirgu Mures - Razboieni l-a asteptat sau nu). Dar am fost total dezamagit de compunerea trenului 4007 :

62-0759-1 + 19-55-012 (SIBIU) + 20-54-049 (BRASOV) + 20-55-042 (SIBIU) + 20-54-002 (BRASOV)

Mentiuni :

Vagonul 19-55-012 a circulat in accelerat (!!!) 1844 pana acum cateva luni
Vagonul 20-54-002 a circulat anul trecut in sezonierul (!!!) Tirgu Mures - Mangalia

Mi se pare JOSNIC ca traseistii de la tara sa circule cu vagoane luxoase, iar noi, calatorii de rand, sa facem pneumonii sau sinuzite in jegurile 20-49-200. Ce ne trebuie noua AC daca confort NEMA ?

Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 D%20350%20TITO%20Broz
Sus In jos
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

Numarul mesajelor : 751
Localizare : Piatra Neamt
Reputatie : 6376
Data de inscriere : 20/08/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeVin 29 Oct 2010, 16:45

Cele mai potrivite vagoane pt personale sunt 21-47 si 26-16, altceva nici nu merita pus, iar vagoane gen 20-49 sau 20-55 nu sunt ergonomice, nu-s facute pt asa ceva.
Sus In jos
jionutz

jionutz

Numarul mesajelor : 614
Varsta : 42
Localizare : Sat Calacea judetul Timis
Reputatie : 5993
Data de inscriere : 28/04/2010

MesajSubiect: lucruri negative la cfr   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeVin 29 Oct 2010, 19:19

azi pt 30 de km o acumulat 40 min intarziere trenul P 2603 Timisoara Nord - Arad
eu nu ii inteleg pe asta deloc
la a doua pasarela din timisoara am oprit. la semnal
desi este linie dubla a trebuit sa stam 10 min
motiv? am asteptat A de iasi dupa care surpriza am asteptat un marfar
am mai stat la sanandrei alte 15 min pt P de Oradea + restrictiile intre sanandrei si baile calacea si baile calacea ortisoara
in loc sa ajung si eu la ortisoara la ora 08:48 am ajus la 09:28 ora la care trebuia sa fie la arad
de cand marfarul are prioritate fata de un tren de calatori fie el si P ?
si de ce sa asteptam cand eram pe firul 2 ?
cat o sasi mai bata astia joc de noi......
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitimeVin 29 Oct 2010, 19:29

Jono a scris:
azi pt 30 de km o acumulat 40 min intarziere trenul P 2603 Timisoara Nord - Arad
eu nu ii inteleg pe asta deloc
la a doua pasarela din timisoara am oprit. la semnal
desi este linie dubla a trebuit sa stam 10 min
motiv? am asteptat A de iasi dupa care surpriza am asteptat un marfar
am mai stat la sanandrei alte 15 min pt P de Oradea + restrictiile intre sanandrei si baile calacea si baile calacea ortisoara
in loc sa ajung si eu la ortisoara la ora 08:48 am ajus la 09:28 ora la care trebuia sa fie la arad
de cand marfarul are prioritate fata de un tren de calatori fie el si P ?
si de ce sa asteptam cand eram pe firul 2 ?
cat o sasi mai bata astia joc de noi......

degeaba era linie dubla daca nu avea intrare in urmatoarea statie sau nu avea parcursul facut..unele trenuri de marfa au prioritate mai ales cele de la privati se stie de ce pale dar mai sunt si unele trenuri directe care nu prea au opriri si inca un aspect e mai usor sa bagi un tren de calatori de 4 calator in abatere sau sa astepte decat sa bagi un tren de marfa de 30 de vagoane in abatere unele cu 15km/h
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)   Lucruri negative (-)  la CFR !!! (1) - Pagina 28 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
Sus 
Pagina 28 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 47 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (2)
» Lucruri negative la TFG si TFC
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: