|
| 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
|
+86cosmin78 laurentzu ciprian71 Sabik Cris_Cr Luca tgv gabrielcr impuls Katalyn dan tm adascalu klauss78 bubu alliens Shinkasen Andrey_tm Grigor allred rizelgeorgel2004 Razvan Tudor user dezactivat... Lumunita Stana vatmanul alex.alexus.tm Costi liviulav33 cristirimer catalinescu Adirmvl cristi_tgv maris.constantin dan_dinca Bobby_TM cardinal baiazid adytm Teodor spiderpc Czirjak Arpad AlexandruC lokomo69 mirceamilitaru Semafor acar riciu Kriszti219 Caravelle_Zg ldh80 Rarau popovici mardaryroby pety laur 133 membru inactiv kristi kkk Dr2005 AlexD cfr500 TVlad razvan - trenuri vanchorusebulgaria ATM Nesebar Adrian78 Vlad The Legend tuborgtnp sorinucu DUAL mihaiuc andreiutzu Cosmin5 cont dezactivat . Vitosa MariusM de zwerver George2210 stegaru srazvi 43.309 loryjonel cristi CFR IonutCFR2009 bogdan srl COSTACHE MIHAIL myster2008 90 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6740 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 15 Oct 2013, 10:39 | |
| - adirmvl a scris:
- Nu cred ca ratati ca aia din Tg. Mures, care ti-ar si pali cateva doar daca te vad cu camera in gara, or sa se insenineze la fata cand le dai cartea de vizita.
Eu zic ca merita incercat indiferent de situatie, o vorba buna si o prezentare frumoasa au mult mai multe sorti de izbanda decat sa te certi cu ei pe motiv de legislatie. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 15 Oct 2013, 21:09 | |
| Pai eu am avut la mine copie aunor monitoare oficiale, Legea 189 si HG-ul plus un email de la Oana Brinzan cum ca pozatul e liber si cica, ce d-alea scot si eu la calculator, n-are STAMPILA si n-ai AU TO RI ZA TI E. Asta pe Falciu, ca ii astepta unu acolo sa traga motorina si cica , ,,ba sa nu pozezi masina".
La Brad CFR cica ..aici e privat", cum daca CFR? e de stat si aici e peron. Sefa de gara cica era, si,, ce lege imi arati daca nu e stampilata de REGIONALA" ?.
Am pozat bine pina la Calafat era si o doamna supracontrol atit la dus cit si la intors, ba chiar in Calafat am intrebat daca pot poza placuta altimetrica si erau politisti.,,Poti poza placuta"
In parcurs un politist m-a intrebat unde merg, iar unul din controlori i-a spus ca ,,el pozeaza garile ca e pasionat". Atit.
In schimb partida trenului Craiova -Filiasi m-a luat la vorbe, autorizatia regionale, ba chiar de la minister, ai pozat colegul, arata mi pozele. ETC i-am aratat ultimele 2 a vazut ca nu e nici un coleg, s-a plictisit si a plecat, dar cica sa cobor in Filiasi. Foarte tare, doar aveam bilet pentru Timisoara Nord.
Intr-un an la Tirgu Mures un IDM m-a gonit in timp ce voiam sa fac poza unei placi comemorative sau aniversare nu mai stiu. Degeaba am incercat sa ii explic ca fiind pusa pe perete poate fi citita si pozata ca n-am reusit. Zavaros sau tidulas.
|
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8417 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 15 Oct 2013, 21:17 | |
| Belitii astia merita dati cu spray lacrimogen.
Ultima editare efectuata de catre TVlad in Mar 15 Oct 2013, 21:39, editata de 1 ori |
| | | cristi_tgv
Numarul mesajelor : 211 Varsta : 43 Localizare : Banie Reputatie : 4279 Data de inscriere : 07/10/2013
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 15 Oct 2013, 21:33 | |
| - dan tm a scris:
- Pai eu am avut la mine copie aunor monitoare oficiale, Legea 189 si HG-ul plus un email de la Oana Brinzan cum ca pozatul e liber si cica, ce d-alea scot si eu la calculator, n-are STAMPILA si n-ai AU TO RI ZA TI E. Asta pe Falciu, ca ii astepta unu acolo sa traga motorina si cica , ,,ba sa nu pozezi masina".
La Brad CFR cica ..aici e privat", cum daca CFR? e de stat si aici e peron. Sefa de gara cica era, si,, ce lege imi arati daca nu e stampilata de REGIONALA" ?.
Am pozat bine pina la Calafat era si o doamna supracontrol atit la dus cit si la intors, ba chiar in Calafat am intrebat daca pot poza placuta altimetrica si erau politisti.,,Poti poza placuta"
In parcurs un politist m-a intrebat unde merg, iar unul din controlori i-a spus ca ,,el pozeaza garile ca e pasionat". Atit.
In schimb partida trenului Craiova -Filiasi m-a luat la vorbe, autorizatia regionale, ba chiar de la minister, ai pozat colegul, arata mi pozele. ETC i-am aratat ultimele 2 a vazut ca nu e nici un coleg, s-a plictisit si a plecat, dar cica sa cobor in Filiasi. Foarte tare, doar aveam bilet pentru Timisoara Nord.
Intr-un an la Tirgu Mures un IDM m-a gonit in timp ce voiam sa fac poza unei placi comemorative sau aniversare nu mai stiu. Degeaba am incercat sa ii explic ca fiind pusa pe perete poate fi citita si pozata ca n-am reusit. Zavaros sau tidulas.
Pui mana pe telefon suni la 112 si ceri sa vina Polita in tren la urmatoarea statie, sa justifice ca nu ai voie sa filmezi in tren si calea ferata. de cand Caile Ferate Ratate au devenit asa interesante si secretizate? Sunt obiective militare? Eu eram odata in IR de Cluj - Bucuresti via Craiova si erau cersetori agasanti in tren, urcasem in Tg Jiu si pe traseu am pus mana pe 112 am sunat si la Tg Carbunesti a urcat TF ul si i au zburat. Iar datul jos din tren avand bilet este ilegal si poate fi considerat un abuz din partea controlorului si ii arzi o reclamatie la CFR Bucuresti. Ii ceri sa se prezinte, este obligat de lege sa iti spuna numele fiind o persoana publica |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 15 Oct 2013, 23:03 | |
| Cica nu e stampilata de regionala. =)) Deci daca merg maine in Razboieni sa prind niste trenuri in poze imi trebuie autorizatie de la Brasov? =)) Poate daca vorbesc cu brasovenii ma trimit si aia la Bucuresti, si aia de la CFR ma trimit la minister. ) Poate acolo imi pune Doctoru'o pila si se rezolva mai rapid. ) Calea ferata e... Na, pe de o parte tine de siguranta nationala, sau cum ii zice. Dar... nu prea mai e de preferat de pe vremea razboiului sa folosesti drumurile de fier pentru a transporta trupe ori munitii in caz de rezbel pentru ca pot trimite inamicii avioane si BUM!!! Pa-pa cale ferata! Pe de alta parte cam toata reteaua de la noi apare pe google earth. Chiar daca zice legea ca n-ai voie sa pozezi/filmezi tot e stupid. Si, oricum, sint destui dobitoci care au impresia ca esti reporter si ca apar ei in presa fiind facuti de *a*at. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 15 Oct 2013, 23:09 | |
| E-mail-ul printat, din păcate, nu are valoare, cu atât mai puţin într-o instituţie birocratizată precum CFR. Dar ce e sigur e că nu are bază legală să vă interzică să faceţi poze... există o serie de contravenţii şi infracţiuni privitoare la calea ferată, dar fotografiatul nu e printre ele. Şi, ca fapt, divers, nici traversarea liniei prin loc neamenajat nu se mai sancţionează de către CFR, cel mult de către Miliţia Rutieră dacă e vorba de traversări de drumuri, în rest nici ei nu au jurisdicţie. --- Abuzul e infracţiune _________________ :TTT:
|
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6740 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mier 16 Oct 2013, 09:54 | |
| - dan tm a scris:
- Pai eu am avut la mine copie aunor monitoare oficiale, Legea 189 si HG-ul plus un email de la Oana Brinzan cum ca pozatul e liber si cica, ce d-alea scot si eu la calculator, n-are STAMPILA si n-ai AU TO RI ZA TI E. .
Asta e un fel de: ,,de ce n-ai sapca ?" Fiecare se crede sef pe tarla dar daca il suna vreun sef mai mare ii tremurau chilotii si din ,,da sefu' '', ,,sa traiti sefu' '' nu iesea. Toate societatile astea sunt de stat si tot din acest motiv cei care lucreaza acolo sau in zona au si ei ,,actiuni'': nasul care nu taie bilete, mecanicul care fura motorina, militianul care inchide ochii, casiera care nu sa rest si incurajeaza calatorul sa nu cumpere bilet s.a.m.d. Un putregai infect de care nu cred ca vom scapa vreodata. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6890 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12291 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 05 Noi 2013, 12:03 | |
| O intrebare: pana in ce an traseul liniei, in interiorul orasului Craiova, era altul: traversa "Calea Bucuresti"" si linia de tramvai la vest de "podul Electro"", apoi mergea pe langa uzina ""Electroputere"", pe langa cartierul ""Valea rosie"" (in aceasta zona se afla si fosta cladire a HM Jiu), apoi traversa soseaua spre Caracal (DN 6), trecea pe langa lacul "Valea Fetii"" si in final reintra in actualul traseu putin mai inainte de Facai ?
Aceasta portiune de linie deservea (pana cand ?) cateva unitati industriale- inainte de pasajul cu Calea Bucuresti: ""Pan grup"", ""Metalcom"", iar dupa pasajul cu Calea Bucuresti- uzinele Electroputere |
| | | cristi_tgv
Numarul mesajelor : 211 Varsta : 43 Localizare : Banie Reputatie : 4279 Data de inscriere : 07/10/2013
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 05 Noi 2013, 12:50 | |
| Pana prin 1977 daca nu ma insel s-a circulat pe acolo, am gasit de mult un articol pe net. |
| | | catalinescu
Numarul mesajelor : 13 Reputatie : 4073 Data de inscriere : 14/11/2013
| Subiect: Referitor la linia veche de Calafat Dum 17 Noi 2013, 10:12 | |
| Am informatii ca s-a circulat pe linia veche de Calafat pana in anul 1979. De la racordul din M900 pana la fosta fabrica de paine din Calea Bucuresti, liniile (pentru ca sunt 2) sunt napadite de buruieni de foarte multi ani. Pe continuarea liniei incepand de la Viitorul (spatele celor trei turnuri) din Calea Bucuresti pana la Jiul vechi nu se poate circula, dar dupa Jiul vechi pana la intersectia cu strada Caracal si mai departe pana la Valea Fetii si racordul cu M912 linia este functionala si arata binisor.
|
| | | cristi_tgv
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Lun 18 Noi 2013, 18:15 | |
| - catalinescu a scris:
- Am informatii ca s-a circulat pe linia veche de Calafat pana in anul 1979. De la racordul din M900 pana la fosta fabrica de paine din Calea Bucuresti, liniile (pentru ca sunt 2) sunt napadite de buruieni de foarte multi ani. Pe continuarea liniei incepand de la Viitorul (spatele celor trei turnuri) din Calea Bucuresti pana la Jiul vechi nu se poate circula, dar dupa Jiul vechi pana la intersectia cu strada Caracal si mai departe pana la Valea Fetii si racordul cu M912 linia este functionala si arata binisor.
Or sa ma dispara din ele, cel putin aia care vine din gara si merge la Pan Group cu siguranta o sa fie prima pt ca incurca traficul rutier de pe rocada - Craiovita Noua - Gara - Electro si nu mai este circulata de peste 2-3 ani cred. |
| | | catalinescu
| Subiect: Re: 912 : Craiova - Calafat Vin 22 Noi 2013, 19:15 | |
| In anul 1985, pe cand eram in practica agricola (in clasa a VI-a) la muncile campului, cam la aproximativ 50 m de linie, pe o ceata densa la sfarsit de octombrie, pe celebra magistrala 912, intre statiile Golenti Hm si Cobuz Hm (pe vremea aceea stateam in Calafat) am observat o locomotiva foarte ciudata pentru acele vremuri. Aceasta tracta personalul Craiova - Calafat (era in jurul orei 11,00 dimineata), in spatele ei fiind un Sulzer 2100 CP si 4 sau 5 vagoane neetajate. Cum am terminat ziua de practica, am dat fuga la gara, in port, la termo Calafat, la fabrica de amidon, zahar si glucoza, la fabrica de biosinteze, peste tot (pana aproape sa se intunece), impreuna cu gasca mea de copii. Parca a disparut prin ceata. M-am interesat si la fabrica de conserve si mai tarziu la remiza CF Calafat, dar nici urma de aceasta locomotiva misterioasa. Am discutat si cu pietenul meu cel mai bun (care este de asemenea pasionat de cai ferate) despre acest eveniment inca din 1989 (cand m-am mutat in Craiova) dar nu am avut vreun raspuns de dat nici pana azi. Mentionez ca locomotiva era de tipul locomotivelor americane diesel electrice actuale BNSF, Metro Link, Amtrak, etc. Avea fata de LDH 1250 (botul scurt) si spatele taiat drept ca locomotivele LDE 2500 (2 buc.) - unicat, fabricate in 1971 pentru Iran - de la Sucursala Electrocentrale Isalnita. Daca poate data cineva relatii despre ce locomotiva era, sa scrie pe forum. |
| | | catalinescu
| Subiect: Re: 912 : Craiova - Calafat Vin 22 Noi 2013, 19:31 | |
| Apropo. In statia Cobuz Hm, pana-n revolutie, era o fantana cu apa rece ca gheata, pe stanga (era extraordinara vara, cand veneai din practica, pe caldurile de 38 - 41 grade - dupa cum se stie Calafat este declarat cea mai calda localitate din Romania - suta la suta sigur din surse meteorologice). Dupa ce beai apa aceea puteai veni pe linie pana in Mogador fara sa mai simti caldura. Te mai deranja cate un marfar (erau cel putin 10 pe zi). Numai la Uzina Termica Calafat veneau cel putin 2 garnituri de cel putin 30 vagoane de Fals-uri incarcate cu carbune. Acum un an si ceva, in iunie 2012, cand am avut intalnirea de 23 de ani cu colegii de liceu din clasa a 9-a, am revazut si o parte din acele locuri. Linia de la Cobuz Hm pana in gara Calafat arata groaznic. Singura portiune din 912 care arata bine este intre Craiova si Segarcea Hm (care este de tip 65 si sudata). Restul este de tip 54 si cu joante. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24337 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Vin 22 Noi 2013, 19:37 | |
| Nu arata asa?ND3 http://en.wikipedia.org/wiki/File:China_Railways_ND3_0001.jpg |
| | | catalinescu
| Subiect: Re: 912 : Craiova - Calafat Vin 22 Noi 2013, 19:50 | |
| Asta e. Seamana destul de mult. Pai bine mai frate eu ma chinui de 28 de ani si tu rezolvasi in 10 minute. Adrian78, merci pentru dezlegare mister! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
| |
| | | | 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |