|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) | |
|
+111catalinu' stefan_br mihaiuc get. Marius razvan - trenuri traian Cosmin5 redeme laur 133 cristyadaX Nk11 jimmy Teodor ATM nokia2010 Cobra bostanescu gigel Luna DUAL vilhelm ravers75 IonutChircu AlexD romero69 riciu Jhonyla VeV mstupariu alinx3330 Vitosa Razvan Tudor decward raoul PrisecaruFlorin ultras nelu_cfr spsdc7 RazvanCFR iuli.hard rares03 Adrian78 kaan FeroFan97 SULZERUL 0733 cont dezactivat . DooLs Laur jionutz 19jimmy84 The Legend Shinkansen sorinucu Stefan Mircea Hirjau dan ciprian pannonia express rizelgeorgel2004 halmarius knd Cito TVlad Razvan cont inactiv AMX 97-0548-4 ionutz72 Traveller Bobses buldozer2 Costin.H didi Nesebar Rosshhu mi.tudor Caravelle_Zg membru inactiv mtk bogdan srl marius_catalin84 vrabieionut stegaru IonutCFR2009 cortexedge didinul alex.alexus.tm srazvi Codrut1985 KQQ tudor_vl lovekomotive zenox4500 stinky Vlad Ionutz discoid21 Norbi Hurricane cristi ar cristi CFR orestte Gongutza robypedia COSTACHE MIHAIL MariusM mureseanu_976 Lde 2100 mardaryroby DonVILLy tiberio kristi kkk myster2008 115 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 14:50 | |
| In ceea ce priveste prostia, nesimtirea, incultura, necunoasterea rutelor si a statiilor sint de acord ca ar trebui facut ceva cu astea de la ghisee. Nu cu toate, am intilnit si casiere de treaba atit la agentia din Timisoara cit si prin gari.
Intr-un an au circulat trenurile deviate prin Petrosani la fel ca acum, nu mai stiu de ce cred ca atunci cind cazusera vagoanele alea in Dunare. Am intrebat pe unde circula deviat prin Carbunesti i sau prin Rovinari (adica atunci nu era acelasi lucru, se puteau face poze sa nu erau vagoanele astea si se deschideau geamurile)
,,Pai nu vedeti ca scrie acolo, ca circula prin Tirgu Jiu -Filiasi?"
pai IO vad, dar intre astea doua pe unde circula?
,,..." ,,..." ,,..." ,,pai spune-i ca circula prin Carbunesti sa plece odata!"zice o tipa dintr-o cambuza.
Aha, bine imi iau un bilet pina la Tirgu Jiu. Mi-am luat, si m-am dus.
Dar trenul nu a oprit in Tirgu Jiu. A circulat fara oprire de la Petrosani pina la Filiasi via Tirgu Carbunesti.A fost una dintr cele mai tari senzatii, sa stai la usa si trenul sa nu opreasca.Aveam bilet pina in Tirgu Jiu eliberat in Timisoara.
Acolo, lumea cu taraboi la ghiseu. ....
,,ce-i cu galagia asta? uite acolo personalul, va urcati in el si plecati la Tirgu Jiu, ce sinteti primii? sa vedeti pe aia din Bucuresti care coboara in Petrosani'
aaa ca sa vezi.
Adica acuma astea au calculatoare nu stiu sa elibereze bilet, dar daca erau acele dulapuri din care se dadeau inainte biletele de carton cum mai gaseau PO Otopeni?? ---------------------------- In ceea ce priveste biletul dus intors pina la Dirza PO, nu se pot acorda doua reduceri in acelasi timp, adica fie trebuia sa iti iei bilet dus intors la pret intreg la care se aplica o reducere de 10%, fie iti luai un bilet dus cu reducerea 50% de student si separat un bilet pentru intors tot cu reducerea de 50% pentru student. Nu se poate elibera bilet dus -intors redus 50% pentru studenti la care sa se aplice o noua reducere pentru bilet dus-intors de 10%. |
| | | Traveller
Numarul mesajelor : 173 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5685 Data de inscriere : 24/11/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 15:00 | |
| Din pacate, am avut si eu cateva meciuri cu o doamna de la Brezoianu, in general prost dispusa. Cei de felul dumneaei nu-si dau seama ca alungand calatorii civilizati, care platesc bilet, elimina din start una din ultimele sanse de supravietuire ale CFR. Deja au inceput disponibilizari masive, o alunecare de teren de 10 m pe o magistrala mare nu se poate repara, jumatate din calea ferata e scadenta la RK, mersul cu 30 - 40 km/h e singura metoda pentru asigurarea sigurantei... Impresia e ca vor s-o lase in paragina pentru a o privatiza pe 2 lei (!?). Si in contextul asta, continua sa mai existe si oameni de isprava. La agentia de la Gara am gasit intr-o dupa amiaza mai linistita o doamna care mi-a calculat cat ar costa biletul la un ipotetic tur al Romaniei cu personalul (dupa o schema a traseului printata de mine). Cu mare rabdare si amabilitate. Si un zambet sugubet in coltul gurii |
| | | didi
Numarul mesajelor : 635 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6568 Data de inscriere : 28/09/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 15:11 | |
| Exact asa am vrut sa imi iau bilet dus cu reducerea 50% de student si separat un bilet pentru intors tot cu reducerea de 50% pentru student si mi a zis ca nu se poate.I am zis ca nici macar trenu personal cu care ma intorceam nu il stiam puteam alege din vreo 3, si tot nu a vrut sa ma serveasca.Eu am rugat o din suflet pentru ca ma apuca groaza sa nu am bilet iar personalele Brasov-Bucuresti sau Marasesti Bucuresti in zilele de duminica sunt vanate de supracontrol ca se stie e ruta de blatisti.Vorba aia pentru 2 lei sau 3 riscam o amenda , mai ales ca acuma cu sarbatorile toti incearca sa isi rotunjeasca veniturile .Am uitat sa mentionez ca si nasu stramba din nas la vederea biletelor pentru Dirza.Asa ca tind sa cred nimeni nu suporta bilet pe distanta scurta..Si da asa este sunt si persoane amabile si respectul meu pentru ele. Am intalnit si in gara la ghiseu si la agentia de bilete dar din pacate nu le-am mai vazut in ultima perioada. Azi din cele 3 casiere , toate erau cam pe aceeasi linie de plutire la fel de nestiutoare .Da si faza cu Otopeni , ma bufnea rasu si plansu.acea casiera habar nu avea nici cum se numea statia .Pentru ce sunt acele casiere acolo .Regret nespus prin ce ati trecut si voi si eu si mai ales nesimtirea cu care suntem tratati cand observa acesti angajati ca stim mai mult decat ei( Ex ;Via o ruta sau numarul unui tren). Si apropo de acele tonomate de bilete.De elevi si studenti sau pensionari nu pot fi folosite.Pentru ca studentii si pensionarii beneficiaza de calatorii la jumatate de pret limitate, in baza unor cupoane.Acele cupoane sunt in dublu exemplar jumatate raman de unde se procura biletul si jumatate la posesor legitimatiei pentru a fi verificat de catre seful de tren .Si nici in baza legitimatiei nu se pot lua bilete deoarece la eliberarea biletului trebuie scris pe bilet seria legitimatiei la motiv reducere.Singura solutie ar fi sa instruiasca personalul cu drept de control al trenului sa opreasca acele cupoane, altfel nu vad cum, desi nu cred ca i-ar incanta sa aiba grija si de niste mici harti in buzunare. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 15:51 | |
| Probabil nu aveai timp, dar in astfel de cazuri e bine sa ai la tine diverse materiale informative lipite de CFR pe usi si prin trenuri, prin care esti informat cum iti poti lua bilet, sau sa chemi seful statiei sau mai rau presa si protectia consumatorului pentru refuzul de ti se elibera bilet. |
| | | srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6346 Data de inscriere : 20/07/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 19:29 | |
| La bilete dus-intors e simplu de ce nu se dau si reducerea de 50% si aceea de 10%, sunt bagati in oala toti care au reducere, ori pensionarii au doar 6 cupoane parca iar daca ar lua dus intors s-ar pun ca in loc de 3 calatorii cu reducere dus-intors ar avea 6, ca nu puteau sa dea o lege interna la calatoira dus-intors daca are reducere si cupon sa i se retina doua cupoane . Cum la asta nu s-au gandit a ramas ca la reducere nu poti lua bilet dus-intors, am vreut si eu prin 1999 sa iau asa si a zis ca nu se poate, bine pe atunci nici la pret intreg nu stiau cum se da bilet dus-intors, era doar cu vorba dus-intors, ca tu trebuia sa vizezi biletul la statia de destinatie deci tot mai stateai la coada la bilete |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15505 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 21:38 | |
| Suntem martorii unui adevarat dezastru feroviar. Pe timp de pace. Nu de razboi! Dezastrul este produs din interior, chiar de unii angajati ai C.F.R., incepand de la conducerea tarii si terminand cu cei mai de jos. Toti s-au imbogatit de pe urma distrugerii transportului feroviar. Metodele sunt multe. Le stim cu totii. Din pacate nu avem putere noi cei pasionati. Am incercat noi sa le sugeram ceva, insa raspunsurile primite zemoase si siropoase au fost tot in defavoarea cefereului, adica in favoarea angajatilor . Si asta nu e tot! Vom mai vedea multe de acum incolo. Cate alunecari de teren sau prabusiri de poduri sau alte incidente nu vor mai fi! Si nu se va misca nimic. Iata ce imi povestea un prieten mecanic de locomotiva la Regionala Bucuresti, caruia nu vrea sa ii destainui numele. Cica in apropiere de Bucuresti, este un pod feroviar care mai are putin si o sa pice, insa nimeni nu spune nimic ca sa nu bage calatorii in sperieti, sa nu intre in panica. -Cand trec pe acel pod, mi se face inima cat un purice si dupa ce trec, ma gandesc cu groaza ca va trebui sa ma intorc din nou pe el! -Spune-mi si mie care este acel pod? il intreb! -Nu te supara, dar nu am sa iti spun! Stiu ca te plimbi des cu trenul si nu vreau sa ai teama cand vei trece pe el. Ca si daca iti spun, nu il vei putea ocoli si tot vei trece pe el! Nu l-am mai intrebat. Mai bine sa nu stiu. Dar presimt ca este cel peste Raul Ialomita in apropiere de Dridu pe M700. Nu sunt sigur dar acel pod pare jalnic. Si cate poduri nu or mai fi gata sa se prabuseasaca! Sa vedeti voi cate vom mai intampina de acum incolo!
************************************************************************************
Diana, puteai sa iei cu tine acea petitie si sa ii arati acelei angajate ca ai dreptul sa iti alegi locul dorit. Ii cereai locul xx. Cum de nu nimeresc eu la vreun ghiseu vreo doamna din aceasta care nu stie nici sa foloseasca calculatorul! Trebuie facuta dreptate acolo unde noi niste amarati de calatori, nu suntem respectati si nu suntem apreciati, ci vazuti ca gunoiul din farasul femeilor de serviciu!
Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Mar 30 Mar 2010, 08:19, editata de 1 ori |
| | | srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6346 Data de inscriere : 20/07/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 23:32 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Iata ce imi povestea un prieten mecanic de locomotiva la Regionala Bucuresti, caruia nu vrea sa ii destainui numele. Cica in apropiere de Bucuresti, este un pod feroviar care mai are putin si o sa pice, insa nimeni nu spune nimic ca sa nu bage calatorii in sperieti, sa nu intre in panica.
-Cand trec pe acel pod, mi se face inima cat un purice si dupa ce trec, ma gandesc cu groaza ca va trebui sa ma intorc din nou pe el! -Spune-mi si mie care este acel pod? il intreb! -Nu te supara, dar nu am sa iti spun! Stiu ca te plimbi des cu trenul si nu vreau sa ai teama cand vei trece pe el. Ca si daca iti spun, nu il vei putea ocoli si tot vei trece pe el! Nu l-am mai intrebat. Mai bine sa nu stiu. Dar presimt ca este cel peste Raul Ialomita in apropiere de Dridu pe M700. Nu sunt sigur dar acel pod pare jalnic. Si cate poduri nu or mai fi gata sa se prabuseasaca! Sa vedeti voi cate vom mai intampina de acum incolo! Asa poate fi Podul peste Lacul Herastrau pe care se circula doar pe un fir si e limitarea de 15 km/h . Mai ales cum la noi uita sa consolideze terenul daca e mlastinos, te astepti la orice |
| | | Bobses
Numarul mesajelor : 46 Varsta : 52 Localizare : Iasi Reputatie : 5430 Data de inscriere : 08/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 23:53 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Dezastrul este produs din interior, chiar de angajatii C.F.R., incepand de la conducerea tarii si terminand cu cei mai de jos. Toti s-au imbogatit de pe urma distrugerii transportului feroviar. Metodele sunt multe. Le stim cu totii.
Hm, îmi permit să te contrazic: îmi spui și mie cum s-au îmbogățit cei mai de jos angajați ai CFR-ului? Cum se poate îmbogăți, de ex., un impiegat de mișcare sau un simplu inginer? Sau cum se poate îmbogăți un revizor de cale (după mine, asta este meseria cea mai ingrată a căii ferate: ploaie, vînt, furtună zăpadă, revizorul de cale bate linia și-și face treaba)? A, faci referire la șefii de tren de la Călători? E altceva, dar măcar precizează, căci nu sîntem toți în aceeași oală... Prea aruncați cu noroi în angajații obișnuiți ai căii ferate; oamenii ăștia nu sînt cu nimic vinovați de faptul că investițiile sînt ZERO de cîțiva ani, nu sînt vinovați că nu au materiale și unelte să-și facă treaba (mulți dintre ei, de ex., aduc de acasă sculele/birotica minime/minima necesara pentru a-și realiza serviciul în condiții acceptabile - lucrul ăsta nu se știe); ma deranjează că simplii angajați (să nu mai pomenim de salariile de mizerie primite) sînt asimilați marilor moguli care au jecmanit calea ferată (și-o fac și în continuare). |
| | | didi
Numarul mesajelor : 635 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6568 Data de inscriere : 28/09/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Mar 30 Mar 2010, 00:06 | |
| Sunt si oameni cinstiti ca na tre sa fie si exceptii peste tot sau altii sa le zicem fara relatii care nu ajung sa profite .Dar o stim cu totii ;in Cfr fara pile nu ajungi, si nu trebuie sa ma contrazica nimeni, ca si eu am cunostiinte si stiu cum e acolo.Da de oamenii platiti care nu isi fac datoria se stie.Nu se pot scrie multe pe forumuri ca na putem supara pe cineva.Un exemplu de om mai sarac sa zicem acei ciocanari.Cand eram la Dirza si filmam trenuri ultimu vagon al trenului 1661 de Iasi format din 26-16 avea in roti" banda plana" parca asa se zice , si sti cum dansa la propriu la 100 -120 Km la ora.Eu nu mi-as fi dorit sa stau in acel vagon.si e de cateva zile asa si ar fi multe de zis. |
| | | Bobses
Numarul mesajelor : 46 Varsta : 52 Localizare : Iasi Reputatie : 5430 Data de inscriere : 08/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Mar 30 Mar 2010, 00:12 | |
| - didi a scris:
- avea in roti" banda plana" parca asa se zice
Se numesc locuri plane sau brocuri dacă sînt mai accentuate. |
| | | COSTACHE MIHAIL
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Mar 30 Mar 2010, 08:15 | |
| Pentru Bobses: M-am referit la controlori(cei mai de jos). Ei sunt cei care si-au umplut buzunarele cu bani, (unii din ei) si se fac oarecum vinovati de prabusirea transportului feroviar. In rest pentru ciocanari sau impiegati, nu au avut cum sa ajute la prabusirea cefereului. Unii ingineri, daca si-au facut si firme de microbuze, automat ca au incercat cumva sa impiedice mersul pe sectiile care circula in paralel cu firmele dumnealor. Dar nu m-am referit la toti, si doar la unii din ei , sa nu crezi ca toti au distrus cefereul. Doar o parte infima, dar cred ca a fost indeajuns ca cefereul sa ajunga in starea in care o vedem astazi cu totii. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Mar 30 Mar 2010, 14:36 | |
| Ei bine acum 2 ore am trecut prin gara. La acceleratul spre Drobeta TS Marfuri la fiecare usa statea era cite o gagicuta cu ecuson care controla calatorii.Una avea buzele facute ca o curva din gara si se scobea in dinti cu un pix. Altele pareau niste tinerele care lasau capu in jos cind se uita cineva la ele, cred ca le era rusine de faptul ca erau la usa vagonului, abia asteptau sa plece trenul sa scape de acolo.
Dar mai mult decit orice, cred ca erau scoase de prin birouri ca sa isi justifice angajarea la CFR.Asta e mai grav.Cine stie a cui fiice, gagici, amante, sotii, pile erau ele. |
| | | ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6453 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Mar 30 Mar 2010, 15:33 | |
| - Bobses a scris:
Se numesc locuri plane sau brocuri dacă sînt mai accentuate. Locurile plane sunt planeitaţi în bandaj,adică locuri cu uzură pronunţată prin frecare,iar brocuri sunt depuneri pe bandaj,metal încins şi efectiv sudat acolo.. Adică chestii total diferite :p |
| | | Bobses
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Mar 30 Mar 2010, 16:30 | |
| Îți dau dreptate; nu-s vagonar... |
| | | COSTACHE MIHAIL
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Mier 31 Mar 2010, 00:00 | |
| Dan, ceva asemanator am vazut si eu asta vara intr-un tren personal care venea de la Craiova si ducea la Sibiu. Doua gagicute care aratau a manechine , cu ecusoane in piepturi,destul de timide notau fiecare calator, unde merge, ce fel de bilet are, daca este pret intreg sau redus,si controlorii le dadeau si alte informatii care erau notate in carnetelele acelor domnisoare. Probabil ca tot de pe la birouri erau trimise pe teren , nu aveau deloc experienta, iar la Lotru au coborat, urcandu-se intr-un tren ce ducea in celalalt sens, adica spre Piatra Olt. Si daca nu ma insel nu mai exista nici un tren personal direct Craiova-Sibiu.
Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Joi 01 Apr 2010, 22:11, editata de 1 ori |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |