|
| 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
|
+86cosmin78 laurentzu ciprian71 Sabik Cris_Cr Luca tgv gabrielcr impuls Katalyn dan tm adascalu klauss78 bubu alliens Shinkasen Andrey_tm Grigor allred rizelgeorgel2004 Razvan Tudor user dezactivat... Lumunita Stana vatmanul alex.alexus.tm Costi liviulav33 cristirimer catalinescu Adirmvl cristi_tgv maris.constantin dan_dinca Bobby_TM cardinal baiazid adytm Teodor spiderpc Czirjak Arpad AlexandruC lokomo69 mirceamilitaru Semafor acar riciu Kriszti219 Caravelle_Zg ldh80 Rarau popovici mardaryroby pety laur 133 membru inactiv kristi kkk Dr2005 AlexD cfr500 TVlad razvan - trenuri vanchorusebulgaria ATM Nesebar Adrian78 Vlad The Legend tuborgtnp sorinucu DUAL mihaiuc andreiutzu Cosmin5 cont dezactivat . Vitosa MariusM de zwerver George2210 stegaru srazvi 43.309 loryjonel cristi CFR IonutCFR2009 bogdan srl COSTACHE MIHAIL myster2008 90 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 13 Mai 2014, 23:18 | |
| Dacă e de mers cu maşina + tren/biclă, de ce să mergi cu maşina până la Craiova, când cred că tot cu benzina aia ajungi direct la Calafat? Sau pui bicla pe maşină, parchezi la Calafat şi de acolo la pedale spre Vidin.
Tariful este ceea ce se numeşte tarif global, practic e tariful la care se vând bilete prin sistemul european. Acest tarif am impresia că e tariful DB, însă orice bilet european pe tarif global se va vinde la preţuri din astea. Iar în trafic internaţional se vând doar bilete la tarif global, aplicându-se tariful naţional doar până la staţia de frontieră. Şi cum tariful global e 3,5 euro, iar rezervarea e obligatorie în trafic internaţional şi costă (global) 3 euro (mai puţin pe călătoria strict între 2 staţii de frontieră), au ieşit tarifele care au ieşit. Singurul mod de a reduce aceste tarife e să existe o înţelegere între cei 2 operatori (CFR Călători şi BDZ PP). _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 13 Mai 2014, 23:22 | |
| Cat e de mers de la Golenti pe langa linie pana unde ne intalnim cu drumul care trece Dunarea ? Ca nu cred ca o fi chiar atat de mult, plus ca bulgari cand au construit linia au trecut pe acolo si cu masini de teren si caminoane, 100% trebuie sa fie vreo poteca sau drum de pamant. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 13 Mai 2014, 23:33 | |
| m-am uitat pe google maps si pentru bicicleta nu e deloc greu daca vrei sa treci podul mai ieftin. Cobori din sageata la Golenti, apoi drum de tara, pana la Calafat care nu e deloc departe si de la Calafat pe sosea.
Pentru varianta cu trenul daca as lua maine bilet la tren pentru Golenti din Ploiesti Sud pentru data de 5 iunie m-ar costa 29,20 lei cu 4 regio schimbare la Buc, Rosiori si Craiova astfel :
PL.Sud-Buc.Basarab = 16:42-18:05 = R 5004 Buc.Basarab-Rosiori Nord = 20:15-22:17 = R 9313 Rosiori Nord-Craiova = 04:28-06:35 = R 9381
si apoi sageata de 08:00 de Vidin
cu timpul nu-mi fac probleme, sunt rezistent la somn, si nu mi-e frica de ba-bau in Rosiori Nord de la 22:30 la 04:00, pe mine tot ce ma intereseaza este sa ajung la Vidin cat mai ieftin, daca aveam reduceri era alta treaba dar nu mai am de 2 ani reduceri. Singura reducere pe care o so am este Cartea VSD la Regio 50% in rest platitor de bilete pret intreg la Regio, ca eu cu IR si IC nu merg, cine stie cand 1-2 ori pe an. |
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6638 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mier 14 Mai 2014, 01:03 | |
| Da' pana la urma, chiar exista mare trafic de calatori in regim de frontiera? adica, is multi din Calafat care au treburi in Vidin si vitavercea?
...pentru ca, din cate stiu el cel putin, parca nu mai circula pentru calatorul de rand nici macar trenul Giurgiu-Ruse (si aia era legatura veche de cand hau, orase mai mari, etc)...pentru c-au intrat dubarii giurgiuveni cu tarife bune. Lasa-i pe cei din Calafat vreo cateva luni si cu siguranta o s-apara vreo janghina de Mercedes Sprinter care sa fure clientii trenului...daca n-o fi si aparut deja.
Repet, luati in calcul ca noi suntem pasionati, daca ne-ntreaba careva "vrei sa vezi Vidinul cu trenul?" normal ca raspunsul e afirmativ. Insa noi nu suntem reprezentativi pentru totalul populatiei - si oricum, doar n-o sa facem naveta tot anu' prin Golenti numai pentru a sustine trenul asta. Deci, intrebarea e: calatorul de rand, din Calafat/Bailesti/Craiova are motive sa se duca la Vidin mai mult de o singura data (sa vada si el cum e), deci de a genera o cerere capabila a acoperi oferta si a oferi un viitor conexiunii astea? sau, dupa cateva luni de carat aer, harsti peste noapte de pe tabela si, la revedere si-un praz verde? |
| | | catalinescu
Numarul mesajelor : 13 Reputatie : 4069 Data de inscriere : 14/11/2013
| Subiect: Drum acces Golenti - Calafat Joi 15 Mai 2014, 19:38 | |
| S-a tot vorbit de drumurile de legatura dintre Golenti si Calafat. Pe vremuri (inainte de revolutie), drumul de acces la gara Golenti Hm se putea face cu atv-ul romanesc (dacia) - drum pietruit in acea vreme, iar accesul cu bicicleta pe langa calea ferata (si pe stanga si pe dreapta caii) de la Golenti la Cobuz se putea face lejer, mai ales vara. La fel si de la Cobuz la Calafat (la fosta Biosinteze sau cartierul ''Mogador''. Acum este drum cimentat intre bariera Cobuz si racord pod Biosinteze, iar de acolo se poate lua spre oras si apoi spre Craiova pana la intersectia cu podul. Va spun toate astea ca am copilarit in Calafat, iar acum 2 ani (mai exact in 2 iunie 2012) am revazut toate traseele mentionate anterior. Daca vii dinspre Craiova e simplu: la iesire din Golenti faci stanga spre gara Golenti (drum pietruit) sau sosea pana la pod (intrarea in Calafat). Va urez drum bun! Si inca ceva: din toate timpurile, dupa Bailesti, trenul spre Calafat merge aproape gol (chiar si pe vremea lui Ceausescu). Dar precizez, ca un paradox, ca aproape toate trenurile care plecau din Calafat spre Craiova aveau destui calatori (chiar si ala de seara - parca de la ora 20,00 - care ajungea pe la 22.45 in Craiova, iar in perioada 1988 - 1989, acelasi tren etajat care venea de la Calafat (2 rame TEE) pleca de la linia 26 din Craiova pe la ora 0,30 spre Buc. Basarab, cu sosire la 5,00). Capisci!
Apropo! Vidinul era extrem de interesant pe vremea lu' Ceausescu! Am fost la Vidin in 1985, si ca oras arata ca orice oras mare din Romania acelor timpuri. Locuitorii Vidinului o duceau in perioada aia mai bine ca bucurestenii, teleormanenii (care au trait bine pana prin 1982) si altii. Gaseai de toate in Vidin. Dar marele regret la calatoria cu parintii din 1985 la Vidin e ca nu am vazut gara (electrificata si la acea vreme) si nu am luat ''Raspisanie navlakovete'' = ''Mersul trenurilor BDZ''. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 15 Mai 2014, 19:51 | |
| catalinescu nu trebuie sa mai faci alte topicuri |
| | | catalinescu
| Subiect: Linia 912 Craiova - Calafat Joi 15 Mai 2014, 20:13 | |
| Ca raspuns la cele discutate anterior pe forum privind traficul de calatori Craiova - Vidin. Mentionez ca foarte putini calatori ar merge cu trenul din Craiova la Vidin (prin via din Golenti a lu' nea Marin)! Orice craiovean ar merge cu masina personala (1 h 1/2 - 2 ore maxim, cu toate lucrarile de reabilitare a soselei Craiova-Calafat: multe semafoare, drum in lucru, drumul foarte prost ala vechi unde nu au ajuns cu lucrarile, samd.) sau cu autobuze din Autogara Nord sau din Autogara Sud Craiova. Va spun asta deoarece sunt craiovean get beget (e adevarat ca am copilarit si prin Calafat). La timpul asta de parcurs, conditiile din tren (WC pe roti - ma refer la garniturile cu 1 ldh modernizat galben + 2 vagoane din ultimii ani), precum si pretul foarte mare pana la Vidin, propun fanilor cailor ferate sa calatoreasca acum pana prin iulie - august 2014, deoarece sigur se vor scoate aceste trenuri! Iar trafic de marfa nici atat! Numai fanii ce o sa calatoreasca cu trenul. Si eu sun fan, dar parca de 100 lei - o calatorie Craiova - Vidin - Craiova cu trenul, fac doua de acelasi fel cu masina (pana in Calafat), per pedes sau microbuz pana la Vidin! Atentie, in Calafat daca mergeti cu masina sa nu o lasati prin zona podului, zona portului, zona debarcader sau zona centrala, deoarece se fura in draci! Va recomand sa o lasati prin zona Mogador (unde sunt multe masini si nu iese in evidenta) sau spre zona de centura a Calafatului (pe langa liceul de chimie). La bulgari nu prea e recomandat cu masina personala, din aceleasi motive. Am citit pe forum ca au fost sageti albastre ca tren regio (sau anterior personal) pe Craiova - Calafat, inainte de astea incepand cu 10 mai spre Vidin???? Nu prea imi vine a crede! |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 15 Mai 2014, 20:17 | |
| catalinescu dai aici postreply nu mai faci alte topicuri |
| | | catalinescu
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 15 Mai 2014, 20:39 | |
| Ok boss! Am inteles, sa traiti! |
| | | laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5701 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 15 Mai 2014, 21:11 | |
| Trenurile pt Vidin sunt formate cu Rame Desiro (Sageata Albastra). |
| | | catalinescu
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 15 Mai 2014, 21:40 | |
| Cineva spunea ca au circulat in trecut rame Desiro pe Craiova - Calafat, inainte de 10.05.2014. De astea de acuma incepand cu 10 mai 2014, stie toata lumea ca sunt sageti albastre! |
| | | laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5701 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 15 Mai 2014, 21:58 | |
| Au circulat cateva luni ca Accelerat ,dar s-au anulat din lipsa de calatori. Dupa ce ca aveau cativa calatori nasul nu taia bilete nici la aceia. |
| | | laur 133
| Subiect: Tren international pe magistrala Calafat Dum 18 Mai 2014, 15:19 | |
| Un tren international a tranzitat Romania in 16.05.2014. Trenul a circulat pe ruta Vidin- Golenti-Timisoara -Stamora Moravita. Trenul avea cativa calatori si mai multe vagoane pt transportul masinilor (din ce am vazut aceste vagoane aveau viteza constructiva 120km/h iar cele de marfa 160km/h) Vaagoanele erau bulgaresti . |
| | | klauss78
Numarul mesajelor : 1 Varsta : 46 Localizare : Craiova Reputatie : 3831 Data de inscriere : 29/05/2014
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 29 Mai 2014, 12:07 | |
| - Katalyn a scris:
- Dar cu bicicleta de la Calafat nu pot trece podul ? Adica nu vreau neaparat sa trec podul cu sageata, eu vreau doar sa trec podul si sa ajung in Vidin cat mai ieftin, ca daca ajung cu trenul de 08:00 cu bicla in tren la Calafat podul il trec pe bicicleta. Pana la Calafat ma costa 5 lei bicla si 13,50 lei biletul meu.
Exista vreo taxa ptr biciclisti sa treci podul ? Cu bicicleta se poate trece gratuit. Stiu ca aveau niste mici ... mari si buni. Acum nu stiu cum mai este. Masinile au 5 eur / sens taxa, iar la bulgari daca iesi din Vidin trebuie vigneta. De la coborarea de pe pod pana in oras nu este nevoie. |
| | | adascalu
Numarul mesajelor : 87 Varsta : 23 Localizare : Cernavodă , judetul Constanta , România Reputatie : 3997 Data de inscriere : 22/03/2014
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mier 04 Iun 2014, 22:47 | |
| Trenul 10011 Craiova(pl. 08.00) – Segarcea (sos. 08.46) – Băileşti (sos. 09.49) – Golenţi (pl. 10.40) – Vidin (sos.11.00) Trenul 10013 Craiova (pl. 13.19) – Segarcea (sos. 14.05) – Băileşti (sos. 15.16) – Golenţi (pl. 16.10) – Vidin (sos. 16.30) Trenul 10012 Vidin(pl. 12.25) – Golenţi(pl. 12.50) - Băileşti(sos. 13.36) – Segarcea(sos. 14.41) – Craiova(sos. 15.28) Trenul 10014 Vidin(pl. 17.40) – Golenţi (pl. 18.03) – Băileşti (sos. 18.49) – Segarcea (sos. 20.06) – Craiova(sos.21.06) Prețuri: 46 lei Craiova-Vidin* 18 lei Golenţi-Vidin 13,5 lei Craiova – Golenți 9,5 lei Craiova - Băilești 5,5 lei Craiova – Segarcea 98 lei Craiova-Sofia*, cu trenuri de legătură din Vidin * inseamna: Pentru că ruta include o parte de traseu extern, al cărui tarif este calculat în Euro, aceste exemple pot suferi ușoare fluctuații în funcție de cursul Leu – Euro din ziua cumpărării biletului. sursa:www.cfrcalatori.ro |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
| |
| | | | 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |