| Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări | |
|
+34andreidi johnsmoke lapsanszkitamas Luna Andrey_tm idm cnusi Dr2005 traian Silver M.I.C.I. AndiCFR TVlad bogdan srl laur 133 mariuskl The Legend mihaiuc razvan - trenuri sorinucu MariusM Vlad orestte alex.alexus.tm Vitosa COSTACHE MIHAIL laurentiu_eana dexter23 ionutz72 cristi CFR membru inactiv iuli.hard alexandruh FeroFan97 38 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Silver V.I.P Member
Numarul mesajelor : 671 Reputatie : 5999 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Lun 12 Dec 2011, 19:19 | |
| In Brasov nu se canta "Crai nou"?. Iar anunturile nu-s inregistrate? |
|
| |
AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8734 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Lun 12 Dec 2011, 19:46 | |
| - Silver a scris:
- In Brasov nu se canta "Crai nou"?. Iar anunturile nu-s inregistrate?
Ba da,se canta Crai nou si anunturile sunt inregistrate. Ieri a fost toata ziua ''Glasul rotilor de tren''. |
|
| |
traian
Numarul mesajelor : 222 Varsta : 40 Localizare : Eforie Sud Reputatie : 5113 Data de inscriere : 23/06/2011
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Mar 13 Dec 2011, 09:24 | |
| In Cluj mai e "Iancule mare", ca acum cativa ani? |
|
| |
laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5679 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Mar 27 Dec 2011, 20:42 | |
| In Craiova se aude Magic Fm la boxele de anuntare a trenurilor. |
|
| |
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15482 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Mier 28 Dec 2011, 10:20 | |
| Iar in Bucuresti Nord sunetul se aude mai grav si mai lent fata de anteriorul cel care il auzeam noi in urma cu vreo 15-20 de ani!
Chiar, stie cineva in ce an a incetat sistemul de anuntare in Bucuresti Nord? Eu cu LanceR credem ca de aproximativ 20 de ani!
|
|
| |
AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8734 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Mier 28 Dec 2011, 10:36 | |
| La Campina,pe 21 Decembrie se auzeau colinde la amplificator,se auzea frumos,afara ningea si parca toti de pe peron erau facuti sa sa zambeasca de acele colinde. Ce bine ar fi sa se auda asa in toate garile,colinde...colinde.. si deodata anuntul unui tren! |
|
| |
M.I.C.I.
Numarul mesajelor : 541 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5296 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Mier 28 Dec 2011, 10:44 | |
| Da, dar mai este nevoie si de drepturile de autor ca sa poate fi ascultate in trenuri sau in gari! |
|
| |
dexter23
Numarul mesajelor : 32 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5111 Data de inscriere : 06/12/2010
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Joi 29 Dec 2011, 09:15 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Chiar, stie cineva in ce an a incetat sistemul de anuntare in Bucuresti Nord? Eu cu LanceR credem ca de aproximativ 20 de ani!
Asta sigur este o informatie falsa. In jurul anilor 1999-2001 s-a produs schimbarea. Tot pe atunci ascultam si muzica in Bucuresti Nord. Sunt sigur ca putini sunt cei care stiu ca Gara Basarab a avut sistem automat de anunt al trenurilor pana acum putin timp. Melodia era ceva foarte diferit fata de ce am auzit prin alte locuri. |
|
| |
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15482 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Joi 29 Dec 2011, 10:03 | |
| Si eu imi amintesc de melodia din Gara Basarab. Iar daca nu ma insel, anuntarea trenurilor se facea cu voce inregistrata. Referitor la sunetul din Gara de Nord, nu am scris ca pe o informatie, ci ca o presupunere. De aceea pt ca nu eram siguri nici eu si nici Lancer cand a incetat melodia am pus acea intrebare. |
|
| |
dexter23
Numarul mesajelor : 32 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5111 Data de inscriere : 06/12/2010
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Joi 29 Dec 2011, 10:37 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Iar daca nu ma insel, anuntarea trenurilor se facea cu voce inregistrata.
Da, asa este, asa cum spuneam - sistemul era automat. Tot in Basarab functionau niste info-kiosk-uri foarte interesante, ce rulau in MS-DOS. |
|
| |
AndiCFR V.I.P Member
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Dum 15 Ian 2012, 14:15 | |
| Iata ce se auzea ieri in gara Brasov la statiile de amplificare,la vreo 4-5 minute dupa sosirea trenului R14756 Intorsura Buzaului-Brasov: "Trenul Regio numarul 14756 din directia Intorsura Buzaului va sosi in statie la linia 8,va rugam feriti linia!" Tin sa spun ca R14756 nu s-a anuntat deloc decat dupa sosirea lui. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25509 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Dum 15 Ian 2012, 17:38 | |
| Cred că sistemul automat e corelat cu ora din livret... şi dacă trenul a ajuns mai devreme, nu l-a mai anunţat nimeni, mai ales că trenul e privat. Dar şi pe la trenurile CFR se mai întâmplă să se anunţe că pleacă trenul când el e deja pe macazele de ieşire. _________________ :TTT:
|
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Dum 15 Ian 2012, 18:12 | |
| Si la PLOiesti de cateva ori sunt depasiti de situatie si in loc sa zica "Trenul IR XXXX va sosi in statie la linia X" zice "Trenul IR XXXX de la BUCURESTI se afla garat la linia x si va pleca in directia CIMPINA...."
|
|
| |
cnusi
Numarul mesajelor : 80 Reputatie : 4824 Data de inscriere : 07/11/2011
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Joi 09 Feb 2012, 19:23 | |
| are cineva melodia "Glasul rotilor de tren" ?,o poate posta cineva,ori vreun link ? Multumesc ! |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Sam 11 Feb 2012, 09:33 | |
| Iata cateva anunturi ale trenurilor din Brasov :
1. Trenul intercity numarul 532 din directia Oradea in directia Bucuresti.Nord va sosi in statie la linia 3, trenul va opri in statiile Predeal, Sinaia, Ploiesti.Vest. Trenul circula fara oprire pana la Predeal. Pentru a afla pozitia vagoanelor consulatati panoul de compunere a trenurilor aflat la mijlocul peronului. Acest tren are in compunere vagon restaurant, Va rugam feriti linia.
2. Trenul Regio numarul 3024 in directia Ploiesti.Sud va pleca de la linia 2. Trenul va opri in toate statiile pana la Ploiesti Sud. Va rugam poftiti in vagoane.
3. Trenul Interregio numarul 1623 in directia Sibiu va pleca de la linia 4. Trenul va opri in statiile CODLEA, Fagaras, Ucea, Avrig, Talmaciu. Trenul circula fara oprire pana la CODLEA. Pentru a afla pozitia vagoanelor consulatati panoul de compunere a trenurilor aflat la mijlocul peronului. Va rugam poftiti in vagoane.
4. Trenul Regio numarul 3504 din directia Teius va sosi in statie la linia 3. Va rugam feriti linia.
5. Trenul Regio numarul 4513 in directia Miercurea.Ciuc, Trenul va opri in toate statiile pana la Miercurea.Ciuc, Va rugam pofititi in vagoane.
6. Trenul Interregio numarul 1621 in directia Timisoara.Nord va pleca de la linia 4. Trenul va opri in statile CODLEA, Fagaras, Ucea. Trenul circula fara oprire pana la CODLEA. Pentru a afla pozitia vagoanelor consulatati panoul de compunere a trenurilor aflat la mijlocul peronului. Va rugam poftiti in vagoane.
Am scris CODLEA cu literee mari din cauza ca e alta voce tot a unei doamne dar e putin cam tare si neclara in fine, aceeasi voce se mai aude si la trenurile REGIOTRANS cand zice INTORSURA.BUZAULUI.
La Campina anuntarea trenurilor se face cu acel sunet ca de trompeta cum e si la Bz sau Focsani apoi urmand : Stimati calatori Trenul 1641 din directia Buc.Nord... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări | |
| |
|
| |
| Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări | |
|