|
| Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
|
+132get. Vale_ntin alliens neluadi bobi ciprian71 George CFR ets2oltromânia AeroX dan tm Luca tgv mariuscfrbucuresti c o r v i n TudorVD alex.barac.5 matei vulcan ovidiu.ghita.752 gvd Katalyn marius664 TonyCFR ALEXCFR mielutu zburator LanceR IonutChircu enstendhal bubu rizelgeorgel2004 Vlad Singeorzan Razvan Tudor cristy79 alex1987 florin29sv ORWO Hawkuletz spiderpc DPS ATM lifetec cristi_tgv 92Dragos adytm maris.constantin dexter23 Katalin4653 NicuS Spartan1948 didinul rich1974 @ndrey stefanb.steff revenge manuzisu allred Adisoft1991s Radu.B baiazid Andrey_tm Adirmvl Radu Tudor Kriszti219 Dr2005 Rarau popovici AndiCFR manuela eu mariuskl nenuandrei traian 040EC100 ana imfinity romaniaetc TonyGFR Nk11 nokia2010 The Legend kristi kkk cristyadaX Cosmin5 razvan - trenuri TVlad Hurricane mihaiuc Silver DUAL bondarel SULZERUL 0733 stefan_br laur 133 bostanescu gigel Teodor Luna IonutCFR2009 billy752-istu decward Vitosa AlexD membru inactiv alinutz23 Jhonyla alexandruh jionutz stinky cont dezactivat . Adrian78 Tomi13leu Caravelle_Zg ionutz72 user dezactivat... srazvi didi mureseanu_976 Nesebar bogdan srl Codrut1985 cortexedge mardaryroby Vlad marius_catalin84 Amiralul cristi CFR discoid21 KQQ cristi ar Ionutz alex.alexus.tm MariusM COSTACHE MIHAIL Lde 2100 tiberio myster2008 136 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7938 Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 09 Mai 2010, 14:16 | |
| Da...se pare ca e o linie unde se poate recupera....In vara cand am mers la mare, eram cu sezonierul in intarziere...stiu ca plecasem din siculeni cu vreo 15-20 min intarziere....si intre Onesti si Adjud am facut 25 de minute, si dupa MT trebuia sa facem vreo 45....am ajuns in Adjud la timp...Am recuperat vreo 20 de minute pe o distanta de 48 de km... |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13808 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Mai 2010, 12:21 | |
| Ieri in Gura Humorului un tanar a incercat sa se urce in tren, insa a fost oprit de seful de tren pe motiv ca acesta nu avea bilet. Tanarul s-a rugat 5 minute de seful de tren sa il ia pana la Vatra Dornei insa acesta i-a zis ca nu se poate fara bilet si ca sa ia alt tren. |
| | | ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6454 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Mai 2010, 19:38 | |
| - Vlad a scris:
- Ieri in Gura Humorului un tanar a incercat sa se urce in tren, insa a fost oprit de seful de tren pe motiv ca acesta nu avea bilet. Tanarul s-a rugat 5 minute de seful de tren sa il ia pana la Vatra Dornei insa acesta i-a zis ca nu se poate fara bilet si ca sa ia alt tren.
Nu vad un lucru pozitiv. Exista posibilitatea de eliberare bilet cu pret normal in tren,daca nu ai timp sa il iei de la casa,si te prezinti in timp util la seful de tren... |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13808 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Mai 2010, 20:34 | |
| Ma refeream la faptul ca nasul nu a vrut sa ia mita de la acel calator. |
| | | cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6556 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Mai 2010, 21:30 | |
| Daca urci intr-o statie care are vanzator de bilete, asa cum e Gura Humorului, in tren nu poti lua bilet la pret normal. Iar respectivul nasul care nu a vrut sa ia mita e o raritate, sau era deja plin. |
| | | bogdan srl
Numarul mesajelor : 629 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 6203 Data de inscriere : 16/11/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Mai 2010, 21:51 | |
| Controlorii sunt oamenii corecti doar atunci cand supracontrolul li se urca in tren,in rest umbla numai cu magarii.... Te vede cand urci din halta in care nu se mai vand bilete de 10 ani ,te duci la el sa-ti taie bilet si te intreaba pe un ton de ala specific "De unde ai urcat?".Daca se intampla sa mergi o statie sau doua se uita la bani si ii baga in buzunar si bilet lasa altadata... Prin 2001 cand dezastrul era in floare la CFR personalul 5601 era plin pana la refuz de calatori,daca aveau 5% bilet, restul mergeau cu nasu... |
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6454 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Mai 2010, 22:08 | |
| - cristi ar a scris:
- Daca urci intr-o statie care are vanzator de bilete, asa cum e Gura Humorului, in tren nu poti lua bilet la pret normal.
Iar respectivul nasul care nu a vrut sa ia mita e o raritate, sau era deja plin. In orice statie cu vanzare de bilete,daca nu este timp pt eliberat bilet,te poti urca in tren,te prezinti la seful de tren(ideea e sa il gasesti tu,nu sa te gaseasca el), care este obligat sa iti elibereze bilet cu tariful 1 (tarif normal). Ca lucrurile acolo au stat altfel, nu contest,dar subliniez ideea ca imediat la urcarea in tren "nasul" e obligat sa iti vanda bilet la pretul normal...
Ultima editare efectuata de catre ionutz72 in Vin 14 Mai 2010, 00:54, editata de 1 ori |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7107 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Mai 2010, 23:57 | |
| - ionutz72 a scris:
In orice statie cu vanzare de bilete,daca nu este timp pt eliberat bilet,te poti urca in tren,te prezinti la seful de tren(ideea e sa il gasesti tu,nu sa te gaseasca el), care este obligat sa iti elibereze bilet cu tariful 3 (tarif normal). Ca lucrurile acolo au stat altfel, nu contest,dar subliniez ideea ca imediat la urcarea in tren "nasul" e obligat sa iti vanda bilet la pretul normal... Nu este adevarat ! Citat din ``Conditii generale de transport cu trenurile de calatori - Procurarea legitimatiilor de calatorie la S.N.T.F.C. CFR Calatori S.A. `` : ``Procurarea biletelor de calatorie de la personalul de tren se face la tarif de taxare in tren, daca, indiferent din ce motive, calatorul nu si-a procurat legitimatie de calatorie de la personalul cf care emite in agentii de voiaj cf, statii cf sau haltele de miscare si/sau comerciale . Tariful de taxare in tren este superior tarifului de casa.`` Procurarea biletelor de la personalul de tren la tarif de casa: `` Se face atunci cand calatorii se urca in tren din puncte de oprire unde nu exista posibilitatea procurarii acestora de la personalul autorizat, sau se urca in tren din puncte de oprire deservite de personal autorizat ( distribuitor autorizat de CFR Calatori, oficiu postal etc) care nu are biroul de emitere in punctul de oprire, cu conditia solicitarii acestora imediat dupa urcarea in tren, in caz contrat aplicandu-se tariful de taxare in tren. Personalul de tren mai poate emite la tarif de casa si in cazul suspendarii pe o perioada limitata a vanzarii de legitimatii de calatorie sau cand personalul autorizat nu emite legitimatii de calatorie la toate trenurile din program, situatii avizate prin telegrama si afise in punctele de oprire.`` |
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 14 Mai 2010, 00:27 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- .... daca, indiferent din ce motive, calatorul nu si-a procurat legitimatie de calatorie de la personalul cf care emite in agentii de voiaj cf, statii cf sau haltele de miscare si/sau comerciale ...
Era un pont,conform nu stiu carei HG,"calatorul care se prezinta imediat, din proprie iniţiativă, la personalul de tren pentru procurarea legitimaţiei de călătorie" nu este calator fraudulos si nu este pasibil pentru tariful marit de eliberare legitimatie in tren.Negasind aceea HG,asa e,ai dreptate,sa nu fugi niciodata dupa tren... LE: Explicatie: in majoritatea de 90% hc sunt deservite de IDM...si atat.Pe cam toate sectiile de circulatie,casierii sunt pe cale de disparitie. Acel IDM vinde si bilete,face si circulatie si manevra(adevarat,mai rar). Pentru a-si face meseria de IDM, 5 minute inainte de gararea trenului ,sunt prevazute sa nu se mai vanda bilete. Ce face un calator care vine cu 3 minute inaintea plecarii trenului? Ce vina are el? Ce vina are acel IDM care trebuie sa isi faca meseria de IDM(de baza pana la urma)? Astea sunt reglementari care nu prea apar publicului calator... |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 14 Mai 2010, 08:48 | |
| Chestia asta cu biletele are mai multe aspecte cred eu:
Si eu stiu la fel cum a scris alex.alexus.tm, si anume daca urci in tren fara bilet, dintr-o statie care are vinzator de bilete, ti se elibereaza bilet la tariful din tren. Pe acest considerent conductorul trebuia sa lase calatorul sa urce in tren. Aici discutiile mai pot fi: dar daca nu avea bani sa plateasca, daca nu prezenta acte ca sa i se intocmeasca proces verbal etc. Tot la acest capitol, eu personal am urcat in tren fara bilet si conductorul, ca sa taie totusi un bilet si ca sa evite anumite discutii, mi-a eliberat bilet la pret de casa scriind fie alt punct de urcare fie alt punct de coborire. Prin urmare nu si-a insusit banii.
A fost o perioada in care oficiile postale aveau de vinzare contra comision bilete de calatorie. Personal am avut tangenta cu un asemenea oficiu insa nu cred ca cineva vreodata si-a luat bilet de acolo si nici nu stiu daca se mai practica. In ceea ce priveste un acord al CFr cu alti agenti economici pentru vinzarea de bilete, din cit am circulat eu prin tara am vazut un singur loc in care se practica acest lucru, in Simleul Silvaniei h https://2img.net/h/i397.photobucket.com/albums/pp51/dantm120/Jibou/DSC03605.jpg
In ceea ce priveste vinzarea biletelor de catre IDM si aici exista comentarii de facut, astfel:
Mi-am cumparat bilet din Faget, unde exista sistemul electronic de vinzare, introdus probabil datorita faptului ca acolo opresc accelerate. Nu pot preciza daca cel care mi-a vindut biletul era casier sau IDM.
Daca mergi intr-o statie simpla situata pe o anumita linie poti intilni 2 aspecte, fie nu se vind bilete, cum este cazul de exemplu in Timisoara Sud, fie se vind bilete doar pentru 1-2 statii din imediata apropiere si pentru prima statie mare din traseu de unde iti iei bilet de la casa pentru orice directie.
Motivul este simplu, IDM apartin de Infrastructura iar biletele se vind pentru SC Voiaj CFR SA contra unui comision. La aceasta se mai adauga faptul ca in statiile CFR nu se vind bilete pentru trenurile private care eventual tranziteaza pe acolo. |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7107 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 14 Mai 2010, 09:51 | |
| - dan tm a scris:
Tot la acest capitol, eu personal am urcat in tren fara bilet si conductorul, ca sa taie totusi un bilet si ca sa evite anumite discutii, mi-a eliberat bilet la pret de casa scriind fie alt punct de urcare fie alt punct de coborire. Prin urmare nu si-a insusit banii.
Chestia asta am patit-o si eu odata cand am mers la Arad. Nu am apucat sa-mi iau bilet si ca sa nu ma taxeze la tariful de tren, controlorul a fost de treaba si mi-a taiat bilet din Ronat Triaj h. |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9707 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 14 Mai 2010, 14:19 | |
| Apropo de nasi si supra controale.
Sa va povestesc o faza de-a dreptul penibila.
In 2006 cand inca opera CFR Calatori pe Ciumeghiu-Holod-Vascau. Plec de la Uileacu de Beius la Stei, la rude impreuna cu mama. La noi din 2002-2003 s-a desfiintat casa de bilete. Vine trenul P 3104 Oradea - Vascau. Urcam in tren chiar la usa cu nasu si ii cerem bilet pana la stei , era supra si el scria biletele. Ne da asta biletele platim , nu stiu de ce imi parea mai scump ca data trecuta... in fine gasim un compartiment. Stau cateva minute si ma apuc sa citesc biletele...constat cu uimire ca mie mi-a dat bilet cu reducere 50% si la mama cu tarifu 2 de taxare in tren adica dublu.... :shock: Ce dracu, ne-am dus la ala sa il luam la rost ca ce e cu magaria asta ? Ala ca nu am fost sa il cautam, cum dracu da nu era la usa ? Am facut un scandal monstru, aveam si martori si l-am amenintat ca ii fac sesizare la regionala etc etc. Desigur nu o vrut sa ne restituie banii, bun i-am zis las ca vedem noi. La intoarcere seara in Stei nu se dadeau bilete, ne-am urcat si neam pus intr-un compartiment, o venit la usa o stat 10 secunde si s-a carat fara sa zica nimic atat ii trebuia.
O alta faza superba a fost cand am mers la Sannicolau Mare din Aradu Nou, mi-a confiscat supra controlul biletul si l-a pus pe nas sa imi dea un bilet cu 0,00 lei , inca am biletu ala pastrat, probabil sa o tune pe casierita ca mi-a emis bilet in ultimul minut... _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6566 Data de inscriere : 05/09/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 14 Mai 2010, 21:29 | |
| - dan tm a scris:
- Daca mergi intr-o statie simpla situata pe o anumita linie poti intilni 2 aspecte, fie nu se vind bilete, cum este cazul de exemplu in Timisoara Sud, fie se vind bilete doar pentru 1-2 statii din imediata apropiere si pentru prima statie mare din traseu de unde iti iei bilet de la casa pentru orice directie.
Eu am fost în februarie la Lupeni. Am stat două zile apoi am urcat în tren cu dorinţa de a ajunge la Baia Mare doar cu personale. Întrucât în niciuna din cele patru staţii ale oraşului (Lupeni, Vâscoza h., Lupeni h. şi Lupeni Grupa Tehnică) nu există vânzători de bilete, am aşteptat să vină şeful de tren. I-am explicat că doresc să cumpăr un bilet cu reducere pentru elev până la Baia Mare (470 km), schimbând astfel 5 trenuri personale. S-a uitat puţin mirat şi a zis că revine după câteva minute să vorbim. Între timp eu i-am pregătit banii la fix şi am aşteptat. Mi-a spus că a calculat şi într-adevăr aşa este, cu toate că pe bilet a rotunjit la 500 km, preţul fiind oricum acelaşi. Mi-a scris numărul trenului în care am urcat în Lupeni şi destinaţia, adică Baia Mare. Iniţial mi-a oferit posibilitatea de a-mi vinde un bilet până la Petroşani iar de acolo să cumpăr mai departe. I-am spus că nu doresc să o fac deoarece dumnealui poate să-mi dea până la destinaţie atâta timp cât circul doar cu personale. Întrebarea mea este: şeful de tren are dreptul să elibereze bilet şi pentru alte ranguri în afară de personale? |
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 14 Mai 2010, 23:59 | |
| - Caravelle_Zg a scris:
- ... I-am explicat că doresc să cumpăr un bilet cu reducere pentru elev până la Baia Mare (470 km)... Mi-a spus că a calculat şi într-adevăr aşa este, cu toate că pe bilet a rotunjit la 500 km, preţul fiind oricum acelaşi....
Nu e vorba de rotunjire.Biletele la CFR se emit pe zone kilometrice (1la10km,11-20,21-30,etc din 10 in 10 pana la 100,101-120,din 20 in 20km pana la 200km,201-250,251-300,301-350,351-400,401-500,501-600 si tot asa din 100 in 100km) astfel ca un bilet de 401km are aceeasi valoare ca unul de499 km. Se calculeaza in functie de zona kilometrica in care se afla statia. In tren, seful de tren poate elibera bilet pentru trenul pe care isi face serviciul,diferente de viteza urmand a se plati in statia unde schimbi... |
| | | Tomi13leu
Numarul mesajelor : 167 Varsta : 36 Localizare : Oradea/Petrosani Reputatie : 5519 Data de inscriere : 07/04/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 10 Iun 2010, 23:03 | |
| - Caravelle_Zg a scris:
- dan tm a scris:
- Daca mergi intr-o statie simpla situata pe o anumita linie poti intilni 2 aspecte, fie nu se vind bilete, cum este cazul de exemplu in Timisoara Sud, fie se vind bilete doar pentru 1-2 statii din imediata apropiere si pentru prima statie mare din traseu de unde iti iei bilet de la casa pentru orice directie.
Eu am fost în februarie la Lupeni. Am stat două zile apoi am urcat în tren cu dorinţa de a ajunge la Baia Mare doar cu personale. Întrucât în niciuna din cele patru staţii ale oraşului (Lupeni, Vâscoza h., Lupeni h. şi Lupeni Grupa Tehnică) nu există vânzători de bilete, am aşteptat să vină şeful de tren. I-am explicat că doresc să cumpăr un bilet cu reducere pentru elev până la Baia Mare (470 km), schimbând astfel 5 trenuri personale. S-a uitat puţin mirat şi a zis că revine după câteva minute să vorbim. Între timp eu i-am pregătit banii la fix şi am aşteptat. Mi-a spus că a calculat şi într-adevăr aşa este, cu toate că pe bilet a rotunjit la 500 km, preţul fiind oricum acelaşi. Mi-a scris numărul trenului în care am urcat în Lupeni şi destinaţia, adică Baia Mare. Iniţial mi-a oferit posibilitatea de a-mi vinde un bilet până la Petroşani iar de acolo să cumpăr mai departe. I-am spus că nu doresc să o fac deoarece dumnealui poate să-mi dea până la destinaţie atâta timp cât circul doar cu personale. Întrebarea mea este: şeful de tren are dreptul să elibereze bilet şi pentru alte ranguri în afară de personale? aici gresesti...in lupeni h. este casierie!!! singura specificatie e ca au un orar tare ciudat dimineata cateva ore si dupa masa. numai bine... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
| |
| | | | Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |