Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!

In jos 
+132
get.
Vale_ntin
alliens
neluadi
bobi
ciprian71
George CFR
ets2oltromânia
AeroX
dan tm
Luca tgv
mariuscfrbucuresti
c o r v i n
TudorVD
alex.barac.5
matei vulcan
ovidiu.ghita.752
gvd
Katalyn
marius664
TonyCFR
ALEXCFR
mielutu zburator
LanceR
IonutChircu
enstendhal
bubu
rizelgeorgel2004
Vlad Singeorzan
Razvan Tudor
cristy79
alex1987
florin29sv
ORWO
Hawkuletz
spiderpc
DPS
ATM
lifetec
cristi_tgv
92Dragos
adytm
maris.constantin
dexter23
Katalin4653
NicuS
Spartan1948
didinul
rich1974
@ndrey
stefanb.steff
revenge
manuzisu
allred
Adisoft1991s
Radu.B
baiazid
Andrey_tm
Adirmvl
Radu Tudor
Kriszti219
Dr2005
Rarau
popovici
AndiCFR
manuela
eu
mariuskl
nenuandrei
traian
040EC100
ana imfinity
romaniaetc
TonyGFR
Nk11
nokia2010
The Legend
kristi kkk
cristyadaX
Cosmin5
razvan - trenuri
TVlad
Hurricane
mihaiuc
Silver
DUAL
bondarel
SULZERUL 0733
stefan_br
laur 133
bostanescu gigel
Teodor
Luna
IonutCFR2009
billy752-istu
decward
Vitosa
AlexD
membru inactiv
alinutz23
Jhonyla
alexandruh
jionutz
stinky
cont dezactivat .
Adrian78
Tomi13leu
Caravelle_Zg
ionutz72
user dezactivat...
srazvi
didi
mureseanu_976
Nesebar
bogdan srl
Codrut1985
cortexedge
mardaryroby
Vlad
marius_catalin84
Amiralul
cristi CFR
discoid21
KQQ
cristi ar
Ionutz
alex.alexus.tm
MariusM
COSTACHE MIHAIL
Lde 2100
tiberio
myster2008
136 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 62 ... 71  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11195
Data de inscriere : 09/10/2014

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMar 05 Apr 2016, 14:01

In toata tara sunt biciclisti dar problema nu e atat de grava prin tara cum este aici in Sud la Capitala. Cei din restul tari poate ca mai au un deal sau munte au unde sa se dea cu tzoaglele dar bucuresteni sunt saturati pana peste cap de capitala poluata masiv si de asta incearca sa evadeze macar in week-end-uri pe unde se poate ruta NR 1 este Bucuresti - Brasov dar problema este rezolvata cu R 3001 la dus si R 3008 si 3010 la intoarcere asa cred cei de CFR. Insa cand aceste mini-grupuri sau grupuri fac si alte ture in alte parti se face cerere catre CFR cu cateva zile/saptamani inainte se cumpara biletele totul e perfect legal si intra si banutul in contul CFR.

Pentru mine nu e niciun fel de problema am urcat bicicleta si transportato si in Hyperion, Regiotrans, Int 1346 "Muntenia" la vagon 22-76 si in 20-55, etajate sau alte tipuri de vagoane sau trenuri de toate rangurile cu sau fara bilet de bicicleta dar la unul singur mai merge pe cand la grupuri nu se poate. CFR Calatori poate oferi maxim 1 etajat 84-16 sau 26-16 atat si nimic mai mult insa pe data 2 mai sunt foarte curios ce le va pune celor 200 de biciclsti care vor calatori de la Mangalia la Buc.Nord, probabil ca o rama TE Acvila doar pentru ei e cea mai buna varianta si un etajat 84-16 altfel eu nu vad unde incap 200 de insi si 200 de biciclete.

Etajatul despre care va zic si visez cu parterul doar pentru bike ar fi loterie si salvarea situatiei de pe Bucuresti-Brasov si bagat la cerere pe orice alt tren cand se face cerere pentru evenimente/ture.

La TFC e mai nasol decat la DH2 poti baga si pana la 30 biciclete fara sa deranjezi calatori, la VT nu stiu cum e ca nu am mai fost demult cu un astfel de automotor, la RT sunt locuri destule in automotoare si rame iar la CFR Calatori situatia o stiti cu toti caci vo tot prezint de cateva luni bune :

2 vagoane 83-76 unde incap doar 8 biciclete dar inghesuite se pot baga pana pe la 13.
8 vagoane 84-96 unde idem 83-76.
5 vagoane 84-83 cu spatiu doar pentru 2 biciclete dar incap maxim 10.
8 vagoane etajate 84-16.

Din cele 8 vagoane 84-96, 2 sunt date ungurilor pentru IR 366/367 "Harghita" in programul cu bicicleta in tren pana la Budapesta, unul face zilnic 900 km pe Bucuresti-Suceava-Bucuresti cu IR 380/381, 2 ar trebui sa fie pe IR 1621/1622, mai avem inca unul la IR 1631/1630 6 din cele 8. APoi mai avem si IR 1645/1646 cu inca 2 vagoane nu vad rostul vagonului 84-96 pe intreaga relatie la acest tren mai ales la 1645 care pleaca la prinz din Capitala.

Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 00:45

Catalin, ziceam de trenurile formate din Desiro. Au podeaua jaosa si usi destul de largi. De ce sa nu incerce varianta asta? Asa poate mai atragi niste calatori sau ii faci pe unii blatisti sa treaca la abonamente. Nu bag mana-n foc ca ar fi un succes, dar gandeste-te la IR-urile de pe Bucuresti - Targoviste/Pitesti. Ce sa vezi? acum au multi calatori.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 06:17

Nu faci treabă cu astfel de navetiști, din start e praf. Eu am avut luni se zile vagon de bile la 1643/1644 și tot nu am văzut un ploieștean care să vină cu bicla la gara so urce in tren apoi iar pedale de la Gara de Nord până la locul de muncă.

Crezi ca se îmbogățește CFR-ul ca mai prinde 300 gâște on toată țara ? Dar la disconfortul creat de bicicletele navetiștilor nu ne gândim ?

Ideea lui Dr2005 se putea pune in aplicare acum 12-15 ani când aveam trenuri adevărate dar atunci nu exista bilet de bicicletă și navetiști chiar își luau bicla vi ei in tren. Intr-o ramă TE pe in local Urziceni - Pl.Sud in anul 2009 am prins si 40 biciclete toate gratis iar unii din călători cotizau la naș doar ptr ei, bicicletele mergând gratis.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9103
Reputatie : 13010
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 08:12

Daca ne gindim mai bine ar fi destul de greu sa bagi 500 de oameni si 300 de biciclete in tren. Pe de alta parte daca in orase nu sint piste de biciclete iar e cu cintec.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 09:48

Să vedeţi cum arată gara din Budapesta când descind în ea navetiştii însoţiţi de bicicletele lor... Chiar şi pe trenurile noastre există navetişti care folosesc bicicleta, inclusiv pe 3001. Dacă s-ar permite călătoria gratuită a bicicletelor abonaţilor, ar creşte numărul de călători, pentru că toţi cei care stau la 4 - 5 km de gară ar prefera să dea puţin la pedale până la tren, eventual să meargă şi prin oraşul de destinaţie tot cu bicicleta, că ar fi mai ieftin (în loc de 8 - 10 lei pe sens la dubă ar da 150 lei pe lună la abonament şi ar mai scuti şi ăia 50 lei de la RATB sau 63 de la TCE sau mai mult de pe la alte regii).

Transportul bicicletelor ar trebui să fie gratuit pentru toţi deţinătorii de legitimaţii de călătorie cu număr nelimitat de călătorii şi alte legitimaţii speciale:
- abonamente de orice fel
- cărţi de călătorie
- autorizaţii de călătorie de orice fel
- bilete de serviciu OSJD şi FIP
- autorizaţii nenominale de călătorie pentru agenţii căilor ferate străine
- cupoane FIP
- carte FIP 50% pentru agenţii căii ferate

De asemenea, s-ar mai putea acorda anumite facilităţi:
- 10% la biletele dus-întors
- 25% pentru grupurile de mai mult de 20 persoane
- aplicarea reducerii TrenPlus şi la biletul de bicicletă
- aplicarea tarifului de R pentru bicicletele transportate la trenurile IR cu ofertă R
- posibilitatea achiziţiei biletului de bicicletă din tren, la tariful de 5 sau 10 lei (în funcţie de rang), fără reducerile de mai sus (deci gata cu 15 lei pentru 30 km)

Per total, s-ar mai putea lua unele măsuri simple şi pentru toţi călătorii:
- ofertele TrenPlus, dus-întors şi reducerile de anticipaţie valabile şi la achiziţia biletului emis manual
- dispariţia ofertelor discriminatorii numai pentru biletele cu preţ întreg, precum cea de pe Ilva Mică - Suceava şi înlocuirea lor cu tarif de R pentru tot poporul
- posibilitatea achiziţiei de bilete fără loc rezervat pe distanţe mai mici de 100 km la trenurile IR
- posibilitatea achiziţiei de bilete on-line la trenurie R măcar pentru trenurile formate în reviziile mari

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 10:32

Si ce ar trebui facut pentru ca CFR sa introduca aceste schimbari? unele sint chiar bune
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 10:56

Trebuie ca directorul general să semneze o hârtie. Potrivit actului constitutiv, directorul general are dreptul să introducă oferte comerciale şi să stabilească tarifele auxiliare fără să aibă nevoie de hotărâre de AGA sau CA.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18753
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24331
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 10:58

Acele propuneri i le-am trimis și eu domnului Szentes un tarif unic la toate trenurile pana în 100 km oferta dus/ întors undeva la 15-20% dar probabil lucrurile se mișcă greu pentru ca sunt multe probleme de rezolvat societatea doar se târăște pentru ca a reticenta la schimbări adică management și marketing zero Cfr Călători e ca un elefant intru magazin de portelanuri
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 11:23

Depinde ce inseamna disconfortul celorlalti calatori. Daca pui Desiro in loc de malaxe nu cred ca o sa le pese. Cand e cald, daca le pui in loc de locomotiva plus doua 20-55-uri iar nu cred ca or sa mai fie la fel de deranjati. Sigur, tine de fiecare tren in parte, dar daca in unele cazuri ar ajuta faza asta tot ar fi un castig pentru ambele parti. Crezi ca eu nu am fost deranjat ca unii calatori ziceai ca se muta? Asa de mari aveau geamantanele. Si le tineau pe culoar sau in compartiment, intre scaune. Ca na, nu aveau unde. Sau crezi ca n-am fost deranjat de multe ori de cei care ieseau pe culoar cu 15-20 de minute inainte sa ajunga trenul in statia in care coborau si eu trebuia sa ma chinui sa ajung la baie din cauza bagajelor?

Asta cu pistele e corecta. Cel putin in Timisoara una se opreste intr-un stalp, la ceva metri de gara. Smile) Dar in Cluj au aranjat Horea in sensul asta. Nu stiu cum e Ferdinand, si din centru poti s-o scalzi ca sa ajungi la lucru sau la scoala. In R. Valcea gara e in centru, deci iar n-ar fi probleme prea mari pentru unii.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18753
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24331
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 11:49

În zona de vest exemplu Păuliș Ghioroc Curtici se lasă bicicletele in gări nu se urcă cu ele în tren
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 22:35

@Dr2005 explica si mie unde pui tu 20 biciclete la R 5074 Buzau-Brazi cand trenul asta are in compunere 1 etajat si un 20-55 sau 2 vagoane 20-55 sau mai rau vara a circulat si doar cu un singur etajat, unde pui tu atatea biciclete mai ales ca nu toate urca/coboara la aceeasi statie ci cate 2-3 din anumite stati/halte. Si vezi ca am dat exemplul asta cu 20 biciclete ca stiu cati colegi am avut care vin cu bicicletele la Mizil, Inotesti si Tomsani si se urca in trenul asta, gandeste-te ce s-ar intampla daca ar urca toti bicicletele in tren. Plus ca la garaj langa gara/halta am mai spus de cateva ori chiria este de doar 15 lei/luna. Wink

Ideile tale 50% sunt bune restul praf sau alta varianta la R 5024 tren cu 5 vagoane 20-55 si ticsit de navetisti unde urci pe putin 30 biciclete ? Daca dai gratis la abonati unde baga aia tzoaglele in trneurile compuse cu automotoare ? Apoi e corect ca navetistul sa nu plateasca pentru bicicleta si cicloturisti in week-end sa plateasca ?

Si asa se transporta destule bicle cu trenul pe unele rute unde nu s-a auzit niciodata de bilet de bike mai ales pentru cfr-isti am vazut cu ochii mei cate biciclete au circulat cu 9343 si 9348 in data de 20 februarie cand am fost la Ruse in schimb pentru bicla mea in 9348 am platit 5 lei, de ce ?

Daca faci trenuri cu 3-4 etajate hai sa zicem ca ai putea sa bagi 20 biciclete asa la prima strigare fara sa deranjeze ceilalti calatori, ce spui tu cu gratis pentru navetisti ne-ar trebui cel putin 50 de vagoane gen 84-16 albino
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 23:26

Se transportă şi acum destule biciclete pentru navetă... decât să stea oamenii ăia cu frică şi/sau naşii să ia şpagă 2 - 3 lei, mai bine să fie gratis.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 23:32

Cred ca acolo unde se poate, oamenii isi lasa bicicletele la gara, problema e la haltele PO-urile din curenta, acolo mai bine ar face CFR ceva rastele gratuite pentru abonati si cu 50 de bani sau 1 leu pentru cei ocazionali ca nu se pune problema la CFR sa modifice amplasamentele unor opriri.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeMier 06 Apr 2016, 23:52

Dacă ai halta în câmp, sigur se evaporă bicicletele până te întorci, mai ales dacă trece un tren la 3 ore pe acolo.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitimeJoi 07 Apr 2016, 08:15

Nu e bine nicicum, sintem intr-un cerc vicios.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 53 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
Sus 
Pagina 53 din 71Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 62 ... 71  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (2)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: