|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
|
+104revenge Tomi13leu EuroNight allred Raduku09 baiazid lifetec spiderpc sytrus Spartan1948 92Dragos roseanu lapsanszkitamas Razvan Tudor Rarau cristirimer Vale_ntin alex1987 Katalin4653 NicuS KQQ Adirmvl vrugby stefan_br Vlad popovici sorin_ncs Kriszti219 debian_alex Radu razvandoru kristi kkk Adisoft1991s vlad170 Goanga Radu Tudor membru inactiv Hurricane bostanescu gigel 060-EA078 cristi CFR dexter23 mureseanu_976 mishu_edm M.I.C.I. cristi ar cont dezactivat . halmarius didinul R936 AndiCFR manuela Laur rizelgeorgel2004 nenuandrei Silver redeme ravers75 lovekomotive alliens Costin.H Grigor tuborgtnp cortexedge COSTACHE MIHAIL Cobra DPS Dr2005 eu ana imfinity Jhonyla srazvi razvan - trenuri cont inactiv andreiutzu mihaiuc ATM romaniaetc nokia2010 040EC100 bostanesku gigel The Legend ionutz72 Andrey_tm Nesebar Alex Avram Vitosa traian Adrian78 Nk11 FeroFan97 Horea36 get. AlexD laur 133 Teodor DUAL alex.alexus.tm IonutCFR2009 TVlad Luna rich1974 cristyadaX Cosmin5 108 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
andreiutzu
Numarul mesajelor : 168 Reputatie : 5117 Data de inscriere : 05/05/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 21 Sept 2011, 17:55 | |
| vineri seara RI 395 Bucuresti Belgrad a avut in Craiova o intarziere de 45 de min. explicatia controlorilor.."n-avem ce face dom'le se ciurcula pe un fir la iesire din Bucuresti"...da-o in mama ei de treaba mergeau mai bine trenurile cand erau trase de aburoase de cat acum! tot in Craiova in ultimul timp trenurile care ajung dupa ora 22.00 sunt cam uitate sa fie anuntate...nu tu la ce linie, cat sta, ce tren e...nimic absolut nimic, asta sa nu mai vorbesc de mirosul de urina din tunelul de subtraversare catre liniile 2,3 si 4! oare asa greu o fi sa se spele si sa fe goniti si amendati cei care se usureaza acolo? |
| | | mihaiuc
Numarul mesajelor : 267 Reputatie : 5519 Data de inscriere : 14/07/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 21 Sept 2011, 18:08 | |
| - andreiutzu a scris:
- vineri seara RI 395 Bucuresti Belgrad a avut in Craiova o intarziere de 45 de min. explicatia controlorilor.."n-avem ce face dom'le se ciurcula pe un fir la iesire din Bucuresti"...da-o in mama ei de treaba mergeau mai bine trenurile cand erau trase de aburoase de cat acum!
tot in Craiova in ultimul timp trenurile care ajung dupa ora 22.00 sunt cam uitate sa fie anuntate...nu tu la ce linie, cat sta, ce tren e...nimic absolut nimic, asta sa nu mai vorbesc de mirosul de urina din tunelul de subtraversare catre liniile 2,3 si 4! oare asa greu o fi sa se spele si sa fe goniti si amendati cei care se usureaza acolo? De ce se circula pe un singur fir? |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 21 Sept 2011, 19:22 | |
| - AlexD a scris:
- Imi pare rau sa spun asta dar ne meritam soarta, sa dea cel de sus sa cada odata CFR si sa vina altii de afara sa-l gestioneze pt ca altfel nu se poate, sa vina si sa-i dea afara pe toti de la directori, mecanici care fura motorina, controlori care iau spaga si femei de servici care se fac ca dau cu matura....Si poata asa cand s-o afla vorba ca nu e de glumit se apuca romanasul si munceste ca romanasul munceste doar cand are toporul deasupra capului sau morcovul in ...
Chiar mi-e dor de Ceausescu, si de Militie. Apropo de femeile de servici. Veneam intr`o seara de la fotbal, undeva la 21 : 40 - 21 : 45. In gara, vad un om mai amarat, imbracat cu niste zdrente, cu o barba lunga dand cu matura pe peron. Ca de obicei, ma uit in toate directile cand trec prin gara sa vad daca e ceva nou, etc ... Cand ma uit, ce credeti ca observ ? Doua femei de servici, stateau razmate de cladirea sectiei de la TF si fumau linistite. Ba in culmea nesimtirii, cand au terminat tigariile, au mai aruncat si chistoacele pe jos. Destul de trist punctul in care am ajuns. Oamenii strazii fac treaba in locul femeilor de servici, iar ele mai arunca si pe jos ... Chiar mi`a parut rau ca nu am putut filma, sau macar fotografia momentul. |
| | | andreiutzu
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 21 Sept 2011, 19:28 | |
| - mihaiuc a scris:
- andreiutzu a scris:
- vineri seara RI 395 Bucuresti Belgrad a avut in Craiova o intarziere de 45 de min. explicatia controlorilor.."n-avem ce face dom'le se ciurcula pe un fir la iesire din Bucuresti"...da-o in mama ei de treaba mergeau mai bine trenurile cand erau trase de aburoase de cat acum!
tot in Craiova in ultimul timp trenurile care ajung dupa ora 22.00 sunt cam uitate sa fie anuntate...nu tu la ce linie, cat sta, ce tren e...nimic absolut nimic, asta sa nu mai vorbesc de mirosul de urina din tunelul de subtraversare catre liniile 2,3 si 4! oare asa greu o fi sa se spele si sa fe goniti si amendati cei care se usureaza acolo? De ce se circula pe un singur fir? habar nu am...omu era sictirit si nu avea chef de explicatii...poate ca se furasera iar cablurile pe la chiajna sau mai stiu eu ce! |
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 7010 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 21 Sept 2011, 19:40 | |
| - andreiutzu a scris:
tot in Craiova in ultimul timp trenurile care ajung dupa ora 22.00 sunt cam uitate sa fie anuntate...nu tu la ce linie, cat sta, ce tren e...nimic absolut nimic, asta sa nu mai vorbesc de mirosul de urina din tunelul de subtraversare catre liniile 2,3 si 4! oare asa greu o fi sa se spele si sa fe goniti si amendati cei care se usureaza acolo? Impegatul de miscare anunta trenul care soseste, traseul si linia la care soseste, nu specifica orele sau minutele intre care stationeaza insa daca vrei gasesti tabela cu mersul trenurilor prin gara respectiva ce contine numar tren, ruta, orele si linia la care gareaza, si eventual anumite observatii notate in prealabil in subsolul tabelei. Nu stii ce face in momentele respective de nu anunta trenul insa calatorii gasesc informatiile fara anuntare, el poate are si de efectuat avizari pentru anumite trenuri de marfa sau cine stie ce alte actiuni mai intreprinde. Cu tunelurile de subtraversare sunt de aceeasi parere, sunt mizere, unele si neiluminate si de ani de zile sunt de parere ca mai bine trec liniile dintre peroane, scurtez traseul si economisesc timp. Intarzierile se petrec oriunde, nu numai la noi, problema la noi e ca in mers se trec printre viteze chiar maxima admisa si timpii calculati sunt conform acesteia, daca se petrec anumite incidente, trenul nu poate recupera din simplul fapt ca nu poate sa depaseasca viteza maxima admisa pe anumite portiuni unde ar putea recupera timpul pierdut. Da domnule, avem linie unde imi permite infrastructura 120 km/h maxim, calculam si facem mersul cu o viteza de 5-10 km mai putin pe ora ca sa se poata recupera intarzierea pe parcurs....eh, la noi nu prea se poate asa. |
| | | andreiutzu
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 21 Sept 2011, 20:29 | |
| @edward_w92 e ditai gara in Craiova nu e halta unde ma duc eu la bunicii mei...cucoana aia de la informatii de ce pusa acolo? nu cumva sa anunte si trenurile? sau de cand a fost introdus sistemul ala ideolog cu voci inregistrate uita sa anunte trenurile!? stiu foarte bine ca daca se intampla ceva e greu de recuperat...dar mie mi se pare ca infrastructura era mult mai buna in anii 50-60 fata de ce este acum!
|
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 7010 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 21 Sept 2011, 20:50 | |
| Pai no, nu stiu in alte parti cine anunta trenurile, eu am vazut impegatul de miscare care vorbea in megafon anuntand trenurile, in Piatra Neamt. In Bacau am auzit o cucoana care se preesupune a fi la informatii, insa eu stiam ca cei de la ghiseul de informatii au program, nu cumva au program de lucru limitat si nu 24 din 24? Cat despre infrastructura, stam cunoscator, inainte se facea linie in anii 50-60, eu am ramas ideolog cum poate crapa sau cum se poate gauri un cupon de cale ferata de pe magistrala, introdus spre utilizare doar cu 2 ani inainte de sesizarea acestui fapt, nu zic ca ieri am fost pe o linie industriala pe aici pe la noi cu cale ferata fabricata in 1960 si am ramas iar ideolog la cat de bine arata si cum se circula pe ea cate 8 trenuri zilnic pe ea, si zic 8 adica perechi, la deal goale cu 25-30 de vagoane, la vale incarcate toate. |
| | | Cosmin5
Numarul mesajelor : 49 Reputatie : 4994 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Joi 22 Sept 2011, 18:06 | |
| andreiutzu: Nu mai e nicio femeie pusa acolo sa anunte (eu zic ca-i mai bine cu roboata, una dintre femei era batrana, avea o voce naspa ce aducea aminte de comunism si de fiecare data lasa volumul, pe o scara de la 1 la 10 la 1 maxim 2). Noul sistem a avut niste probleme la inceput (cam ca orice lucru de pe la noi), dar a fost pus la punct intre timp. Cea mai nasoala intamplare cu vechea doamna a fost cand asteptam pe cineva sa vina de la Rosiori. Mai intai a anuntat ca trenul soseste in statie la linia "una", apoi ca trenul soseste in statie la linia 3 (dai si treci prin tunelul ala care miroase urat, apoi ca soseste in statie la linia "una" apoi ca are intarziere 10 minute chiar in timp ce trenul intra in statie la linia ... "una" . Acum lucrurile au mai evoluat un pic zic eu. Anunturile se aud din orice coltisor al garii (fie ca esti in sala de asteptare, sau la liniile 27-28, sau la liniile 2-3,4), chiar daca este zgomot mare produs de tren, inaintea oricarui anunt se aude pentru doua secunde "M-a facut mama oltean". Sa nu mai spun ca anunta foarte frumos mesajele "Numerotarea vagoanelor incepe cu numarul 1 de la locomotiva si continua ascendent pana la vagonul cu numarul x" (Acum stiu ca o sa apara carcotasi care or sa zica "Da la personale cum anunta bre? Numerotarea vagoanelor incepe cu vagonul nr1 dupa locomotiva si se termina cu vagonul 2), dar numai la trenuri de rang superior, care au mai multe vagoane. Un lucru foarte interesant (de care una dintre doamne uita adesea) este anuntarea posibilelor intarzieri. Roboata: "[melodie] Stimati calatori, trenul X din directia Y (toate orasele) va sosi cu o intarziere de aproximativ 7 minute. Ne cerem scuze si va multumim pentru intelegere" sau (parafrazez) "[melodie]Stimati calatori, in trenurile CFR se afla echipe de control, va rugam sa va procurati din timp bilete de calatorie. Va dorim calatorie placuta!". Multi poate nu ia in seama, dar din punctul meu de vedere conteaza foarte mult aceste anunturi. Te urci cu mai multa placere in tren daca o voce calda iti "ureaza" calatorie placuta, mult mai bine decat atunci cand nu auzi nimic sau atunci cand o voce comunista iti spune intr-un sictir fara margini sa te urci in tren. Pe viitor ar trebui ca toate garile din tara sa monteze asemenea sisteme, de preferat o voce finuta, feminina care sa anunte trenurile, "urarea" de calatorie placuta sau de sarbatori, si eventual informatii pentru cei care coboara din tren referitoare la transportul public (in ce directii pot ajunge daca se urca in autobuzele/tramvaiele/troleele din fata garii), si o voce oarecum dura, masculina care sa anunte calatorii ca fumatul este interzis in tren si ca le recomanda sa-si cumpere bilet, ca se afla supracontrol in tren. Anunturile de care mentionam mai sus, referitoare la transportul public in Craiova ar putea suna astfel. "Stimati calatori, folosind transportul public puteti ajunge in diferite zone ale orasului, pretul biletului fiind de doar 2Ron/calatoria. Pentru a ajunge in Craiovita Noua urcati-va in autobuzul Expres1, de la peronul 1. Pentru a ajunge in Brazda lui Novac, Spitalul Nr2, in centru, Valea Rosie sau Selgros alegeti traseul 25. Pentru a ajunge in Centru, la Spitalul Nr1 (cel mai mare din Oltenia), sau in Parcul Romanescu cea mai rapida cale este traseul 1, de la peronul nr3. Informatii suplimentare puteti solicita la chioscurile de bilete RAT sau la soferi. Va uram sedere placuta in inima olteniei. |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Joi 22 Sept 2011, 19:22 | |
| - Cosmin5 a scris:
- andreiutzu: Nu mai e nicio femeie pusa acolo sa anunte (eu zic ca-i mai bine cu roboata, una dintre femei era batrana, avea o voce naspa ce aducea aminte de comunism si de fiecare data lasa volumul, pe o scara de la 1 la 10 la 1 maxim 2). Noul sistem a avut niste probleme la inceput (cam ca orice lucru de pe la noi), dar a fost pus la punct intre timp. Cea mai nasoala intamplare cu vechea doamna a fost cand asteptam pe cineva sa vina de la Rosiori. Mai intai a anuntat ca trenul soseste in statie la linia "una", apoi ca trenul soseste in statie la linia 3 (dai si treci prin tunelul ala care miroase urat, apoi ca soseste in statie la linia "una" apoi ca are intarziere 10 minute chiar in timp ce trenul intra in statie la linia ... "una" . Acum lucrurile au mai evoluat un pic zic eu. Anunturile se aud din orice coltisor al garii (fie ca esti in sala de asteptare, sau la liniile 27-28, sau la liniile 2-3,4), chiar daca este zgomot mare produs de tren, inaintea oricarui anunt se aude pentru doua secunde "M-a facut mama oltean". Sa nu mai spun ca anunta foarte frumos mesajele "Numerotarea vagoanelor incepe cu numarul 1 de la locomotiva si continua ascendent pana la vagonul cu numarul x" (Acum stiu ca o sa apara carcotasi care or sa zica "Da la personale cum anunta bre? Numerotarea vagoanelor incepe cu vagonul nr1 dupa locomotiva si se termina cu vagonul 2), dar numai la trenuri de rang superior, care au mai multe vagoane. Un lucru foarte interesant (de care una dintre doamne uita adesea) este anuntarea posibilelor intarzieri. Roboata: "[melodie] Stimati calatori, trenul X din directia Y (toate orasele) va sosi cu o intarziere de aproximativ 7 minute. Ne cerem scuze si va multumim pentru intelegere" sau (parafrazez) "[melodie]Stimati calatori, in trenurile CFR se afla echipe de control, va rugam sa va procurati din timp bilete de calatorie. Va dorim calatorie placuta!". Multi poate nu ia in seama, dar din punctul meu de vedere conteaza foarte mult aceste anunturi. Te urci cu mai multa placere in tren daca o voce calda iti "ureaza" calatorie placuta, mult mai bine decat atunci cand nu auzi nimic sau atunci cand o voce comunista iti spune intr-un sictir fara margini sa te urci in tren. Pe viitor ar trebui ca toate garile din tara sa monteze asemenea sisteme, de preferat o voce finuta, feminina care sa anunte trenurile, "urarea" de calatorie placuta sau de sarbatori, si eventual informatii pentru cei care coboara din tren referitoare la transportul public (in ce directii pot ajunge daca se urca in autobuzele/tramvaiele/troleele din fata garii), si o voce oarecum dura, masculina care sa anunte calatorii ca fumatul este interzis in tren si ca le recomanda sa-si cumpere bilet, ca se afla supracontrol in tren.
Anunturile de care mentionam mai sus, referitoare la transportul public in Craiova ar putea suna astfel. "Stimati calatori, folosind transportul public puteti ajunge in diferite zone ale orasului, pretul biletului fiind de doar 2Ron/calatoria. Pentru a ajunge in Craiovita Noua urcati-va in autobuzul Expres1, de la peronul 1. Pentru a ajunge in Brazda lui Novac, Spitalul Nr2, in centru, Valea Rosie sau Selgros alegeti traseul 25. Pentru a ajunge in Centru, la Spitalul Nr1 (cel mai mare din Oltenia), sau in Parcul Romanescu cea mai rapida cale este traseul 1, de la peronul nr3. Informatii suplimentare puteti solicita la chioscurile de bilete RAT sau la soferi. Va uram sedere placuta in inima olteniei. La partea cu anunturile privind mijloacele de transport comun, ar pierde prea mult timp, eu zic ca cel mai bine ar fi sa fie mai multe tabele de informatii la fiecare peron, care sa cuprinda harta orasului, atractiile curistice, zonele importante, precum primaria, spitalul, sectia de politie sau chiar si autogara. Sub harta sa fie afisate autobuzele,numarul si ruta pe care circula, si eventual, pentru a usura munca calatorilor. Strazile pe care circula cursa 2, de exemplu sa fie marcate cu albastru pe harta, asa calatorii isi vor da seama ca, cursa 2 merge de la gara pana la spital. ( spre exemplu ) Ar fi mai simplu si am mai economisi din timp. Asa, la anumite gari mari cum sunt Cravioa, Bucuresti, Brasov, sa stea sa anunte mereu aceelasi lucru, dupa fiecare tren ( asa ar fi normal ), ar fi o risipa de timp. |
| | | traian
Numarul mesajelor : 222 Varsta : 40 Localizare : Eforie Sud Reputatie : 5135 Data de inscriere : 23/06/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Lun 26 Sept 2011, 11:20 | |
| As mai adauga la minusuri si transbordari aiurea si fara cap, de cand trenul de rang superior trebuie sa-l astepte pe cel de rang inferior, e o aberatie! Sper sa se remedieze amanuntele astea odata cu noul mers al trenurilor, ca sa nu-si mai piarda si bruma de calatori ramasa (inca!). |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Lun 26 Sept 2011, 11:27 | |
| Ieri m-am crucit cand am auzit ce a zis un picher cand pentru un act de CFS (concediu fara salar) au semnat 21 de directori!! :shock: si ei au zile cand sunt 2 oameni la lucru!! |
| | | Teodor
| | | | ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6452 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Lun 26 Sept 2011, 18:48 | |
| - adrian78hd a scris:
- Ieri m-am crucit cand am auzit ce a zis un picher cand pentru un act de CFS (concediu fara salar) au semnat 21 de directori!! :shock: si ei au zile cand sunt 2 oameni la lucru!!
Actul ala e doar o sugestie, si din multe puncte de vedere conform codului muncii si contractului colectiv de munca e ilegal. De aia nici nu obliga pe nimeni,direct, la CFS, ci doar te ameninta sa iti faci cerere. Sunt multi la infra care au facut cerere,dar si multi cu sange in "pix". Prin masurile astea vor doar "aia de sus" sa isi asigure scaunele, pentru ca acolo unde trebuie , nu s-a facut restructurare. Daca intri intr-o reginala (care apropo, nu s-a desfiintat niciuna,si-au schimbat doar numele) te lovesti numai de secretare si nepotisme,iar astia de jos, tre` sa ia CFS pentru a se face economii... |
| | | ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6452 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Lun 26 Sept 2011, 18:51 | |
| - traian a scris:
- As mai adauga la minusuri si transbordari aiurea si fara cap, de cand trenul de rang superior trebuie sa-l astepte pe cel de rang inferior, e o aberatie! Sper sa se remedieze amanuntele astea odata cu noul mers al trenurilor, ca sa nu-si mai piarda si bruma de calatori ramasa (inca!).
Ce intelegi prin transbordare?! :shock: |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Lun 26 Sept 2011, 19:01 | |
| Ce sa mai zici macar cica Regionala Craiova e profitabila nu ma surprinda de la Tg Jiu in jos se circula nu gluma si nici e de mirare ca s-ar putea si mai bine dar cand ai zeci de calatori si vi cu 2 vagoane etajate no comment! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |