Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5434 Data de inscriere : 27/06/2011
Subiect: Re: SBB-CFF-FFS Sam 10 Iun 2017, 21:34
totusi controlul ala e clar discriminatoriu, daca esti est european (roman , bulgar in special) ai sanse mult mai mari sa fii controlat , paradoxal chiar mai mari decat arabii si africanii....stiu pe cioneva care a stat in Germania langa granita s-a dus in elvetia 5 zile la rand sa viziteze, si de fiecare data era tras pe dreapta de politie, atat la dis cat si la intors si controlat la sange, pentru ca avea numar de romania, cei cu numere occidentale nu aveau nici o problema, indiferent ce erau cei din masina
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20631 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25575 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: SBB-CFF-FFS Sam 10 Iun 2017, 23:27
Şi la frontieră e la fel, dacă eşti român te întreabă scopul şi durata vizitei. Dar cel mai nasol control a fost la olandezi, acolo degeaba eşti cetăţean european, românii sunt puşi la aceeaşi coadă cu chinezii şi israelienii şi verificate la sânge actele, poţi să pierzi avionul din cauza asta.
_________________ :TTT:
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13013 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: SBB-CFF-FFS Dum 11 Iun 2017, 10:25
Desi e off topic mie imi convine situatia asta.
peste tot au fost si observ ca sint inca, probleme cu romanii.,, romanii hotii, tiganii romani hoti, romanii ne fura slujbele, sa trimitem tiganii indarat uite 400 de oiro luati si hai sa incepeti o viata noua in Romania"
Apoi ii primesc cu bratele deschise pe islamistii aia degenerati, lenesi si nespalati care stau pe ajutoare, se inmultesc si le fac atentate si probleme. Pacat de romanii care muncesc cinstit(cu acte) acolo in occident pentru ca din munca lor sa fie platiti islamistii si negrii aia lenesi si nespalati. Pacat ca nu gasesc de lucru la noi in tara si sa ramina astia cu islamistii pe cap ca asta le place.
Pai unde ati vazut voi tigani sa se taie sau sa se arunce in aer pentru o idee cum fac araboii?
Sa le vina araboi si prostoi sa le corceasca singele cum fac turcaletii cu nemtii lui Mecaloane. ________________
Am vazut pe undeva un documentar cind se construia ,,Marele tunel" in Elvetia si de cite ori era o scurgere de ulei la utilaje chiar daca erau la 30 km in pamint trebuiau sa fie atenti sa nu ajunga in ape si apoi la suprafata deoarece mediul este foarte important pentru turismul elvetian si pe cale de consecinta protectia mediului e foarte stricta.
Probabil ca de aceea legislatia incurajeaza folosirea trenului care are o mare capacitate de transport si e electrificat. Daca s-ar putea folosi pe intern autobuzele de care ziceai (teoretic) ar putea exista riscul sa creasca cererea si sa fie necesare tot mai multe autobuze care ar emite mai multe gaze si tot asa...
Am mai scris pe forum ca la serviciu am intrat in vorba cu cineva care a fost in concediu in Elveta si mi-a spus ca a mers cu trenul ca ,,acolo toata lumea merge cu trenul ca n-are rost cu masina ca pina gasesti parcare, e scumpa, trenurile sint ca tramvaiele si mai poti sa bei ceva"
Adica e totul gindit nu degeaba trenurile lor ajung la altitudini mai mari decit cel mai inalt virf muntos din Romania.
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: SBB-CFF-FFS Dum 11 Iun 2017, 11:39
Pot sa confirm si eu ce zice Dan. E drept, tot din povesti. La cazare in Budapesta am intrat in vorba cu doi baieti, unul din Germania si unul din Elvetia. Si-au luat Interrailul si faceau turul Europei. Au mers prin Nord, Scotia, Spania, etc. Eh, au ajuns in Budapesta din Zagreb si au fost transbordati pe undeva. Elvetianul, mai virbaret, era foarte nemultumit de asta si desi era o mana de om nici cu prajina nu ii ajungeai la nas cand vorbea despre cum circula trenurile la ei in tara.
Idem si in Danemaca, trenurile suburbane circula mai des ca tramvaiele in Cluj. La modul ca am vazut si la doua minute sa treaca trenurile pe aceasi linie, in acelasi sens! Iar noaptea circula la o ora.
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 35 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7109 Data de inscriere : 28/03/2009
Subiect: Re: SBB-CFF-FFS Dum 11 Iun 2017, 12:17
Dan, e adevarat si ce spui tu cu poluarea mediului, dar nu asta e motivul principal. Am vorbit cu un elvetian si motivul principal este acela de a nu face concurenta trenului si de a sustine compania nationala SBB-CFF-FFS. Normal ca nu le-ar conveni ca lumea sa mearga cu FlixBus care este de 4-5 ori mai ieftin. Ma rog, pana la urma fiecare tara isi face legile cum vrea. Daca vrei sa traiesti acolo, le accepti, daca nu, esti liber sa pleci. Ca si idee, mie mi-a placut tara si sincer m-as vedea trai acolo.
Referitor la discriminare, politia nu stia ca sunt roman, probabil m-a luat dupa fata (desi lumea imi spune ca arat a spaniol sau italian ). Nu m-a surprins si chiar le-am zis ca si in Germania se mai fac controale d-astea de rutina. Eu sunt obisnuit ca strainii sa fie reticienti cu romanii, sarbii, bulgarii si alte natii estice, asa ca nu m-am simtit discriminat, mai ales ca a avut o atitudine OK si chiar foarte politicos si glumet cand a aflat ce fac in viata de zi cu zi si cumva incerca sa-mi explice ca asta e procedura.
Sincer, va recomand sa mergeti pana acolo ca sa va faceti o idee despre cum se traieste intr-o tara bogata, bine pusa la punct, dar care totusi traieste dupa niste legi proprii si nu este membra UE. Duminica faina !
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: SBB-CFF-FFS Sam 30 Mar 2019, 16:23
Idee pentru concediu, mai ales ca din tara sint destule avioane spre nordul Italiei.
ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
Subiect: SBB-CFF-FFS Mier 28 Aug 2019, 11:40
Ce spuneti de asta? Trenurile elvețiene care au întârziere nu mai sunt obligate să oprească în gările de pe parcurs. Renunțând la câteva opriri, CFF încearcă să evite un efect de domino pe o rețea care transportă în fiecare zi peste un milion de pasageri. Trenul cu pricina poate recupera întârzierea și să parcurgă restul traseului conform orarului, ceea ce evită situația ca și alte garnituri să fie afectate. În ceea ce-i privește pe pasagerii care rămân cu ochii-n soare pe peroanele gărilor, ei primesc informații referitoare la alternativele pe care le au la dispoziție pentru a ajunge la destinație, susține CFF. Pe viitor, dacă se vor înmulți semnificativ cazurile în care trenurile nu vor opri în gări pentru a recupera întârzierile, CFF va trebui să informeze OFT și să-i comunice alternativele posibile. Ma intreb, cei ce se afla in tren, cu ochii unde vor ramane? Si daca este o solutie, se poate aplica si la noi, pentru a mai diminua intarzierile.
dan tm V.I.P Member
Subiect: Re: SBB-CFF-FFS Mier 28 Aug 2019, 13:23
Ramin cu ochii in soare pe peroane, dar care ramin in tren? Oricum la cum circula la ei nu cred ca e ceva complicat sa iei celalalt tren.
dan tm V.I.P Member