Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!

In jos 
+132
get.
Vale_ntin
alliens
neluadi
bobi
ciprian71
George CFR
ets2oltromânia
AeroX
dan tm
Luca tgv
mariuscfrbucuresti
c o r v i n
TudorVD
alex.barac.5
matei vulcan
ovidiu.ghita.752
gvd
Katalyn
marius664
TonyCFR
ALEXCFR
mielutu zburator
LanceR
IonutChircu
enstendhal
bubu
rizelgeorgel2004
Vlad Singeorzan
Razvan Tudor
cristy79
alex1987
florin29sv
ORWO
Hawkuletz
spiderpc
DPS
ATM
lifetec
cristi_tgv
92Dragos
adytm
maris.constantin
dexter23
Katalin4653
NicuS
Spartan1948
didinul
rich1974
@ndrey
stefanb.steff
revenge
manuzisu
allred
Adisoft1991s
Radu.B
baiazid
Andrey_tm
Adirmvl
Radu Tudor
Kriszti219
Dr2005
Rarau
popovici
AndiCFR
manuela
eu
mariuskl
nenuandrei
traian
040EC100
ana imfinity
romaniaetc
TonyGFR
Nk11
nokia2010
The Legend
kristi kkk
cristyadaX
Cosmin5
razvan - trenuri
TVlad
Hurricane
mihaiuc
Silver
DUAL
bondarel
SULZERUL 0733
stefan_br
laur 133
bostanescu gigel
Teodor
Luna
IonutCFR2009
billy752-istu
decward
Vitosa
AlexD
membru inactiv
alinutz23
Jhonyla
alexandruh
jionutz
stinky
cont dezactivat .
Adrian78
Tomi13leu
Caravelle_Zg
ionutz72
user dezactivat...
srazvi
didi
mureseanu_976
Nesebar
bogdan srl
Codrut1985
cortexedge
mardaryroby
Vlad
marius_catalin84
Amiralul
cristi CFR
discoid21
KQQ
cristi ar
Ionutz
alex.alexus.tm
MariusM
COSTACHE MIHAIL
Lde 2100
tiberio
myster2008
136 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 61 ... 71  Urmatorul
AutorMesaj
TonyGFR

Numarul mesajelor : 1198
Varsta : 27
Localizare : Breaza
Reputatie : 6382
Data de inscriere : 24/10/2010

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeMier 30 Mar - 15:44

Am prins odata in iulie 2014 un IR de Pitesti sa opreasca in Chitila sa urce civilul, fusesem cu 9437 fara bilet la pozat si dupa planuiam sa ma intorc cu 9106 in Basarab ca sa iau 14031 acasa, am luat bilet de frica si bineinteles ca nu a venit supracontrol. Ii si stiu deja dupa figura pe aia de pe 1000, e un barbat micut de statura si cu parul grizonat pe la 40-45 de ani si o doamna. Foarte amabili chiar si cu cei care nu au bilet.

O intamplare amuzanta odata anul trecut la 3005 era un tip cu un prieten, mai colorati la piele, s au asezat unul langa mine unul pe bancheta de langa, civilul cu politie a urcat in 3005 la Buftea, tipul cand si a dat seama a fugit si si-a lasat geaca acolo Smile) nu stiu cum a reusit dar a scapat al naibii fara sa-l prinda, bodoganea ceva cu tovarasul lui de controlor ca "sa-i dea si lui de o bere ca i-a ajutat", nu stiu cum au reusit. Erau de treaba tipii, m-am luat in vorba cu ei, erau cam nemultumiti ca face trenul 1h45 pana la Campina, ar fi preferat sa mearga cu o duba de la Ploiesti. Au coborat la Campina unde-i astepta un taxi dupa care sunase tipul care statea langa mine, sa ii duca pe undeva pe langa Magureni (cine stie pe unde e, Katalyn tu sigur stii).

Asa ca sa ne bucuram ca apare supracontrol tot mai des, pana la urma ii inteleg pe cei care merg 1-2 statii dar nu sa te apuci sa mergi cu sutele de km cu amenintari ca se arunca cu nasul de gat din tren.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11195
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeVin 1 Apr - 11:04

Degeaba daca vine supracontrolul doar pe anumite trenuri iar pe altele i vezi de maxim 3 ori pe an.

La trenurile cu navetisti din minister nu am mai vazut demult supracontrol iar pe sectorul Ploiesti-Brasov cred ca odata pe saptamana vine supracontrolul Cool

La mine in zona cele mai vizate trenuri sunt R-urile dintre Ploiesti-Buzau si cele de pe M1000 : R, IR.

Cat despre supracontrol sunt uni care isi fac datoria alti care sunt doar de forma. Zilele trecute la R 5001 6 insi au platit 6 lei pentru de la Ploiesti Sud la Ploiesti Est cu tot cu supracontrol, altadata puneau toti 8 lei si le taia un bilet, nici nu mai fug aia de supracontrol.

Nu uit cand in 2011 m-am dus direct la unul din inspectori care urmau sa urce in R 663 ( azi IR 1667 ) din Buc.Nord si l-am intrebat daca pot sa urc pana la Ploiesti merg fara bilet : "Urca mai ca nu e nicio problema" m-am urcat si nici nu au mai ajuns pana la Ploiesti Sud la mine eu fiind la primul vagon, primul compartiment iar ei au inceput din spate spre fata sa controleze. Altadata tot la trenul ala l-am prins pe cel mai al Twisted Evil inspector galatean era in stare sa opreasca trenul la Peris sa coboare toti blatisti dar pana la urma am scapat fara sa-i platesc nimic ca m-a trimis in spate si pana la Ploiesti Sud nu a mai ajuns.

Dar am si niste sefi de tren de la Ploiesti Sud si de la Galati care taie in carne vie aia nu au nevoie de supracontrol cu ei iti taie singur bilet la tarif in tren sau te da jos din tren daca nu platesti.

Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18753
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24331
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeVin 1 Apr - 12:20

La 1822 acuma doua săptămâni i-au dat amenda la unu 2 mil nu avea bilet i- a dat buletinul la nas ciudat ca era îmbrăcat destul de bine
Sus In jos
TonyGFR

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeVin 1 Apr - 12:49

Pai la ce sa bage la alea de CFR-isti cand 3/4 de tren raspund "autorizatie" cand vine controlul? Nu am prins civil la 1633 niciodata si am mers de zeci de ori cu el
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6765
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeVin 1 Apr - 14:21

Daca tot ati adus vorba, asta e recenta:
http://www.ziarulargesenilor.ro/dosare-penale-pentru-un-sef-de-tren-si-un-conductor-de-tren-control-pe-ruta-bucuresti-pitesti/
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeVin 1 Apr - 14:53

Da ce sa povestim si noi, unul din Stalpeni si alta din Curtea de Arges, cine stie pe cine o fi deranjat si acum i-au linistit de tot. Glume dastea inca se mai fac si inca mai prind publicului amator din Romania.

Sa luam un exemplu : Tren Regio R 5007 de la statia Ploiesti la statia Ploiesti Est se face revizia biletelor cateodata ca de cele mai multe ori la Ploiesti Est urca supracontrolul care vine cu R 5074 si care da telefon la PL.Est sa tina trenul 1 minut sa aibe timp sa coboare. Cine merge de la Sud la Est cu 5007 cotizeaza 1 leu la nas unii sunt atat de speriati de bombe ca sta langa tine sa cobori la PL.Est.

Mai aveam niste sefi de tren dupa operatiunea "Nasul" intrau in servici cu 0 lei in buzunare dar treceau la intrarea in serviciu 40-50 lei bani pentru mancare, tigari si apa desi aveau o geanta plina de mancare la ei. Mai aveam unii care prindeau pe rutele lor clasice cu multe cunostinte la ultimul vagon la ultimul wc aveau banii pregatiti si i aruncau exact in locul stabilit cu cei pe care i cunosteau. Baieti destepti. Alti isi chemau sotiile sau copii la gara le dadea o geanta/pachet ceva si acolo erau si bani. Inca se mai fac chestii de genul dar 95% din controale sunt anuntate exact cum erau anuntate pe vremea comunismului vizitele tovarasului Wink

Oricum mersul cu nasul adica blatul este in scadere fata de anii precedenti asta si datorita ca avem abonamente la preturi rezonabile si trenuri IR cu oferte tarif-Regio.

Totul pleaca de la oameni sunt sefi de tren care poti merge cu ei cu IR-ul pana in capatul celalalt al tari cu 55-60% reducere fata de pretul biletului si chiar daca vine supracontrolul nu se intampla nimic Wink treburile is aranjate dar sunt si cazuri cand pentru o statie platesti 8 lei.

Acum 3 ani era dezastru pe IR 1653 si IR 1667 cel putin 30-40 blatisti aveau fiecare tren la plecarea din Ploiesti Sud spre Mizil cu tot cu supracontrol in tren, trebuie sa manance toata lumea nu ?

Am un sef de tren de la Bucuresti l-am prins pe Pietrosita pana sa se inchida iar iarna asta l-am prins pe IR 16XX Buc.Nord-Brasov-XXXXX, l-am abordat la peron si i-am zis ca merg pana la Brasov nici nu am apucat sa termin de vorbit ca m-a si invitat sa urc. Apoi au urcat 2 fete si 2 baieti care nu mai aveau timp sa cumpere bilete, credeau ca pot cumpara din tren la pret de casa si i-a convins nasul sa urce. Eu am platit 16 lei pana la Brasov biletul fiind 35 lei iar ei au platit cate 20 lei/fes pana la Predeal biletul fiind 27,60 lei.

A fost singura data cand am facut blatul pe 2016, 107 km cu tren IR de la PL.Vest la Brasov.
Sus In jos
TonyGFR

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeVin 1 Apr - 14:56

ehe, daca s ar face asa, am ramane fara nasi, sunt binestiute cazurile de sectii unde daca ai bilet se uita controlorii urat la tine ca nu le dai de o " berica" si lor
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeSam 2 Apr - 0:46

Oricât de anunţate sunt controalele... dacă sunt multe, abia mai scoţi de o cafea. Mai ales că şefii de tren au normă de încasări pe care trebuie să o facă din bilete, de aia sunt situaţii când preferă să taie un bilet la 2 - 3 oameni decât să le ia banii.

cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5870
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeMar 5 Apr - 7:43

Foarte frumos arata ieri IR 1558/9 Buzau-Bucuresti si retur - tren tarifat Regio - cu cele 5 vagoane 21-76 modernizate de CFR Calatori care in sfarsit fac aceeasi garnitura. Vagoanele arata superb pe dinafara si pe dinauntru, sunt bune pentru curse de 2-3 ore, intrucat scaunele sunt totusi cam tari. Ele arata inca foarte bine, trenul acesta desi tarifat R si foarte aglomerat are in general calatori de calitate buna. L-am vazut uneori cand a venit si din el a coborat foarte multa lume civilizata, bine imbracati, cu bagaje si trolere mari, oameni de toate varstele care nu pareau genul sa fure cotierele sa le ia acasa...

E foarte potrivit turnusul actual pt aceste vagoane (Buzau si Constanta) - rute scurte de 2-3 ore sunt cele mai bune pt aceste vagoane. Deci - inca o bila alba pt CFR Calatori si sa speram ca vagoanele vor arata asa bine cat mai mult timp Very Happy
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeMar 5 Apr - 8:48

1. Deci au format garnitura exclusiv doar din 21-76 900, unde e cagonul de clasa 1-a ?
2. De unde sti ca scaunele sunt cam tari ? Eu macar am mers cu un astfel de vagon, incearca-l si tu nu te mai lua dupa ce spune x si y fiecare cu prostiile lui si cu modul lui de a pacali pe ceilalati.
3. Daca iei bilet Constanta-Buzau o sa-ti dea bilet direct la 1586 + 1559 si nu mai sunt 2-3 ore de mers ci direct 5 ore.
4. 1558 e tren de navetisti asta nu inseamna ca nu pot sa circule si studenti cu el sau cei cu trolere iar faptul ca se pastreaza oarecum curat e din cauza calatorilor cu 7 ani de acasa daca acele vagoane ar fi fost puse pe alte rute gen Oltenia sau trenuri de navetisti certati cu legea si sapunul in numai cateva zile s-ar vedea efectul.
5. Cam putine bile albe are CFR-ul in ultima perioada se incearca concentrarea asupra uor rute/trenuri ca sa nu se vada altele batute de soarta unde tepuiesc pe fata calatori la preturi de avion cu conditi de Regio Wink

Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeMar 5 Apr - 11:00

Mai si stau 5 ore in Bucuresti pana sa plece la Constanta. Poate or sa mai lucreze la turnus.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeMar 5 Apr - 11:29

Asta merita bagata la pozitive :

Vagon etajat seria 84-16 pus special pentru un grup de 24 biciclisti sambata 2 aprilie la trenul R 9303 Buc.Basarab - VIDELE - Rosiori Nord. Biciclisti au avut bilete pentru ei si pentru biciclete pe relatia Buc.Basarab - Rosiori Nord.

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 12901171_946942408747064_1244449146853002453_o
image url upload

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 12909489_1690733351186645_1701506008885897521_o
post image online

Astfel ca R 3001 a ramas doar cu un singur etajat 84-16 dar a fost ok pentru un alt grup de 22 biciclisti care au mers din Buc.Nord la Campina.

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 12719571_1250105428353518_4936545741080369941_o
photo hosting sites

Din pacate CFR Calatori are doar 3 etajate cu spati pentru biciclete pe care le foloseste la astfel de evenimente in rest circula titulare la urmatoarele trenuri :

R 3001/3008 Bucuresti ( 06:23 ) - Brasov ( 10:08 ) si Brasov ( 14:47 ) - Bucuresti ( 18:21 )
R 3001/3010 Bucuresti ( 06:23 ) - Brasov ( 10:08 ) si Brasov ( 16:35 ) - Bucuresti ( 20:41 )
R 3007/3004 Bucuresti ( 16:36 ) - Brasov ( 20:27 ) si Brasov ( 06:15 ) - Bucuresti ( 10:00 )

Am un idiot care m-a atacat aiurea pe privat acum ceva timp ca eu vreau 50 de vagoane de biciclete pe Bucuresti - Brasov pai in primul rand nu stiu daca sunt 50 de vagoane la toate trenurile de pe ruta asta  albino in al doilea rand daca e cerere si se incaseaza bani de ce sa nu fie acest serviciu disponibil ?

Am calculat numarul vagoanelor care pleaca din Buc.Nord spre Brasov la trenurile 1745, 1631, 1636, 1621, 1645, 3001 si 3003 si tot nu-mi dau 50 de vagoane asa e cand unii nu au ce face si isi pierd timpul aiurea.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeMar 5 Apr - 11:50

Poate o sa se mai rezolve problema asta dupa ce trimit iar pe traseu Desiro. Au si alea ceva loc pentru biciclete. Si poate acum le pun unde le e locul, in compunere trenurilor de nevetisti. Iei frumos bicicleta de acasa la gara si de la gra la lucru/scoala.

Si poate in felul asta devine si la noi normala treaba asta. Eventual sa nu se plateasca bilet sau abonament pentru bicla de catre abonati.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeMar 5 Apr - 12:17

Te-ai luat si tu dupa Dr2005 ? Nu poti sa fi navetist si sa iei bicicleta cu tine in tren din simplul motiv ca nu ai unde so transporti. In Desiro ca sa nu deranjezi ceilalti calatori mai mult de 10-15 biciclete nu poti sa cari mai ales la tren de navetisti mai ales ca dureaza ca la fiecare statie sa mai urce 1-2 sau sa coboare inca 1-2. La trenurile Regio cu vagoane neetajate mai rau ca fie sunt prea aglomerate fie e rau cu urcatul si spatiul de la capetele vagoanelor. Iar la etajate nu e stabila compunerea la toate trenurile azi poti sa ai 3 etajate maine la acelasi tren poti sa ai 1 etajat si 2 neetajate si tot asa. Astia de fac naveta si am avut destui la mine la munca vin si pedale si 10 km pana la statile de pe M500 si lasa bicicleta la o locuinta de lnaga stati/halte contra sumei de 15 lei luna, ce sa cauti cu bicicleta sa ingreunezi situatia din tren pentru economie de 15 lei ? Si-asa sunt cfr-isti si alti cativa navetisti care fac lucrul asta dar fara sa plateasca bilete pentru bicicleta.

Ca sa devina treaba normala CFR Calatori trebuie de urgenta sa faca un etajat cu parterul fara scaune in genul la 84-16 dar tot parterul sa fie numai cu strapontine si rasteluri iar la etaj sa fie normal cum este acum scaune pentru calatori care vagon sa circule titular la R 3001/3010 si scos de acolo si pus la trenuriu unde se cere vagon pentru minim 25 biciclete care nu-s deloc putine iar pentru IR ne-ar mai trebui cel putin 5 vagoane jumatate clasa 2-a jumatate rasteluri si strapontine dar si anul asta se promite dar de fapt se bate pasul pe loc.

Pana atunci CFR Calatori incaseaza cate 5 lei de bicicleta la fiecare tren Regio ca are etajat sau nu si cate 10 lei pentru fiecare bicicleta la trenurile IR sau IR cu oferta tarif-Regio.

Sunt multe lipsuri la acest capitol Adirmvl la voi e pustiu dar numai eu stiu de cate ori eram sunat si intrebat de preiteni si vecini care plecau/veneau la munte ce-s cu atatea biciclete imprastiate prin toate vagoanele la trenurile x, y si z. Daca zic eu ca am numarat 38 de biciclete imprastiate prin toate cele 5 etajate de la R 3008 poate unii o sa zica ca exagerez dar cand o spun si alti...

Sa vedeti distractie pe data de 2 mai cand vor fi vreo 200 de biciclisti care se vor intoarce cu trenul tineretului, acel IR cu oferta tarif-Regio care pleaca seara din Mangalia la Buc.Nord ca CFR nu poate asigura atatea vagoane pentru un grup atat de mare. Peste 5 zile trebuie sa trimita solicitarea catre CFR Calatori si vor primi raspunsul 2 sau 3 vagoane abere
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9103
Reputatie : 13010
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitimeMar 5 Apr - 13:42

Nu stiu ce sa spun raportat la exemplul cu lasatul bicicletei la gara versus abonament de bicicleta dar, ideea de vagon etajat cu loc de biciclete la parter si scaune la etaj mi se pare foarte buna.

Eu ma gindeam la fostele vagoane de bagaj care ar fi putut fi vagaone de biciclete, chiar nu inteleg ce e in capul celor de la CFR, ca in mod evident se cunosc rutele pe care e cerere mare de vagoane de biciclete, de ce nu fac niste asemenea vagaoen care sa fie acolo pe trenuri. Intr-o faza nu o sa aiba calatori pina se dezmeticesc ei ca in loc sa se inghesuie toti in trenul 1 pot merge si cu trenul 3.

De cita vreme se arata aici pe forum chestiunea asta cu bicicletele si CFR nu face nimic.
Ma gindesc ca si prin alte locuri din tara ar fi binevenit macar un fost vagon 47 care in compartimentele mici sau in mijloc sa aiba loc de biciclete.Ce daca nu ar avea mereu biciclete ca ar avea calatori.

Ultima editare efectuata de catre dan tm in Mar 5 Apr - 14:17, editata de 1 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 52 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
Sus 
Pagina 52 din 71Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 61 ... 71  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (2)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: