|
| Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări | |
|
+34andreidi johnsmoke lapsanszkitamas Luna Andrey_tm idm cnusi Dr2005 traian Silver M.I.C.I. AndiCFR TVlad bogdan srl laur 133 mariuskl The Legend mihaiuc razvan - trenuri sorinucu MariusM Vlad orestte alex.alexus.tm Vitosa COSTACHE MIHAIL laurentiu_eana dexter23 ionutz72 cristi CFR membru inactiv iuli.hard alexandruh FeroFan97 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
FeroFan97
Numarul mesajelor : 390 Varsta : 27 Localizare : Sfîntu Gheorghe Reputatie : 5817 Data de inscriere : 06/02/2010
| Subiect: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Sam 22 Ian 2011, 14:32 | |
| Deschid acest topic, ca să discutăm despre megafoane. Pe net am găsit numai clipul cu Brasov şi cu Alba Iulia. Ar fi bine dacă postați aici cât mai multe clipuri cu anunțări de trenuri. Am şi o întrebare: Câte sunete(care sunt înaintea anunţării) se utilizează azi? |
| | | alexandruh
Numarul mesajelor : 132 Varsta : 31 Localizare : Iasi Reputatie : 5259 Data de inscriere : 04/12/2010
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Sam 22 Ian 2011, 14:46 | |
| - biszakabel a scris:
- Deschid acest topic, ca să discutăm despre megafoane. Pe net am găsit numai clipul cu Brasov şi cu Alba Iulia. Ar fi bine dacă postați aici cât mai multe clipuri cu anunțări de trenuri.
Am şi o întrebare: Câte sunete(care sunt înaintea anunţării) se utilizează azi? In Iasi se utilizeaza . Nu am clip, o sa fac atunci cand mai trec pe la gara. |
| | | FeroFan97
Numarul mesajelor : 390 Varsta : 27 Localizare : Sfîntu Gheorghe Reputatie : 5817 Data de inscriere : 06/02/2010
| | | | iuli.hard
Numarul mesajelor : 251 Varsta : 30 Localizare : Onesti Reputatie : 5533 Data de inscriere : 31/08/2010
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Sam 22 Ian 2011, 16:11 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=175Soh9dato Uite un clip pus de mine. |
| | | membru inactiv User Dezactivat
Numarul mesajelor : 898 Varsta : 48 Reputatie : 6552 Data de inscriere : 10/10/2009
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Dum 23 Ian 2011, 16:00 | |
| La Galati pana in 1999 se utiliza ,,Valurile Dunarii" de Iosif Ivanovici- de fapt imnul Galatiului deoarece aici s-a compus si cantat prima oara. Apoi dupa 1999 pana in prezent se utilizeaza ,,Glasul rotilor de tren" care mi se pare cel mai potrivit pentru gari. La Craiova la fel pana pe la sfarsitul anilor 90', logic,...,,M-a facut muica oltean", o melodie care mangaie inima fiecarui oltean care pleaca sau revine in Banie poate chiar si dupa zeci de ani. La Iasi pe vremea lui Ceausescu mai precis in 1988 am auzit ,,Hora Unirii" care ,,Hora Unirii" se aude si azi la celebrul Palat al Culturii unde de zeci de ani dand ora exacta in Capitala Moldovei auzindu-se peste colinele din jurul orasului. La Cluj-Napoca daca nu ma inseala memoria se aude excelentul mars, ,,Marsul lui Iancu" La Brasov este fredonata melodia superba a lui Ciprian Porumbescu: ,,Crai Nou" |
| | | FeroFan97
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Dum 23 Ian 2011, 16:34 | |
| Daca pui cateva linkuri cu acestea,ar fi foarte fericit,ca n-am gasit acestea eu pe net. |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9706 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Dum 23 Ian 2011, 20:29 | |
| Marsul lui Iancu se mai poate auzi pe la unele gari din Ardeal.
La Lugoj canta intr-o vreme melodia "Ana Lugojana". _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6453 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Dum 23 Ian 2011, 20:47 | |
| La mine in statie canta "Glasul rotilor de tren" iar avizarea in sine tine de la idm la idm ca stil. Ca fapt divers, in Brasov avizarea este preinregistrata, adica e playback, nu e live, si e si multilinguala la trenuri internationale |
| | | dexter23
Numarul mesajelor : 32 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5134 Data de inscriere : 06/12/2010
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Dum 23 Ian 2011, 22:01 | |
| Softul ce difuzeaza anunturile precedate de "Crai Nou" a lui Porumbescu este prezent in: Brasov Sighisoara Alba Iulia Sibiu Din ce am verificat pana acum |
| | | laurentiu_eana
Numarul mesajelor : 1 Reputatie : 5052 Data de inscriere : 26/01/2011
| Subiect: Sistemul de anuntare din Gara Brasov Mier 26 Ian 2011, 01:05 | |
| Asta cred ca o sa va placa https://www.youtube.com/watch?v=GlS6JIQy2Kkhttps://www.youtube.com/watch?v=GlS6JIQy2Kk |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15505 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Mier 26 Ian 2011, 04:58 | |
| In Gara Bucuresti Nord nu mai este nici un fel de sunet de ani buni. Incepe direct anuntarea trenului. In Bucuresti Obor a ramas Glasul rotilor de tren. In Gara Bucuresti Basarab precum si in Bucuresti Baneasa sau in Bucuresti23 August (Titan Sud) gari ale Capitalei, este tacere inmormantala , Nu mai anunta nici un fel de tren. Si doar sunt gari destul de mari.! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Mier 26 Ian 2011, 09:31 | |
| Pai ce trenuri sa anunte in Titan Sud?????????? |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: RE: Sistemul de anuntare vocala a trenurilor in gari Mier 26 Ian 2011, 09:44 | |
| - dan tm a scris:
- Pai ce trenuri sa anunte in Titan Sud??????????
8062, 8081, 8082, 8061 |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări Mier 26 Ian 2011, 11:04 | |
| Am crezut ca sinteti seriosi. Cine sa mai anunte trenurile astea si mai ales pentru cine? Aici vorbim de statii mari cu flux de calatori, cu persoane aflate intranzit care schimba trenul si trebuie sa stie la ce peron sa se indrepte. Apropo in Resita Nord si Sud mai anunta cineva trenurile? le-a anuntat cindva? |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: RE: Sistemul de anuntare vocala a trenurilor in gari Mier 26 Ian 2011, 11:14 | |
| - dan tm a scris:
- Am crezut ca sinteti seriosi.
Cine sa mai anunte trenurile astea si mai ales pentru cine? Aici vorbim de statii mari cu flux de calatori, cu persoane aflate intranzit care schimba trenul si trebuie sa stie la ce peron sa se indrepte. Apropo in Resita Nord si Sud mai anunta cineva trenurile? le-a anuntat cindva? Ai intrebat ti-am raspuns ca circula acele trenuri prin Titan Sud in rest ai dreptate pe acolo ,,circula numai substraturi ale fiintei umane,, si anume cimpanzei, babuini, giboni, urangutani,,... mai pe romaneste ,,cocalari,, pai ce vrei sa fure sistemul de amplificare? ca trenurile sunt ,,varza,, pe ruta aia |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări | |
| |
| | | | Sistemul de anunțare vocală a trenurilor în gări | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |